Bas Dari Malacca ke Kuala Lumpur


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 27-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Malacca ke Kuala Lumpur

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
KKKL Express 07:00 15:00   Lihat Harga
Melor Interline Express 05:00 21:00   Lihat Harga
Mayang Sari Express 08:00 14:30   Lihat Harga
Transnasional 10:00 17:00   Lihat Harga
Starmart Express 10:00 22:00   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan dari Melaka ke Kuala Lumpur dengan Bas

Terdapat banyak tempat yang boleh diterokai di dua bandaraya Malaysia ini. Kedua-dua bandaraya Melaka dan Kuala Lumpur yang merupakan bandaraya yang berkembang pesat ini, menjadi kegemaran kebanyakan pengunjung. Cara yang paling baik untuk meneroka kedua-dua bandaraya ini adalah dengan menaiki bas ke Kuala Lumpur dari Melaka.

Kuala Lumpur terletak berhampiran dengan Melaka dan menjadikannya destinasi perjalanan yang sesuai untuk ramai pengunjung. Tambahan pula, rangkaian bas yang beroperasi di laluan ini mewujudkan sambungan mudah pada waktu yang berbeza setiap hari. Anda boleh memilih dari pelbagai 50 buah bas yang beroperasi di laluan ini. Tiket bas dari Melaka ke Kuala Lumpur boleh ditempah dengan harga serendah RM 12, bergantung kepada jenis bas yang anda pilih.

Terdapat kira-kira 5 pengendali bas yang menyediakan perkhidmatan bas dari Melaka ke Kuala Lumpur. Ianya termasuk beberapa syarikat bas utama termasuk Mayang Sari Express, Transnasional, Melor Interline Express, dan lain-lain. Semua bas ini dilengkapi dengan kemudahan yang lengkap dan susun atur tempat duduk yang selesa. Bas ini mengambil masa kira-kira 2-3 jam untuk melakukan perjalananan sejauh 150 km. Semua bas yang berjhidmat di laluan ini tersedia dalam pelbagai kategori seperti Seater, Executive, Semi Sleeper, Business Club dan banyak lagi. Hampir kesemua syarikat pengendali bas ini berusaha memastikan keselamatan dan keselesaan para penumpangnya pada setiap masa.

Bas Transnasional pertama yang bergerak dari MKZ Sentral pada kira-kira jam 5:00 pagi dan berhenti di 4 stesen mengambil penumpang (EON MKZ, JUSCO MKZ, Air Keroh dan Htak), kemudian tiba di TBS pada jam 6:45 pagi. Sementara itu, bas terakhir yang juga merupakan bas tanpa henti berlepas dari MKZ Sentral pada jam 8:30 malam dan tiba di TBS sekitar jam 10:15 malam.

Tempat Menaiki Bas & Menurunkan Penumpang

Terdapat beberapa lokasi untuk menurunkan penumpang di Melaka yang mana para penumpang boleh menaiki bas pilihan dan perjalanan mereka dengan mudah. Antara tempat menaiki bas yang popular ialah Melaka Sentral, Air Keroh, Htak, dan sebagainya. Manakala, beberapa lokasi menurunkan penumapang di KL adalah seperti TBS, KL Sentral, dan lain-lain.

Perkara yang boleh dilihat di Kuala Lumpur

Pengunjung boleh melawat beberapa tempat menarik di Kuala Lumpur. Bandaraya mempunyai pelbagai pilihan hiburan, antara tarikannya adalah:

  • Menara Petronas
  • Batu Caves
  • Bukit Bintang
  • Chinatown
  • Little India
  • Taman Tema Sunway Lagoon
  • Menara KLMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Kuala Lumpur ke Malacca.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Malacca

Kuala Lumpur


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Malacca ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.