Tiket Bas Online

Cari Online Tiket Bas

(Pilihan)

Mengapa Menempah Tiket Bas dengan Kami?

PENJADUALAN SEMULA TIKET
Anda tidak dapat meneruskan perjalanan yang dirancang? Jangan risau, anda lihat butang penjadualan semula sebelum anda memilih syarikat bas? Anda bijak, cari butang pulangan semula sebelum memilih syarikat bas.
TIKET-M
SMS Tiket-Mudah Alih adalah sah digunakan untuk perjalanan. Pilihlah untuk transaksi tanpa kertas dan perjalanan pintar. Cari ikon Tiket-M sebelum membuat pilihan syarikat bas.
TRANSAKSI PEMBAYARAN SELAMAT
redBus mempunyai standard keselamatan paling tinggi dan menyimpan maklumat serta pembelian anda dengan selamat dan terjamin.
PILIHAN
80+ Syarikat bas dan 800+ laluan diseluruh Malaysia & Singapura.

Laluan Bas yang popular di Malaysia

Laluan BasHarga Tiket PurataTempoh Purata
KL - Singapore BasMYR 605 hingga 7 jam
KL - Malacca BasMYR 14 30 min hingga 1 jam
Malacca - Singapore BasMYR 544 hingga 5 jam
KL - Penang BasMYR 353 hingga 5 jam
KL Sentral - Klia2 BasMYR 121 hingga 1.5 jam

Tempah Tiket Bas Online di Malaysia dengan redBus

Bas adalah pilihan terbaik ketika melancong di Malaysia. Proses tempahan tiket bas online menjadikan perjalanan di negara ini sangat mudah. Dahulu, setiap tiket bas yang dijual adalah melalui sama ada ejen pelancongan atau di kaunter tiket bas. Hari ini, berkat internet, seseorang boleh menempah online tiket bas dari keselesaan kediaman mereka pada bila-bila masa. Malaysia terkenal dengan destinasi pelancongannya yang menarik. Ramai pelancong boleh melawat serata negara dengan menaiki bas, yang juga merupakan bentuk pengangkutan terbaik. Bas mempunyai kapasiti yang besar dan terkenal dengan jaminan keselamatannya.


Dengan adanya pelbagai pilihan operator bas yang tersedia dalam online, cara tempahan bas tiketing online telah memudahkan perjalanan ke seluruh Malaysia berbanding sebelumnya. Pelancong kini mempunyai banyak pilihan apabila ingin memilih bas yang selesa, menepati waktu, dan harga yang berpatutan untuk perjalanan mereka. Apa yang menjadikan redBus pilihan yang terbaik adalah apabila pengalaman tempahan online tiket bas telah dipermudah untuk menjimatkan masa. Orang ramai tidak perlu lagi menunggu dalam barisan yang panjang sambil risaukan peluang untuk mendapat tempat duduk di dalam bas. redBus telah mempermudah proses ini kepada hanya mencari, memilih, dan menempah bas tiket online dengan selesa dari rumah. Dengan redBus, penumpang juga boleh menempah tiket bas mereka secara online ke negara jiran seperti Singapura dan Indonesia.


Aplikasi dan laman web redBus, Malaysia telah direka untuk menyenaraikan maklumat mengenai operator bas terbaik, laluan bas, dan jadual terkini yang mungkin penting untuk pelancong tertentu ketika ingin membuat tempahan tiket bas online. redBus menawarkan beberapa langkah mudah untuk membuat tempahan online tiket bas dan ini menjadikannya lebih mudah bagi pelancong untuk menikmati perjalanan bas yang sempurna:tiket bas online MalaysiaCara untuk menempah online tiket bas di Malaysia


  • Penumpang boleh mencari tempat pelepasan dan ketibaan bas mereka di bawah tab "Dari" dan "Ke", dan masukkan tarikh perjalanan mereka, serta klik butang "Cari".
  • Skrin akan memaparkan senarai terkumpul operator bas yang menawarkan perkhidmatan bas mereka di laluan yang dipilih.
  • Di sebelah kiri skrin, pengguna atau penumpang akan menemui pilihan 'saring' untuk menyenaraikan bas berdasarkan pilihan bas yang disukai.
  • Cara lain untuk menyaring pilihan yang dipaparkan adalah dengan mengklik salah satu tab yang ada di sebelah pilihan "Susun Berdasarkan".
  • Pilih salah satu dari pilihan seperti ‘Tempoh perjalanan’, ‘Pelepasan’, ‘Penarafan’, ‘Ketibaan’, dan ‘Tambang’. Operator bas juga boleh diatur mengikut susunan menaik atau menurun berdasarkan pilihan.

