Online Tiket Bas

Cari Express Tiket Online Bas

(Pilihan)

Portal Paling Dipercayai untuk Tempahan Online Tiket Bas

PENJADUALAN SEMULA TIKET
Anda tidak dapat meneruskan perjalanan yang dirancang? Jangan risau, anda lihat butang penjadualan semula sebelum anda memilih syarikat bas? Anda bijak, cari butang pulangan semula sebelum memilih syarikat bas.
TIKET-M
SMS Tiket-Mudah Alih adalah sah digunakan untuk perjalanan. Pilihlah untuk transaksi tanpa kertas dan perjalanan pintar. Cari ikon Tiket-M sebelum membuat pilihan syarikat online tiket bas.
TRANSAKSI PEMBAYARAN SELAMAT
redBus mempunyai standard keselamatan paling tinggi dan menyimpan maklumat serta pembelian anda dengan selamat dan terjamin.
PILIHAN
80+ Syarikat bas dan 800+ laluan diseluruh Malaysia & Singapura.

Laluan Bas Popular di Malaysia untuk Tempahan Tiket Bas Online

Laluan BasHarga Tiket PurataTempoh Purata
KL ke Singapore BasMYR 505 hingga 6 jam
KL ke Penang BasMYR 285 hingga 6 jam
JB ke KL BasMYR 304 hingga 5 jam
KL ke Melaka BasMYR 102 jam
KL Sentral ke Klia2 BasMYR 151 jam 15 minit
Klia ke KL Sentral BasMYR 15 1 jam 15 minit
Ipoh ke KL BasMYR 203 jam 15 minit

Cara Untuk Menempah Online Tiket Bas di Malaysia dalam 5 minit

Tiket bas online | Panduan langkah demi langkah untuk menempah
 • Penumpang boleh mencari tempat pelepasan dan ketibaan bas mereka di bawah tab "Dari" dan "Ke", dan masukkan tarikh perjalanan mereka, serta klik butang "Cari".
 • Skrin akan memaparkan senarai terkumpul operator bas yang menawarkan perkhidmatan bas mereka di laluan yang dipilih.
 • Di sebelah kiri skrin, pengguna atau penumpang akan menemui pilihan 'saring' untuk menyenaraikan tiket bas berdasarkan pilihan bas yang disukai.
 • Cara lain untuk menyaring pilihan yang dipaparkan adalah dengan mengklik salah satu tab yang ada di sebelah pilihan "Susun Berdasarkan".
 • Pilih salah satu dari pilihan seperti ‘Tempoh perjalanan’, ‘Pelepasan’, ‘Penarafan’, ‘Ketibaan’, dan ‘Tambang’. Operator bas juga boleh diatur mengikut susunan menaik atau menurun berdasarkan pilihan.

Tempah Online Tiket Bas di redBus

Proses tempahan tiket online bas menjadikan perjalanan di negara ini sangat mudah kerana Bas adalah pilihan terbaik ketika melancong di Malaysia. Dahulu, setiap tiket bas yang dijual adalah melalui sama ada ejen pelancongan atau di kaunter tiket bas. Hari ini, berkat internet, seseorang boleh menempah bas tiket online dari keselesaan kediaman mereka pada bila-bila masa.

Malaysia terkenal dengan destinasi pelancongannya yang menarik. Ramai pelancong boleh melawat serata negara dengan menaiki bas, yang juga merupakan bentuk pengangkutan terbaik. Bas me mpunyai kapasiti yang besar dan terkenal dengan jaminan keselamatannya.

 

Dengan adanya pelbagai pilihan operator bas yang tersedia dalam online, cara tempahan bas tiketing online telah memudahkan perjalanan ke seluruh Malaysia berbanding sebelumnya. Pelancong kini mempunyai banyak pilihan apabila ingin memilih bas yang selesa, menepati waktu, dan harga yang berpatutan untuk perjalanan mereka. Apa yang menjadikan redBus pilihan yang terbaik adalah apabila pengalaman tempahan bas tiket online telah dipermudah untuk menjimatkan masa.

