Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Kuala Lumpur ke Ipoh


Perkhidmatan Bas Kuala Lumpur ke Ipoh

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
2 hours 17 mins
Kuala Lumpur
Ipoh
67
MYR 19.5

Jarak dengan Bas Kuala Lumpur ke Ipoh

Bas Terawal
:
01:00
Bas Terakhir
:
23:15
Jarak
:
209 km

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke Ipoh

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Mayang Sari Express 15:30 15:30 3 jam 15 minit HARGA PANDANGAN
KKKL Express 13:00 13:00 3 jam 15 minit HARGA PANDANGAN
Kesatuan Express 08:00 23:15 3 jam 15 minit HARGA PANDANGAN
Intertop Express 07:15 20:00 3 jam 15 minit HARGA PANDANGAN
GJG Express 15:45 20:45 3 jam 15 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas online di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kuala Lumpur ke Ipoh?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kuala Lumpur ke Ipoh semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Kuala Lumpur ke Ipoh di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Kuala Lumpur ke Ipohadalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Berapa lamakah perjalanan bas dari KL ke Ipoh?

A: Bas tanpa henti antara KL dan Ipoh mengambil masa selama dua setengah jam. Bas-bas ini tersedia di tempat menaiki bas dan ada di antaranya mengambil sedikit masa berikutan tempat persinggahan antara dua destinasi tersebut.

Sekiranya saya membeli tiket bas KL ke Ipoh, di manakah tempat untuk saya menaiki bas?

A: Tempat menaiki bas untuk bas KL ke Ipoh bergantung kepada pilihan tempat anda turun. Terdapat 3 tempat menaiki bas utama untuk bas yang datang dari KL. Ia adalah TBS, Ambassador Stop, dan KL Sentral. Anda boleh memilih salah satu dari pilihan ini, atau meminta operator bas anda menasihatkan tempat menurunkan penumpang yang ada.

Apakah kemudahan yang terdapat di dalam bas di laluan KL ke Ipoh?

A: Terdapat pelbagai jenis kemudahan di dalam pelbagai basnya. Kemudahan bas anda bergantung kepada jenis bas yang anda pilih untuk perjalanan anda. Kemudahan asas yang disediakan adalah seperti tempat pengecas telefon mudah alih, ruang kaki yang luas, dan TV utama.

Saya menempah tiket dari TBS, tetapi bolehkah saya menaiki bas dari Hentian Ambassador?

A: Sekiranya anda ingin menukar tempat menaiki bas pada saat-saat akhir, sila hubungi operator bas berkenaan. Operator anda boleh membantu menyelesaikan isu anda. Anda juga boleh menghubungi bahagian khidmat pelanggan untuk bantuan.

Adakah perkhidmatan bas yang tiba di Ipoh pada lewat malam?

A: Banyak bas yang membawa penumpang di laluan KL ke Ipoh dan bertolak pada pelbagai masa sepanjang hari. Anda boleh menyenaraikan bas menggunakan fungsi saringan “Masa Berlepas” yang terletak di sebelah kiri laman web. Anda hanya perlu pilih bas yang bertolak selepas jam 6 petang untuk melihat kesemua bas yang akan tiba di Ipoh pada lewat malam.

Siapakah yang boleh saya hubungi berkenaan tiket saya?

A: Untuk maklumat jadual dan tempat duduk, anda boleh menghubungi operator bas anda atau redBus. Jika terdapat pertanyaan lain, anda boleh menghubungi bahagian khidmat pelanggan redBus. Pegawai khidmat pelanggan kami sentiasa bersedia untuk melayan pertanyaan anda 24 jam sehari.

Adakah perjalanan untuk laluan dari KL ke Ipoh selamat?

A: Anda boleh menaiki bas dari KL ke Ipoh yang disediakan oleh redBus dengan selamat. redBus sentiasa menjaga keselamatan dan keselesaan perjalanan penumpangnya.

Apakah jadual waktu perjalanan bas pertama dan terakhir untuk laluan KL ke Ipoh?

A: Bas pertama berlepas pada 1:00 pagi waktu tengah malam dan disediakan oleh Rhino Airiel Express, dan bas terakhir pula adalah pada jam 11:30 malam yang disediakan oleh KPB Ekspres. Anda boleh menyemak jadual perjalanan melalui aplikasi atau laman web redBus.

Adakah Ipoh lokasi yang menarik untuk dilawati?

A: Ya, Ipoh mempunyai banyak tempat tarikan pelancongan di Malaysia. Ia mempunyai destinasi tarikan pelancong seperti Cameron Highlands, Sam Poh Tong, dan Kellie's Castle yang mana anda boleh lawati dengan hanya menempah tiket bas ke Ipoh.


Bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh

Kuala Lumpur, sebuah ibu kota Malaysia, terkenal dengan seni bina zaman kolonial yang sangat menarik serta bangunan pencakar langitnya. Ia terkenal di kalangan pelancong dan merupakan antara tempat tarikan pelancongan di Asia Tenggara. Batu Caves yang terletak berdekatan ibu kota Malaysia berusia lebih kurang 400 juta tahun dan menerima pelancong dari seluruh rantau dunia. Kuala Lumpur menghubungkan bandar-bandar utama termasuk pekan kecil di Malaysia melalui rangkaian jalan bas.

Ipoh, sebuah ibu kota negeri Perak, seringkali dilawati oleh pelancong serta rakyat tempatan, ramai yang melawati tempat ini datang dari Kuala Lumpur. Anda boleh menempah bas untuk ke Ipoh dari KL dengan menggunakan redBus. Jarak perjalanan Kuala Lumpur ke Ipoh melalui jalan darat adalah lebih kurang 200 KM. Bas dari KL ke Ipoh mengambil masa sekitar 2.5 ke 3 jam untuk sampai ke bandar destinasi ini. Tambang bas untuk bas laluan KL ke Ipoh dalam lingkungan RM 20 ke RM 30, hampir kesemua tiket basnya berharga RM 20.

Bagaimana cara untuk ke Ipoh dari Kuala Lumpur?

Melakukan perjalanan dari Kuala Lumpur ke Ipoh menjadi mudah dengan adanya keadaan jalan dan lebuh raya yang baik di laluan ini. Anda boleh tiba di Ipoh dari Kuala Lumpur melalui empat jenis pengangkutan: bas, kereta api, teksi, dan kapal terbang.

 • Bas Kuala Lumpur ke Ipoh: Menaiki bas merupakan cara pengangkutan paling mudah untuk ke Ipoh dari KL. Ia mengambil masa lebih kurang 3 jam 34 minit untuk tiba ke destinasi dan tambangnya hanya RM 27. Bas Plusliner dari KL ke Ipoh merupakan perkhidmatan bas yang popular untuk laluan ini.
 • Kereta api Kuala Lumpur ke Ipoh: Perjalanan dengan kereta api dari Kuala Lumpur ke Ipoh mengambil masa selama 2 jam dan 22 minit. Harga tambang tiket kereta api adalah antara RM 30 ke RM 38.
 • Teksi Kuala Lumpur ke Ipoh: Pilihan lebih privasi adalah dengan menaiki teksi. Anda boleh melakukan perjalanan sejauh 205.2 km dari Kuala Lumpur ke Ipoh dalam masa 2 jam 13 minit dengan teksi dengan mudah. Walau bagaimanapun, ianya merupakan satu pilihan yang agak mahal dan boleh mencecah harga sekitar RM 442 - RM 552.
 • Penerbangan Kuala Lumpur ke Ipoh: Anda boleh tiba di Ipoh dari Kuala Lumpur dalam masa 43 minit dengan kapal terbang. Harga tambang tiket kapal terbang adalah antara RM 264 - RM 283.

Antara kesemua cara pengangkutan yang dinyatakan di atas, bas KL ke Ipoh adalah bentuk perjalanan yang paling dipercayai. Penumpang boleh menempah tiket bas online dari KL ke Ipoh melalui redBus pada harga yang berpatutan.

Bagaimanakah cara untuk ke Ipoh dari Kuala Lumpur dengan selamat?

Penumpang disarankan mematuhi semua langkah berjaga-jaga sepanjang perjalanan dari KL ke Ipoh. Pemakaian topeng pelitup muka diwajibkan kepada semua orang, dan penggunaan cecair sanitasi tangan yang kerap adalah disarankan. Pastikan anda menyediakan topeng pelitup muka dan cecair sanitasi tangan sebelum meninggalkan rumah.

Bas KL ke Ipoh

Membuat tempahan bas Kuala Lumpur ke Ipoh merupakan cara perjalanan paling menjimatkan untuk laluan ini. Anda boleh menempah tiket bas online untuk laluan ini menggunakan laman web atau aplikasi redBus. Banyak operator bas yang membawa penumpang di laluan ini, dan mereka menawarkan pelbagai jenis bas untuk menampung penumpang dengan pelbagai had perbelanjaan dan keperluan. Bas-bas ini dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan pengalaman perjalanan anda sebagai satu kenangan manis. Mencari operator bas yang boleh dipercayai untuk ke suatu lokasi baru adalah sesuatu yang mencabar, redBus membantu menyelesaikan masalah ini untuk anda dengan menghubungkan anda dengan pelbagai operator untuk laluan Kuala Lumpur ke Ipoh.