 

Operator Terbaik di Malaysia Untuk Membuat Tempahan Tiket Bas Online


Operator bas seperti Transnasional, Aerobus, dan KKKL Express menjadi pilihan ramai penumpang yang membuat tempahan online tiket bas. Bas Transnasional berkhidmat di laluan seperti Kuala Lumpur ke Kuantan, Melaka ke Kuala Lumpur dan lain-lain. Bas KKKL Express dianggap sebagai salah satu pilihan pengangkutan terbaik untuk ke Singapura dari Kuala Lumpur. Manakala, kebanyakan perkhidmatan Aerobus pula beroperasi dari KLIA2 dan Genting Highlands. Untuk pembelian bas tiket online di Malaysia, anda boleh memilih salah satu dari operator bas terbaik seperti di bawah:tiket bas online malaysia1. Transnasional 

2. Aerobus 

3. LA Holidays Travels & Tours

4. KKKL Express 

5. Darul Iman Express

6. Mayang Sari Express 

7. Perdana Express

8. Maraliner 

9. Perak Transit

10. Arwana Express

11. Jurulatih Pertama

12. City Express


Dengan bantuan dari syarikat bas di Malaysia yang terdapat di redBus, perjalanan untuk melancong ke mana-mana dalam negara menjadi lebih mudah dengan hanya menempah online tiket bas yang dikehendaki secara online hanya dalam beberapa minit.


*Penafian: Penarafan yang dinyatakan di sini dikeluarkan untuk tempoh 3 bulan. Sila layari laman web redBus untuk terus mendapat maklumat terkini mengenai penarafan, harga tambang, jadual dan banyak lagi.


Setelah pelanggan membuat pembayaran, mesej pengesahan akan dihantar ke alamat e-mel dan nombor telefon bimbit yang didaftarkan. Pelanggan boleh menempah online tiket bas mereka secara online dalam beberapa minit sahaja tanpa sebarang masalah. redBus telah memantapkan usaha menyediakan platform pembayaran yang terjamin dan selamat yang juga memastikan perlindungan data pelanggan terjaga. Tempahan tiket untuk online bas menjadi lebih selamat dan selesa dengan redBus!

Pembayaran boleh dibuat dengan mudah di platform redBus kerana pelanggan mempunyai banyak pilihan cara pembayaran seperti Kad Kredit dan Debit, FPX (Pindah Perbankan Dalam Talian Malaysia), dan aplikasi Boost untuk membuat pembayaran. redBus memastikan bahawa butiran dan data pembayaran setiap pelanggannya dijaga dengan selamat.


Terdapat beberapa kategori bas yang ditawarkan dan boleh anda dipilih untuk melakukan perjalanan seperti Express Buses, Shuttle Buses, Coach Bas, dan banyak lagi. Kemudahan yang disediakan di kebanyakan bas termasuk:


● TV LED untuk hiburan

● Snek

● Selimut dan bantal

● Penjejakan Secara Langsung

● Wi-Fi

● AC

● Port pengecas

Dengan fungsi tapisan, anda dapat mencari dan memilih bas yang memenuhi kehendaki anda dengan cepat. redBus menawarkan tawaran dan diskaun terbaik untuk ke pelbagai laluan kerana kepuasan pelanggan adalah keutamaan platform bas ini.


Laluan Popular di Malaysia untuk Tempahan Tiket Bas Online


Antara beberapa laluan bas yang popular dan sering mendapat tempahan tiket bas secara online di Malaysia adalah termasuk Kuala Lumpur ke Singapura, Kuala Lumpur ke Pulau Pinang, dan Klia2 ke Klang. Pelancong juga gemar menaiki bas dari KL ke Ipoh, KL ke Tanah Tinggi Genting, dan KL ke Melaka. Dengan kemudahan tempat naik dan turun yang tersedia dengan banyak di setiap bandar di Malaysia, anda boleh memilih mana-mana yang anda suka mengikut keselesaan anda di laluan ingin dipilih. Berikut merupakan beberapa laluan bas yang popular di Malaysia yang akan anda temui apabila membuat tempahan tiket untuk online bas:


Kuala Lumpur ke Melaka - Laluan ini antara satu laluan popular di Malaysia kepada penumpang yang ingin menempah bas ticketing . Perjalanan dari KL Sentral ke Melaka mengambil masa lebih kurang 2 jam.

