Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Penang ke Kuala Lumpur

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
  Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah
PENGENDALI BAS TERBAIK
 • KPB Ekspress
 • GJG Express
 • KKKL Express
 • Alya Xpress
 • Transnasional

Jadual Bas dan Harga Penang ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
KPB Ekspress 06:30 23:59 5 jam 31 minit HARGA PANDANGAN

Naik Bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur

Menaiki Bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur


Negeri Pulau Pinang terletak di wilayah barat laut semenanjung Malaysia. Ianya ditubuhkan oleh Syarikat Hindia Timur Inggeris dan mempunyai sejarah kebudayaan yang kaya. Ia terbahagi kepada dua; kepulauan Pinang dan Seberang Perai. George Town merupakan pusat bandar Pulau Pinang yang juga merupakan lokasi kepada banyak monumen menarik seperti Fort Cornwallis, rumah berhias kaum Cina, Khoo Kongsi dan Masjid Kapitan Keling. Ia menjadi salah satu tempat menarik di Malaysia dan ia juga dikenali dengan nama Pearl of the Orient yang mempunyai pantai pasir landai.


Untuk sampai ke Kuala Lumpur dari Pulau Pinang melalui jalan raya, ia mengambil masa kira-kira empat hingga lima jam. Salah satu cara yang paling mudah untuk membuat perjalanan adalah dengan menempah tiket bas dari Pulau Pinang ke KL dengan menggunakan khidmat perkhidmatan bas yang boleh dipercayai seperti redBus. Keseluruhan jarak antara Pulau Pinang ke KL adalah dalam sekitar 325 KM; ia agak berbeza bergantung kepada laluan yang anda ambil termasuk lokasi tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh menempah bas Pulau Pinang ke KL secara online dengan mudah melalui redBus dan berpeluang memilih pelbagai operator dan jenis bas untuk laluan yang anda inginkan di dalam platform yang sama. Secara amnya, tiket bas dari Pulau Pinang ke KL berharga antara RM 30 hingga RM 40.


Terdapat 16 operator bas di laluan ini dan bas berlepas setiap 30 minit pada waktu siang dan malam. Setiap hari terdapat 188 buah bas membawa penumpang antara Pulau Pinang dan Kuala Lumpur. Operator yang paling terkenal di laluan ini adalah GJG Express dan KKKL Express.


Bagaimana untuk ke Kuala Lumpur dari Pulau Pinang?


Terdapat empat kaedah yang boleh dipilih untuk penumpang mendapatkan pengalaman perjalanan terbaik ke Kuala Lumpur dari Pulau Pinang. Ia adalah:


Bas Pulau Pinang ke KL: Jarak 325 kilometer antara Pulau Pinang dan Kuala Lumpur dapat dilakukan dengan bas dalam masa lebih kurang 5 jam dan 30 minit. Ramai yang gemar memilih untuk menaiki bas Aeroline Pulau Pinang ke KL untuk perjalanan ini.

Penerbangan dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur: Perjalanan dengan kapal terbang dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur mengambil masa selama satu jam. Ia salah satu bentuk perjalanan yang sesuai untuk mereka yang ingin sampai ke destinasi sejauh ini dengan cepat.

Kereta Api Pulau Pinang ke Kuala Lumpur: Perjalanan dengan kereta api ke Kuala Lumpur dari Pulau Pinang mengambil masa lebih dari 4 jam.

Feri Pulau Pinang ke Kuala Lumpur: Feri adalah cara paling murah dan terpantas untuk pergi ke Kuala Lumpur dari Pulau Pinang. Ini adalah bentuk perjalanan yang paling digemari untuk laluan ini.

Platform tempahan bas online yang cekap dan boleh dipercayai seperti redBus membolehkan penumpang menempah bas yang terbaik untuk ke Kuala Lumpur dari Pulau Pinang. Di redBus, anda boleh menemui pelbagai operator bas apabila membuat tempahan tiket bas dari Pulau Pinang ke KL.


Bagaimanakah cara untuk menaiki bas dari Pinang ke Kuala Lumpur dengan selamat?


