Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Kuala Lumpur ke Singapore

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke Singapore

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Transtar Travel 07:00 18:45 5 jam 26 minit HARGA PANDANGAN
Causeway Link 10:00 16:00 5 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Eltabina Jaya 07:45 15:00 5 jam 20 minit HARGA PANDANGAN
The One Travel & Tours 09:00 22:30 4 jam 15 minit HARGA PANDANGAN
StarMart Express 07:00 23:59 5 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Kuala Lumpur ke Singapore?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kuala Lumpur ke Singapore?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kuala Lumpur ke Singapore semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Kuala Lumpur ke Singapore di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Kuala Lumpur ke Singaporeadalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Adakah menaiki bas dari KL ke Singapura cara pengangkutan terbaik?

A: Menaiki bas dari Kuala Lumpur ke Singapura merupakan cara yang paling menjimatkan untuk kedua-dua destinasi yang menarik ini. Perjalanannya juga sangat mudah kerana terdapat beberapa bas yang berlepas dari KL pada pelbagai waktu berbeza. Anda boleh memilih dari beberapa perkhidmatan di redBus yang menyediakan bas dari KL ke Singapura.

Apakah jarak dan anggaran masa perjalanan dengan bas dari Kuala Lumpur ke Singapura?

A: Jarak perjalanan antara kedua-dua destinasi ini adalah 350 km. Anggaran masa yang diambil oleh syarikat bas berbeza mengikut lokasi perhentian. Jika anda pergi ke laman web redBus, anda akan melihat bahawa bas KKKL Express dari KL ke Singapura mengambil masa hanya 4 jam untuk sampai ke Singapura, manakala terdapat beberapa buah bas StarMart dari Kuala Lumpur ke Singapura yang mengambil masa 6 jam untuk keseluruhan perjalanan. Anda boleh menyaring bas untuk ke Singapura dan menempah bas yang sesuai dengan anda.

Di manakah tempat menurunkan penumpang bas KL Singapura?

A: Bas KL ke Singapura akan menurunkan anda di Concorde Shopping Centre di Singapura. Anda dapat merehatkan diri di pusat membeli-belah selepas melakukan perjalanan selama 4 jam. Terdapat banyak kedai fesyen dan kedai makanan yang akan memastikan anda sibuk. Perlu anda ingat, lokasi menaiki bas dan menurunkan penumpang adalah berbeza-beza bergantung kepada operator bas. Sila muat turun aplikasi redBus atau lawati laman web rasmi untuk maklumat lebih lanjut.

Adakah saya perlu menempah tiket bas dari KL ke Singapura dengan lebih awal?

A: Adalah dinasihatkan agar anda membuat tempahan awal untuk membeli tiket bas Kuala Lumpur ke Singapura. Terdapat kemungkinan bahawa tiket akan kehabisan kerana laluan ini merupakan laluan sibuk dan sentiasa menerima ramai pelancong. Adalah lebih baik sekiranya anda menempah tiket bas ke Singapura terlebih awal untuk mengelakkan sebarang isu berkaitan. Aplikasi dan laman web redBus direka untuk memudahkan para pelanggannya. Jadi, jangan lepaskan peluang ini dan tempah bas anda dari Kuala Lumpur ke Singapura di redBus dari awal.

Pada jam berapakah bas berlepas dari KL ke Singapura?

A: Bas pertama dari Kuala Lumpur ke Singapura berlepas pada waktu pagi sekitar jam 7 pagi. Masa perjalanan bas mungkin berbeza dari semasa ke semasa. Di sini, redBus akan membantu anda. Anda tidak perlu pergi ke terminal bas untuk bertanya mengenai maklumat bas seperti masa perjalanan dan tempat pengambilan. Anda boleh membuat carian tentang semua bas Kuala Lumpur ke Singapura secara online melalui redBus dan tempah berdasarkan keperluan anda.

Yang mana satukah bas yang paling selesa untuk ke Singapura?