Johor Bahru ke Ipoh - Perjalanan dari Johor Bahru ke Ipoh dapat dilakukan dalam masa 7 jam.

Kuala Lumpur ke KLIA - Anda boleh melakukan perjalanan dari Kuala Lumpur ke KLIA dalam masa lebih kurang 45 minit.

● Pulau Pinang ke Ipoh - Jumlah masa perjalanan yang diambil dari Pulau Pinang ke Ipoh dengan menaiki bas adalah sekitar 2 jam.

Kuala Lumpur ke Singapura - Ini adalah salah satu laluan paling popular yang mengambil masa antara 5 hingga 7 jam dengan bas. Lebih dari 32 buah bas menggunakan laluan KL ke Singapura yang mana pelancong boleh memilih tiket bas berdasarkan kemudahan yang tersedia.


Anda boleh menempah tiket bas secara online untuk ke mana-mana laluan yang dinyatakan di atas dengan mudah di redBus dan mendapat pengalaman perjalanan yang selamat dan selesa.

Terminal Bas Popular di Malaysiatiket bas online malaysia


Anda boleh mendapatkan maklumat ringkas mengenai terminal bas yang paling popular di Malaysia di redBus apabila membuat tempahan tiket bas secara online. Pelancong boleh memilih terminal bas yang paling sesuai dan menaiki bas mengikut masa yang mereka pilih. Beberapa syarikat bas yang berlepas dari terminal ini. Antara beberapa terminal bas yang popular di Malaysia yang berfungsi sebagai tempat mengambil dan menurunkan penumpang untuk beberapa laluan di seluruh Malaysia adalah:


Terminal Bersepadu Selatan 

● Sungai Nibong

● Ipoh Amanjaya

Melaka Sentral 

● JB Larkin Bus Terminal

● Berjaya Times Square

Pudu Sentral Puduraya 

● Kuantan Sentral

Terminal ini terletak di kawasan popular dan ramai orang bertujuan untuk membolehkan pengunjung yang datang bergerak dengan mudah. Di bawah adalah maklumat infografik yang memaparkan terminal paling popular dan lokasinya di Malaysia:

Tempah Tiket Bas Online Ekspres di Malaysia

Bas Ekspres menyediakan kemudahan pengangkutan yang terjamin dan selamat di Malaysia. Dengan laluan yang meluas, bas ekspres di Malaysia menawarkan perjalanan merentas bandar n juga menyambungkan antara bandar dengan negara jiran seperti Singapura. Dengan penempahan bas ekpres online tiket bas melalui redBus, anda akan mendapat perjalanan yang selesa.


Di redBus, anda akan menjumpai lebih 80 buah bas ekpsres membawa penumpang ke lebih 800 laluan di Malaysia. Tiket bas ekspres boleh ditempah dengan mudah secara online di laluan popular seperti KL ke Singapura, Melaka, Tanah Tinggi Genting, Pulau Pinang, dan banyak lagi. Bas ekpres di Malaysia juga berfungsi sebagai bentuk pengangkutan kepada pengguna tempatan. Bas ekpres seperti Transnasional, Aerobus, StarMart, dan Plusliner adalah antara yang popular di kalangan penumpang.


Dengan lebih daripada 180 juta perjalanan ditempah melalui aplikasi dan laman web redBus, redBus kini menawarkan pengalaman menempah iket bas online lain dari yang lain. Mengetuai industri tiket bas di 6 negara (India, Singapura, Malaysia, Indonesia, Peru, dan Colombia), pelanggan menjadikan redBus sebagai pusat sehenti penyelesaian tempahan tiket untuk bas online. Sama ada anda sedang merancang perjalanan ke Malaysia dari Singapura atau mencari bas malam dari Melaka ke Pulau Pinang, redBus adalah penyelesaian utama anda untuk menempah tiket bas secara online.

Tempah tiket anda untuk membeli bas online hari ini dari keselesaan rumah dengan menggunakan aplikasi atau laman web redBus dan dapatkan tawaran dan diskaun eksklusif!