Terdapat beberapa peraturan dan syarat yang ditetapkan dan perlu dipatuhi oleh penumpang. Ia termasuk pemakaian wajib topeng pelitup muka pada setiap masa. Pemakaian topeng pelitup muka di dalam kenderaan awam adalah wajib. Sebelum menaiki bas dari Pulau Pinang ke KL, pastikan anda memakai topeng pelitup muka. Penumpang juga perlu menjaga jarak sosial dan disarankan untuk membawa cecair sanitasi tangan sendiri sebagai langkah berjaga-jaga.


Bas Pulau Pinang ke Kuala Lumpur


Pengangkutan bas menjadi pilihan utama di kalangan pelancong, terutamanya bagi mereka yang mempunyai bajet yang sedikit. Kadang kala agak sukar untuk mencari operator bas yang boleh dipercayai untuk ke destinasi yang belom pernah dilawati. redBus membantu anda mencari bas terbaik yang berlepas dari Pulau Pinang ke KL serta operator bas yang boleh dipercayai. Perjalanan ke Kuala Lumpur dari Pulau Pinang menjadi sangat mudah dan pilihan operatornya juga banyak terdapat di redBus. Penumpang boleh memilih laluan Pulau Pinang ke Kuala Lumpur dan melihat semua senarai operator bas yang ada serta membuat pilihan terbaik berdasarkan kewangan mereka.


Operator Bas Popular & Jenis Bas


Pelbagai operator bas yang tersenarai dengan redBus untuk laluan Pulau Pinang ke KL. Dengan operator-operator bas ini, anda boleh menempah bas Pulau Pinang ke KL dengan mudah untuk mendapatkan pengalaman perjalanan yang paling selesa dan selamat. Anda juga boleh menempah bas Aeroline Pulau Pinang ke KL. Beberapa operator bas yang paling popular untuk laluan ini disenaraikan di bawah.


● Maraliner

● KPB Ekpres

● Quickliner Express

● KKKL Express

● Konsortium Malaysia

● GJG Express

● Alya Xpress

● Supernice Grassland

● Rhino Airiel Express


Antara jenis bas yang sering kali ditawarkan oleh operator ini untuk laluan Pulau Pinang ke Kuala Lumpur termasuk jenis Dek Berkembar (2+1) & Eksekutif (2+1).


Kemudahan Yang Disediakan


Kesemua bas yang ditawarkan di portal redBus adalah dari beberapa operator bas yang amat dipercayai di Malaysia. Tujuan utama operator ini adalah untuk memberikan pengalaman perjalanan yang paling mudah dan selamat kepada penumpang. Bas-bas ini dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan pengalaman perjalanan anda selesa. Antara kemudahan yang biasanya disediakan termasuk.


● Port pengecas

● WiFi

● Lampu Bacaan

● Port USB

● Pemadam Api

● CCTV


Tempat Mengambil & Menurunkan Penumpang


Beberapa tempat menaiki bas yang paling digemari oleh majoriti pengusaha bas yang berkhidmat untuk laluan Pulau Pinang ke Kuala Lumpur adalah seperti berikut.


● Penang Sentral

● Sungai Nibong

● Chai Leng Park - Caltex

● Komtar Pulau Pinang

● Tol Juru


Antara tempat menurunkan penumpang paling popular disenaraikan di bawah.


● Hentian Duta

● KL Sentral

● Terminal KTM

● Terminal Bersepadu Selatan


Tambang Bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur


Tambang pelbagai bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur bermula dari RM 27 ke RM 45. Bas Supernice Grassland di laluan ini menawarkan tanbang paling murah iaitu RM 27.60 & tambang bas Plusliner Nice untuk laluan ini adalah yang paling mahal iaitu RM 45. Terdapat banyak bas untuk laluan ini yang datang dengan pelbagai kemudahan. Anda akan mendapati bahawa bas di laluan Pulau Pinang ke KL menawarkan perkhidmatan taraf ekonomi dan juga mewah.


Anda boleh menyemak tambang mana-mana bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur melalui aplikasi/laman web mudah alih redBus. Banyak pilihan diberikan untuk anda buat apabila memilih bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur. Antaranya termasuk operator bas seperti GJG Express, Jasmine Express, Kesatuan Express, KPB Ekspress, Maraliner, dan banyak lagi. Kebanyakan operator yang menyediakan perkhidmatan bas Eksekutif & Dek Berkembar di laluan ini. redBus menawarkan perkhidmatan bas paling ekonomi, dan tiada caj tambahan orang tengah ke atas harga tambang tiket bas dari Pulau Pinang ke KL.