Orang ramai tidak perlu lagi menunggu dalam barisan yang panjang sambil risaukan peluang untuk mendapat tempat duduk di dalam bas. redBus telah mempermudah proses ini kepada hanya mencari, memilih, dan menempah tiket online bas dengan selesa dari rumah. Dengan redBus, penumpang juga boleh menempah tiket online bas mereka secara online ke negara jiran seperti Singapura dan Indonesia.

 

Tempah Bas Tiket Online di redBus

Aplikasi dan laman web redBus, Malaysia telah direka untuk menyenaraikan maklumat mengenai operator bas terbaik, laluan bas, dan jadual terkini yang mungkin penting untuk pelancong tertentu ketika ingin membuat tempahan online tiket bas. redBus menawarkan beberapa langkah mudah untuk membuat tempahan tiket bas online dan ini menjadikannya lebih mudah bagi pelancong untuk menikmati perjalanan bas yang sempurna:


online tiket bas malaysia
Anda boleh menempah tiket bas online dalam masa 5 minit sahaja dengan mengikuti langkah-langkah di atas. Nikmati perkhidmatan tempahan online tiket bas menerusi redBus untuk mendapat harga terendah bagi percutian anda yang seterusnya!

Kemudahan Pas Bas | Tiket Bas Online
 

redBus menawarkan kemudahan ‘Bus Pass’ untuk beberapa laluan dan pengendali bas tertentu. Pas ini membolehkan pelanggan redBus menikmati penjimatan sehingga 25% untuk perjalanan mereka. Jika anda kerap menggunakan sesuatu laluan, atau sentiasa menggunakan perkhidmatan pengendali bas, anda boleh menggunakan pas ini untuk mendapat diskaun pada tiket online bas anda.

Untuk mendapatkan ‘Bus Pass’, anda perlu memilih pengendali bas, laluan, bilangan perjalanan, kemudian membuat bayaran satu kali tambang berdiskaun. Anda juga boleh menggunakan pas pada hari perjalanan anda.

Pengendali-pengendali bas popular yang menawarkan ‘Bus Pass’ termasuk Kpb Ekspress, Mayang Sari Express, Cepat Express, Sanwa Express, SP Bumi, etc. dan lain-lain.

Laluan-laluan popular yang membolehkan anda menggunakan ‘Bus Pass’ adalah Ipoh to Penang, Ipoh to Kuala Lumpur, Johor Bahru to Mersing, Kuala Lumpur to Malacca, Kluang to Kuala Lumpur .Selain daripada laluan-laluan tersebut, terdapat banyak lagi laluan yang menawarkan ‘Bus Pass’.

Anda boleh mendapat maklumat lanjut seperti harga, kesediaan, dll. apabila menempah bas tiket online dengan redBus.

 

Operator Terbaik di Malaysia Untuk Membuat Tempahan Online Tiket Bas

 

Operator bas seperti Transnasional , Aerobus , dan KKKL Express menjadi pilihan ramai penumpang yang membuat tempahan tiket online bas. Bas Transnasional berkhidmat di laluan seperti Kuala Lumpur ke Kuantan , Melaka ke Kuala Lumpur dan lain-lain.

Bas KKKL Express dianggap sebagai salah satu pilihan pengangkutan terbaik untuk ke Singapura dari Kuala Lumpur . Manakala, kebanyakan perkhidmatan Aerobus pula beroperasi dari KLIA2 dan Genting Highlands . Untuk pembelian bas tiket online di Malaysia, anda boleh memilih salah satu dari operator bas terbaik seperti di bawah:

Dengan bantuan dari syarikat bas di Malaysia yang terdapat di redBus, perjalanan untuk melancong ke mana-mana dalam negara menjadi lebih mudah dengan hanya menempah online tiket bas yang dikehendaki secara online hanya dalam beberapa minit.

*Penafian: Penarafan yang dinyatakan di sini dikeluarkan untuk tempoh 3 bulan. Sila layari laman web redBus untuk terus mendapat maklumat terkini mengenai penarafan, harga tambang, jadual dan banyak lagi.

