Cepat Express

Carian Cepat Express Tiket Bas

Pilihan

Cepat Express Imej Bas

Cepat Express Bas

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama Rasmi CEPAT Ekspress SDN BHD
2Ditubuhkan di28 Februari 1979
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiJohor, Kuala Lumpur, Melaka dan banyak lagi
4PemilikCEPAT Ekspress SDN BHD
5Jenis-jenis BasBas-bas Ekspres Dua Tingkat Super-VIP
6Maklumat Penting LainMembuat 1300 perjalanan pada setiap hari

Tiket Bas Cepat Express Online

Tentang

Cepat Express adalah syarikat bas terkenal di Malaysia dengan pengalaman lebih daripada 40 tahun dalam sektor pengangkutan. Ia menyediakan perkhidmatan bas ke pelbagai bandar-bandar di Malaysia, terutamanya di bahagian semenanjung Malaysia. Pengendali ini menghubungkan bandar-bandar seperti Tanah Merah, Alor Gajah, Machang, Batu Pahat , dan lain-lain. Selain itu ia juga meliputi laluan ke Johor, Kuala Lumpur, Melaka dan banyak lagi.



Bas-bas Cepat Express berlepas pada setiap hari dari pelbagai lokasi di Malaysia untuk kesenangan para penumpang. Pengendali ini dapat meliputi 1300 laluan bas di Malaysia setiap hari kerana mempunyai bas yang banyak yang sentiasa dijaga dengan rapi.



Cepat Express menawarkan bas Super-VIP dan bas dua tingkat di Malaysia dengan model dan susun atur tempat duduk yang berbeza. Kenderaan ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan untuk dinikmati oleh para penumpang sepanjang perjalanan dalam penuh keselesaan. Bas Cepat Express mempunyai ruang yang luas yang dibersihkan dengan kerap bagi menjaga keselesaan para penumpang mereka. Anda boleh menempah tiket bas Cepat Express secara online di redBus.



Sejarah

Cepat Ekspress Sdn Bhd ditubuhkan pada 28 Februari 1979 dan menyediakan perkhidmatan pengangkutan yang sangat memuaskan kepada para penumpang di Malaysia. Cepat Express dikenali dengan pemandu-pemandunya yang profesional dan telah mendapat latihan agar dapat menjamin keselamatan para penumpang sepanjang perjalanan.



Ibu pejabat Cepat Express terletak di Segamat dan mempunyai banyak tempat yang menjual tiket di pelbagai lokasi di Malaysia. Cepat Express mempunyai sebanyak enam buah kaunter tiket di negeri Johor, manakala kaunter-kaunter yang terdapat di negeri lain terletak di Kelantan, Kuala Terengganu, Pahang, Kedah, Perlis, dan Pulau Pinang.

Cepat Express Alamat / Telefon

Alamat

Cepat Ekspress SDN BHD,

Lot 16139 (PLO 170), Jalan Kejuruteraan 1,

Kaw Perindustrian, 85000 Segamat, Johor Darul Takzim

Telefon

+6017-7723119


cepat express alamat


Cepat Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Tanah Merah ke Alor gajah20:0021:45TEMPAH SEKARANG
Tangkak ke Segamat10:4521:30TEMPAH SEKARANG
Machang ke Batu pahat21:0021:30TEMPAH SEKARANG
Segamat ke Kuala Lumpur08:0019:45TEMPAH SEKARANG
Tangkak ke Malacca10:4521:00TEMPAH SEKARANG

Cepat Express di redBus

Kemudahan-kemudahan yang Disediakan

Apabila membuat perjalanan, para penumpang boleh menggunakan pelbagai kemudahan asas dalam setiap bas Cepat Express. Kemudahan-kemudahan ini bergantung pada jenis bas dan tiket. Senarai penuh semua kemudahan yang disediakan oleh pengendali bas ini adalah seperti berikut:

 • Port Mengecas
 • Lampu Membaca
 • Botol air
 • Wi-Fi
 • Penghawa dingin
 • Tempat duduk boleh sandar

Laluan-Laluan Popular yang diliputi oleh Bas Cepat Express

Bas Cepat Express membuat perjalanan untuk lebih daripada seribu laluan pada setiap hari. Mereka merentasi pelbagai bandar popular seperti Melaka , Segamat , Tangkak , dll. Antara laluan-laluan popular yang diliputi oleh pengendali ini adalah:



cepat express

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Tidak ada laluan merentas sempadan yang boleh didapati dengan pengendali ini.

