Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Ipoh ke Kuala Lumpur


Perkhidmatan Bas Ipoh ke Kuala Lumpur

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
2 hours 18 mins
Ipoh
Kuala Lumpur
54
MYR 19.1

Jarak dengan Bas Ipoh ke Kuala Lumpur

Bas Terawal
:
00:30
Bas Terakhir
:
23:45
Jarak
:
202 km

Jadual Bas dan Harga Ipoh ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
KPB Ekspress 09:30 19:45 3 jam 15 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas online di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Ipoh ke Kuala Lumpur?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Ipoh ke Kuala Lumpur?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Ipoh ke Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Ipoh ke Kuala Lumpur di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Ipoh ke Kuala Lumpuradalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan bas Ipoh ke Kuala Lumpur?

A: redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk bas-bas Ipoh ke Kuala Lumpur beberapa pengendali bas tertentu. Jika anda menggunakan perkhidmatan pengendali bas tertentu ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.

Apa itu pas bas redBus?

A: Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.


Bas Ipoh ke Kuala Lumpur

Penempahan Bas dari Ipoh ke KL 

Bandar Ipoh dan Kuala Lumpur amat terkenal dengan keunikannya dari segi budaya, makanan, dan tempat tarikan pelancongan. Ibu negeri Perak, iaitu Ipoh mempunyai pelbagai tradisi dan ia juga terkenal sebagai ibu kota makanan. Laluan yang menghubungkan kedua-dua bandar ini memberi peluang kepada penumpang untuk meneroka keindahan dua bandar paling menarik di Malaysia.
 

redBus menyediakan rangkaian puluhan bas yang dikendalikan oleh lapan buah syarikat bas terbaik yang menawarkan penumpang 34 buah bas dalam satu hari. Bas-bas yang disediakan oleh syarikat tersebut dijamin cepat dan selamat serta jarak perjalanannya hanya merangkumi sebanyak 197 km sahaja dalam tempoh masa 2 jam dan 50 minit.
 

Bagaimana untuk sampai ke Kuala Lumpur dari Ipoh? 

 • 34 buah bas telah disediakan oleh lapan bas operator dalam sehari dari Ipoh ke Kuala Lumpur. 
 • Tempat menaiki bas yang paling biasa diambil oleh penumpang ialah Terminal Bas Amanjaya dan Ipoh Amanjaya. 
 • Bas-bas ini akan tiba di terminal bas KTM, Bersepadu Selatan, KL Sentral, dan Hentian Duta. 
 • Tambang tiket bas Ipoh ke KL adalah kira-kira dalam RM 27.30-RM 16.56 dengan kadar purata RM 21 - RM23 
 • Perjalanan bas pada waktu malam dari Ipoh ke KL juga disediakan untuk perjalanan yang selamat.
   

Bagaimana untuk pergi ke Kuala Lumpur dari Ipoh dengan selamat? 

Pada masa ini terdapat sekatan perjalanan antara negeri-negeri di Malaysia, jadi ada kemungkinan bas Ipoh ke KL mungkin tidak akan tersedia secara meluas. PKP atau Perintah Kawalan Pergerakan telah dilaksanakan di negara ini.
 

Selepas pelaksanaan PKP, hanya penumpang terpilih sahaja yang akan dibenarkan untuk melakukan perjalanan. Perjalanan rentas sempadan ke bandar-bandar utama, termasuk Kuala Lumpur, memerlukan kebenaran khas daripada polis.
 

Pelanggan yang telah diberikan kebenaran adalah mereka yang tersangkut di kampung halaman masing-masing dan ingin kembali bekerja, dan juga yang telah menempah tiket untuk bas ekspres, atau mereka yang berhasrat untuk melawat ahli keluarga di hospital, dan sebagainya.
 

Adalah dinasihatkan kepada pelanggan untuk mengelakkan daripada merantau pada masa sekarang. Jika anda perlu melancong, berikut adalah langkah penjagaan biasa yang perlu diikuti -
 

 • Memakai topeng pelitup muka adalah wajib pada setiap masa. 
 • Mengekalkan penjarakan sosial. 
 • Mengelakkan perjalanan jika terdapat sebarang jenis gejala COVID-19.
   

