Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Penang ke Kuala Lumpur


Perkhidmatan Bas Penang ke Kuala Lumpur

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
5 jam 12 minit
Penang
Kuala Lumpur
338
RM 31.00

Jarak dengan Bas Penang ke Kuala Lumpur

Bas Terawal
:
12:15 AM
Bas Terakhir
:
11:59 PM
Syarikat Bas
:
22

Jadual Bas dan Harga Penang ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
KKKL Express 12:15 AM 11:59 PM 5 jam 12 minit
HARGA PANDANGAN
Alya Xpress 12:30 AM 11:59 PM 5 jam 12 minit
HARGA PANDANGAN
KPB Ekspress 12:15 AM 11:59 PM 5 jam 12 minit
HARGA PANDANGAN
Plusliner Nice 10:00 AM 11:59 PM 4 jam 30 minit
HARGA PANDANGAN
Super Nice Express 07:30 AM 11:59 PM 5 jam 12 minit
HARGA PANDANGAN

Adakah anda mencari tiket bas dari Pulau Pinang ke KL yang menjimatkan?

Dapatkan tiket bas online dari Pul au Pinang ke KL pada harga mampu milik di laman web redBus atau di aplikasi mudah alihnya.

Bas Dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur

Perjalanan dari Pulau Pinang ke KL meliputi jarak sebanyak 363 km dan mengambil masa kira-kira 5 jam. Laluan ini selari dengan garisan pantai, menawarkan pemandangan yang indah sepanjang perjalanan. Bagi mereka yang dalam bajet, bas standard menyediakan keselesaan dan pilihan mampu milik dengan tempat duduk bersandar. Bas ekspres menawarkan perjalanan yang lebih cepat dengan kemudahan seperti tandas dan Wi-Fi. Koc mewah menyediakan ruangan duduk yang luas, TV peribadi dan port pengecasan USB untuk pengalaman perjalanan yang mewah.

Servis Bas di antara Pulau Pinang dan KL

Anda boleh memilih untuk menempah tiket bas untuk perjalanan anda ke Kuala Lumpur. Kuala Lumpur mempunyai pengangkutan awam sibuk yang menolong orang untuk bergerak di dalam bandar. Lebih lagi, terdapat juga teksi persendirian dan kongsi untuk pelancong yang mungkin sedikit mahal.

Harga Tiket Bas untuk Pulau Pinang ke Kuala Lumpur

Harga tiket bas dari Pulau Pinang ke KL boleh berbeza-beza bergantung pada jenis bas yang anda pilih dan masa hari yang anda ingin melancong. Walau bagaimanapun, berita baiknya adalah terdapat banyak pilihan mampu milik yang tersedia. Beberapa jenis bas popular termasuklah bas standard, bas ekspres dan koc mewah. Setiap bas menawarkan kemudahan dan tahap keselesaan berbeza. Jadi, ianya penting untuk memilih yang mana paling sesuai dengan anda mengikut bajet dan keutamaan.

Kos untuk satu tiket bas online Pulau Pinang ke KL berada dalam lingkungan di antara RM 30 ke RM 45. Anda boleh menggunakan promosi dan tawaran diskaun redBus untuk mendapatkan pulangan tunai dan membeli tiket bas pada harga rendah.

Tempat Bertolak dan Tempat Menurunkan Penumpang

Berikut adalah tempat bertolak yang anda boleh pilih apabila membuat tempahan tiket bas secara online:

Tempat menurunkan penumpang pula adalah:

Aktiviti untuk dilakukan di KL

Berikut adalah beberapa perkara yang anda perlu lakukan apabila membuat perjalanan dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur.

 • Melihat Menara Berkembar Petronas yang mengagumkan
 • Melawat Taman Mini Malaysia di mana anda boleh bergembira.
 • Meluangkan masa bersama orang yang tersayang di Aquaria
 • Pergi ke Royal Selangor Visitor Centre - tempat yang wajib dikunjungi
 • Melihat burung dalam habitatnya sambil menikmati alam semulajadi sepanjang hari di Taman Burung Kuala Lumpur.

Tiket Bas Balik Online

Terdapat banyak bas yang kerap membuat perjalanan pada laluan-laluan di antara Pulau Pinang dan KL. Semasa membuat tempahan bas dari Pulau Pinang ke KL, pilih pilihan “round trip” di redBus. Anda akan dapat melihat senarai bas-bas yang bergerak dari Pulau Pinang ke KL dan sebaliknya. Anda juga boleh klik pada pilihan ‘Add return tickets’ di redBus untuk menempah tiket bas online perjalanan pulang (KL ke Pulau Pinang) secara online semas a proses tempahan bas Pulau Pinang ke KL.

Anda juga boleh menempah bas perjalanan pulang selepas membuat tempahan bas Pulau Pinang ke KL. Apabila anda telah menetapkan tarikh anda ingin pulang ke Pulau Pinang, anda boleh membuat carian bas-bas di redBus. Banyak bas tersedia ada untuk laluan dari KL ke Pulau Pinang, jadi anda boleh menempah tiket bas pulang secara online dengan mudah sekali.

Ingin menempah tiket feri online di Malaysia? Semak sini!

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  KKKL Express
 • operator-logo
  Alya Xpress
 • operator-logo
  KPB Ekspress
 • operator-logo
  Plusliner Nice
 • operator-logo
  Super Nice Express
 • operator-logo
  Jasmine Express
 • operator-logo
  Pancaran Matahari

Imej Pengendali Bas Terunggul


  Jimat Sehingga 50% untuk Tempahan Online Tiket Bas

  Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas dalam talian dari Penang ke Kuala Lumpur. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia menggunakan kod promo MYNEW*. Cepat dan tempah sekarang.