Operator Bas Popular & Jenis Bas

redBus hanya bekerjasama dengan pengusaha bas yang boleh dipercayai, menepati masa, dan menghargai serta mengutamakan keselamatan dan keselesaan pelanggan. Beberapa operator bas yang paling popular dan boleh dipercayai untuk laluan perjalanan KL ke Ipoh termasuk.

Pelbagai jenis pilihan bas disediakan untuk dipilih oleh penumpang berpandukan keperluan perjalanan mereka. Antara bas yang sentiasa tersedia termasuk Ekonomi (2+2), Eksekutif (2+1)

Kemudahan Yang Disediakan

Kesemua bas yang disenaraikan dalam redBus berusaha gigih untuk memberikan pengalaman terbaik tanpa melupakan keselamatan dan keselesaan penumpang. Bas-bas ini dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan pengalaman perjalanan anda selesa. Antara kemudahan yang biasanya disediakan termasuk.

 • Port pengecas
 • WiFi
 • CCTV
 • Lampu Bacaan
 • Cecair Sanitasi Tangan

Tempat Mengambil & Menurunkan Penumpang

Berikut adalah senarai beberapa tempat menaiki bas yang biasa digunakan oleh kebanyakan pengusaha bas yang berkhidmat dengan redBus untuk laluan Kuala Lumpur ke Ipoh.

Lokasi paling popular yang menjadi tempat menurunkan penumpang adalah Ipoh Amanjaya & Terminal Amanjaya.

Tambang Bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh

Tambang bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh bernilai antara RM 20-RM 33. Tambang paling mahal untuk laluan ini ialah RM 33 disediakan oleh bas Etika Express dan tambang paling murah adalah RM 20 untuk bas Ekspres Kesatuan. Tambang bas di laluan ini agak berpatutan, dan ramai penumpang gemar menggunakan perkhidmatan bas untuk laluan ini. Tambang basnya bergantung kepada jenis bas, kemudahan yang ditawarkan, jenis operator, dan sebagainya.

Anda boleh memeriksa harga tambang tiket mana-mana bas dari Kuala Lumpur (KL) ke Ipoh melalui redBus yang merupakan platform tiket bas online terbesar dunia. Jumlah kos tiket melalui redBus termasuk kesemua bayaran, dan tiada caj tersembunyi yang dikenakan oleh redBus. Bas paling popular di laluan ini adalah bas Eksekutif yang mempunyai susunan kedudukan 2+1. Sebahagian dari operator terkemuka yang membawa penumpang dari KL ke Ipoh adalah StarMart Express, Etika Express, Ekspres Kesatuan, KPB Ekspres, GJG Express, Transnasional, dan lain-lain.

Bas Malam dari Kuala Lumpur ke Ipoh

KL merupakan sebuah ibu kota Malaysia & Ipoh pula adalah ibu negeri Perak. Laluan ini adalah satu laluan yang sibuk kerana ramai pelancong datang ke kedua-dua bandar ini untuk melawat tempat-tempat menarik di sini. Pengunjung harian juga memilih perkhidmatan bas untuk laluan ini berikutan harga tambangnya yang berpatutan. Di laluan ini juga, terdapat bas yang berlepas selepas jam 6 petang. Operator yang menyediakan bas pada waktu malam dari KL ke Ipoh adalah seperti berikut:

Anda boleh menyaring bas yang berlepas selepas jam 6 petang dari senarai bas yang tersedia melalui aplikasi mudah alih/laman web redBus. Pengantara muka platform redBus mesra pengguna dan senang digunakan. redBus menyediakan perkhidmatan yang sah sahaja, anda boleh juga memilih mana-mana bas yang berlepas pada waktu malam dari Ipoh ke Kuala Lumpur. Anda juga boleh melihat penarafan dan ulasan kesemua operator yang tersenarai dengan redBus sebelum membuat tempahan dengan operator bertaraf paling tinggi. Bas yang disediakan oleh redBus adalah selamat untuk dinaiki pada waktu malam. Langkah-langkah pencegahan COVID-19 juga diambil oleh bas-bas dari KL ke Ipoh yang disediakan melalui redBus.

Tempoh Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Ipoh

Jarak laluan antara KL dan Ipoh adalah sekitar 200 KM, dan ia mengambil masa selama lebih kurang 3 jam untuk sampai ke destinasi dengan bas. Masa yang diambil untuk laluan ini bergantung kepada keadaan cuaca dan juga keadaan bas dan sebagainya. Bas dari KL ke Ipoh paling pantas disediakan oleh StarMart Express, KPB Ekspres, dan lain-lain yang mana ia mengambil masa selama 3 jam 15 minit untuk laluan ini. Perjalanan dengan Bas StarMart Express di laluan ini mengambil masa selama 3 jam dan 54 minit.