A: Terdapat banyak perkhidmatan bas untuk laluan Kuala Lumpur ke Singapura. Syarikat bas popular seperti StarMart dan KKKL Express membawa penumpang mereka di laluan ini. Jika anda memilih bas StarMart dari KL ke Singapura, anda akan mempunyai pilihan masa yang lebih luas. StarMart mempunyai lebih daripada 10 buah bas dari KL ke Singapura yang menjaga keselesaan dan kemudahan anda sepanjang perjalanan.

Adakah redBus akan memberikan diskaun untuk tiket bas dari KL ke Singapura?

A: Memandangkan pengambilan bas KL ke Singapura adalah pilihan perjalanan yang digemari bagi kebanyakan pelancong, adalah lebih baik bagi penumpang untuk menempah tiket lebih awal di redBus terlebih dahulu. Membuat penempahan di redBus bukan sahaja memberi kelonggaran untuk anda tidak pergi ke terminal bas, malah ia juga memberi peluang untuk anda merebut diskaun-diskaun menarik yang tersedia untuk pelanggannya yang dihargai dari semasa ke semasa.

Bolehkah saya memilih tempat duduk di bahagian belakang bas untuk perjalanan dari KL ke Singapura?

A: Ya. Dengan menggunakan pekhidmatan redBus, anda boleh menempah tempat duduk kegemaran anda untuk mana-mana bas. Anda boleh memilih tempat duduk di tepi tingkap atau di mana-mana tempat duduk lain bergantung pada ketersediaan tempat duduk pada masa itu. Adalah lebih baik jika anda menempah tiket bas awal sekurang-kurangnya 2 hari sebelum tarikh perjalanan untuk mendapat lebih banyak pilihan tempat duduk.

Adakah perjalanan saya di laluan KL ke Singapura selamat?

A: Kebanyakan bas yang telah berdaftar dengan redBus dijamin selamat dari keadaan pandemik Coronavirus ini. Para penumpang tidak perlu berasa bimbang mengenai keselamatan mereka semasa membuat tempahan melalui redBus.

Adakah bas Kuala Lumpur Singapura yang dijadualkan pada waktu siang disediakan?

A: Operator bas seperti Eltabina Jaya menyediakan bas untuk laluan ini pada jam 15:00. Anda boleh menempah bas menggunakan aplikasi redBus.

Adakah sistem tempahan tempat duduk khas untuk wanita disediakan dalam bas dari Kuala Lumpur ke Singapura?

A: redBus menawarkan sistem tempahan tempat duduk untuk wanita. Tempat duduk yang dikhaskan untuk wanita boleh dilihat dari susunan tempat duduk apabila anda membuat tempahan tiket bas dengan aplikasi redBus.

Bas manakah yang paling baik untuk laluan Kuala Lumpur ke Singapura?

A: Terdapat beberapa operator bas yang membawa penumpang di laluan Kuala Lumpur ke Singapura. Syarikat bas seperti Transtar Travel, Causeway Link, StarMart Express, KKKL Travel, Eltabina Jaya adalah antara bas yang popular dikalangan pelancong.


Panduan Perjalanan Bas dari Kuala Lumpur ke Singapura.


Kuala Lumpur To Singapore BusMenaiki bas dari KL ke Singapura merupakan cara paling menjimatkan untuk melancong di dalam Malaysia. Kuala Lumpur adalah ibu negara Malaysia dan juga bandar terbesar di negara ini. Ia mempunyai rangkaian pengangkutan awam yang luas. Bandar raya ini adalah salah satu pusat pelancongan dan membeli-belah terkemuka. Manakala, Singapura adalah sebuah negara kepulauan maju yang mempunyai sistem pengangkutan yang mantap. Sebagai pusat perdagangan dan pengangkutan global, Singapura menerima sekumpulan besar pengunjung setiap hari. Menempah tiket bas ke Singapura dari KL melibatkan proses yang sangat mudah melalui redBus!

Jarak perjalanan dengan bas dari KL ke Singapura adalah sejauh 350 km. Sebanyak 7 syarikat coach yang menyediakan perkhidmatan bas dengan cekap membawa penumpang dalam perjalanan yang berlangsung selama 6-7 jam itu. Selain itu, pelancong dapat memilih mana-mana bas dari sekumpulan (lebih kurang) 32 buah bas yang menggunakan laluan ini. Menempah tiket bas dari KL ke Singapura tidak pernah semudah ini.

