Causeway Link

Carian Causeway Link Tiket Bas

Pilihan

Causeway Link Imej Bas

Causeway Link Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Malacca ke Johor bahru07:3023:45TEMPAH SEKARANG
Batu pahat ke Singapore07:0018:00TEMPAH SEKARANG
Legoland ke Kuala Lumpur18:3018:30TEMPAH SEKARANG
Johor bahru ke Mersing07:1523:30TEMPAH SEKARANG
Desaru ke Johor bahru15:0018:00TEMPAH SEKARANG

Penempahan Tiket Bas Causeway Link

Mengenai Causeway Link


Causeway Link adalah antara operator bas yang paling dikenali di Malaysia yang menyediakan perkhidmatan antarabangsa. Mereka adalah antara operator bas di Malaysia yang menjaga reputasi yang baik di Singapura. Perkhidmatan bas Causeway Link mempunyai ketepatan masa yang cukup baik dan juga boleh diharap. Bas Causeway Link menghubungkan bandar-bandar di dalam dan sekitar Malaysia dan juga memberi pengalaman perjalanan yang mengagumkan kepada semua penumpangnya. Causeway Link mementingkan keselesaan dan keselamatan penumpangnya dan tidak berbelah bahagi.


Causeway Link menyediakan pelbagai laluan perjalanan di seluruh Malaysia dan juga Singapura, memberi penumpang dengan perkhidmatan pengangkutan bas mereka yang cepat dan tepat pada masanya. Kebanyakan laluan yang dilalui oleh syarikat ini mempunyai perkhidmatan bas yang kerap. Causeway Link menyediakan pilihan yang banyak untuk penumpang memilih jenis bas tertentu. Bas-bas yang ditawarkan oleh Causeway Link mempunyai bajet dan kemudahan yang berbeza mengikut kemampuan penumpangnya. Penumpang boleh menempah bas Causeway Link secara online dengan mudah menggunakan portal redBus.


Bagaimanakah cara untuk menempah tiket bas Causeway Link melalui redBus?


redBus menyediakan platform online untuk menempah tiket bas Causeway Link secara online yang mudah untuk digunakan. Penumpang boleh membuat tempahan mereka untuk masa hadapan dengan mudah di redBus. Ia adalah platform tempahan bas online terbesar di dunia. Anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah untuk menempah tiket Causeway Link Express online menggunakan redBus:


● Buka aplikasi redBus atau anda juga boleh pergi ke laman web tersebut. Anda boleh menempah tiket bas tanpa mendaftar masuk ke redBus.

● Terdapat butang 'Dari' dan 'Ke' di muka hadapan laman web itu, anda boleh memasukkan tempat menaiki dan turun bas mengikut perjalanan dan destinasi anda.

● Pilih tarikh perjalanan mengikut ketentuan anda dan semak bas yang tersedia pada hari tersebut dengan mengklik butang 'Cari'.

● Selepas itu, pilih bas pilihan anda dii senarai bas yang disediakan. Anda boleh memilih pelbagai bas mengikut pilihan anda.

● Selepas memilih bas anda, pilih tempat duduk pilihan anda di tempat duduk yang disediakan.

● Selepas selesai memilih tempat duduk anda, klik pada butang 'Teruskan untuk menempah' dan masukkan butiran dan maklumat telefon anda untuk dihubungi pada ruang yang disediakan di laman seterusnya.

● Gunakan kod kupon jika ada dan pergi ke halaman untuk membuat pembayaran yang telah dijamin selamat dan dipercayai. Tempahan anda akan diselesaikan melalui redBus dan anda akan menerima e-tiket dengan e-mel pengesahan.


Tiket Causeway Link juga boleh ditempah secara online melalui laman web Causeway Link atau dengan menghubungi nombor telefon 607-360-2244. Untuk mendapatkan harga tiket yang terbaik, lawati laman web redbus.my untuk mendapatkan tawaran yang baik dan menarik. Pelanggan boleh mendapat diskaun dan tawaran yang unik semasa menempah bas melalui laman web redbus.my. Menempah tiket bas secara online amat mudah dan oleh itu menjadikan prosesnya lebih cepat. Tempah tiket Causeway Link dan nikmati pengalaman ini.


Causeway Link


Causeway Link adalah operator bas di Malaysia. Ibu pejabat bagi operator bas syarikat ini terletak di Johor Bahru. Syarikat perkhidmatan bas ini dianggap agak baru jika hendak dibandingkan dengan syarikat bas yang lain. Causeway Link ditubuhkan pada tahun 2003. Kebanyakan penumpang menggunakan perkhidmatan bas Causeway Link untuk ke bandar-bandar di Singapura. Disebabkan oleh itu, Singapura menjadi salah satu destinasi yang paling popular yang kerap dilalui oleh bas Causeway Link. Destinasi-destinasi lain yang dikunjungi oleh bas Causeway Link yang berbeza-beza adalah Johor, Klang, Puchong, Batu Pahat, dan lain-lain.


Bas Causeway Link amat terkenal di Singapura dan Malaysia kerana mereka sentiasa mempunyai bas yang tersedia dan tiba tepat pada masanya. Anda boleh menempah bas Causeway Link menggunakan aplikasi redBus. Bas-bas yang disediakan oleh syarikat ini dikenali dengan keselesaannya. Mereka juga menyediakan bas mewah untuk penumpang yang ingin melancong dalam kemewahan. Kesemua pemandu bas Causeway Link dijamin terlatih, mereka juga mempunyai pengetahuan yang tinggi dalam laluan masuk dan keluar. Bas-bas ini juga telah dilengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti penyaman udara, botol air, lampu bacaan, soket pengecas, tempat duduk berbaring, dan sebagainya. Bas keluaran baharu pula mempunyai stereo dan televisyen utama. Kemudahan-kemudahan ini adalah untuk memastikan penumpang berasa gembira sepanjang perjalanan.


