Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Ipoh ke Penang


Perkhidmatan Bas Ipoh ke Penang

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
1 hour 52 mins
Ipoh
Penang
24
MYR 15.3

Jarak dengan Bas Ipoh ke Penang

Bas Terawal
:
00:25
Bas Terakhir
:
23:00
Jarak
:
157 km

Jadual Bas dan Harga Ipoh ke Penang

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
KPB Ekspress 11:15 20:45 2 jam 55 minit HARGA PANDANGAN
LXC Travel 13:45 22:30 2 jam 30 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Ipoh ke Penang?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Ipoh ke Penang?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Ipoh ke Penang semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Ipoh ke Penang di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Ipoh ke Penangadalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Berapa banyakkah operator yang membawa penumpang di laluan ini sebelum jam 12 malam?

A: Terdapat pelbagai jenis bas yang membawa penumpang antara Ipoh dan Pulau Pinang. Semua senarai operator di laluan ini boleh didapati di dalam aplikasi mesra pengguna dan di laman web kami. Anda boleh menapis bilangan bas yang berlepas sebelum jam 12 malam menandakan tanda semak "Waktu Berlepas" untuk masa yang anda cari. Ada juga bas yang berlepas seawal jam 12:25 pagi untuk ke Pulau Pinang. Untuk makluman anda, masa perjalanan bas boleh berubah dari semasa ke semasa dan anda boleh dapatkan maklumat terkini dari laman web atau aplikasi mudah alih kami.

Apakah tempoh masa perjalanan yang diambil dengan menaiki bas Ipoh ke Pulau Pinang?

A: Terdapat 25 buah bas antara kedua-dua lokasi yang mana ianya berlepas pada masa berlainan pada hari yang sama. Bas-bas ini biasanya mengambil masa lebih kurang 2 jam untuk bergerak dari Ipoh ke Pulau Pinang untuk laluan sejauh 160 kilometer.

Apakah jenis bas yang tersedia antara Ipoh ke Pulau Pinang?

A: Terdapat berapa jenis bas yang berbeza yang dikendalikan oleh operator berlainan antara kedua-dua lokasi ini. Kategori popular untuk perjalanan pendek ini ialah SVIP, Kelas Ekonomi, dan bas Dua tingkat.

Mana kah terminal utama untuk ketibaan di Pulau Pinang yang sedia untuk ditempah?

A: Pulau Pinang mempunyai beberapa lokasi mudah yang boleh menurunkan penumpang, bergantung kepada operator. Pilih lokasi untuk turun yang dekat dengan lokasi yang hendak anda lawati. Tempat ketibaan utama adalah di Terminal Bas Penang Sentral, Simpang Ampat, Bukit Mertajam, dan Sungai Nibong.

Apakah kemudahan yang disediakan di dalam bas yang ditempah melalui redBus?

A: Terdapat pelbagai jenis bas yang membawa penumpang di laluan ini pada masa yang berbeza pada hari yang sama. Kesemua bas yang beroperasi dengan kami menyediakan perjalanan yang selesa serta pemandu yang selamat dan berpengalaman. Beberapa kemudahan standard di dalam bas termasuk Wi-Fi, tempat duduk yang selesa, ruang letak kaki yang luas, TV utama dan port USB untuk mengecas.

Adakah terdapat bas yang tiba pada lewat malam?

A: Terdapat banyak bas yang membawa penumpang di laluan ini sepanjang hari. Anda boleh menyenaraikan bas mengikut keselesaan anda dengan menyaring "Masa Berlepas" di sebelah kiri laman. Pilih sahaja bas yang berlepas selepas jam 6:00 petang untuk mendapatkan senarai bas yang tiba pada lewat malam.

Bagaimana saya akan menerima tiket bas saya sekiranya saya menempah tiket bas melalui redBus?

A: Anda akan menerima E-Tiket di dalam e-mel yang dan M-tiket melalui SMS. Tiket ini bertindak sebagai tiket asal dan boleh ditunjukkan kepada pekerja bas sebagai bukti. Bagaimanapun, sekiranya anda menaiki bas dari terminal mana-mana, anda perlu mencetak E-tiket anda.

Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan bas Ipoh ke Penang?

A: redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk bas-bas Ipoh ke Penang beberapa pengendali bas tertentu. Jika anda menggunakan perkhidmatan pengendali bas tertentu ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.

Apa itu pas bas redBus?

A: Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.