Dengan menaiki bas dari KL ke Singapura, perjalanan tersebut menjadi sesuatu pengalaman yang tidak boleh dilupakan, bagaikan sedang dalam percutian. Jika dibandingkan dengan bentuk pengangkutan lain, ramai pelancong lebih gemar memilih untuk menaiki bas ke Singapura kerana ianya mudah dan menjimatkan.

Bagaimana cara untuk ke Singapura dari Kuala Lumpur?

Terdapat beberapa cara untuk pelancong pergi ke Singapura dari Kuala Lumpur. Ini termasuk:

1. Bas Kuala Lumpur ke Singapura: Orang ramai memilih untuk ke Singapura dengan menaiki bas dari Kuala Lumpur kerana harga tiketnya berpatutan dan juga berpeluang menikmati pemandangan yang indah. Perjalanan sejauh 350 kilometer itu dapat dilakukan dalam jangka masa maksimum 6 hingga 7 jam sahaja. Bas Aeroline KL ke Singapura sangat popular di kalangan penumpang yang memilih laluan ini.

2. Penerbangan Kuala Lumpur ke Singapura: Perjalanan ke Singapura dari Kuala Lumpur dengan menaiki kapal terbang mengambil masa lebih kurang satu jam. Ini merupakan cara paling cepat untuk sampai ke Singapura.

3. Kereta Api KL ke Singapura: Untuk menaiki kereta api ke Singapura, penumpang perlu menaiki dua kereta api berlainan kerana tidak ada kereta api tanpa henti antara Kuala Lumpur dan Singapura.

Cara terbaik untuk pergi ke Singapura dari Kuala Lumpur adalah dengan menaiki bas, yang mana tiketnya boleh ditempah secara online di portal tempahan bas yang boleh dipercayai seperti redBus. redBus telah menjadikan proses tempahan bas KL ke SG sangat mudah. Ia menyediakan pelbagai pilihan tempahan bas yang menawarkan bas mewah kepada penumpang yang ingin menaiki bas dari KL ke Singapura.

Bagaimanakah cara untuk pergi ke Singapura dari Kuala Lumpur dengan selamat?

Semasa dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Singapura adalah sangat penting untuk mematuhi beberapa peraturan dan langkah-langkah yang telah ditetapkan oleh kerajaan. Semua pelancong wajib memakai topeng pelitup muka dan menjaga jarak sosial sejauh 1 meter pada setiap masa. Pengunjung perlu menjalani kuarantin selama dua minggu (14 hari) di samping pemantauan berterusan secara kendiri. Semasa menaiki bas KL ke Singapura, penumpang mesti mengambil beberapa langkah berjaga-jaga seperti menjaga kebersihan diri dan membawa cecair sanitasi tangan.

Bas Kuala Lumpur ke Singapura

Terdapat operator bas yang popular seperti StarMart Express, Transtar Travel, Causeway Link dan banyak lagi yang menyediakan perkhidmatan bas sepanjang hari. Bas yang beroperasi di laluan ini datang dalam keadaan ruang dalaman yang lengkap dan susunan tempat duduk yang selesa.

Setiap hari, bas pertama akan berlepas dari Jalan Imbi sekitar jam 7:00 pagi, manakala bas terakhir pula berlepas sekitar jam 12:00 pagi dari Berjaya Times Square. Sebilangan besar bas yang menggunakan laluan ini terkenal dengan perkhidmatannya yang menepati masa dan selesa. Kebiasaannya, bas akan berhenti seketika di Johor Bahru sebaik melengkapkan formaliti di pusat pemeriksaan kastam.

Kebanyakan bas ekspres berhenti seketika untuk berehat di perhentian rehat di mana-mana hentian secara rawak. Semasa pembuat pemilihan bas dari KL ke Singapura secara online, tiket bas boleh ditempah dengan harga minimum dalam anggaran RM 45. Beberapa kategori bas yang ada termasuk SVIP, Eksekutif, Seater, Standard dan banyak lagi. Penumpang boleh memilih bas pilihan mereka dan membuat perjalanan dengan mudah.