Anda boleh menyemak masa perjalanan jangkaan dari KL ke Ipoh dengan mana-mana bas tertentu melalui aplikasi mudah alih/laman web redBus. Anda boleh membuat tempahan awal selepas membandingkan tempoh perjalanan, tambang, serta lain-lain bas yang berbeza melalui redBus. Anda juga boleh memilih dari Hentian Duta dan TBS (Terminal Bersepadu Selatan) sebagai tempat menaiki bas di KL melalui redBus. Anda juga boleh memilih untuk menaiki bas dari KL Sentral ke Ipoh sekiranya anda tiba di KL Sentral dengan kereta api/bas. Anda boleh menyaring bas berdasarkan pelbagai tempat mengambil dan menurunkan penumpang di platform redBus.

Jadual Bas Kuala Lumpur ke Ipoh

Bas KL ke Ipoh yang pertama di laluan ini bertolak dari KL pada jam 7 pagi yang disediakan oleh KPB Ekspres & bas terakhir pula berlepas dari KL pada jam 11:45 malam. StarMart Express menyediakan bas terakhir di laluan ini. Terdapat kira-kira enam operator di laluan ini yang menyediakan lebih daripada tiga puluh bas di laluan ini setiap hari. Anda akan menemui perkhidmatan bas dari KL ke Ipoh pada kekerapan jadual yang tetap kerana jumlah basnya yang banyak beroperasi di laluan ini. Laluan ini adalah laluan yang sibuk dan perjalanan dengan bas pula fleksibel & selesa.

Anda boleh menyemak jadual bas di mana-mana laluan tertentu melalui aplikasi mudah alih/laman web redBus. redBus juga menawarkan ciri penjejakan bas pintar kepada penggunanya di mana mereka boleh mengetahui lokasi sebenar bas mereka pada bila-bila masa sepanjang perjalanan.

Aktiviti yang boleh dilakukan di Ipoh

Ipoh adalah ibu negeri Perak di Malaysia dan ia terkenal sebagai destinasi percutian untuk ke stesen atas bukit Cameron Highlands. Ia adalah sebuah tempat yang menyeronokkan kerana ia menawarkan tempat tarikan pelancong paling popular dan menarik, termasuk:

 • Gua Kok Lok Tong
 • Menara Jam Peringatan Birch
 • Kuil Ling Sen Tong, Ipoh World
 • Lembah Teh Gaharu
 • Trek Rafflesia Ulu Geroh
 • Kellie’s Castle
 • Gua Tempurung
 • Sunway Lost World
 • Kuil Gua Perak

Tip-Tips untuk Menempah Bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh

Cara paling mudah untuk ke Ipoh dari Kuala Lumpur adalah dengan membuat tempahan dalam talian. redBus menyediakan platform terbaik untuk tempahan tiket bas dalam tailan. Reka bentuk halamannya yang mudah untuk digunakan membolehkan proses tempahan tiket dalam talian yang sangat lancar. Apabila membuat tempahan tiket bas dalam talian, pastikan untuk membuat perbandingan antara setiap bas berdasarkan harga, ‘ratings’, ‘reviews’, kemudahan, dan sebagainya. Sentiasa pastikan butiran hubungan yang anda beri, adalah tepat kerana anda akan menerima e-tiket berdasarkan butiran yang diberi. Anda dinasihatkan untuk membaca polisi pembatalan dan penjadualan semula setiap bas dengan terlebih dahulu, sebelum menggunakan kemudahan ini untuk manfaat sepenuhnya.


Bagaimanakah Cara untuk Menempah Tiket Bas Dalam Talian dari KL ke Ipoh dengan redBus

Kuala Lumpur (KL) ke Ipoh adalah laluan bas yang popular di Malaysia. Anda boleh membeli tiket bas dalam talian KL ke Ipoh dengan redbus tanpa caj tambahan orang tengah.