Tawaran dalam Tempahan Tiket Bas Online

Tawaran Tempahan Tiket Bas Online

redBus menawarkan diskaun segera dan terbaik ke atas tiket bas online di Malaysia. Pelanggan redBus boleh mendapat potongan sehingga 20% ke atas laluan bas, bandar-bandar, dan operator bas yang ada di dalam negara. Anda hanya perlu pilih tiket bas bersesuaian dengan tarikh perjalanan dan dapatkan diskaun hebat sehingga 20% ke atas tempahan bas online. Perjalanan di Malaysia kini menjadi lebih mudah dan tambangnya juga murah dengan tawaran tiket bas redBus!


Ketahui maklumat tawaran dengan lebih lanjut di:

https://m.redbus.my/offers

Soalan Lazim:

Q: Bagaimana atau di mana boleh saya tempah bas tiket online di Malaysia?
A: Tiket bas boleh ditempah dengan cepat dan mudah dengan menggunakan aplikasi redBus atau laman web. Anda hanya perlu muat turun aplikasi redBus atau log masuk ke www.redbus.my untuk membuat tempahan tiket bas anda hari ini. Membuat tempahan tiket bas online amat mudah dan aplikasi serta laman webnya pula mesra pengguna.
Q: Bagaimana cara untuk saya batalkan tiket bas dalam talian?
A: Pelanggan boleh hubungi talian +60-330992524 untuk sebarang permohonan pembatalan. Setelah permohonan dibuat, bahagian khidmat pelanggan akan memproses permohonan tersebut dan menghubungi pihak pelanggan secepat mungkin.
Q: Adakah menempah tiket bas melalui aplikasi redBus atau laman sesawang lebih mudah atau adakah menempah tiket bas di kaunter tiket lebih menjimatkan?
A: Terdapat pelbagai diskaun dan tawaran yang boleh didapati melalui aplikasi atau laman sesawang redBus yang mungkin tidak dapat diperolehi dari kaunter tiket. Tetapi, ramai mengatakan bahawa penumpang boleh menjimatkan banyak masa apabila mereka menempah tiket bas di aplikasi atau laman sesawang redBus berbanding menunggu dalam barisan untuk menempah tiket bas di kaunter.
Q: Bagaimana cara untuk saya jadualkan semula tiket bas yang telah ditempah melalui redBus?
A: Ikuti langkah-langkah di bawah untuk menjadualkan semula tiket bas dalam talian anda: Layari laman web redbus.my Reschedule page. Masukkan nombor tiket dan alamat emel yang telah digunakan untuk membuat tempahan dan tekan butang “Carian”. Sahkan nombor tiket dan tiket bas anda serta pilih tarikh baru perjalanan yang hendak dijadualkan. Pilih bas yang hendak dinaiki dan sahkan tiket yang telah dijadualkan semula dengan membuat pembayaran harga perbezaan tiket.
Q: Apakah perlindungan insurans yang ditawarkan apabila membuat tempahan tiket bas dalam talian melalui redBus?
A: Sewaktu melengkapkan proses pembayaran, pelanggan mempunyai pilihan untuk membayar sejumlah kecil bayaran untuk menginsuranskan perjalanan mereka. Beberapa faedah yang boleh didapati adlah seperti berikut: 1) Perbelanjaan perubatan dibayar sehingga RM 2,000 sekiranya bas penumpang yang diinsuranskan tersebut mengalami kemalangan. 2) Walaupun peralatan elektronik dan perhiasan peribadi tidak dilindungi di bawah polisi ini, pelanggan tetap layak mendapat bayaran sebanyak RM 500 sekiranya bagasi penumpang hilang semasa perjalanan. 3) Penumpang layak mendapat bayaran sebanyak RM 25,000 sekiranya mereka mengalami kecacatan total atau sebahagian jika bas mengalami kemalangan. 4) Keluarga penumpang layak mendapat bayaran sebanyak RM 25,000 dalam kes kematian akibat kemalangan ketika membuat perjalanan dengan bas.
Q: Bagaimanakah cara untuk saya menempah tiket bas dalam talian ke Singapura dari Malaysia?
A: Proses tempahan tiket bas dalam talian agak ringkas dan mudah diikuti. Langkah-langkah di bawah ini memberikan gambaran tentang mudahnya menempah tiket bas dalam talian di laman web redBus: 1) Lawati www.redbus.my atau muat turun aplikasi redBus. 2) Lawati laman utama redBus dan nyatakan destinasi di ruangan 'Dari' dan 'Ke'. 3) Letakkan tarikh perjalanan anda di ruang 'Tarikh Perjalanan' dan tekan 'Cari'. 4) Anda kini akan dapat melihat senarai pengendali bas yang beroperasi pada laluan yang dipilih pada tarikh perjalanan. 5) Anda boleh menggunakan pilihan penapis untuk menyusun pengendali bergantung kepada pilihan, keperluan, dan kehendak. 6) Lengkapkan prosedur pembayaran untuk mengesahkan tempat duduk anda di dalam bas yang telah anda pilih.
Q: Adakah saya perlu menempah tempat duduk berasingan untuk anak saya?
A: Kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke bawah tidak memerlukan tiket bas. Walau bagaimanapun, untuk tujuan keselamatan, anda dinasihatkan membeli tempat duduk berasingan untuk anak anda. Namun, terdapat juga beberapa pengendali yang menawarkan tiket pada tambang subsidi jika anak anda berada di bawah umur tertentu. Anda boleh lawati laman web atau muat turun aplikasi redBus untuk maklumat lebih lanjut.
Q: Adakah saya perlu mendaftar akaun untuk menempah tiket bas melalui redBus?
A: Tidak, anda tidak perlu mendaftar akaun untuk menempah tiket dengan redBus. Sebaiknya anda dinasihatkan mendaftar akaun sebelum membuat tempahan tiket bas dalam talian. Pengguna akan diberi diskaun eksklusif dan tawaran selepas membuat akaun baru dengan redBus.
Q: Apakah kelebihan menempah tiket dalam talian?