Setelah pelanggan membuat pembayaran, mesej pengesahan akan dihantar ke alamat e-mel dan nombor telefon bimbit yang didaftarkan. Pelanggan boleh menempah bas tiket online mereka secara online dalam beberapa minit sahaja tanpa sebarang masalah. redBus telah memantapkan usaha menyediakan platform pembayaran yang terjamin dan selamat yang juga memastikan perlindungan data pelanggan terjaga. Tempahan untuk bas tiket online menjadi lebih selamat dan selesa dengan redBus!

Pembayaran boleh dibuat dengan mudah di platform redBus kerana pelanggan mempunyai banyak pilihan cara pembayaran seperti Kad Kredit dan Debit, FPX (Pindah Perbankan Dalam Talian Malaysia), dan aplikasi Boost untuk membuat pembayaran. redBus memastikan bahawa butiran dan data pembayaran setiap pelanggannya dijaga dengan selamat.

Terdapat beberapa kategori bas yang ditawarkan dan boleh anda dipilih untuk melakukan perjalanan seperti Express Buses, Shuttle Bus , Coach Bas , dan banyak lagi. Kemudahan yang disediakan di kebanyakan bas termasuk:

 

 • TV LED untuk hiburan 
 • Snek 
 • Selimut dan bantal 
 • Penjejakan Secara Langsung 
 • Wi-Fi 
 • AC 
 • Port pengecas

   

Dengan fungsi tapisan, anda dapat mencari dan memilih bas yang memenuhi kehendaki anda dengan cepat. redBus menawarkan tawaran dan diskaun terbaik untuk ke pelbagai laluan kerana kepuasan pelanggan adalah keutamaan platform bas ini.

 

Laluan Popular di Malaysia untuk Tempahan Bas Tiket Online 

 

Antara beberapa laluan bas yang popular dan sering mendapat tempahan online tiket bas di Malaysia adalah termasuk Kuala Lumpur ke Singapura, Kuala Lumpur ke Pulau Pinang, dan Klia2 ke Klang. Pelancong juga gemar menaiki bas dari KL ke Ipoh, KL ke Tanah Tinggi Genting, dan KL ke Melaka.

Dengan kemudahan tempat naik dan turun yang tersedia dengan banyak di setiap bandar di Malaysia, anda boleh memilih mana-mana yang anda suka mengikut keselesaan anda di laluan ingin dipilih. Berikut merupakan beberapa laluan bas yang popular di Malaysia yang akan anda temui apabila membuat tempahan untuk online tiket bas:

 • Kuala Lumpur ke Singapura - Ini adalah salah satu laluan paling popular yang mengambil masa antara 5 hingga 7 jam dengan bas. Lebih 32 bas menggunakan laluan KL ke Singapura di mana pengembara boleh memilih tiket bas berdasarkan kemudahan yang mereka cari di atas kapal.
 • KL ke Pulau Pinang - Seseorang boleh melakukan perjalanan dari KL ke Pulau Pinang dalam masa 5-6 jam apabila menaiki bas.
 • JB ke KL - Johor Bahru ke Kuala Lumpur adalah satu lagi laluan popular untuk pengembara bas. Jarak ini boleh ditempuh dalam masa 5-6 jam dengan bas.
 • KL Sentral ke KLIA2 - Ini adalah salah satu laluan popular di Malaysia untuk penumpang yang mencari tempahan tiket bas. Perjalanan dari KL Sentral ke KLIA2 mengambil masa kira-kira 1 setengah jam.
 • KLIA ke KL Sentral - Seseorang boleh melakukan perjalanan dari KLIA ke KL Sentral dalam masa sekitar 1 setengah jam.
 • Pulau Pinang ke Ipoh - Jumlah masa yang diambil dengan bas bagi perjalanan Pulau Pinang ke Ipoh adalah sekitar 2 jam

Anda boleh menempah bas tiket online untuk ke mana-mana laluan yang dinyatakan di atas dengan mudah di redBus dan mendapat pengalaman perjalanan yang selamat dan selesa.