Perjalanan dari Ipoh ke KL dengan Bas 

Lapan buah syarikat bas yang terbaik menggunakan laluan ini untuk menyediakan perjalanan yang tidak dapat dilupakan kepada penumpang mereka. Penumpang yang merancang perjalanan dari Ipoh ke KL perlu menyemak aplikasi redBus dan melalui perkhidmatan pelbagai syarikat untuk menaiki bas Ipoh ke Kuala Lumpur.


Ipoh to KL Bus

 

Bas operator yang popular di laluan Ipoh ke KL adalah:  

Sekiranya anda memerlukan maklumat mengenai tempat menaiki dan ketibaan bas untuk laluan ini, anda perlu merujuk kepada aplikasi redBus.
 

Tempat menaiki bas yang popular di Ipoh 

Lokasi-lokasi yang popular di KL 

Setiap bas dari Ipoh ke Kuala Lumpur adalah selamat untuk dinaiki. Semua jenis bas mematuhi garis panduan yang dikeluarkan untuk mencegah virus corona yang tersebar ini.
 

Jenis-jenis Bas yang melalui laluan Ipoh ke KL

 • SVIP 
 • Standard 
 • Ekonomi
   

Jenis-jenis bas yang disebutkan di atas adalah bas tersedia yang boleh ditempah untuk laluan ini. Bas-bas ini mempunyai tambang terendah dalam kadar kira-kira RM 19 sehingga harga maksimum RM 27.
 

Langkah-langkah keselamatan di dalam bas

 • Memakai topeng pelitup muka dan sarung tangan di dalam bas adalah wajib. 
 • Cecair sanitasi tangan sentiasa tersedia di atas bas. 
 • Penumpang yang mendapati diri mereka sakit dinasihatkan untuk tidak melakukan perjalanan. 
 • Pemandu bas akan menjalankan pemeriksaan suhu sepanjang perjalanan demi keselamatan penumpang dan kakitangan.

Tambang Bas dari Ipoh ke KL 

Ipoh ke Kuala Lumpur dianggap sebagai salah satu laluan yang paling kerap dilalui oleh penumpang. Ini kerana laluan ini menyediakan perkhidmatan bas yang berterusan dan tanpa gangguan daripada pelbagai penyedia perkhidmatan bas tersohor di rantau ini. Tambang bas bagi laluan dari Ipoh ke KL mungkin berbeza-beza atas pelbagai sebab. Ini mungkin kerana pilihan syarikat bas yang berlainan. Tambang juga berbeza-beza bergantung kepada jenis bas yang dipilih dan perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan bergantung kepada jenis bas tertentu.
 

Anda akan diberi pelbagai pilihan bas untuk laluan yang sama menggunakan aplikasi redBus. Dengan hanya mengisi maklumat perjalanan, anda akan diberikan maklumat mengenai pelbagai operator bas berserta dengan tambang tiket bas online mereka dari Ipoh ke KL.
 

Tambang bas termahal untuk laluan Ipoh ke KL ialah RM 27.3 manakala jumlah terendah yang perlu dibelanjakan untuk tiket bas bagi laluan ini adalah sekitar RM 16.56. Harga purata tiket bas dari Ipoh ke Kuala Lumpur adalah dalam lingkungan RM 21-23.
 

Perjalanan Bas malam dari Ipoh ke KL 

redBus membantu anda untuk mencari bas yang paling selamat untuk semua laluan. Perjalanan pada waktu siang bukan sahaja tersedia untuk laluan Ipoh ke KL ini, malah operator bas juga menyediakan perjalanan bas yang baik dan selamat pada waktu malam juga. Anda hanya perlu menyemak aplikasi redBus untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkhimdmatan bas ini.
 