Penumpang boleh menaiki bas dari tempat pengambilan penumpang yang ditetapkan di Kuala Lumpur. Beberapa tempat menaiki bas yang popular di Kuala Lumpur termasuk Berjaya Times Square, TBS, Pusat membeli-belah 1 Utama, dan banyak lagi. Manakala, lokasi menurunkan penumpang di Singapura pula termasuk Jalan The Plaza Beach, Singapore Woodlands, Golden Mile Tower, Golden Mile Complex dan banyak lagi.

Sekiranya anda mencari kaedah pengangkutan yang terbaik untuk laluan Kuala Lumpur ke Singapura, perjalanan dengan bas dari KL ke Singapura merupakan pilihan terbaik. Daripada kesemua 32 buah bas yang ada, anda boleh menempah bas KL ke Singapura yang terbaik dengan mana-mana Syarikat Bas berikut.

Operator Bas Popular di Laluan KL ke Singapura adalah:

● KKKL Express

● StarMart Express

● Causeway Link

● Eltabina Jaya

● The One Travel and Tours

Penumpang boleh memilih lokasi naik dan turun bas yang paling mudah dan sesuai dari kedua-dua laman web ini. Walau bagaimanapun, beberapa lokasi yang paling digemari penumpang disenaraikan di bawah.

Tempat menaiki bas yang popular di KL adalah:

● Terminal Bersepadu Selatan

● Berjaya Times Square

● Pusat Membeli-belah 1 Utama

● KL Sentral

● Subang Parade

● Ansa Hotel

Lokasi Menurunkan Penumpang Popular di Singapura adalah:

● Singapore Woodlands

● Golden Mile Complex

● The Plaza Beach Road

● Golden Mile Tower

● Boonlay Shopping Center

● Jurong East

● Tanjong Katong Complex

Kesemua perkara yang dinyatakan di atas disediakan untuk semua jenis bas. redBus telah memudahkan pelanggannya dengan memberi pilihan untuk memenuhi kehendak dan keperluan yang pelbagai. Oleh itu, maklumat yang diberikan adalah maklumat berkaitan semua jenis bas yang disediakan oleh pelbagai syarikat hanya untuk laluan ini. Jenis basnya berbeza bergantung kepada beberapa perkara tertentu seperti kemudahan, coach, dan harga tambang.

Pelbagai Jenis Bas di Laluan KL ke Singapura adalah:

● SVIP

● Eksekutif

● Seater

● Standard

Harga tiket untuk semua bas ini mungkin berbeza dari model ke jenis dan dari satu syarikat ke syarikat lain, walaupun begitu, tambang minimum yang harus dikenakan ke atas penumpang untuk laluan ini adalah RM 45.

Setiap hari, redBus menyenaraikan banyak bas untuk laluan ini. Bas pertama untuk laluan ini beroperasi pada pukul 7:00 pagi yang disediakan oleh dua syarikat iaitu Transtar Travel dan StarMart Express, manakala dua bas terakhir pula berlepas pada jam 22:30 malam dan 23:59 malam, yang mana basnya adalah masing-masing dari syarikat The One Travel and Tours dan StarMart Express.

Sekiranya anda mencari bas yang paling cepat untuk laluan ini, The One Travel and Tours merupakan pilihan terbaik anda. Bas One Travel and Tours hanya mengambil masa 4 jam 15 minit dari Kuala Lumpur ke Singapura.

Tambang Bas dari Kuala Lumpur ke Singapura

Laluan Kuala Lumpur (KL) ke Singapura adalah salah satu laluan multinasional yang terkenal. Banyak operator terkenal yang tersenarai di redBus mempunyai keupayaan multinasional dan membawa penumpang di laluan ini. Anda boleh mendapatkan harga tambang tiket bas dengan harga minimum RM 45 untuk laluan ini. Terdapat banyak pilihan yang tersedia dari segi operator & jenis bas untuk laluan Kuala Lumpur ke Singapura. Harga tambang mungkin berubah naik lebih tinggi sekiranya penumpang memilih perkhidmatan bas mewah yang dilengkapi dengan kemudahan tambahan.