Jika terdapat sebarang pertanyaan mengenai bas yang dikendalikan oleh Causeway Link, atau jika anda ingin mengetahui berkenaan dengan jadual bas atau kemudahan yang disediakan oleh bas ini, anda boleh menghubungi ibu pejabat mereka melalui faks atau dengan panggilan. Sila rujuk maklumat yang tertera di bawah.


Bas Causeway Link

No 23, Jalan Firma 2, Kawasan Perindustrian Tebrau 4,

81100 Johor Bharu, Johor

Telefon: 07-360 2244


Kemudahan Yang Disediakan oleh Causeway Link


Causeway Link mengutamakan keselesaan dan keselamatan penumpang mereka daripada segalanya. Untuk memastikan keselesaan dan keselamatan penumpangnya, semua bas Causeway Link telah dilengkapi dengan kemudahan perjalanan yang diperlukan oleh penumpang semasa perjalanan mereka. Anda tidak perlu berasa risau mengenai kemudahan yang diperlukan semasa dalam perjalanan jika anda telah menempah tiket bas dengan Causeway Link. Anda boleh merujuk kemudahan yang disediakan pada bas anda dengan mudah semasa menempah di aplikasi redBus.


Walau bagaimanapun, penumpang perlu mengetahui bahawa kemudahan yang disediakan mungkin berbeza-beza bergantung kepada jenis bas yang ditempah oleh mereka. Causeway Link menyediakan pelbagai pilihan bas kepada penumpangnya dan juga kemudahan yang berbeza bergantung kepada bas yang dipilih oleh mereka. Kebanyakan bas Causeway Link dilengkapi dengan kemudahan yang dinyatakan di bawah.


● Penyaman udara

● Lampu Bacaan

● Kerusi boleh Laras

● Soket Pengecas

● Botol Air

● TV Utama


Laluan Popular Yang Dilalui oleh bas Causeway Link


Causeway Link mempunyai bas di seluruh Malaysia dan juga meluas ke negara jiran seperti Singapura, menjadikannya operator bas multinasional. Tujuan mereka adalah untuk menghubungkan seberapa banyak bandar yang boleh untuk memberikan pengalaman perjalanan bas yang selesa dan selamat. Matlamatnya adalah untuk memberi perkhidmatan bas yang berpatutan untuk semua penumpangnya. Causeway Link juga menyediakan perkhidmatan bas ke sebilangan taman tema yang popular di Malaysia seperti Hello Kitty Town dan LEGOLAND.


Beberapa laluan utama yang dilalui oleh Causeway Link adalah seperti berikut.

● Melaka ke Johor Bahru

● Batu Pahat ke Singapura

● Johor Bahru ke Melaka Sentral

● LEGOLAND ke Kuala Lumpur

● Johor Bahru ke Mersing

● Desaru ke Johor Bahru

● Batu Pahat ke Terminal Bas Larkin JB

● Singapura ke Terminal Bersepadu Selatan

● Terminal Bas Larkin JB ke Terminal Bersepadu Selatan


Jenis Bas Yang Disediakan oleh Causeway Link


Causeway Link mempunyai kaedah yang pelbagai dalam menyediakan bas yang berbeza-beza kepada penumpangnya. Mereka menawarkan berbagai-bagai bas untuk hampir semua laluan perjalanannya bagi membantu penumpang yang mempunyai keperluan dan kemampuan yang berbeza. Pelbagai jenis bas yang ditawarkan mempunyai kemudahan dan harga yang berbeza. Penumpang boleh membuat pilihan perjalanan mereka mengikut keperluan dan bajet mereka. Mereka yang mengambil perjalanan yang panjang dan lama boleh memilih bas yang lebih selesa manakala penumpang harian boleh memilih bas dengan susunan tempat biasa. Lima jenis bas yang kebiasaannya ditawarkan oleh Causeway Link adalah seperti berikut.


● Ekonomi

● Standard

● SVIP

● Standard (2+2)

● VIP AC (2+2)


Bandar Popular Yang Dilalui


Causeway Link menawarkan perkhidmatan perjalanan bas merentasi bandar-bandar di dalam dan sekitar Malaysia. Ia juga menyediakan laluan di destinasi pelancongan istimewa seperti LEGOLAND dan Hello Kitty Town. Malaysia juga merupakan salah satu destinasi pelancongan yang paling kerap dikunjungi di seluruh dunia dan rangkaian pengangkutan bas mereka memudahkan pelancong untuk melancong dengan selamat dan dengan jimat di pelbagai bandar. Beberapa bandar popular yang dilalui oleh bas Causeway Link adalah seperti berikut.

● Johor Bahru

● Melaka

● Singapura

● Batu Pahat

● LEGOLAND

● Desaru

● Kuala Lumpur

Perkhidmatan Bas Causeway Link

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Causeway Link Tawaran

Memesan tiket bas Causeway Link online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Causeway Link. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Causeway Link

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Causeway Link ialah:

  • Executive(2+1)
  • Standard (2x2)
  • VIP AC (2+2)
  • SVIP
  • Standard
  • Economy(2+2)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Causeway Link di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Causeway Link. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Causeway Link?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Causeway Link yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Causeway Link untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Causeway Link?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Causeway Link?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Causeway Link di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.