Bas Dari Penang ke Kuala Lumpur


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 22-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Penang ke Kuala Lumpur

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
New Asian Travel 00:30 14:30   Lihat Harga
Konsortium (Malaysia) 07:30 23:59   Lihat Harga
Season Express Malaysia 08:00 17:30   Lihat Harga
KPB Express 10:00 23:59   Lihat Harga
Jasmine Express 11:00 14:20   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Menaiki Bas dari Pulau Penang ke Kuala Lumpur

Perjalanan bas mengambil masa lebih kurang 5-6 jam dan menghubungkan dua destinasi pelancongan terkenal. Memilih untuk menaiki bas adalah cara untuk melancong dari Pulau Pinang to Kuala Lumpur. Terdapat lebih kurang 205 buah bas berkhidmat di laluan ini pada setiap hari. Hampir kesemua bas ini mementingkan keselesaan dan keselamatan penumpang pada setiap masa.

Kuala Lumpur merupakan satu bandaraya yang megah dan mempunyai beberapa pemandangan ikonic yang menarik perhatian ramai pengunjung dari Pulau Pinang. KL mumpunyai bangunan pencakar langit moden, kubah berbentuk Mogul, pusat membeli-belah dan macam-macam lagi. Menziarahi KL dengan menaiki bas merupakan cara yang menjimatkan dan selesa. Anda boleh memilih dari sebanyak 12 buah bas yang beroperasi membawa penumpang ke laluan ini. Tiket bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur dapat dibeli serendah RM 34.40, bergantung kepada jenis bas yang anda pilih. Beberapa jenis bas, di pandu oleh pemandu yang mahir dan dapat melakukan perjalanan sejauh 353 km.

Jadual dan Jenis Bas

Bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur melakukan perjalanan di laluan ini pada waktu yang berlainan setiap hari. Bas-bas ini bergerak dari beberapa tempat mengambil penumpang di Pulau Pinang dan menurunkan penumpang di tempat-tempat berlainan di KL. Sesetengah syarikat utama beroperasi di laluan ini adalah syarikat New Asian Travel, KPB Express, Transnasional dan banyak lagi.

Bas New Asian Travel pertama berlepas meninggalkan Komtar, Pulau Pinang pada jam 12:00 am dan sampai di TBS KL pada 7:00 am. Sementara itu, bas terakhir pula berlepas dari Nibong pada 11:45 pm dan sampai di bas terminal KL Sentral pada 5:15 am. Kesemua bas ini terdapat dalam pelbagai bentuk dan kategori. Terdapat beberapa buah bas seperti SVIP, Seater, Kelab Perniagaan, Eksekutif, VIP dan banyak lagi. Bas-bas ini direka dengan memenuhi ciri-ciri dalaman dan keselesaan.

Lokasi Menaiki Bas dan Menurunkan Penumpang

Pilihlah lokasi terdekat yang memudahkan untuk anda menaiki dan turun bas. Bas dari Pulau Pinang ke KL mempunyai beberapa lokasi tetap untuk mengambil dan menurunkan penumpang, dan boleh dipilih oleh penumpang.

Terdapat beberapa tempat yang boleh anda pilih untuk menaiki bas pilihan anda dan turun di lokasi yang anda inginkan. Ini membantu memudahkan anda untuk memilih menaiki atau turun dari lokasi yang menyenangkan anda.

Sesetengah dari lokasi menurunkan penumpang yang popular di Kuala Lumpur adalah TBS, Hentian Duta, Tepi Jalan Duta, dan lain-lain. TBS atau Terminal Bersepadu Selatan merupakan lokasi utama yang mana kebanyakan penumpang menaiki bas dari sini. Ada juga beberapa lokasi menaiki bas yang kurang popular di Pulau Pinang seperti Butterworth, Penang Sentral, Sungai Nibong, Terminal Bas Express, dan sebagainya.

Tempat-tempat Menarik di Kuala Lumpur

Terdapat banyak perkara menarik yang dapat dilawati di Kuala Lumpur. Bandaraya ini penuh dengan hiburan sesuai untuk semua pringkat umur, antara nya adalah:

  • Menara Petronas
  • Batu Caves
  • Bukit Bintang
  • Chinatown
  • Little India
  • Taman Tema Sunway Lagoon
  • Menara KL


Mencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Kuala Lumpur ke Penang.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Penang

Kuala Lumpur


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Penang ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.