Darul Iman Express

Carian Darul Iman Express Tiket Bas

Pilihan

Darul Iman Express Imej Bas

Darul Iman Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Mersing ke Kemaman00:3023:45TEMPAH SEKARANG
Dungun ke Mersing00:3023:40TEMPAH SEKARANG
Kajang ke Dungun09:0021:45TEMPAH SEKARANG
Klang ke Unisza(universiti sultan zainal abidin)14:0020:30TEMPAH SEKARANG
Dungun ke Shah alam11:0023:45TEMPAH SEKARANG

Darul Iman Express di redBus

Darul Iman Express merupakan syarikat bas baharu yang berpusat di Kuala Terengganu, Malaysia dan mempunyai syarikat seinduk bernama The Perdana Express. Mula beroperasi atas nama rasmi Selesa Transit SDN BHD menjadikan Darul Iman Express salah satu syarikat pengangkutan bas yang baru sahaja ditubuhkan. Meskipun baru memulakan operasinya pada tahun 2017, syarikat ini telah memperoleh banyak ulasan (review) positif, walaupun kehadiran mereka dalam industri pengangkutan bas bermula lewat sedikit berbanding dengan pengendali bas yang lain. Pengendali bas ini mempunyai ibu pejabat yang terletak di Kuala Terengganu dan menyediakan beberapa laluan bas di seluruh Malaysia. Laluan yang popular adalah laluan dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur, Mersing ke Kemaman, Kajang ke Dungun dan banyak lagi.Darul Iman Express sentiasa mengutamakan keselamatan dan keselesaan para penumpang. Oleh sebab itu, ramai penumpang memilih untuk menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh pengendali bas ini. Bas Darul Iman dilengkapi dengan teknologi terkini dan kemudahan serba mewah seperti Wi-Fi, tempat duduk selesa yang boleh dilaraskan, lampu membaca, port pengecasan USB, penghawa dingin dan banyak lagi. Malahan, kakitangan Darul Iman Express juga sangat ramah dan sopan. Mereka memahami dan memenuhi segala keperluan dan keselesaan para penumpang.Syarikat bas ini sangat menitikberatkan piawaian keselamatan dan memastikan pemandu bas mereka memandu tidak melebihi 90 km sejam. Harga tiket bas yang ditawarkan juga sangat berpatutan dan mampu dimiliki oleh semua orang. Para penumpang dapat menikmati perkhidmatan serba mewah dan berkualiti dengan harga mampu milik. Pengendali bas ini sentiasa berusaha menyediakan perkhidmatan yang lebih baik untuk para pelanggannya. Baik dari segi ketepatan waktu, mahupun menyediakan pengalaman perjalanan yang sangat menyenangkan, ternyata perkhidmatan yang mereka sediakan dapat memuaskan hati ramai penumpang.Perkhidmatan Bas Darul Iman Express

Darul Iman Express menyediakan perkhidmatan bas untuk laluan-laluan seperti Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur. Operasi syarikat bas ini berpusat di bandar Terengganu. Bas-bas syarikat ini mempunyai banyak tempat mengambil penumpang di Kuala Lumpur seperti terminal bas Pudu Sentral dan Terminal Bersepadu Selatan (TBS). Terminal MBKT adalah tempat mengambil penumpang di Kuala Terengganu.

Darul Iman Express turut menyedikan perkhidmatannya di tempat-tempat seperti Shah Alam, Alang, dan Kajang. Terdapat lebih kurang 7 bas yang berlepas dari Terminal Bersepadu Selatan (TBS) dan tempat menurunkan penumpang yang utama adalah Terminal MBKT yang terletak di Kuala Terengganu. Perkhidmatan bas yang disediakan oleh Darul Iman Express beroperasi dengan aktif dan kerap pada semua laluan. Bas pertama berlepas pada pukul 9.30 pagi dari TBS dan bas terakhir berlepas pada pukul 11.59 malam. Ini memastikan tiada ketidakpastian di kalangan para penumpang.

Apa yang Boleh dijangkakan dalam Bas Darul Iman Express

Semua bas-bas menawarkan kualiti dan keselesaan. Darul Iman Express dilengkapi dengan semua kemudahan asas seperti penghawa dingin, tempat duduk boleh sandar untuk duduk dengan selesa, ruang kaki yang mencukupi, sambungan Wi-Fi, port USB untuk mengecas peralatan elektronik seperti telefon mudah alih, komputer riba, dll. Kemudahan-kemudahan ini disediakan untuk memastikan perjalanan yang lama boleh dinikmati dalam penuh keselesaan. Bas-bas Darul Iman Express dipantau oleh pengendali bas supaya tidak melebihi kelajuan 90 kilometer sejam.

Perjalanan bas adalah cara pengangkutan di Malaysia yang paling menjimatkan untuk penumpang. Perkhidmatan Darul Iman Express sama taraf dengan bas mewah di Malaysia. Tambang untuk laluan ini biasanya berharga dalam lingkungan RM 40 hingga RM 50. Harga tambang yang tepat berubah mengikut destinasi perjalanan.