Terdapat dua buah syarikat bas yang menyediakan bas bagi penumpang yang ingin melakukan perjalanan pada waktu malam untuk laluan Ipoh ke KL ini. Plusliner Nice dan StarMart Express adalah bas operator yang mengendalikan 3 buah bas di laluan ini pada waktu malam.
 

Bas yang disediakan oleh Plusliner Nice berlepas pada jam 04:15 pagi dan sampai dari Ipoh ke KL Sentral pada jam 06:45 pagi. Terdapat dua pilihan bas yang boleh ditempah dengan StarMart Express. Yang pertama ialah bas tanpa henti berlepas dari Ipoh pada jam 01:00 pagi dan sampai ke Kuala Lumpur pada jam 04:15 pagi manakala bas lain berlepas dari Ipoh pada masa yang sama tetapi akan membuat perhentian dalam perjalanan ke KL. Bas tersebut akan tiba ke Kuala Lumpur pada jam 05:14 pagi dengan mengambil masa perjalanan selama 04 jam dan 14 minit.
 

Bas operator yang menyediakan perkhidmatan perjalanan bas waktu malam:
 

Tempoh Perjalanan dari Ipoh ke KL 

Bas-bas tersebut akan mengambil masa perjalanan yang berbeza walaupun mengambil laluan yang sama. Ini kerana sesetengah bas akan berhenti dalam perjalanan mereka manakala yang lain mungkin tidak. Penumpang harus tahu perkara ini semasa menempah tiket bas mereka. Maklumat seperti ini hanya boleh didapati di aplikasi yang boleh dipercayai seperti redBus.
 

Tempoh minimum bas perjalanan dari Ipoh ke KL yang berdaftar dengan redBus mengambil masa 2 jam. Eltabina Jaya Express sampai tepat pada masanya semasa dalam perjalanan dari Ipoh ke KL. Tempoh maksimum yang diambil oleh bas dari Ipoh ke KL boleh mengambil masa sekitar 04 jam dan 15 minit. Secara purata, bas Ipoh ke KL mengambil masa 03 jam dan 45 minit untuk satu perjalanan mengikut jumlah jarak.
 

Jadual Bas Ipoh ke KL 

Disebabkan laluan ini amat terkenal di kalangan penumpang, terdapat banyak pilihan bas yang beroperasi dari Ipoh ke Kuala Lumpur. Terdapat sekitar 40 buah bas terbaik yang melalui laluan ini setiap hari. Semua bas ini boleh diperiksa di redBus.
 

Jadual bas untuk laluan ini adalah fleksibel, dan perjalanan anda boleh dirancang dengan sewajarnya. Anda hanya perlu menyemak slot tiket bas online yang tersedia di aplikasi redBus mengikut ketentuan anda.
 

Syarikat bas yang berkhidmat di laluan Ipoh ke KL Sentral ialah Plusliner Nice, KPB Ekspres, Ekspres Kesatuan, GJG Express, StarMart Express, Supernice Grassland dan Eltabina Jaya Express.
 

Aktiviti yang boleh dilakukan di Kuala Lumpur 

Kuala Lumpur mempunyai pelbagai destinasi pelancongan yang hebat. Pelancong dari seluruh dunia melancong ke sini untuk menikmati keindahan dan tempat yang penuh dengan ketenangan. Walaupun terdapat banyak tempat untuk dilawati di KL, beberapa tempat yang paling popular adalah:
 

 • Menara Berkembar Petronas: Salah satu menara berkembar tertinggi di dunia, ialah menara berkembar Petronas, ia mempunyai jambatan pandangan yang menakjubkan yang memberikan pemandangan bandar yang terbaik. 
 • Batu Caves: Kuil gua bagi agama Hindu yang terkenal dengan gua batu kapur dan deiti besar di pintu masuk gua 
 • Menara KL: Menara KL, bangunan kedua tertinggi selepas menara berkembar Petronas menjadi kegemaran pelancong, mempunyai restoran berputar di bahagian atas bangunannya. Pemandangan bandar pada waktu malam adalah pemandangan yang memikat hati dari atas Menara . 
 • Jalan Alor: Jika anda sedang mencari tempat terbaik untuk membeli-belah dan makan tanpa berbelanja duit dengan banyak atau hanya mencuba makanan jalanan Malaysia, maka tempat ini adalah yang terbaik untuk anda. 
 • Bangunan Sultan Abdul Samad: Terdapat pelbagai bangunan yang mempunyai seni bina yang menakjubkan untuk dilawati di Kuala Lumpur, tetapi bangunan ini terkenal dengan seni bina Moorish yang unik.
   