A: Ada sejumlah besar kelebihan untuk menempah tiket bas dalam talian dan beberapa disenaraikan di bawah: 1) Pelanggan boleh menempah tiket dalam talian pada bila-bila masa. Ini adalah kelebihan utama apabila membuat tempahan dalam talian apabila kesuntukan masa. 2) Pelanggan boleh membuat pilihan yang disediakan untuk setiap laluan tertentu. Ini dapat membantu mereka membuat keputusan yang betul kerana maklumat yang tersedia di aplikasi dan laman web redBus telah dikaji dan tepat. 3) Sangat mudah untuk mendapatkan tiket bas dalam talian dan penumpang akan mendapat khidmat pelanggan yang baik yang telah disediakan oleh redBus dan pasukan khidmat pelanggan mereka. 4) Banyak diskaun eksklusif dan tawaran rebat tunai yang disediakan apabila anda menempah tiket bas dalam talian menerusi aplikasi atau laman web redBus. Ejen dan mesin tiket layan diri tidak dapat memberikan diskaun ini. 5) Sekiranya anda menempah tiket bas melalui ejen, tempat duduk anda akan ditetapkan bagi pihak anda. Tetapi, jika anda menempah tiket di platform redBus, anda akan mendapat pelbagai diskaun dan tawaran. 6) Insurans disediakan pada kadar nominal.
Q: Bagaimana cara untuk saya membayar tiket melalui platform redBus?
A: Terdapat beberapa cara yang boleh diguna untuk menempah tiket bas melalui platform redBus: Kad Kredit, Kad Debit, FPX (Pindahan Perbankan Dalam Talian Malaysia), Aplikasi Boost
Q: Berapa lama perjalanan menaiki bas dari Malaysia ke Singapura?
A: Perjalanan dengan bas dari Malaysia ke Singapura memakan masa sekitar 5 jam. Namun, jumlah waktu perjalanan bas bergantung pada lalu lintas, tempat pemeriksaan khusus yang harus diberhentikan oleh bas, dan laluan rehat penyegaran, sekitar 20 minit. Banyak pengendali bas di Malaysia menawarkan bas ekspres yang memerlukan sedikit masa untuk sampai ke Singapura. Pada waktu puncak apabila terdapat lebih banyak lalu lintas, bas memerlukan masa sekitar 6 hingga 7 jam.
Q: Manakah aplikasi terbaik untuk menempah tiket bas secara dalam talian di Malaysia?
A: redBus memang merupakan aplikasi terbaik untuk menempah tiket bas secara dalam talian di Malaysia. Dengan harga yang berpatutan, proses tempahan bas yang mudah, dan pilihan penjadualan dan pembatalan yang mudah, redBus dipercayai oleh berjuta-juta pelancong di seluruh dunia dan di Malaysia.
Q: Apakah perbezaan antara bas dan jurulatih?
A: Pelatih biasanya digunakan untuk menempuh jarak yang lebih jauh. Oleh itu seseorang dapat mencari jurulatih yang lebih menumpukan pada keselesaan dan hiburan. Pelatih sering dimudahkan dengan tempat duduk yang lebih besar dan selesa. Sebaliknya, bas juga mempunyai tempat duduk gaya bangku dua dan tiga tempat duduk standard. Kedua-dua bas dan jurulatih boleh didapati di redBus semasa menempah tiket bas online.
Q: Bas manakah yang paling baik untuk dipilih?
A: Supernice, Aeroline, Transnasional, Konsortium, KKKL Express, Causeway Link adalah antara bas operator terbaik di Malaysia. Tambahan pula, terdapat banyak lagi bas-bas lain yang boleh dipilih berpandukan kemudahan yang disukai.
Q: Apakah langkah berjaga-jaga yang perlu saya patuhi apabila melancong di dalam Malaysia dengan bas?
A: Pada masa kini, apabila melancong di dalam Malaysia dengan bas, anda perlu mematuhi semua langkah-langkah keselamatan yang telah ditetapkan oleh pihak berkuasa. Anda mesti sentiasa memakai topeng pelitup muka dan mengekalkan penjarakan sosial pada setiap masa. Anda juga perlu sentiasa menjaga kebersihan diri, menggunakan cecair sanitasi tangan, dan sekiranya anda mempunyai gejala COVID-19, anda disarankan tidak melakukan sebarang perjalanan.
Q: Bolehkah saya melihat balik sejarah tempahan tiket bas online saya?
A: Ya, anda boleh melihat balik sejarah tempahan tiket bas online anda. Untuk melihatnya, log masuk ke akaun redBus anda dan klik pada ‘Perjalanan Saya’.
Q: Adakah selamat untuk saya membayar tiket bas online saya dengan kad kredit melalui redBus?
A: Ya, pembayaran tiket bas online dengan kad kredit melalui redBus adalah selamat. Platform ini menggunakan data enkripsi Secure Socket Layers (SSL) untuk mengawal keselamatan pengguna dan ianya disahkan oleh Verisign. Kesemua transaksi yang menggunakan redBus dijamin selamat.
Q: Adakah sebarang tawaran diberikan pada masa ini untuk bas tiket online di Malaysia?
A: Apabila anda membuat tempahan tiket bas online menggunakan redBus, anda akan dapat menikmati tawaran dari semasa ke semasa. Pada masa ini, pengguna redBus dapat menikmati potongan sehingga 20% ke atas tiket bas online di Malaysia.
Q: Adakah PKP dilanjutkan di Malaysia?
A: PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) telah dilanjutkan sehingga ke April 28, 2021 di Kuala Lumpur, Johor, Pulau Pinang, Kelantan, dan Selangor. Di Sarawak, perintah tersebut dilanjutkan sehingga April 26, 2021. PKPP (Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan) telah dilanjutkan sehingga April 28, 2021 di Putrajaya, Labuan, Perak, Perlis, Kedah, Melaka, Pahang, Negri Sembilan, Sabah dan Terengganu. Sila semak dengan laman web rasmi negara untuk maklumat terkini.