Bas Malam dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur


Terdapat lebih dari 100 buah bas di laluan ini yang disediakan oleh operator berlainan sepanjang hari. Terdapat lebih dari 70 buah bas beroperasi pada waktu malam. Pemandu dan pekerja bas-bas yang terlatih akan memastikan perjalanan waktu malam anda selamat. Operator yang menyediakan bas pada waktu malam dari Pulau Pinang ke KL adalah:

Quickliner Express

StarMart Express

KPB Ekpres

Supernice Grassland

City Express

GJG Express

Jasmine Express

Suasana Express


Anda boleh menapis bas selepas 6 petang dari senarai semua bas melalui pengantara aplikasi mudah alihnya yang pintar/laman web redBus. Kuala Lumpur adalah ibu negara Malaysia, dan banyak pelancong serta penumpang harian menaiki bas waktu malam kerana ia mudah dan selamat. Anda boleh membandingkan masa bas yang berbeza dari Pulau Pinang ke KL di redBus dan boleh membuat pilihan dengan sewajarnya.


Masa Perjalanan dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur


Jarak perjalanan dari Pulau Pinang ke KL adalah sekitar 353 KM, dan ia mengambil masa kira-kira lima jam untuk melengkapkan perjalanan di laluan ini dengan bas. Masa yang paling cepat untuk perjalanan di laluan ini adalah selama lima jam dan dua belas minit. GJG Express, Maraliner, Jasmine Express, dan banyak lagi menyediakan perjalanan bas yang cepat untuk laluan ini. Ada juga bas yang mengambil masa selama enam jam untuk melengkapkan perjalanan di laluan ini. Masa yang diambil untuk melengkapkan perjalanan dari Pulau Pinang ke KL bergantung kepada jenis bas, operator, dan keadaan cuaca.


Anda boleh memastikan masa jangkaan untuk perjalanan di laluan ini dengan mana-mana bas terlebih dahulu di aplikasi mudah alih/laman web redBus. Lebih daripada dua belas operator menyediakan perkhidmatan bas di laluan ini dan menawarkan tempat menaiki dan turun bas yang berbeza. redBus akan membantu anda memilih bas mengikut berdasarkan tempat menaiki dan turun bas. Antara tempat menaiki bas utama di Pulau Pinang ialah Chai Leng Park – Caltex, Tol Juru, Sungai Nibong, dan sebagainya. Melalui redBus, anda juga boleh memilih untuk turun di tempat yang berbeza di KL seperti Hentian Duta, KL Sentral, Terminal KTM, dan banyak lagi.


Jadual Perjalanan Bas Pulau Pinang ke Kuala Lumpur


Laluan Pulau Pinang ke Kuala Lumpur adalah salah satu laluan yang paling banyak disediakan di Malaysia. Terdapat banyak operator dan bas di laluan ini yang menyediakan perkhidmatan bas dengan kerap kepada penumpang sepanjang hari. Laluan ini agak fleksibel kerana banyak tempat untuk menaiki & turun bas. Orang ramai boleh memilih untuk menaiki bas mereka dari tempat menaiki bas yang terdekat dengan mereka di Pulau Pinang. Perjalanan dengan bas dari Pulau Pinang ke KL adalah berpatutan dan selamat. Anda tidak perlu menunggu lama untuk menaiki mana-mana bas kerana bas ke KL dari Pulau Pinang tersedia dalam kekerapan yang banyak.


Anda juga membuat tempahan awal dengan bantuan redBus untuk mengelakkan sebarang kerumitan pada saat-saat akhir. Anda boleh layari www.redbus.my atau muat turun aplikasi mudah alih redBus untuk mengetahui maklumat lebih lanjut mengenai jadual pelbagai bas dari Pulau Pinang ke KL. Anda juga boleh menyaring operator bas kegemaran anda di redBus seperti bas Aeroline Penang ke KL, bas Maraliner Pulau Pinang ke Kuala Lumpur, dan sebagainya. Anda juga boleh melihat gambar bas sebelum menempah tiket bas melalui redBus.