Tambang bas KL ke Singapura adalah antara RM 45 hingga RM 85. Anda berpeluang untuk membuat perbandingan harga bas yang berbeza-beza melalui redBus dan dapat memilih dengan wajar. redBus tidak mengenakan caj tersembunyi kepada penggunanya kerana jumlah harga tempahan sudah termasuk semua kos. Dengan lebih daripada 30 coach setiap hari, penumpang akan mempunyai banyak pilihan bas untuk dipilih untuk laluan ini melalui redBus. Terdapat bas jenis seater, SVIP, Eksekutif, Standard, dan banyak lagi jenis bas lain yang membawa penumpang di laluan ini.

Bas Malam dari Kuala Lumpur ke Singapura

Terdapat banyak bas yang beroperasi pada waktu malam di laluan ini. Anda akan turut menjumpai bas lewat tengah malam dari Kuala Lumpur ke Singapura. Anda dapat melihat jadual perjalanan bas yang dikehendaki di laluan ini melalui aplikasi mudah alih/laman web redBus. Operator yang menyediakan bas pada waktu malam dari KL ke Singapura adalah:

● Transtar Travels

● The One Travel & Tours

● StarMart Express

Anda boleh menyaring bas waktu malam melalui pengantara aplikasi/laman web mudah alih redBus yang sangat cekap. Menggunakan perkhidmatan redBus sebagai platform tempahan tiket anda merupakan pilihan tepat kerana redBus sentiasa menyediakan perkhidmatan yang boleh dipercayai. Di redBus, terdapat lebih kurang 7 operator & lebih daripada 30 buah bas yang membawa penumpang di laluan ini, dan anda akan mendapati bahawa ianya merupakan perkhidmatan pengangkutan harian.

Tempoh Masa dari Kuala Lumpur ke Singapura.

Jarak perjalanan antara KL & Singapura adalah sejauh 350 KM dan ia mengambil masa lebih kurang empat jam untuk sampai ke destinasi. Jadual perjalanan berubah mengikut bas yang berbeza. Maklumat masa jangkaan yang diperlukan untuk melengkapkan perjalanan di laluan ini dengan mana-mana bas boleh dilihat terlebih dahulu di aplikasi mudah alih/laman web redBus. Untuk laluan ini, bas One Travel & Tours biasanya mengambil masa selama 4 jam 15 minit manakala bas Transtar Travel pula mengambil masa selama 5 setengah jam. Masa perjalanan terpantas untuk laluan ini adalah dengan menaiki bas One Travel & Tours. Kekerapan bas-bas yang membawa penumpang di laluan ini adalah tinggi & ia juga menepati masa.

Masa yang diambil untuk sampai ke Singapura dari Kuala Lumpur berbeza-beza kerana hentian bas juga berbeza. Anda boleh melihat hentian yang disenaraikan untuk mana-mana bas tertentu di laluan ini melalui redBus. Jumlah masa perjalanan dengan bas untuk laluan ini juga bergantung kepada pelbagai tempat menaiki bas dan menurunkan penumpang. Terdapat banyak tempat menaiki bas di KL dari tempat sama bas berlepas ke Singapura seperti Terminal Bersepadu Selatan, Ansa Hotel, Subang Parade, KL Sentral, dan lain-lain. Anda boleh memilih pelbagai tempat turun bas di Singapura melalui redBus seperti Singapore Woodlands, Golden Mile Complex, Jurong East, Boonlay Shopping Center, dan lain-lain.

Jadual Bas Kuala Lumpur ke Singapura

Jadual bas KL ke Singapura boleh didapati di aplikasi mudah alih/laman web redBus. Anda akan mendapati bas terawalnya bermula pada jam 7:00 pagi. Ia juga menyediakan bas pada waktu malam untuk orang yang lebih suka melancong pada waktu malam. Bas terawal pada waktu pagi dari KL ke Singapura disediakan oleh StarMart Express & Transtar Travel. Dengan lebih daripada 30 buah bas tersedia di laluan ini, ia agak fleksibel untuk penumpang.