 

Terminal Bas Popular di Malaysia untuk Memesan Online Tiket Bas

Anda boleh mendapatkan maklumat ringkas mengenai terminal bas yang paling popular di Malaysia di redBus apabila membuat tempahan tiket bas online. Pelancong boleh memilih terminal bas yang paling sesuai dan menaiki bas mengikut masa yang mereka pilih.

Beberapa syarikat bas yang berlepas dari terminal ini. Antara beberapa terminal bas yang popular di Malaysia yang berfungsi sebagai tempat mengambil dan menurunkan penumpang untuk beberapa laluan di seluruh Malaysia adalah:


online tiket bas - terminal

 
 

Terminal ini terletak di kawasan popular dan ramai orang bertujuan untuk membolehkan pengunjung yang datang bergerak dengan mudah.

 

Tempah Online Tiket Bas Ekspres di Malaysia
 

Bas Ekspres menyediakan kemudahan pengangkutan yang terjamin dan selamat di Malaysia. Dengan laluan yang meluas, bas ekspres di Malaysia menawarkan perjalanan merentas bandar n juga menyambungkan antara bandar dengan negara jiran seperti Singapura. Dengan penempahan bas ekpres bas tiket online melalui redBus, anda akan mendapat perjalanan yang selesa.
 

Di redBus, anda akan menjumpai lebih 80 buah bas ekpsres membawa penumpang ke lebih 800 laluan di Malaysia. Tiket bas ekspres boleh ditempah dengan mudah secara online di laluan popular seperti KL ke Singapura, Melaka, Tanah Tinggi Genting, Pulau Pinang, dan banyak lagi. Bas ekpres di Malaysia juga berfungsi sebagai bentuk pengangkutan kepada pengguna tempatan. Bas ekpres seperti Transnasional , Aerobus , StarMart, dan Plusliner adalah antara yang popular di kalangan penumpang.

 

Penjadualan Semula dan Pembatalan
 

Apabila anda menempah tiket dengan redBus, anda mempunyai kelebihan untuk menjadual semula atau membatal tiket bas online. Untuk menjadual semula/membatal tempahan online tiket bas, sila layari laman web/app redBus dan klik butang 'Manage Booking'. 

Anda akan lihat senarai juntai bawah di mana anda boleh memilih opsyen yang menepati keperluan anda. Anda hanya boleh menggunakan kemudahan ini jika anda telah menempah tiket dengan syarikat redBus. Anda juga dinasihatkan untuk membaca polisi penjadualan semula dan bayaran balik dengan terlebih dahulu.

Dengan lebih daripada 180 juta perjalanan ditempah melalui aplikasi dan laman web redBus, redBus kini menawarkan pengalaman menempah online tiket bas lain dari yang lain. Mengetuai industri bas tiket online di 6 negara (India, Singapura, Malaysia, Indonesia, Peru, dan Colombia), pelanggan menjadikan redBus sebagai pusat sehenti penyelesaian tempahan untuk tiket bas. Sama ada anda sedang merancang perjalanan ke Malaysia dari Singapura atau mencari bas malam dari Melaka ke Pulau Pinang, redBus adalah penyelesaian utama anda untuk menempah online tiket bas.

Ingin menempah tiket feri online di Malaysia? Semak sini!

DISKAUN Sehingga 50%
Jimat sehingga 50% untuk tempahan tiket bas online di redBus. Gunakan Kod: MYNEW

Diskaun Mega Sehingga 50% Apabila Anda Menempah Online Tiket Bas Dalam Talian di redBus

Ingin menempah tiket bas dalam talian tanpa membakar lubang di dalam poket anda? Dapatkan diskaun eksklusif 50% tawaran pengguna baharu untuk tempahan bas mereka di mana-mana laluan bas , b andar dan pengendali bas yang tersedia di negara ini. Perjalanan di Malaysia kini jauh lebih berpatutan dengan tawaran redBus untuk tiket bas! Dan bukan itu sahaja, pengguna redBus sedia ada juga diberi ganjaran dengan pulangan tunai.