Bas Ipoh ke Pulau Pinang

Panduan Perjalanan dari Pulau Pinang ke Ipoh

Ipoh adalah ibu negeri Perak, Malaysia. Ia sebuah bandar yang cantik dan terletak di tepi Sungai Kinta. Sistem pengangkutan bandar Ipoh disusun dengan jalan besar dan lebuh raya. Sistem pengangkutan udara juga tersedia di bandar Ipoh melalui Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah. Terdapat bas dan kereta api dalam bandar untuk perjalanan ke bandar-bandar lain. Pulau Pinang terletak di utara pantai Barat laut Semenanjung Malaysia, terletak kira-kira 156 km dari Ipoh. Ia mengambil masa lebih kurang 2-3 jam untuk sampai ke Pulau Pinang dari Ipoh dengan bas.

redBus menggalakkan penggunanya untuk membuat tempahan tiket bas online Ipoh ke Pulau Pinang melalui. Terdapat banyak bas di laluan Ipoh ke Pulau Pinang yang disediakan oleh pelbagai operator seperti Ekspres Kesatuan, KPB Ekspres, Unititi Express, Cs Travels & Tours, dan sebagainya. Banyak bas membawa penumpang di laluan Pulau Pinang ke Ipoh kerana jumlah penumpangnya yang tinggi antara dua bandar ini. Anda boleh mendapatkan jadual perjalanan serta tambang pelbagai bas di laluan ini melalui redBus.

Ibu negeri Perak, Ipoh, menghubungkan pelbagai bandar lain dengan lebuh raya dan jalan raya. Ipoh mempunyai jalan hubungan yang baik ke Pulau Pinang, sebuah bandar di semenanjung Malaysia. Pulau Pinang terletak sejauh 156 km dari Ipoh melalui jalan darat.

Bagaimana untuk ke Pulau Pinang dari Ipoh?

Anda boleh pergi ke Pulau Pinang dari Ipoh menggunakan pelbagai pilih pengangkutan di bawah -

 • Kapal terbang: Anda boleh menaiki kapal terbang untuk membuat perjalanan dari Ipoh ke Pulau Pinang. Bentuk pengangkutan ini mungkin agak mahal jika dibandingkan dengan jenis pengangkutan lain.
 • Kereta Api: Kereta api membawa penumpang dari Ipoh ke Pulau Pinang pada pelbagai masa yang berbeza.
 • Teksi: Anda juga boleh memilih untuk membuat perjalanan ke Pulau Pinang dari Ipoh dengan menaiki teksi.
 • Bas: Anda boleh memilih untuk menaiki bas Ipoh ke Pulau Pinang untuk mengalami perjalanan yang mudah di sepanjang laluan ini. Perkhidmatan bas merupakan pengangkutan yang biasa di Malaysia dan ia mempunyai rangkaian yang mantap. Bas mengambil masa kira-kira tiga jam untuk laluan ini. Anda juga boleh membuat perjalanan pada waktu malam dengan bas untuk laluan ini. Operator yang sering diguna oleh penumpang untuk laluan ini ialah KPB Ekspres. Antara tempat ketibaan bas dari Ipoh ke Pulau Pinang yang biasa ialah Sungai Nibong, Penang Sentral, dan sebagainya.

Anda boleh menempah tiket bas online Ipoh ke Pulau Pinang dengan mudah melalui aplikasi atau laman web mudah alih redBus.

Bagaimanakah cara untuk membuat perjalanan dengan selamat dari Ipoh ke Pulau Pinang?

Untuk membuat perjalanan yang selamat dari Ipoh ke Pulau Pinang, anda harus -

 • Sentiasa patuhi langkah-langkah yang ditetapkan oleh pihak berkuasa apabila membuat perjalanan semasa pandemik COVID.
 • Pakai topeng pelitup muka sepanjang di dalam bas dan guna cecair sanitasi tangan untuk mengekalkan kebersihan.
 • Patuhi norma penjarakan sosial semasa di dalam nas dan di stesen bas. Pihak berkuasa telah menetapkan proses sanitasi berkala untuk stesen bas agar dapat menyediakan perjalanan yang selamat kepada semua pengguna pengangkutan.

Anda juga dinasihatkan untuk menempah tiket bas online berbanding beratur untuk membeli tiket secara fizikal. Anda boleh menempah tiket bas dari Ipoh ke Pulau Pinang dengan melayari laman web redBus.

