Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Malacca ke Kuala Lumpur

Jadual Bas dan Harga Malacca ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Mayang Sari Express 10:15 18:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
KKKL Express 07:00 19:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Kesatuan Express 09:30 20:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Delima Vision 06:00 18:00 2 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Sani Express 12:30 20:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Malacca ke Kuala Lumpur?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Malacca ke Kuala Lumpur?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Malacca ke Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Malacca ke Kuala Lumpur di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Malacca ke Kuala Lumpuradalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Perjalanan dari Melaka ke Kuala Lumpur dengan menggunakan Bas

Bas dari Melaka ke Kuala Lumpur (KL)

Dari sebuah perkampungan lombong bijih timah yang kecil hingga kini menjadi kota yang mempunyai budaya yang pelbagai, Kuala Lumpur merupakan kawasan yang terdiri dari pelbagai bangsa dan etnik. Waktu terbaik untuk berkunjung ke Kuala Lumpur dari Melaka adalah pada bulan akhir Januari dan awal Februari. Tahun Baru Imlek hampir menjelang bulan-bulan ini, dan cuaca panas. Tempahan tiket untuk menaiki bas dari Melaka ke KL cukup mudah dan senang. Piawaian dan undang-undang jalan raya menjadikan pengangkutan bas sebagai alat pengangkutan yang selamat dan selamat. Anda juga boleh ke Kuala Lumpur dengan menempah teksi persendirian, tetapi harganya lebih mahal.

 

Cara Menuju Kuala Lumpur

Terdapat perkhidmatan bas awam dan swasta untuk perjalanan dari Melaka ke Kuala Lumpur. Anda akan menemui bas yang beroperasi setiap 30 minit antara 7:00 PG dan 11:00 WIB, dan harga tambang berpatutan, bermula dari RM15 dan lebih tinggi untuk perjalanan sehala. Perjalanan dengan bas Melaka ke Kuala Lumpur memakan masa lebih kurang 2 jam, 20 minit, atau sedikit lebih lama bergantung kepada penyedia bas yang anda pilih untuk bepergian.

Beberapa laluan bas Melaka ke KL yang popular adalah:

 • Melor Interline Express.
 • Visi Delima.
 • Mayang Sari Express.
 • KKKL Express.
 • Kesatuan express.

Tempat pengambilan bas ini adalah di Melaka Sentral yang terletak di antara Labuh AMJ dan Jalan Panglima Awang berhampiran Jalan Tun Razak. Terdapat 24 platform untuk bas antara negeri dan 18 terminal bas domestik di sana. Titik turun untuk laluan bas Melaka ke Kuala Lumpur adalah TBS (Terminal Bersepadu Selatan), yang merupakan terminal bas utama untuk Kuala Lumpur. Anda boleh melihat jadual bas untuk perjalanan sebelum menempah tiket dengan melayari laman web redBus.

Juga, pastikan untuk melayari laman web rasmi Malaysia untuk sebarang sekatan perjalanan yang berlaku kerana COVID-19. Terdapat beberapa sekatan yang dicabut dan maklumat terkini mengenai status perjalanan pelancong dikemas kini di sana. Langkah-langkah penguncian sedang dilakukan untuk Malaysia dan meninggalkan bandar ini mungkin sukar bagi mereka yang berfikir untuk meninggalkan Kuala Lumpur.

 

Perkara Yang Boleh Dilakukan Di Kuala Lumpur

Sekiranya anda bercadang untuk tinggal di Kuala Lumpur selama beberapa minggu hingga berbulan-bulan, anda akan bersenang-senang. Terdapat banyak pemandangan untuk diterokai, dan Kuala Lumpur adalah bandar yang penuh dengan beberapa tarikan. Bahasa rasmi bandar ini adalah bahasa Melayu, tetapi anda akan melihat penduduk tempatan bertutur dalam bahasa Tamil, Kantonis, Mandarin, dan bahkan dalam bahasa Hindi di kawasan ekspatriat. Anda boleh berkeliling bandar dengan bas dari Melaka ke KL selagi anda boleh berbahasa Inggeris.

Berikut adalah beberapa tarikan utama untuk dikunjungi di Kuala Lumpur:

1. Terokai Menara Berkembar PETRONAS

Menara Berkembar PETRONAS adalah dua menara tertinggi di bandar. Ia mempunyai seni bina pascamoden dan memberikan kelebihan. Ia secara rasmi merupakan bangunan tertinggi ke-7 di dunia, dan strukturnya merangkumi 899,000 kaki persegi penyemperitan keluli tahan karat. Reka bentuk menara ini diilhamkan oleh budaya Islam, dan strukturnya cukup kukuh untuk menahan angin ribut taufan hingga 65 batu sejam!