Proses tempahan dalam talian bas Ipoh ke KL sangat mudah dengan menggunakan redBus. Langkah-langkah untuk menempah bas dari KL ke Ipoh adalah seperti berikut:

 • Pada halaman utama, masukkan ‘Kuala Lumpur’ dalam ruang ‘Dari’, dan ‘Ipoh’ dalam ruang ‘Ke’. Pilih tarikh perjalanan anda dan tekan butang ‘Carian’.
 • Senarai semua bas Kuala Lumpur ke Ipoh yang sedia ada akan dipaparkan. Anda juga boleh menapis carian bas KL ke Ipoh daripada pengendali bas tertentu dengan menggunakan kemudahan tapis carian. Untuk membuat pilihan terbaik, anda dinasihatkan untuk melihat ‘reviews’ dan ‘ratings’ setiap pengendali bas sebelum menempah tiket bas dalam talian anda.
 • Selepas memilih bas, klik ‘Lihat Tempat Duduk’. Pilih tempat duduk dan masukkan tempat berlepas/diturunkan. Selepas itu, tekan butang ‘Teruskan Untuk Menempah’ untuk ke halaman seterusnya.
 • Masukkan maklumat penumpang dan butiran hubungan, kemudian tekan butang ‘Proceed To Pay’ untuk ke bahagian bayaran dalam talian. Pastikan anda memberi butiran hubungan yang betul semasa membuat tempahan tiket bas KL ke Ipoh anda.
 • Sila buat pembayaran dalam talian untuk mengesahkan tempahan bas dalam talian anda. redBus akan menghantar e-tiket/M-tiket anda sebentar lagi melalui emel/SMS. Pastikan untuk menyemak kod kupon di redBus untuk mengurangkan tambang bas.

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Mayang Sari Express
 • KKKL Express
 • Kesatuan Express
 • Intertop Express
 • GJG Express
 • Etika Express
 • ED Airilariana

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Lumpur ke Ipoh di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Kuala Lumpur ke Ipoh secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/kuala-lumpur-to-ipoh

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/kuala-lumpur-a-ipoh

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Kuala Lumpur

  • Hentian duta
  • KL SENTRAL
  • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Tbs (terminal bersepadu selatan)

  Ipoh

  • Ipoh Amanjaya
  • Terminal Amanjaya, Ipoh

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Lumpur ke Ipoh di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Kuala Lumpur ke Ipoh

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Kuala Lumpur ke Ipoh mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Kuala Lumpur ke Ipoh dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Keselamatan Perjalanan semasa Covid-19

  Perkembangan Terkini Covid-19 Perjalanan Bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh

  Perjalanan dengan selamat dari Kuala Lumpur ke Ipoh semas pandemik Covid-19.
  • Semasa pandemik Covid-19, semua penumpang sepanjang perjalanan dari Kuala Lumpur ke Ipoh, mesti mematuhi garis panduan selaras dengan arahan Kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa tempatan. Halaman ini akan menerangkan peraturan-peraturan utama untuk dipatuhi bagi laluan dari Kuala Lumpur ke Ipoh.
  Ujian Covid-19 dan Peraturan Kuarantin
  • Halaman ini akan menyediakan informasi yang paling kemas kini tentang keperluan mengambil ujian Covid-19, atau jika anda ingin merujuk kepada peraturan kuarantin, supaya anda boleh membawa dokumen-dokumen yang perlu semasa perjalanan anda.
  Senarai Sumber-sumber Rujukan yang Berguna
  • Penumpang perlu melayari laman web rasmi Kerajaan dan mencatat kesahihan ujian PCR Covid-19 untuk perjalanan di laluan bas ini.
  Peringatan Penting untuk Pengembara Antara Daerah
  • Garis panduan pengangkutan di Malaysia adalah berbeza bagi setiap negeri, bergantung kepada jumlah kes negeri masing-masing. Apabila menaiki bas dari Kuala Lumpur ke Ipoh, para penumpang perlu ingat beberapa perkara penting tentang PKP, jadual bas, penutupan sempadan, dan lain-lain.
  Pergerakan merentas daerah semasa PKP
  • Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan garis panduan baharu untuk PKP dan PKPB yang kini dilaksanakan. Semua penumpang mesti mematuhi semua garis panduan yang ditetapkan untuk Ipoh apabila membuat perjalanan dari Ipoh.
  Perkembangan terkini pergerakan Rentas-sempadan semasa pandemik Covid-19
  • Malaysia dihubung baik dengan negara-negara jiran seperti Singapura dan Thailand. Jika anda akan membuat perjalanan merentas sempadan, pastikan anda peka kepada sekatan perjalanan yang dikenakan di negara asal, dan negara destinasi, terutamanya apabila membuat perjalanan bus pergi-balik.

  Garis Panduan Am Covid-19 yang mesti dipatuhi semasa di Ipoh

  covid-partial
  Wajib memakai pelitup muka
  covid-partial
  Penjarakkan fizikal minimum 1 meter
  covid-partial
  Membersihkan tangan
  covid-partial
  Pemeriksaan suhu badan di tempat awam

  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