LALUAN TEMPAHAN BAS PALING POPULAR

Select Source:
LaluanTambang (bermula)
Kuala Lumpur ke Singapore45 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Skudai34.1 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Kemaman28 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Machang34 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Mersing32.8 MYRBook Now

TIKET M VS E-TIKET VS TIKET KAUNTER

mticket ialah SMS yang dihantar kepada telefon mudah alih selepas tempahan tiket dibuat.
Ini adalah tiket elektronik yang dikeluarkan dan dihantar ke alamat emel selepas pengesahan tempahan dalam talian dibuat.
Tiket Kaunter adalah sejenis tiket salinan cetak tiket bas yang anda perlukan sewaktu menaiki bas.

TEMPAHAN TIKET BAS DALAM TALIAN VS TEMPAHAN TIKET LUAR TALIAN

Tempahan bas yang mudah di mana jua dan pada bila-bila masa
Pilihan tempat duduk, jenis bas & syarikat pengendali yang banyak.
Tawaran hebat dan pulangan wang dari tempahan tiket
Faedah unik untuk pilihan tempat duduk wanita
Bantuan Mesra Pelanggan 24/7
Kerumitan untuk bergerak ke kaunter bas & menunggu dalam barisan yang panjang
Kurang pilihan mengikut kesesuaian
Tiada diskaun
Tiada faedah unik untuk wanita
Bantuan kurang mesra pelanggan