Bas-bas di laluan ini luas dan mempunyai bahagian dalaman yang kemas. Untuk bas dari KL ke Singapura, penumpang mendapat keselesaan ruang kaki yang luas. Anda boleh melihat gambar kenderaan, kemudahan yang ditawarkan, dan banyak lagi sebelum membuat tempahan tiket melalui aplikasi mudah alih/laman web redBus. Terdapat kemudahan simpanan bagasi di dalam bas dari KL ke Singapura. Anda perlu patuhi norma penjarakan sosial dan garis panduan keselamatan membasmi situasi COVID-19 di dalam bas yang disediakan oleh redBus. redBus juga menyediakan kod kupon kepada penggunanya dari semasa ke semasa yang mana ia memberikan diskaun ke atas harga tiket. Anda juga boleh menjadualkan semula/membatalkan perjalanan anda apabila membuat tempahan dengan redBus.

Aktiviti yang boleh dilakukan di Singapura

Terdapat banyak aktiviti yang boleh dilakukan di ‘Kota Singa,’ di bawah ialah senarai tempat-tempat menarik sekitar Singapura:

● Sentosa

● Gardens By the Bay

● Universal Studios

● Orchard Road

● Night Safari

Panduan untuk Menempah Tiket Bas KL ke Singapura

Menempah tiket bas dari KL ke Singapura tidak pernah semudah ini kerana kini ia boleh dilakukan dengan aplikasi redBus. Mana-mana pengguna yang mempunyai pengalaman menggunakan telefon bimbit boleh menempah tiket melalui redBus untuk laluan ini. Langkah-langkah berikut perlu diikuti untuk menempah tiket bas dari KL ke Singapura:

● Buka aplikasi redBus anda atau daftar masuk di laman web rasmi redBus.

● Masukkan nama Kuala Lumpur sebagai lokasi menaiki bas dan Singapura sebagai lokasi destinasi di ruang yang disediakan.

● Kemudian, masukkan tarikh perjalanan dalam kotak yang sama.

● Selepas membuat carian, senarai kesemua bas yang disediakan oleh pelbagai operator akan terpapar pada skrin.

● Anda boleh menyemak butirannya, dan selepas anda pasti ianya untuk bas dari KL ke Singapura, sahkan tempahan.

● Buat pembayaran secara online selepas anda mengesahkan tempahan.

Lawati laman web redBus atau muat turun aplikasi hari ini untuk mendapatkan diskaun dan tawaran eksklusif semasa menempah bas dari KL ke Singapura. redBus menawarkan tiket bas murah dan menyediakan bas mewah terbaik di setiap laluan di Malaysia.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Transtar Travel
 • Causeway Link
 • Eltabina Jaya
 • The One Travel & Tours
 • StarMart Express
 • KKKL Travel & Tours Pte Ltd
 • KKKL Express(LA Holidays)

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Kuala Lumpur

  • Imbi
  • Berjaya times square
  • Tbs (terminal bersepadu selatan)
  • Bukit bintang (ansa hotel)
  • TERMINAL BERSEPADU SELATAN
  • Kl sentral
  • Kompleks Selangor (beside 5th Element Hotel)
  • Bandar Utama
  • Subang parade
  • Bangsar

  Singapore

  • Golden mile tower
  • Jurong east
  • The Plaza Beach Road
  • WLD
  • Boon lay
  • 7500A Beach Road, #B1-307/308/309 The Plaza,Singapore 199591 [Tel: +6562911878)
  • Boonlay Shopping Center
  • Tampines MRT Exit B, Bicycle Parking
  • Bugis Mrt Exit D
  • Tanjong Katong Complex
  • Westgate (Jurong East). * wait at Clavin Klen jeans shop.
  • Lavender MRT
  • Katong v mall
  • Kovan Hub Bus Terminal, BLK206 Hougang St 21, Singapore 530206
  • Golden Mile Complex
  • Woodlands Checkpoint
  • Novena Square
  • Star Vista
  • Woodland
  • Concerde shopping center

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Lumpur ke Singapore di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Kuala Lumpur ke Singapore

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Kuala Lumpur ke Singapore mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Kuala Lumpur ke Singapore dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