Nikmati tawaran segera dan diskaun menarik untuk tempahan tiket bas dalam talian dengan redBus di Malaysia.

Berikut ialah tawaran tempahan tiket bas dalam talian di redBus -

 • Jika anda menggunakan redBus untuk menempah tiket bas dalam talian buat kali pertama, anda boleh menikmati diskaun 25% sehingga 6 MYR dan 25% pulangan tunai sehingga 10 MYR dalam masa 1 jam selepas tempahan tiket bas. Gunakan kod 'MYNEW' untuk mendapatkan tawaran. Tertakluk kepada terma dan syarat.
 • Jika anda adalah pengguna sedia ada redBus, anda boleh menikmati pulangan tunai 25% sehingga 10 MYR dalam masa sejam selepas menempah tiket bas dalam talian. Gunakan kod 'MYBUS15' untuk mendapatkan tawaran. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Ketahui lebih lanjut tentang tawaran redBus untuk tiket bas online dalam talian di:

https://redbus.my/offers  

Soalan Lazim:

Q: Adakah sebarang tawaran diberikan pada masa ini untuk bas tiket online di Malaysia?
A: Apabila anda membuat tempahan tiket bas online menggunakan redBus, anda akan dapat menikmati tawaran dari semasa ke semasa. Pada masa ini, pengguna redBus dapat menikmati potongan sehingga 50% ke atas tiket bas online di Malaysia.
Q: Apakah kelebihan menempah online tiket bas?
A: Ada sejumlah besar kelebihan untuk menempah tiket bas online dan beberapa disenaraikan di bawah: 1) Pelanggan boleh menempah tiket online pada bila-bila masa. Ini adalah kelebihan utama apabila membuat tempahan online apabila kesuntukan masa. 2) Pelanggan boleh membuat pilihan yang disediakan untuk setiap laluan tertentu. Ini dapat membantu mereka membuat keputusan yang betul kerana maklumat yang tersedia di aplikasi dan laman web redBus telah dikaji dan tepat. 3) Sangat mudah untuk mendapatkan tiket bas online dan penumpang akan mendapat khidmat pelanggan yang baik yang telah disediakan oleh redBus dan pasukan khidmat pelanggan mereka. 4) Banyak diskaun eksklusif dan tawaran rebat tunai yang disediakan apabila anda menempah tiket online bas menerusi aplikasi atau laman web redBus. Ejen dan mesin tiket layan diri tidak dapat memberikan diskaun ini. 5) Sekiranya anda menempah tiket bas melalui ejen, tempat duduk anda akan ditetapkan bagi pihak anda. Tetapi, jika anda menempah tiket di platform redBus, anda akan mendapat pelbagai diskaun dan tawaran. 6) Insurans disediakan pada kadar nominal.
Q: Bolehkah saya memindahkan tiket online bas saya kepada orang lain?
A: Tidak, anda tidak boleh memindahkan tiket bas online anda kepada orang lain.
Q: Adakah saya perlu mendaftar akaun untuk menempah tiket bas online melalui redBus?
A: Tidak, anda tidak perlu mendaftar akaun untuk menempah tiket dengan redBus. Sebaiknya anda dinasihatkan mendaftar akaun sebelum membuat tempahan tiket bas online. Pengguna akan diberi diskaun eksklusif dan tawaran selepas membuat akaun baru dengan redBus.
Q: Apakah perlindungan insurans yang ditawarkan apabila membuat tempahan online tiket bas melalui redBus?
A: Sewaktu melengkapkan proses pembayaran, pelanggan mempunyai pilihan untuk membayar sejumlah kecil bayaran untuk menginsuranskan perjalanan mereka. Beberapa faedah yang boleh didapati adlah seperti berikut: 1) Perbelanjaan perubatan dibayar sehingga RM 2,000 sekiranya bas penumpang yang diinsuranskan tersebut mengalami kemalangan. 2) Walaupun peralatan elektronik dan perhiasan peribadi tidak dilindungi di bawah polisi ini, pelanggan tetap layak mendapat bayaran sebanyak RM 500 sekiranya bagasi penumpang hilang semasa perjalanan. 3) Penumpang layak mendapat bayaran sebanyak RM 25,000 sekiranya mereka mengalami kecacatan total atau sebahagian jika bas mengalami kemalangan. 4) Keluarga penumpang layak mendapat bayaran sebanyak RM 25,000 dalam kes kematian akibat kemalangan ketika membuat perjalanan dengan bas.
Q: Adakah selamat untuk saya membayar tiket bas online saya dengan kad kredit melalui redBus?
A: Ya, pembayaran tiket bas online dengan kad kredit melalui redBus adalah selamat. Platform ini menggunakan data enkripsi Secure Socket Layers (SSL) untuk mengawal keselamatan pengguna dan ianya disahkan oleh Verisign. Kesemua transaksi yang menggunakan redBus dijamin selamat.