Tips untuk menempah bas Ipoh ke KL 

Tiket bas dari Ipoh ke KL sama sekali tidak sukar untuk ditempah. Anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah tertentu menggunakan aplikasi redBus untuk membuat tempahan. Membuat tempahan melalui aplikasi redBus, pengguna boleh menjimatkan wang mereka melalui kupon diskaun dan tawaran pulangan tunai yang ditawarkan. Bagi pengguna yang menggunakan redBus buat kali pertama, terdapat skim yang hebat bagi mereka dan juga diskaun pengguna kali pertama boleh didapati di aplikasi tersebut.
 

Bagaimanakah Cara untuk Menempah Tiket Bas Dalam Talian redBus, dari Ipoh ke KL? 

Ipoh ke KL (Kuala Lumpur) adalah laluan bas popular yang diambil oleh ramai orang di Malaysia. Anda boleh menempah tiket bas Ipoh ke KL dalam talian di redBus dengan beberapa langkah mudah pada harga yang berpatutan.

 

Langkah-langkah untuk tempahan bas dari Ipoh ke KL adalah seperti berikut:  

 • Masukkan ‘Ipoh’ ke dalam ruang ‘Dari’ dan ‘Kuala Lumpur’ dalam ruang ‘Ke’. Setelah selesai memasukkan poin-poin laluan, pilih tarikh perjalanan Ipoh ke KL anda dan tekan butang ‘Cari Bas’. 
 • Semua bas Ipoh ke Kuala Lumpur yang ada akan disenaraikan untuk anda. Sila pilih bas dari Ipoh ke Kuala Lumpur yang bersesuaian untuk melihat carta tempat duduk. Anda juga boleh lihat/tapis bas-bas daripada pengendali bas yang anda kehendaki dengan menggunakan kemudahan tapis carian. redBus juga membolehkan anda melihat gambar-gambar bas Ipoh ke KL sebelum mengesahkan tiket bas anda. 
 • Pilih tempat duduk pilihan anda untuk bas Ipoh ke KL, kemudian isikan tempat bertolak/turun. Setelah selesai, klik pada ikon 'Teruskan Untuk Menempah’. 
 • Isikan semua maklumat penumpang berserta dengan butiran hubungan pada halaman seterusnya. Setelah semua maklumat telah dimuatnaik, klik pada butang ‘Proceed to Pay’. 
 • Lengkapkan pembayaran dalam talian untuk mengesahkan tempahan bas Ipoh ke KL anda. redBus akan menghantar e-tiket / M-tiket kepada anda tidak lama lagi melalui emel/SMS. Jangan lupa untuk semak kod kupon semasa membuat tempahan bas dalam talian dari Ipoh ke KL.
   

Lawati www.redbus.my atau muat turun aplikasi rasmi redBus untuk mendapatkan diskaun dan tawaran eksklusif.
 

Penafian: Masa, laluan dan tambang bas adalah boleh berubah bila-bila masa. Sila buat semakan jika terdapat sebarang perubahan saat akhir.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • KPB Ekspress
 • GJG Express
 • Plusliner
 • Transnasional
 • Kesatuan Express

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Ipoh ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Ipoh ke Kuala Lumpur secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/ipoh-to-kuala-lumpur

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/ipoh-a-kuala-lumpur

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Ipoh

  • Aman Jaya Bus Terminal
  • Ipoh Amanjaya
  • Terminal Amanjaya, Ipoh

  Kuala Lumpur

  • Hentian duta
  • Kl Sentral
  • Kl sentral
  • KL Sentral Bus Terminal (Emergency Contact Number: 011-26511176 / 019-4503090)
  • Persiaran Tuanku
  • Tbs (Terminal Bas Bersepadu)
  • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Tbs (terminal bersepadu selatan)
  • Terminal KTM (Old Railway Station)