Aktiviti yang boleh dilakukan di Kuala Lumpur


Ibu kota Malaysia ini merupakan hab pelancongan dan sentiasa mengalu-alukan orang ramai dari seluruh dunia untuk mengalami pengalaman perjalanan yang memukau dan tidak akan dilupakan. Kuala Lumpur menyediakan banyak tarikan untuk diterokai oleh para pelancong serta penduduk tempatan. Beberapa tempat paling popular yang boleh anda lawati termasuk Menara Berkembar Petronas, Menara KL, Chinatown, Batu Caves, Taman Tema Sunway Lagoon, Aquaria KLCC, dan sebagainya. Anda juga boleh meninjau pasar seni dan membeli pelbagai barangan keluaran tempatan.


Panduan Membuat Tempahan bas Pulau Pinang ke Kuala Lumpur


Cara paling mudah untuk membuat tempahan tiket bas anda secara online adalah dengan menggunakan aplikasi atau laman web redBus. Pengantara mukanya yang mudah digunakan menjadikan proses tempahan mengetahui apa yang anda mahu dan tiada ruang untuk melakukan sebarang kesilapan. Anda hanya perlu melawat portal redBus, pilih destinasi menaiki bas dan destinasi ke mana anda ingin pergi di bahagian "Dari" & "Ke" serta masukkan tarikh perjalanan sebelum anda menekan butang "Cari". Anda akan diberikan banyak pilihan bas, dan anda juga boleh memilih tempat duduk di langkah seterusnya. Selepas memasukkan maklumat diri anda, termasuk nama, e-mel dan nombor telefon, anda perlu mengesahkan maklumat yang boleh dihubungi menggunakan OTP. Langkah terakhir adalah untuk membuat pembayaran dan mengesahkan tempahan anda.


Untuk menikmati perjalanan bas yang mudah di Malaysia, tempah tiket anda dengan redBus.


Penafian: Jadual bas, laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Dapatkan maklumat terkini melalui aplikasi atau laman web redBus.


Feri Pulau Pinang ke Kuala Lumpur:


Perjalanan dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur menjadi selesa dengan bas. Biasanya, jadual perjalanan bas berbeza dari satu operator ke operator yang lain. Masa perjalanan yang diambil untuk sampai ke Kuala Lumpur dari Pulau Pinang bergantung kepada jalan raya dan cuaca. Perkhidmatan bas yang cekap antara Pulau Pinang dan Kuala Lumpur menberikan pengalaman yang selesa kepada pengguna. Kesemua bas ini dijaga rapi serta pemandunya juga terlatih.


Bas Penang ke Kuala Lumpur

Perjalanan dengan bas dari Penang untuk Kuala Lumpur yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Penang untuk Kuala Lumpur.Imej Pengendali Bas Terunggul


  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Penang

  • 6, Jalan Pantai, 12000 Butterworth, Pulau Pinang.
  • Butterworth
  • Chai Leng Park - Caltex
  • Komtar Penang. (Emergency Contact Number: 011-26511176 / 019-4503090) ***For Depature on Komtar, Free shuttle van going to Bus terminal. Van plate number PKA 1815 and driver contact: 0164098071.
  • Penang komtar
  • Penang Sentral
  • Sungai Nibong

  Kuala Lumpur

  • Hentian Duta
  • Hentian duta
  • KL Sentral
  • Kl Sentral
  • Kl sentral
  • KL Sentral Bus Terminal (Emergency Contact Number: 011-26511176 / 019-4503090)
  • Persiaran Tuanku
  • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Tbs (terminal bersepadu selatan)
  • Terminal Bersepadu Selatan
  • Terminal KTM (Old Railway Station)

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Penang ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Penang ke Kuala Lumpur

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Penang ke Kuala Lumpur mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Penang ke Kuala Lumpur dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Soalan Lazim

  Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

  A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

  Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Penang ke Kuala Lumpur?

  A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

  Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

  A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

  Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

  A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

  Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

  A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

  Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Penang ke Kuala Lumpur?

  A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Penang ke Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

  Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Penang ke Kuala Lumpur di platform redBus?

  A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Penang ke Kuala Lumpuradalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

  Pukul berapakah bas pertama dari KL ke Pulau Pinang berlepas?

