Kesatuan Express

Beli Kesatuan Express Tiket Bas di redBus

Mitra Pemesanan Resmi
Mitra Pemesanan Resmi
Jaminan Harga Terendah
Jaminan Harga Terendah
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda

Official Kesatuan Express Booking partner

24*7 customer service(Call & Chat)

24*7 customer service(Call & Chat)

<strong>36 Mn+</strong> users trust us

36 Mn+ users trust us

Assured seat of your choice

Assured seat of your choice

<strong>2,00,000+</strong> bookings per day<br>World's largest online bus ticket booking platform

2,00,000+ bookings per day
World's largest online bus ticket booking platform

<strong>Secured and Verified payment options</strong>

Secured and Verified payment options

mastercard, visa, boost, touchngo, Grabpay

Table of Content

Kesatuan Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Maklumat Tentang Bas Kesatuan Express

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama Rasmi Kesatuan Express, New Hoover Express
2Bandar-bandar Utama yang DiliputiWilayah-wilayah utara dan timur di Semenanjung Malaysia
3Jenis-jenis basSatu tingkat dengan 30 tempat duduk
4Maklumat Penting LainMenyediakan perkhidmatan bas rentas sempadan dari Hat Yai ke Ipoh dan Kuala Lumpur. Sentiasa menggantikan bas-bas yang lama dengan yang baru

Tiket Bas Kesatuan Express Online

Kesatuan Express adalah pengendali bas di Kuala Lumpur, Malaysia. Mereka terkenal kerana beroperasi di laluan yang luas di sekitar kawasan pantai timur semenanjung Malaysia. Bas ini sesuai untuk mereka yang ingin melakukan perjalanan dengan bajet yang terhad tetapi masih memerlukan keselesaan. Diantara stesen Kesatuan Express adalah Amanjaya, Ipoh, Melaka Sentral, Alor Setar, Kangar, Lumut, dan Hat Yai Kesatuan Express. Selain itu, pelbagai destinasi popular Kesatuan Express ialah Butterworth-Perlis, Ipoh-Perlis, Hat Yai- Kuala Lumpur, dan Perak-Butterworth.

Apabila menggunakan bas Kesatuan Express, anda akan mendapati dek tunggal dengan 30 tempat duduk. Tempat duduk bersandar dan berhawa dingin memberikan banyak ruang kaki, membolehkan anda tanpa perlu risau atau tidak selesa sepanjang perjalanan.

Bas Kesatuan Express mempunyai TV untuk menjadikan perjalanan jauh lebih menghiburkan dan mewah. Bas menepati masa, dan anda boleh menikmati menaiki pada masanya serta perkhidmatan yang cekap. Ia membantu anda sampai ke destinasi pada masa yang dianggarkan. Anda harus menggunakan tempahan tiket bus online Kesatuan Express untuk mendapatkan perjalanan yang selesa.

Perkhidmatan Bas Kesatuan Express

Dengan rangkaian laluan yang luas, Kesatuan Express adalah salah satu pengendali perkhidmatan bas terbaik di Malaysia. Perkhidmatan bas ini sememangnya popular di utara dan timur semenanjung Malaysia. Mereka beroperasi di pelbagai terminal bas di seluruh Malaysia, Singapura dan Hat Yai. Kesatuan Express mengendalikan banyak bas untuk terus mendahului pesaingnya.

Ia menggantikan bas lama dengan bas baharu dengan kerap untuk memastikan keselesaan optimum. Selalunya, semasa perjalanan jauh, orang ramai mambawa bagasi yang banyak. Bas Kesatuan Express mempunyai ruang simpanan yang mencukupi untuk semua bagasi anda. Kesemua bas mereka yang luas memastikan pengangkutan sentiasa bersedia dan penyelenggaraan yang rapi terhadap setiap kenderaan sebelum anda menaikinya. Selain itu, perkhidmatan pelanggan Kesatuan Express juga sedia membantu untuk menyelesaikan sebarang masalah yang anda hadapi.


Kemudahan yang disediakan oleh Kesatuan Express

Menurut Ekspres Kesatuan dalam talian, pengendali bas ini terkenal dengan keselesaan dan kemudahan yang disediakan kepada penumpangnya. Kebanyakan bas mempunyai penghawa dingin dengan tempat duduk yang luas. Oleh itu, anda boleh melakukan semua perjalanan dengan selesa, mengurangkan sakit sendi atau ketidakselesaan. Anda juga boleh tertidur di atas kerusi yang lembut dan perjalanan yang tenang. Antara kemudahan yang ditawarkan oleh Kesatuan Express adalah seperti berikut.

• Tempat Duduk Santai

• Mata Pengecasan di setiap tempat duduk

• Lampu Bacaan

• Ruang Tambahan untuk Menyimpan Bagasi

• Botol Air Minuman

Kesatuan Express menyediakan pelbagai kemudahan. Oleh itu, anda boleh memanfaatkan kemudahan yang sedia ada dalam bas ini dan memastikan pengalaman anda terbaik.

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Kesatuan Express

Kesatuan Ekspres terkenal dengan perkhidmatan yang sentiasa menepati waktu di kalangan penduduk tempatan dan pelancong. Mereka menyediakan perkhidmatan bas ke rantauan utara dan pantai timur semenanjung Malaysia, meliputi bandar-bandar seperti Ipoh, Kuala Lumpur, Kangar, Kuala Perlis, Kampar, Kuantan, dan lain-lain. Ibu pejabat Kesatuan Express terletak di Ipoh, Malaysia. Mereka juga menyediakan perkhidmatan perjalanan rentas sempadan dari Kuala Lumpur dan Ipoh ke Hat Yai, Thailand.