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Ipoh ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Ipoh ke Kuala Lumpur

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Ipoh ke Kuala Lumpur mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Ipoh ke Kuala Lumpur dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Tiket Bas Balik Online

  Pelancong sering melakukan perjalanan dari Ipoh ke KL. Sekiranya anda juga merancang perjalanan di sepanjang laluan ini, anda boleh menempah tiket bas online di redBus. Apabila anda menempah bas Ipoh ke KL dari redBus, anda boleh memasukkan tarikh pulang untuk menempah tiket bas balik secara online. Anda juga boleh menambah tiket pulang dari KL ke Ipoh setelah memilih bas Ipoh ke KL di laman web redBus menggunakan pilihan 'Tambah tiket kembali'.


  Setelah sampai di KL, anda boleh memutuskan bila anda mahu kembali. Kemudian, apabila anda mempunyai tarikh kembali, anda boleh mencari bas KL ke Ipoh di redBus. Terdapat lebih daripada 30 bas setiap hari. Jadi, kemungkinan anda akan mendapat tempat duduk setiap kali anda menempah tiket bas online.


  Keselamatan Perjalanan semasa Covid-19

  Perkembangan Terkini Covid-19 Perjalanan Bas dari Ipoh ke Kuala Lumpur

  Perjalanan dengan selamat dari Ipoh ke Kuala Lumpur semas pandemik Covid-19.
  • Semasa pandemik Covid-19, semua penumpang sepanjang perjalanan dari Ipoh ke Kuala Lumpur, mesti mematuhi garis panduan selaras dengan arahan Kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa tempatan. Halaman ini akan menerangkan peraturan-peraturan utama untuk dipatuhi bagi laluan dari Ipoh ke Kuala Lumpur.
  Ujian Covid-19 dan Peraturan Kuarantin
  • Halaman ini akan menyediakan informasi yang paling kemas kini tentang keperluan mengambil ujian Covid-19, atau jika anda ingin merujuk kepada peraturan kuarantin, supaya anda boleh membawa dokumen-dokumen yang perlu semasa perjalanan anda.
  Senarai Sumber-sumber Rujukan yang Berguna
  • Penumpang perlu melayari laman web rasmi Kerajaan dan mencatat kesahihan ujian PCR Covid-19 untuk perjalanan di laluan bas ini.
  Peringatan Penting untuk Pengembara Antara Daerah
  • Garis panduan pengangkutan di Malaysia adalah berbeza bagi setiap negeri, bergantung kepada jumlah kes negeri masing-masing. Apabila menaiki bas dari Ipoh ke Kuala Lumpur, para penumpang perlu ingat beberapa perkara penting tentang PKP, jadual bas, penutupan sempadan, dan lain-lain.
  Pergerakan merentas daerah semasa PKP
  • Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan garis panduan baharu untuk PKP dan PKPB yang kini dilaksanakan. Semua penumpang mesti mematuhi semua garis panduan yang ditetapkan untuk Kuala Lumpur apabila membuat perjalanan dari Kuala Lumpur.
  Perkembangan terkini pergerakan Rentas-sempadan semasa pandemik Covid-19
  • Malaysia dihubung baik dengan negara-negara jiran seperti Singapura dan Thailand. Jika anda akan membuat perjalanan merentas sempadan, pastikan anda peka kepada sekatan perjalanan yang dikenakan di negara asal, dan negara destinasi, terutamanya apabila membuat perjalanan bus pergi-balik.

  Garis Panduan Am Covid-19 yang mesti dipatuhi semasa di Kuala Lumpur

  covid-partial
  Wajib memakai pelitup muka
  covid-partial
  Penjarakkan fizikal minimum 1 meter
  covid-partial
  Membersihkan tangan
  covid-partial
  Pemeriksaan suhu badan di tempat awam

  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