  A: Bas pertama berlepas dari Pulau Pinang pada jam 11:59 malam. Pada waktu pagi, bas pertama berlepas pada jam 12:15 pagi. Kedua-dua jenis bas eksekutif dan VIP tersedia untuk laluan ini.

  Berapa lamakah perjalanan dari Pulau Pinang ke KL?

  A: Perjalanan dari Pulau Pinang ke KL secara purata mengambil masa selama lebih kurang 4 ke 5 jam bergantung kepada masa anda berlepas. Sekiranya anda berlepas pada waktu siang, ia mengambil lebih masa kerana keadaan jalan raya, perjalanan akan menjadi lebih cepat pada waktu malam.

  Boleh tiket bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur dibeli terlebih awal?

  A: Ya, sudah tentu anda boleh membeli tiket bas anda dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur terlebih awal. Anda tidak perlu risau sekiranya terdapat perubahan dalam perancangan anda setelah tempahan dibuat. Polisi mesra pelanggan redBus membolehkan anda mengubah tarikh perjalanan pada bila-bila masa.

  Bolehkah saya membatalkan tiket bas yang telah saya beli untuk ke KL dari Pulau Pinang?

  A: Ya, tiket bas dari Pulau Pinang ke KL yang anda tempah melalui redBus mempunyai pilihan untuk pembatalan. Sekiranya anda mempunyai kecemasan secara tiba-tiba, anda boleh segera membatalkan tiket anda. Anda tidak perlu beratur panjang dan membazirkan masa dan tenaga untuk membuat sebarang pembatalan. Ia boleh dilakukan secara online dengan hanya satu butang klik sahaja.

  Berapakah harga tambang untuk tiket bas Pulau Pinang ke Kuala Lumpur?

  A: Harga tambang tiket bas Pulau Pinang ke KL adalah berbeza, bergantung kepada jenis bas yang anda pilih. Harga tiket tempat duduk biasa agak murah, manakala harga tiket jenis eksekutif dan VIP pula agak mahal sedikit. Secara puratanya, harga tambang tiket bas Pulau Pinang ke Kuala Lumpur bermula dari RM 25 ke RM 49.80

  Apakah kemudahan yang tersedia di dalam bas dari Pulau Pinang ke KL?

  A: Terdapat beberapa kemudahan yang disediakan seperti WiFi percuma, tempat mengecas telefon mudah alih, komputer riba, pek bateri anda dan sebagainya. CCTV untuk tujuan keselamatan, televisyen untuk hiburan dalam perjalanan, port USB untuk mengecas, sistem penjejak GPS, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, kesemua kemudahan ini tidak semestinya terdapat di dalam semua jenis bas. Ia bergantung kepada jenis bas yang anda naiki.

  Di manakah tempat menaiki bas dari Pulau Pinang ke KL?

  A: Tempat menaiki bas paling popular untuk laluan Pulau Pinang ke KL adalah Sungai Nibong, Penang Komtar, dan Penang Sentral. Antara lokasi-lokasi ini, Penang Komtar dan Penang Sentral lebih popular sebagai tempat menaiki bas dan kebanyakannya berlepas dari Penang Sentral.

  Pada jam berapa saya perlu menunggu di hentian bas untuk menaiki bas Pulau Pinang ke KL?

  A: Bas dari Pulau Pinang ke KL berlepas pada pelbagai jadual perjalanan. Sila rujuk jadual redBus untuk memilih masa yang sesuai untuk anda. Anda dinasihatkan untuk berada di tempat menaiki bas sekurang-kurangnya sejam sebelum bas berlepas untuk mengelakkan sebarang masalah.

  Adakah terdapat sebarang sekatan perjalanan dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur dengan bas?

  A: Dengan peraturan CMCO baru, pengalaman perjalanan di Malaysia sentiasa berubah dengan cepat. Lawati laman web MCO redBus untuk mendapatkan maklumat perjalanan bas laluan dari Pulau Pinang ke KL.

  Bolehkah saya membatalkan tempahan tiket saya melalui redBus?

  A: Ya, anda boleh membatalkan tempahan tiket bas anda dengan mudah melalui portal online redBus dengan melayari laman web dan lawati bahagian pembatalan. Sila pastikan bahawa bayaran pembatalan akan dikenakan berdasarkan polisi.  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