Penjadualan Semula dan Pembatalan Tiket Bas Online

Apabila anda menempah bas tiket online dengan redBus, anda mempunyai kelebihan untuk menjadual semula atau membatal tiket. Untuk menjadual semula/membatal tempahan bas online tiket, sila layari laman web/app redBus dan klik butang 'Manage Booking'.

Anda akan lihat senarai juntai bawah (drop-down list) di mana anda boleh memilih opsyen yang menepati keperluan anda. Anda hanya boleh menggunakan kemudahan ini jika anda telah menempah online tiket bas dengan syarikat redBus. Anda juga dinasihatkan untuk membaca polisi penjadualan semula dan bayaran balik dengan terlebih dahulu.

Kenalan

Pejabat Malaysia

IBIBO GROUP SDN. BHD.

Suite 12.03(A)

12th Floor

No. 566

Jalan Ipoh

51200 Kuala Lumpur.

Alamat Pejabat Urusan

Level 25, Menara Worldwide

198 Jalan Bukit Bintang,

55100 Kuala Lumpur,

Malaysia

Telefon: +60-330992524

LALUAN TEMPAHAN BAS PALING POPULAR

Select Source:
LaluanTambang (bermula)
Kuala Lumpur ke Singapore45 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Skudai34.1 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Kemaman28 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Machang34 MYRBook Now
Kuala Lumpur ke Mersing32.8 MYRBook Now

TIKET M VS E-TIKET VS TIKET KAUNTER

mticket ialah SMS yang dihantar kepada telefon mudah alih selepas tempahan tiket bas dibuat.
Ini adalah tiket elektronik yang dikeluarkan dan dihantar ke alamat emel selepas pengesahan tempahan online dibuat.
Tiket Kaunter adalah sejenis tiket salinan cetak tiket bas yang anda perlukan sewaktu menaiki bas.

TEMPAHAN ONLINE TIKET BAS VS TEMPAHAN TIKET LUAR TALIAN

Tempahan bas yang mudah di mana jua dan pada bila-bila masa
Pilihan tempat duduk, jenis bas & syarikat pengendali yang banyak.
Tawaran hebat dan pulangan wang dari tempahan tiket
Bantuan Mesra Pelanggan 24/7
Kerumitan untuk bergerak ke kaunter bas & menunggu dalam barisan yang panjang
Kurang pilihan mengikut kesesuaian
Tiada diskaun
Bantuan kurang mesra pelanggan

Beli Online Tiket Bas Dengan Mudah di Aplikasi redBus

Dengan aplikasi redBus, anda boleh membeli tiket online bas anda terus dari telefon bimbit anda serta dapatkan tawaran dan promosi terbaru kami. Dapatkan diskaun sehingga 50% untuk penggun a baharu apabila anda menempah tiket bas dalam talian.Anda pasti akan mendapat pengalaman tempahan online tiket bas yang hebat di aplikasi redBus!


Anda boleh dapatkan aplikasi redBus di sini!

Muat turun sekarang!