Cepat Express

Beli Cepat Express Tiket Bas di redBus

Pilihan

Cepat Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Air Hitam ke Kuala Terengganu21:0021:00TEMPAH SEKARANG
Bahau ke Pasir Mas22:3022:30TEMPAH SEKARANG
Seremban ke Segamat17:0017:00TEMPAH SEKARANG
Ayer Hitam ke Mersing19:0019:00TEMPAH SEKARANG
Ipoh ke Pontian00:3000:30TEMPAH SEKARANG

Cepat Express Bas

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama Rasmi CEPAT Ekspress SDN BHD
2Ditubuhkan di28 Februari 1979
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiJohor, Kuala Lumpur, Melaka dan banyak lagi
4PemilikCEPAT Ekspress SDN BHD
5Jenis-jenis BasBas-bas Ekspres Dua Tingkat Super-VIP
6Maklumat Penting LainMembuat 1300 perjalanan pada setiap hari

Tiket Bas Cepat Express Online

Tentang Cepat Express


Cepat Express ialah pengendali bas terkemuka di Malaysia, menawarkan perkhidmatan pengangkutan penumpang yang berkualiti dan dipercayai ramai pelanggan. Cepat Express mengendalikan lebih 35 bas untuk laluan serantau hariannya merentasi pelbagai bandar dan pekan seperti Johor, Melaka, Negeri Sembilan dan Pahang. Syarikat itu telah membina pangkalan pelanggan yang kukuh dengan bas yang selesa menawarkan keselesaan dan keselamatan yang terbaik kepada penumpang.

Cepat Express diasaskan oleh Encik Yap Chee Heng dengan matlamat untuk menyediakan pilihan perjalanan bas yang selamat, mudah dan berpatutan kepada pengembara di rantau ini. Untuk meneruskan misi ini, syarikat tersebut terus melabur dalam mengekalkan bas moden terkini daripada jenama antarabangsa terkemuka termasuk koc berhawa dingin.

Cepat Express adalah syarikat bas terkenal di Malaysia dengan pengalaman lebih daripada 40 tahun dalam sektor pengangkutan. Ia menyediakan perkhidmatan bas ke pelbagai bandar-bandar di Malaysia, terutamanya di bahagian semenanjung Malaysia. Pengendali ini menghubungkan bandar-bandar seperti Tanah Merah, Alor Gajah, Machang, Batu Pahat , dan lain-lain. Selain itu ia juga meliputi laluan ke Johor, Kuala Lumpur, Melaka dan banyak lagi.

Kumpulan bas syarikat dikendalikan oleh pemandu yang terlatih dan bertauliah serta cekap menggunakan sistem pengesanan GPS untuk keselamatan dan kesenangan. Cepat Express menyediakan perkhidmatan bas ke pelbagai bandar utama di bahagian Timur, seperti Johor Bahru, Kuala Lumpur, Melaka, Kuantan, Segamat dan Seremban.

Sebagai tambahan kepada laluan yang sedia ada, syarikat itu juga menawarkan perkhidmatan khas seperti pengangkutan sekolah, pengangkutan ulang-alik perkahwinan dan sewa peribadi. Populariti Cepat Express telah berkembang selama bertahun-tahun kerana gabungan kualiti perkhidmatan yang dipercayai ramain pelanggan dan pilihan penetapan harga yang berbaloi.

Kemudahan disediakan oleh Cepat Express


Cepat Express ialah pengendali bas terkemuka yang menyediakan perkhidmatan di seluruh Malaysia. Bas mereka adalah moden dan sentiasa diselenggara dengan baik untuk memastikan perjalanan yang selesa untuk penumpang. Syarikat itu juga menawarkan perkhidmatan ekspres yang menyediakan laluan terpantas diantara bandar serta menawarkan harga yang berpatutan. Cepat Express juga menyediakan kemudahan seperti Wi-Fi percuma, hiburan di atas bas dan ruang kaki yang luas untuk memastikan keselesaan maksimum semasa perjalanan.

Sebagai sebahagian daripada komitmen mereka terhadap perkhidmatan pelanggan, mereka menawarkan bantuan 24/7 mengenai tiket, maklumat laluan dan pertanyaan yang lain. Mempunyai bas yang moden, kakitangan yang prihatin dan jadual yang tepat, Cepat Express menjadikan perjalanan anda lebih mudah.


Bas Cepat Express menawarkan keselesaan dan kemudahan terbaik untuk pelancong. Bas mereka direka khas dengan -

 • tempat duduk bersandar
 • penghawa dingin
 • ruang kaki yang luas
 • Wi-Fi
 • soket kuasa
 • Pengecasan USB
 • kamera CCTV
 • pemadam api
 • pintu keluar kecemasan

Mereka juga menawarkan perkhidmatan daftar masuk ekspres yang membantu pelanggan mengelakkan kerumitan beratur di kaunter tiket. Dengan ciri dan kemudahan ini, anda boleh yakin bahawa perjalanan anda dengan Cepat Express akan sentiasa selamat, selesa dan bebas tekanan!