Bas-bas Kesatuan Express meliputi pelbagai laluan, terutamanya di wilayah semenanjung Malaysia pada setiap hari. Pengendali ini adalah pilihan utama buat warga asing/pencari ziarah dan penumpang seharian kerana ulasan-ulasan (reviews) yang bagus, serta kerana menyediakan perkhidmatan bas dengan kerap. Perjalanan popular yang diliputi oleh pengendali ini adalah:kesatuan_express_buses_onlineLaluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Anda boleh mendapat semua maklumat untuk laluan-laluan tersebut dan jadual bas secara online di laman web rasmi dan app mudah alih redBus.


Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi


Terminal Bas Popular

Bas Kesatuan menghubungkan banyak terminal bas penting di Malaysia, membenarkan penumpang untuk naik turun di beberapa terminal di seluruh bandar. Ia membawa anda paling hampir dengan lokasi anda, dan anda tidak perlu menempah kenderaan lain untuk pergi ke arah lain. Di bawah adalah pelbagai terminal bas yang popular untuk bas Kesatuan Ekspres

 • Changloon
 • Tapah
 • Hentian Duta
 • Seremban Terminal 1
 • Lumut
 • Sitiawan
 • Kuantan
 • Kuala Terengganu
 • Bidor
 • Kampar
 • Gopeng
 • Tanjong Malim
 • Kemaman
 • Dungun
 • Paka
 • Gerik
 • Jerteh
 • Amanjaya

Oleh itu, tidak kira apapun keperluan anda, anda boleh mencari perhentian bas yang ideal untuk perjalanan anda.

Bandar Popular oleh Bas Kesatuan Express

Seperti yang dinyatakan, bas Kesatuan Express menghubungkan pelbagai bandar utama untuk memudahkan perjalanan pelancongan atau secara bersantai. Pelbagai bandar dan pekan popular yang menaiki perkhidmatan Kesatuan Express adalah seperti berikut.

Tempat-tempat ini adalah pintu masuk ke kawasan tumpuan pelancong dan pusat komersial yang penting. Justeru, untuk melawat tempat-tempat ini, anda boleh menempah tiket bas Kesatuan Express. Gunakan laman sesawang dan dalam talian yang betul untuk transaksi yang paling selamat dan pantas. Ia membantu anda merancang lawatan tempat pelancongan tanpa perlu risau tentang bagaimana anda akan sampai ke sana dan berapa lama perjalanan tersebut. Dengan cara ini, bas Kesatuan akan memberikan anda pengalaman percutian yang terbaik.

Penafian: Jadual, laluan, dan tambang bas adalah tertakluk kepada perubahan. Sila semak dengan pengendali tempatan untuk sebarang perubahan saat terakhir.

Kesatuan Ekspres Alamat/ Telefon

No. 58, Jalan Pudu, City Centre, 55100, Wilayah Persekutuan

Kesatuan Express Contact

Tel No: +6016-5217774


kesatuan express alamat


Bagaimana untuk Menempah Bas Kesatuan Express di redBus?

redBus adalah platform tempahan bas online yang terbesar. redBus memberi peluang kepada penumpang untuk membanding semua bas pada laluan yang diingini dan memilih bas yang paling sesuai. Selain itu, redBus juga menyediakan sistem penjejakan bas pintar melalui aplikasi mudah alih mereka. Mari kita lihat langkah-langkah untuk menempah tiket online melalui redBus:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Kesatuan Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Kesatuan Express dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Jenis-Jenis Bas milik Kesatuan Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Kesatuan Express ialah:

 • Executive (2+1)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Kesatuan Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Kesatuan Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Tiket Bas Kesatuan Express - Harga Terendah Dijamin - redDeals Eksklusif

Tempah online tiket bas Kesatuan Express yang berpatutan di redBus Malaysia dengan redDeals. Nikmati diskaun sehingga 25%, ditambah dengan penjimatan tambahan pada setiap tempahan dalam talian. Pilih dari pelbagai redDeals seperti Perjalanan Pulang, Awal Burung, Perjalanan Pusingan, Saat Akhir, Percubaan, Tiket Perayaan untuk penjimatan maksimum. Dapatkan harga terendah untuk perjalanan anda hanya di redBus.
Kesatuan Express kini menawarkan 3 redDeals:

 • EARLYBIRD : Get 25% Extra OFF pada kadar tiket minimum sebanyak MYR 2 tawaran sah sehingga 31 Jul 2024
 • LASTMIN : Get 15% Extra OFF pada kadar tiket minimum sebanyak MYR 2 tawaran sah sehingga 31 Jul 2024
 • RETURN_TRIP : Get 15% Extra OFF pada kadar tiket minimum sebanyak MYR 2 tawaran sah sehingga 31 Jul 2024

Nikmati Tempahan Bas Kesatuan Express Online di redBus

Kesatuan Express. dikenali kerana memberikan kemudahan perjalanan kepada ramai penumpang. Alami kemudahan utama apabila membuat tempahan bas online untuk perjalanan anda. Elakkan kesulitan mengunjungi terminal bas dengan menempah tiket bas Kesatuan Express anda online di redBus dan jimat lebih dengan redDeals.

Bas Kemudahan

Emergency exit

CCTV

Air conditioning

Reclining seat

USB port for charger

Gps tracking system

Charging Point

Fire Extinguisher

Hammer (to break glass)

Emergency Contact Number

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Kesatuan Express?
Anda boleh melawat kaunter tiket Kesatuan Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Kesatuan Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Kesatuan Express?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.