Bas Dari Kuala Lumpur ke Singapore


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 25-Apr-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke Singapore

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Starmart Express 10:01 23:57   Lihat Harga
KKKL Express(LA Holidays) 20:00 23:59   Lihat Harga
The One Travel & Tours 08:30 17:30   Lihat Harga
Transtar Travel Pte Ltd 07:00 15:00   Lihat Harga
Season Express Malaysia 09:00 15:30   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Panduan Perjalanan Bas dari Kuala Lumpur ke Singapura

 Kuala Lumpur To Singapore Bus


Kuala Lumpur adalah ibu kota Malaysia serta bandar terbesar di negara ini. Ia mempunyai rangkaian pengangkutan awam yang meluas. Ia merupakan salah satu pusat pelancongan serta pusat membeli-belah utama. Singapura pula merupakan sebuah negara pulau kecil yang maju dengan sistem pengangkutan yang pesat. Sebagai hab perdagangan dan pengangkutan global, Singapura menyaksikan bilangan pengunjung yang ramai pada setiap hari. Jarak jalan darat dari Kuala Lumpur ke Singapura ialah 350 km, dan disediakan oleh beberapa perkhidmatan bas. Sebanyak 7 syarikat bas menyediakan perkhidmatan yang cekap untuk perjalanan selama 6-7 jam itu. Di samping itu, pelancong boleh memilih salah satu dari (kira-kira) 32 bas yang membawa penumpang di laluan ini.

Perjalanan bas dari Kuala Lumpur ke Singapura menjadikan perjalanan anda berharga, dan memberi satu pengalaman percutian yang lancar. Berbanding dengan bentuk pengangkutan lain, ramai pelancong lebih menyukai perjalanan ke Singapura dengan menaiki bas kerana ianya mudah dan menjimatkan.

Butiran Bas Kuala Lumpur ke Singapura

Terdapat pengusaha bas popular seperti ekspres Starmart, Transtar Travel, Causeway Link dan banyak lagi yang menyediakan perkhidmatan bas sepanjang hari. Bas-bas yang beroperasi di laluan ini dilengkapi dengan ruang dalaman dan susunan tempat duduk yang selesa. Setiap hari, bas pertama bergerak dari Jalan Imbi sekitar jam 7 pagi, manakala bas terakhir berlepas pada jam 12 pagi dari Berjaya Times Square. Kebanyakan bas yang berkhidmat di laluan ini terkenal dengan ketepatan masa dan keselesaannya. Kadangkala terdapat bas yang sedikit lambat kerana perlu berhenti di Johor Bahru kerana melepasi pemeriksaan kastam. Sesetengah bas ekspres pula akan berhenti secara rawak dalam masa yang singkat di kawasan hentian untuk tujuan rehat dan segar. Tiket dari Kuala Lumpur ke Singapura boleh ditempah secara dalam talian dengan harga minimum RM 45. {Terdapat beberapa kategori bas termasuk} SVIP, Executive, Seater, Standard dan banyak lagi. Pelancong boleh memilih bas pilihan dan meneruskan perjalanan mereka dengan mudah.Tempat Menaiki dan Menurunkan Penumpang

Penumpang boleh menaiki bas dari tempat pengambilan penumpang di Kuala Lumpur. Antara beberapa tempat menaiki bas yang popular di Kuala Lumpur termasuk Berjaya Times Square, TBS, 1 Utama Shopping Centre dan banyak lagi. Manakala, tempat menurunkan penumpang di Singapura pula adalah seperti di jalan The Plaza Beach, Singapore Woodlands, Golden Mile Tower, Kompleks Golden Mile dan banyak lagi.

Perkara yang boleh dilakukan di Singapura

Terdapat banyak perkara yang boleh dilakukan di 'Kota Singa,' antara senarai tempat tarikan di sekitar Singapura adalah seperti berikut:

  • Sentosa
  • Gardens By the Bay
  • Universal Studios
  • Jalan Orchard
  • Night SafariMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Singapore ke Kuala Lumpur.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Kuala Lumpur

Singapore


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala lumpur ke Singapore di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.