Jenis-Jenis Bas Darul Iman Express

Berikut adalah jenis-jenis bas Darul Iman Express yang berjalan pada laluan:

 • Bas dua tingkat
 • Bas Seater 45 tempat duduk

Tempahan Tiket Bas Secara Online di redBus

Untuk menaiki bas Darul Iman Express, anda boleh terus log masuk ke laman web redBus. Laman web redBus mesra pengguna dan selamat digunakan untuk memudahkan anda membuat tempahan tiket online bas Darul Iman Express.

Laman web redBus senang untuk digunakan. Anda hanya perlu memilih destinasi tujuan dan tempat dari mana anda ingin berlepas, berserta dengan tarikh perjalanan. Kemudian klik pada butang ‘Carian Bas’. Anda juga boleh memilih daripada senarai pengendali bas yang disediakan di laman web redBus semasa membuat tempahan. Proses pembayaran secara online juga adalah selamat dan terlindung. Anda boleh membayar dengan pelbagai kaedah yang tersedia seperti kad kredit, kad debit dan perbankan internet. Untuk menikmati perjalanan bas di Malaysia dan mengalami perjalanan yang menyenangkan, tempah tiket bas secara online dengan redBus untuk mendapat pelbagai diskaun dan tawaran menarik.

Langkah-Langkah Berjaga COVID-19 yang Perlu diambil Semasa Menaiki Bas Darul Iman Express

Sebagai salah sebuah pengendali bas utama di Malaysia, Darul Iman Express menyediakan perkhidmatannya ke pelbagi lokasi di seluruh negara. Susulan daripada pandemik yang masih melanda, Darul Iman telah mengambil beberapa langkah-langkah berjaga untuk memastikan perjalanan yang selamat pada setiap waktu. Antaranya adalah:

 • Darul Iman Express telah melaksanakan pelbagai langkah keselamatan untuk melindungi para penumpang daripada pandemik COVID-19. Semua bas dibersihkan dengan rapi secara berkala dengan kerap. Selain itu, pembersih tangan (hand sanitiser) sentiasa disediakan sebagai salah satu kemudahan untuk penumpang. Anda perlu melakukan pemeriksaan suhu sebelum menaiki bas.
 • Anda perlu memakai pelitup muka sepanjang masa anda menaiki bas.
 • Elakkan tempat-tempat yang sesak dan jaga kebersihan kendiri. redBus adalah laman web yang paling dipercayai untuk membuat tempahan tiket online bas Darul Iman Express.
 • Pastikan anda mengikut segala garis panduan yang telah ditetapkan di negara di mana anda sedang membuat perjalanan. Pastikan semua norma penjarakkan sosial diamalkan untuk mencegah jangkitan virus.
 • Pastikan anda membawa selimut atau linen sendiri kerana pihak bas tidak akan menyediakan barangan ini bagi mengelakkan risiko jangkitan.

Laluan-Laluan Tempatan yang diliputi oleh Darul Iman Express

Darul Iman Express meliputi rangkaian laluan yang meluas di negara ini. Beberapa laluan tempatan yang lebih terkenal adalah:

Tempahan tiket bas Darul Iman Express boleh dibuat secara online dengan mudah melalui redBus, yang membolehkan anda menikmati diskatun dan tawaran yang hebat.

Laluan Rentas Sempadan yang diliputi oleh Darul Iman Express

Darul Iman Express hanya menyediakan bas-bas untuk laluan-laluan dalam negeri di seluruh Malaysia.

Penafian: Jadual, laluan, dan tambang bas adalah tertakluk kepada perubahan. Sila semak dengan pengendali tempatan untuk sebarang perubahan saat terakhir.

Perkhidmatan Bas Darul Iman Express

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Darul Iman Express Tawaran

Memesan tiket bas Darul Iman Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Darul Iman Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Darul Iman Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Darul Iman Express ialah:

 • Double Deck(2+1)
Lihat Lagi

Kenapa Pilih Darul Iman Express untuk Perjalanan Anda?

 • Anda boleh menempah tiket bas Darul Iman Express secara online untuk membuat perjalanan ke pelbagai bandar utama di Malaysia.
 • Apabila anda menempah tiket bas online dengan pengendali ini menerusi redBus, anda boleh menikmati pelbagai tawaran.
 • Syarikat bas ini baru sahaja ditubuhkan untuk memenuhi keperluan perjalanan orang ramai yang semakin banyak dan ibu pejabatnya terletak di Terengganu.
 • Pengendali bas ini mengikut segala garis panduan yang telah ditetapkan oleh kerajaan dalam menangani virus COVID-19.
 • Pembersih tangan (hand sanitiser) disediakan dalam bas supaya para penumpang boleh menggunakannya pada bila masa sahaja.
 • Darul Iman Express Kuala Terengganu menyediakan sokongan 24 jam 7 hari seminggu kepada semua pelanggannya.
 • Darul Iman Express mempunyai dua jenis bas yang utama: bas dua tingkat dan bas dengan 45 tempat duduk.
 • Antara laluan popular yang diliputi oleh bas Darul Iman adalah Dungun ke Mersing, Mersing ke Kemaman, Klang ke Unisa, dll.
 • Anda boleh melihat jadual bas Darul Iman Express secara online untuk memantau sebarang perubahan masa.

Penempahan tiket bas Darul Iman Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Darul Iman Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Darul Iman Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Darul Iman Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Darul Iman Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Darul Iman Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Darul Iman Express?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Darul Iman Express di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.