  Ketahui lebih lanjut tentang - redBus tawaran yang menarik

  *Syarat & Syarat dikenakan!

  Tempah Tiket Bas Dari Penang ke Kuala Lumpur Secara Online - Buka Jimatan Tambahan dengan redDeals di redBus

  Tempah bas dari Penang ke Kuala Lumpur dengan redBus, Malaysia, dan rebut redDeals eksklusif. Pilih dari 144 tawaran pada 56 pengendali bas dan nikmati diskaun sehingga 25% pada perjalanan bas anda!

  Nikmati Kemudahan Tempahan Bas dari Penang ke Kuala Lumpur!

  Rasai kemudahan menempah tiket bas apabila anda memilih redBus untuk perjalanan anda dari Penang ke Kuala Lumpur. Bas ke Kuala Lumpur direka dengan keselesaan anda sebagai keutamaan. Nikmati ruang kaki yang luas, kerusi yang boleh dilenturkan, dan bas yang dilengkapi penghawa dingin, menjadikan perjalanan anda satu pengalaman yang menenangkan.

  Soalan Lazim

  Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas online di Malaysia?

  Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

  Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Penang ke Kuala Lumpur?

  Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

  Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

  Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

  Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

  Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

  Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

  Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

  Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Penang ke Kuala Lumpur di platform redBus?

  Tawaran potongan hingga 50% pada tiket bas Penang ke Kuala Lumpuradalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

  Berapa lamakah perjalanan dari Pulau Pinang ke KL?

  Perjalanan dari Pulau Pinang ke KL secara purata mengambil masa selama lebih kurang 4 ke 5 jam bergantung kepada masa anda berlepas. Sekiranya anda berlepas pada waktu siang, ia mengambil lebih masa kerana keadaan jalan raya, perjalanan akan menjadi lebih cepat pada waktu malam.

  Boleh tiket bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur dibeli terlebih awal?

  Ya, sudah tentu anda boleh membeli tiket bas anda dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur terlebih awal. Anda tidak perlu risau sekiranya terdapat perubahan dalam perancangan anda setelah tempahan dibuat. Polisi mesra pelanggan redBus membolehkan anda mengubah tarikh perjalanan pada bila-bila masa.

  Bolehkah saya membatalkan tiket bas yang telah saya beli untuk ke KL dari Pulau Pinang?

  Ya, tiket bas dari Pulau Pinang ke KL yang anda tempah melalui redBus mempunyai pilihan untuk pembatalan. Sekiranya anda mempunyai kecemasan secara tiba-tiba, anda boleh segera membatalkan tiket anda. Anda tidak perlu beratur panjang dan membazirkan masa dan tenaga untuk membuat sebarang pembatalan. Ia boleh dilakukan secara online dengan hanya satu butang klik sahaja.

  Berapakah harga tambang untuk tiket bas Pulau Pinang ke Kuala Lumpur?

  Harga tambang tiket bas Pulau Pinang ke KL adalah berbeza, bergantung kepada jenis bas yang anda pilih. Harga tiket tempat duduk biasa agak murah, manakala harga tiket jenis eksekutif dan VIP pula agak mahal sedikit. Secara puratanya, harga tambang tiket bas Pulau Pinang ke Kuala Lumpur bermula dari RM 25 ke RM 49.80

  Apakah kemudahan yang tersedia di dalam bas dari Pulau Pinang ke KL?

  Terdapat beberapa kemudahan yang disediakan seperti WiFi percuma, tempat mengecas telefon mudah alih, komputer riba, pek bateri anda dan sebagainya. CCTV untuk tujuan keselamatan, televisyen untuk hiburan dalam perjalanan, port USB untuk mengecas, sistem penjejak GPS, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, kesemua kemudahan ini tidak semestinya terdapat di dalam semua jenis bas. Ia bergantung kepada jenis bas yang anda naiki.

  Di manakah tempat menaiki bas dari Pulau Pinang ke KL?

  Tempat menaiki bas paling popular untuk laluan Pulau Pinang ke KL adalah Sungai Nibong, Penang Komtar, dan Penang Sentral. Antara lokasi-lokasi ini, Penang Komtar dan Penang Sentral lebih popular sebagai tempat menaiki bas dan kebanyakannya berlepas dari Penang Sentral.

  Pada jam berapa saya perlu menunggu di hentian bas untuk menaiki bas Pulau Pinang ke KL?

  Bas dari Pulau Pinang ke KL berlepas pada pelbagai jadual perjalanan. Sila rujuk jadual redBus untuk memilih masa yang sesuai untuk anda. Anda dinasihatkan untuk berada di tempat menaiki bas sekurang-kurangnya sejam sebelum bas berlepas untuk mengelakkan sebarang masalah.

  Adakah terdapat sebarang sekatan perjalanan dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur dengan bas?

  Pada masa ini, PKP berkuat kuasa di Malaysia. Sesuai pesanan ini, perjalanan antara negeri tidak dibenarkan. Walau bagaimanapun, bas dibenarkan beroperasi dengan kapasiti yang dikurangkan. Sila baca panduan rasmi perjalanan dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur untuk mengetahui perincian terkini.

  Bolehkah saya membatalkan tempahan tiket saya melalui redBus?

  Ya, anda boleh membatalkan tempahan tiket bas anda dengan mudah melalui portal online redBus dengan melayari laman web dan lawati bahagian pembatalan. Sila pastikan bahawa bayaran pembatalan akan dikenakan berdasarkan polisi.

  Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan bas Penang ke Kuala Lumpur?

  redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk bas-bas Penang ke Kuala Lumpur beberapa pengendali bas tertentu. Jika anda menggunakan perkhidmatan pengendali bas tertentu ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.

  Apa itu pas bas redBus?

  Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