Bas Dari Kuala Lumpur ke Ipoh


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 26-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke Ipoh

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Transnasional 08:30 23:30   Lihat Harga
Plusliner 10:00 23:00   Lihat Harga
City Express 15:45 23:59   Lihat Harga
KPB Express 12:00 21:30   Lihat Harga
Konsortium (Malaysia) 09:50 16:15   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan Bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh

Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Ipoh mengambil masa selama 2-3 jam, bergantung kepada keadaan lalu lintas dan cuaca. Kebiasaanya, perjalanan bas sejauh 205 km itu di dilakukan dalam keadaan lancar. Terdapat sebanyak lebih kurang 35 buah bas di laluan ini pada setiap hari. Kesemua bas ini menjamin keselesaan dan keselamatan penumpang di sepanjang masa. Juga, terdapat 5 pengendali bas yang menyediakan perkhidmatan perjalanan yang mudah.

Ipoh merupakan destinasi pelancongan yang terkenal di Malaysia, menerima ramai pelancong sepanjang tahun. Bandar ini terkenal dengan pilihan makanan yang lazat. Selain pemandangan yang menarik, ia juga mempunyai pelbagai pilihan tempat penginapan. Anda boleh memilih bas pelbagai jenis untuk melakukan perjalan dari KL ke Ipoh dan ianya dating dalam pelbagai bentuk. Anda boleh menempah tiket bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh dengan harga serendah RM 20. Pengguna boleh menaiki bas mereka dari lokasi berlainan dan turun di lokasi yang dipilih.

Maklumat mengenai Bas

Bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh direka khas menepati ciri-ciri kebersihan dalaman dan keselesaan tempat duduk. Bebarapa tempat menaiki bas di KL adalah di Hentian Duta and TBS. Manakala, lokasi menurunkan penumpang pula adalah di Ipoh Amanjaya. Jenis-jenis bas yang berkhidmat di laluan ini termasuk Seater, Kelas Kelab, Kelab Perniagaan, VIP, Eksekutif, etc.

Bas pertama yang berlepas dari TBS adalah pada jam 6:45 pagi dan tiba di Ipoh pada 9:35 pagi. Manakala, bas Plusliner yang terakhir berlepas dari TBS adalah pada 11:00 malam dan tiba di Amanjaya pada jam 1:30 pagi. Beberapa pengendali bas popular adalah seperti Transnasional, KPB Express, KKKL Express, Konsortium and Plusliner.

Perkara menarik untuk dilawati di Ipoh

Bandar Ipoh mempunyai banyak peluang pengembaraan, pelbagai jenis masakan dan pelbagai tarikan lain. Beberapa tempat popular untuk diterokai di Ipoh adalah seperti berikut:

  • Kellie’s Castle
  • Gua Tempurung
  • Lost World Sunway
  • Kuil Gua PerakMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Ipoh ke Kuala Lumpur.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Kuala Lumpur

Ipoh


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Lumpur ke Ipoh di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.