 

2. Pergi Membeli-Belah Cenderamata Di Chinatown

Chinatown adalah tempat pelancongan dan pasar yang popular di mana barang berjenama dan cenderamata tempatan dijual. Anda boleh menjumpai gerai makanan jalanan yang menjual makanan tempatan, dan pasar terbuka adalah pemandangan yang menarik. Adegan kehidupan malam bertambah rancak dan menghidupkan Petaling Street sepanjang waktu. Kemas kamera anda dan bersiaplah untuk membuat rakaman perjalanan anda sambil berjalan-jalan di pusat bandar!

 

3. Cubalah Nasi Kandar

Nasi Kandar adalah nasi putih di atas pinggan yang dicampurkan dengan pelbagai gravies dan sos. Makanan laut, kari, serbuk cili, dan daging disajikan di atas nasi untuk memberikan rasa yang unik. Pelancong boleh memilih topping dan bermain dengan citarasa. Kegemaran variasi Nasi Kandar termasuk yang mempunyai kubis okra atau Asia yang dicampur dengan daging kari. Anda akan mendapat makanan istimewa Malaysia ini di mana-mana restoran tempatan atau antarabangsa di bandar.

 

Tips-tips untuk Menempah Bas dari Melaka ke Kuala Lumpur

Anda boleh menggunakan redBus untuk menempah bas dari Melaka ke Kuala Lumpur. Platform ini akan membolehkan anda membuat tempahan tiket bas dalam masa beberapa minit sahaja. Sebelum membuat tempahan tiket bas dalam talian, pastikan untuk membuat perbandingan pilihan bas yang ada, dan pilih yang menepati keperluan anda. Semak butiran penumpang sebelum membuat bayaran. Menempah tiket bas dalam talian dengan redBus memang memudahkan kerana anda dapat membatal/menjadual semula bas anda jika berlakunya perubahan dalam perancangan anda.

Bagaimanakah Cara untuk Menempah Tiket Bas Dalam Talian, dari Melaka ke KL dengan redBus?

Apabila anda merancang untuk membuat perjalanan dari Melaka ke Kuala Lumpur (KL), redBus adalah pilihan terbaik untuk menempah tiket bas dalam talian. Langkah-langkah untuk menempah tiket bas dari Melaka ke KL secara dalam talian dengan redBus adalah:

 • Buka laman web atau app redBus.
 • Akan terdapat empat opsyen input pada skrin anda - dari, ke, tarikh seterusnya, dan tarikh pulang. Masukkan Melaka ke dalam ruang ‘Dari’. Masukkan Kuala Lumpur ke dalam ruang ‘Ke’, dan pilih tarikh perjalanan anda di ruang ‘Tarikh Seterusnya’. Ruang ‘Tarikh Pulang’ adalah terpulang kepada anda, dan anda boleh memilih tarikh yang mengikut kesesuaian anda. Klik butang ‘Carian’.
 • Anda akan menerima maklumat semua bas yang bergerak dari Melaka ke Kuala Lumpur pada tarikh perjalanan yang dipilih. Di halaman ini, anda boleh menyemak waktu bertolak dan waktu ketibaan, perkhidmatan-perkhidmatan dalam bas, tambang tiket, ‘rating’, gambar-gambar bas, dan polisi pembatalan/penjadualan semula untuk setiap bas.
 • Untuk menyemak butiran tempat duduk bas, klik butang 'Lihat Tempat Duduk'. Ini akan mempamerkan carta tempat duduk bas dari Melaka ke KL pilihan anda. Sila pilih tempat duduk yang diingini, tempat bertolak dan tempat menurunkan penumpang yang diinginkan. Klik pada butang 'Teruskan Untuk Menempah’.
 • Isikan maklumat penumpang. Anda juga boleh memilih untuk mengambil opsyen insurans dan pas masuk. Setelah menyemak semua maklumat, klik pada butang 'Proceed To Pay' untuk mengesahkan tiket bas anda dari Melaka ke KL.
 • Lengkapkan pembayaran dengan cara pembayaran pilihan anda. Anda juga boleh menggunakan kupon (jika ada) untuk mendapatkan tawaran dan diskaun eksklusif di redBus.
 • Setelah mendapat pengesahan tiket bas Melaka ke KL, anda akan menerima e-tiket/m-tiket melalui emel/SMS.

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Mayang Sari Express
 • KKKL Express
 • Kesatuan Express
 • Delima Vision
 • Sani Express
 • Transnasional
 • KPB Ekspress

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Malacca ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Malacca ke Kuala Lumpur secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/malacca-to-kuala-lumpur

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/malacca-a-kuala-lumpur

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Malacca

  • Melaka Sentral
  • Melaka sentral

  Kuala Lumpur

  • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Tbs (terminal bersepadu selatan)

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Malacca ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Malacca ke Kuala Lumpur

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Malacca ke Kuala Lumpur mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Malacca ke Kuala Lumpur dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