Bandar-Bandar Popular yang diliputi

Ramai orang memilih Cepat Express kerana mereka dapat menyediakan perkhidmatan dengan kerap dan meluas. Syarikat bas ini meliputi pelbagai bandar di Malaysia. Antara bandar-bandar yang paling popular adalah -

Jenis-Jenis Bas yang ditawarkan oleh Cepat Express

Cepat Express memiliki banyak bas yang berbeza dari segi kemewahan dan perkhidmatan yang disediakan. Para penumpang boleh memilih di antara bas yang berhawa dingin atau tidak berhawa dingin. Mereka menyediakan perkhidmatan bas mewah serta perkhidmatan bas ekonomi. Jenis-jenis bas yang disediakan oleh syarikat bas ini adalah:

 • SVIP
 • Ekonomi
 • Dua Tingkat
 • Seater


Lawati www.redbus.my untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda boleh mendapatkan perjalanan yang mudah dan selesa dengan menempah online tiket bas di Malaysia.



Penafian: Jadual bas, laluan, dan tambang tertakluk pada perubahan. Sila semak dengan pengendali tempatan untuk sebarang perubahan pada saat terakhir.

Bagaimana Cara Menempah Tiket Bas Cepat Express di redBus?

redBus menyediakan platform tempahan tiket bas yang selamat. Anda boleh membuat perbandingan antara setiap bas yang berbeza di laman web/app mudah alih dan boleh memilih bas yang sesuai dengan anda. Mari kita lihat proses tempahan tiket bas Cepat Express secara online dengan menggunakan redBus.
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Anda akan disediakan dengan senarai lengkap bas-bas yang terdapat di laluan dan tarikh yang anda telah masukkan.
 • Pilih bas Cepat Express daripada senarai tersebut mengikut kesesuaian anda.
 • Klik pada bas pilihan anda dan teruskan ke halaman pilihan tempat duduk. Anda boleh memilih tempat duduk pilihan anda dari susun atur tempat duduk. Halaman ini akan memberitahu anda mengenai tempat duduk yang telah ditempah dengan terlebih dahulu dan tempat duduk yang masih boleh dipilih untuk tempahan. Setelah memilih tempat duduk, klik pada 'Teruskan Untuk Menempah'.
 • Masukkan maklumat seperti nama, umur, butiran hubungan, dll di halaman seterusnya dan teruskan ke bahagian pembayaran.
 • redBus menyediakan pelbagai kod kupon kepada semua pengguna, sama ada baru mahupun yang sedia ada, yang boleh ditebus untuk mendapat potongan harga. Gunakan kod kupon jika anda mempunyainya dan selesaikan pembayaran . Proses pembayaran adalah selamat dengan sepenuhnya dan boleh dipercayai. Setelah selesai membuat tempahan, anda akan menerima e-tiket anda melalui emel dan tempahan anda akan disahkan.

Kenapa Pilih Cepat Express untuk Perjalanan Anda?

 • Bas Cepat Express adalah salah satu penyedia perkhidmatan bas ekspres yang paling popular dan mewah di Malaysia.
 • Mereka menghubungkan lebih daripada 16 bandar utama di negara ini dan mempunyai reputasi yang mengagumkan dari segi perkhidmatan pelanggan.
 • Perkhidmatan Cepat Express dari Melaka dan Kuala Lumpur merupakan antara laluan yang popular.
 • Selain daripada menghubungkan bandar-bandar utama, pengendali ini turut menyediakan perkhidmatan untuk laluan-laluan seperti Tanah Merah ke Alor Gajah, Machang ke Batu Pahat, dan lain-lain. Anda boleh menempah tiket bas online dengan mudah di redBus bagi semua laluan.
 • Bas ekspres dua tingkat yang mewah daripada Cepat Express adalah bas Super-VIP dan mempunyai langkah-langkah keselamatan dan kemudahan-kemudahan bertaraf antarabangsa.
 • Pengendali ini juga mempunyai bas ekonomi yang boleh ditempah pada harga yang berpatutan.
 • Oleh sebab bas-bas Cepat Express membuat lebih daripada 1000 perjalanan sehari di seluruh Malaysia, pengendali ini mengambil semua langkah berjaga-jaga untuk menjamin keselamatan penumpang ketika pandemik ini dengan menyediakan pembersih tangan (hand sanitiser), alat pemeriksaan suhu, dan lain-lain.
 • Proses tempahan online Cepat Express adalah mudah. Anda boleh menempah tiket bas online dengan terlebih dahulu dan mendapat e-tiket untuk menaiki bas dengan mudah.

Cepat Express Tawaran

Memesan tiket bas Cepat Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Cepat Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Cepat Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Cepat Express ialah:

 • Executive(2+1)
 • Seater
 • Double Deck(2+1)
 • Economy(2+2)
 • SVIP
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Cepat Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Cepat Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Cepat Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Cepat Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan Cepat Express?
A: redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk Cepat Express untuk beberapa laluan tertentu. Jika laluan bas anda adalah antara laluan yang menawarkan kemudahan ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.
Q: Apa itu pas bas redBus?
A: Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.