Kesatuan Express

Carian Kesatuan Express Tiket Bas

Pilihan

Maklumat Tentang Bas Kesatuan Express

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama Rasmi Kesatuan Express, New Hoover Express
2Bandar-bandar Utama yang DiliputiWilayah-wilayah utara dan timur di Semenanjung Malaysia
3Jenis-jenis basSatu tingkat dengan 30 tempat duduk
4Maklumat Penting LainMenyediakan perkhidmatan bas rentas sempadan dari Hat Yai ke Ipoh dan Kuala Lumpur. Sentiasa menggantikan bas-bas yang lama dengan yang baru

Tiket Bas Kesatuan Express Online

Tentang

Kesatuan Ekspres terkenal dengan perkhidmatan yang sentiasa menepati waktu di kalangan penduduk tempatan dan pelancong. Mereka menyediakan perkhidmatan bas ke rantauan utara dan pantai timur semenanjung Malaysia, meliputi bandar-bandar seperti Ipoh, Kuala Lumpur, Kangar, Kuala Perlis, Kampar, Kuantan, dan lain-lain. Ibu pejabat Kesatuan Express terletak di Ipoh, Malaysia. Mereka juga menyediakan perkhidmatan perjalanan rentas sempadan dari Kuala Lumpur dan Ipoh ke Hat Yai, Thailand.Syarikat ini juga dikenali sebagai New Hoover Express. Bas-bas Kesatuan Express adalah satu tingkat dan direka di bawah kategori SVIP dengan jumlah kapasiti 30 tempat duduk. Bas berhawa dingin ini menawarkan tempat duduk yang boleh sandar dan ruang simpanan untuk menampung bagasi setiap penumpang. Kelebihan utama Kesatuan Express adalah mereka sentiasa menaik taraf bas mereka dan akan segera menukar bas yang lama kepada bas yang baru untuk menawarkan keselesaan yang serba mewah buat penumpang mereka.

Kesatuan Ekspres Alamat/ Telefon

No. 58, Jalan Pudu, City Centre, 55100, Wilayah Persekutuan

Kesatuan Express Contact

Tel No: +6016-5217774


kesatuan express alamat


Kesatuan Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kuala terengganu ke Kampar20:3020:30TEMPAH SEKARANG
Kuala Lumpur ke Danok08:0023:59TEMPAH SEKARANG
Ipoh ke Danok11:5523:45TEMPAH SEKARANG
Kuala Lumpur ke Kerteh08:3023:30TEMPAH SEKARANG
Kemaman ke Kajang00:4523:59TEMPAH SEKARANG

Tempahan Tiket Bas Kesatuan Express

Kemudahan-kemudahan yang Disediakan

Kesatuan Express menyediakan semua keperluan dan kemudahan asas kepada semua penumpang. Semua bas berhawa dingin dengan sepenuhnya dan mempunyai tempat duduk luas dengan ruang kaki yang mencukupi. Antara pelbagai kemudahan yang disediakan oleh pengendali bas ini adalah -

 • Tempat Duduk Boleh Sandar
 • Ruang Tambahan untuk simpanan bagasi
 • Penghawa Dingin
 • Lampu Membaca
 • Botol Air
 • Port Pengecasan

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Kesatuan Express

Bas-bas Kesatuan Express meliputi pelbagai laluan, terutamanya di wilayah semenanjung Malaysia pada setiap hari. Pengendali ini adalah pilihan utama buat warga asing/pencari ziarah dan penumpang seharian kerana ulasan-ulasan (reviews) yang bagus, serta kerana menyediakan perkhidmatan bas dengan kerap. Perjalanan popular yang diliputi oleh pengendali ini adalah:
kesatuan express

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Anda boleh mendapat semua maklumat untuk laluan-laluan tersebut dan jadual bas secara online di laman web rasmi dan app mudah alih redBus.

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Bandar-Bandar Popular

Bandar-bandar popular yang diliputi oleh oleh bas-bas Kesatuan Express adalah seperti berikut:

Jenis-jenis Bas yang disediakan oleh Kesatuan Express

Pengendali bas ini menawarkan bas satu tingkat dengan kapasiti 30 tempat duduk.

Sila layari www.redbus.my untuk ketahui dengan lebih lanjut bagaimana anda boleh mengalami perjalanan yang selesa dan menyenangkan dengan menempah tiket online bas di Malaysia.


Penafian: Jadual, laluan, dan tambang bas adalah tertakluk kepada perubahan. Sila semak dengan pengendali tempatan untuk sebarang perubahan saat terakhir.

Bagaimana untuk Menempah Bas Kesatuan Express di redBus?

redBus adalah platform tempahan bas online yang terbesar. redBus memberi peluang kepada penumpang untuk membanding semua bas pada laluan yang diingini dan memilih bas yang paling sesuai. Selain itu, redBus juga menyediakan sistem penjejakan bas pintar melalui aplikasi mudah alih mereka. Mari kita lihat langkah-langkah untuk menempah tiket online melalui redBus:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Kesatuan Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Kesatuan Express dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Kenapa Pilih Kesatuan Express untuk Perjalanan Anda?

 • Kesatuan Express adalah antara pengendali bas yang paling popular di Malaysia dan beroperasi di ibu pejabatnya yang terletak di Ipoh.
 • Pengendali bas ini menyediakan perkhidmatan untuk perjalanan ke bandar-bandar seperti Kampar, Kuantan, Kuala Perlis, dan banyak lagi.
 • Mereka mempunyai banyak bas yang beroperasi untuk membuat perjalanan yang kerap ke pelbagai bandar dan mempunyai kakitangan yang mesra untuk memastikan pengalaman yang baik.
 • Bas-bas Kesatuan Express mempunyai ruang kaki yang luas, tempat duduk boleh sandar, port pengecasan, penghawa dingin, lampu membaca, dan banyak lagi.
 • Bas-bas dijaga dengan baik dan diservis dengan kerap untuk memastikan setiap perjalanan adalah selesa untuk para penumpang.
 • Bas-bas Kesatuan Express dipandu oleh pemandu yang terlatih yang memastikan perjalanan yang selamat buat semua penumpang.
 • Pengendali bas ini terkenal kerana menyediakan perkhidamatan bas yang bagus dan menepati waktu. Oleh sebab itu, perkhidmatan pengendali bas ini adalah antara yang paling popular di kalangan pelancong di Malaysia.
 • Syarikat ini menawarkan bas-bas SVIP dengan tempat duduk yang boleh memuatkan 30 orang penumpang dan kebanyakan bas-basnya adalah bas satu tingkat.
 • Anda boleh menempah tiket bas daripada pengendali ini secara online dengan menggunakan redBus.

Kesatuan Express Tawaran

Memesan tiket bas Kesatuan Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Kesatuan Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Kesatuan Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Kesatuan Express ialah:

 • Executive(2+1)
 • SVIP
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Kesatuan Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Kesatuan Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Kesatuan Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Kesatuan Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.