Cepat Express menawarkan bas Super-VIP dan bas dua tingkat di Malaysia dengan model dan susun atur tempat duduk yang berbeza. Kenderaan ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan untuk dinikmati oleh para penumpang sepanjang perjalanan dalam penuh keselesaan. Bas Cepat Express mempunyai ruang yang luas yang dibersihkan dengan kerap bagi menjaga keselesaan para penumpang mereka. Anda boleh menempah tiket bas Cepat Express secara online di redBus.

Cepat Express Alamat / Telefon

Alamat

Cepat Ekspress SDN BHD,

Lot 16139 (PLO 170), Jalan Kejuruteraan 1,

Kaw Perindustrian, 85000 Segamat, Johor Darul Takzim

Telefon

+6017-7723119


cepat express alamat


Cepat Express di redBus

Laluan-Laluan Popular yang diliputi oleh Bas Cepat Express

Bas Cepat Express membuat perjalanan untuk lebih daripada seribu laluan pada setiap hari. Mereka merentasi pelbagai bandar popular seperti Melaka , Segamat , Tangkak , dll. Antara laluan-laluan popular yang diliputi oleh pengendali ini adalah:
cepat express

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Tidak ada laluan merentas sempadan yang boleh didapati dengan pengendali ini.

Bandar-Bandar Popular yang diliputi

Ramai orang memilih Cepat Express kerana mereka dapat menyediakan perkhidmatan dengan kerap dan meluas. Syarikat bas ini meliputi pelbagai bandar di Malaysia. Antara bandar-bandar yang paling popular adalah -

Terminal Bas Popular

Cepat Express ialah salah satu syarikat bas paling popular di Malaysia, mempunyai lebih 500 bas beroperasi di seluruh negara. Syarikat itu menawarkan pelbagai perkhidmatan, termasuk perkhidmatan bas ekspres dan biasa, serta perkhidmatan untuk sewa. Pelbagai terminal bas popular Cepat Express disenaraikan di bawah:-

• Terminal Bersepadu Selatan (TBS) di Kuala Lumpur

• Terminal Amanjaya di Ipoh

• Terminal Bas Kajang di Kajang

• Terminal Bas Shahab Perdana di Kuantan

• Terminal Bas Rantau Panjang di Kelantan

• Stesen Bas Melaka Sentral di Bandaraya Melaka

• Terminal Bas Larkin di Johor Bahru

• Stesen Bas Alor Setar di Alor Setar, Kedah.

• Stesen Bas Tanjung Malim di Tanjung Malim, Perak.

• Terminal Bas Ekspres Sungai Nibong di Pulau Pinang


Lawati www.redbus.my untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda boleh mendapatkan perjalanan yang mudah dan selesa dengan menempah online tiket bas di Malaysia.

Penafian: Jadual bas, laluan, dan tambang tertakluk pada perubahan. Sila semak dengan pengendali tempatan untuk sebarang perubahan pada saat terakhir.

Perkhidmatan Bas Cepat Express

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Bagaimana Cara Menempah Tiket Bas Cepat Express di redBus?

redBus menyediakan platform tempahan tiket bas yang selamat. Anda boleh membuat perbandingan antara setiap bas yang berbeza di laman web/app mudah alih dan boleh memilih bas yang sesuai dengan anda. Mari kita lihat proses tempahan tiket bas Cepat Express secara online dengan menggunakan redBus.
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Anda akan disediakan dengan senarai lengkap bas-bas yang terdapat di laluan dan tarikh yang anda telah masukkan.
 • Pilih bas Cepat Express daripada senarai tersebut mengikut kesesuaian anda.
 • Klik pada bas pilihan anda dan teruskan ke halaman pilihan tempat duduk. Anda boleh memilih tempat duduk pilihan anda dari susun atur tempat duduk. Halaman ini akan memberitahu anda mengenai tempat duduk yang telah ditempah dengan terlebih dahulu dan tempat duduk yang masih boleh dipilih untuk tempahan. Setelah memilih tempat duduk, klik pada 'Teruskan Untuk Menempah'.
 • Masukkan maklumat seperti nama, umur, butiran hubungan, dll di halaman seterusnya dan teruskan ke bahagian pembayaran.
 • redBus menyediakan pelbagai kod kupon kepada semua pengguna, sama ada baru mahupun yang sedia ada, yang boleh ditebus untuk mendapat potongan harga. Gunakan kod kupon jika anda mempunyainya dan selesaikan pembayaran . Proses pembayaran adalah selamat dengan sepenuhnya dan boleh dipercayai. Setelah selesai membuat tempahan, anda akan menerima e-tiket anda melalui emel dan tempahan anda akan disahkan.

Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas Cepat Express online. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik sedemikian - Promosi redBus

*Syarat & Syarat dikenakan!

Jenis-Jenis Bas milik Cepat Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Cepat Express ialah:

 • Executive(2+1)
 • Double Deck(2+1)
 • Economy(2+2)
 • Executive (2+2)
 • Super Executive (2+1)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Cepat Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Cepat Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Cepat Express?
Anda boleh melawat kaunter tiket Cepat Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Cepat Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Cepat Express?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan Cepat Express?
redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk Cepat Express untuk beberapa laluan tertentu. Jika laluan bas anda adalah antara laluan yang menawarkan kemudahan ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.
Apa itu pas bas redBus?
Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.