Maklumat Bas Ipoh ke Pulau Pinang

Pulau Pinang ialah bandar pelbagai budaya dan popular dengan tapak warisan dan seni bina. Banyak orang terkenal yang sering memberi pujian terhadap bandar ini. Terdapat banyak perkhidmatan yang disediakan di laluan ini, dan anda boleh mendapatkan banyak bas Jalan Lama Antarabandar menghubungkan Ipoh ke Pulau Pinang. Mari kita lihat maklumat terperinci mengenainya.

Operator Bas Popular & Jenis Bas

Terdapat lebih kurang 10 buah operator bas yang menyediakan perkhidmatan dari Ipoh ke Pulau Pinang. Antara bas yang paling popular adalah Ekspres Kesatuan, Unititi Express, KPB Ekspres, Cepat Express, dll. Tambang Ipoh ke Pulau Pinang adalah sekitar RM 15 ke RM 25 bergantung kepada jenis bas dan operator. Terdapat beberapa jenis bas berlainan untuk laluan ini, seperti:

 • Bas Eksekutif (2+1)
 • Bas Ekonomi (2+2)
 • Bas Dua Tingkat (2+1)

Terdapat dalam lebih kurang 25 buah bas untuk jadual perjalanan harian yang disediakan oleh pelbagai operator berlainan.

Kemudahan Yang Disediakan

Di laluan ini ada disediakan bas yang mewah dan juga bas jenis ekonomi. Anda boleh membuat perbandingan dan memilih bas pilihan melalui redBus. Kesemua kemudahan yang disediakan oleh pelbagai bas berlainan adalah seperti berikut:

 • Port pengecas
 • Lampu Bacaan
 • Penyaman Udara
 • CCTV
 • TV Utama
 • Kemudahan Sanitasi

Tempat Mengambil & Menurunkan Penumpang

Tempat pengambilan penumpang di Ipoh adalah di Ipoh Amanjaya dan Terminal Amanjaya Tempat menurunkan penumpang di dalam bandar pula adalah di Pulau Pinang, Penang Sentral, dan Sungai Nibong. Anda boleh menyaring tempat ketibaan/pelepasan bas yang disukai melalui redBUs.

Tambang Bas dari Ipoh ke Pulau Pinang

Tempahan bas dari Ipoh ke Pulau Pinang bukan sahaja murah tetapi ia juga satu cara untuk membuat perjalanan dengan berkesan. Pulau Pinang, sebuah bandar yang terkenal dengan kepelbagaian budaya, begitu popular di kalangan pelancong tempatan dan juga luar negara Malaysia. Apabila membuat tempahan bas dari Ipoh ke Pulau Pinang dengan redBus, pelanggan akan mendapati bahawa terdapat begitu banyak pilihan bas untuk mereka pilih. Operator utama yang menyediakan perkhidmatan di laluan ini adalah GJG Express, KPB Ekspres, Ekspres Kesatuan, Transnasional dan Mega Star Transportation. Harga tambang adalah antara RM 15 dan RM 25 untuk pelbagai pilihan bergantung kepada operator dan jenis bas. Jenis bas yang ada untuk Ipoh ke Pulau Pinang termasuk bas eksekutif dengan tempat duduk 2+1, bas ekonomi dengan tempat duduk susunan 2+2 dan Bas Dua Tingkat dengan susunan tempat duduk 2+1.

Bas Malam dari Ipoh ke Pulau Pinang

Dengan bantuan prosedur tempahan dan pilihan tapisan mudah redBus, pelanggan boleh memilih masa untuk berlepas dengan hanya menapis masa mengikut keperluan mereka. Dengan kemudahan ini, pelanggan hanya perlu membuat pilihan untuk melihat kesemua bas yang ada untuk bas ang bertolak selepas jam 6 petang. Penumpang akan dapat menikmati kemudahan tertentu bergantung kepada operator bas pilihan. KPB Ekspres adalah sebuah operator bas yang menyediakan bas pada jam 8:45 malam. redBus adalah pilihan terbaik apabila membuat tempahan Ipoh ke Pulau Pinang tiket bas online.

Jangka Masa Perjalanan dari Ipoh ke Pulau Pinang

Perjalanan dari KTM Ipoh ke Pulau Pinang dengan bas mengambil masa kira-kira 2 jam. Jarak antara kedua-dua lokasi ini adalah lebih daripada 155 kilometer, dan terdapat sekitar 25 buah bas yang membawa penumpang di laluan ini pada sepanjang hari. Tempoh perjalanan ini mungkin melebihi 3 jam dan berbeza-beza bergantung kepada kesesakan jalan raya dan berapa banyak hentian di sepanjang laluannya. Maklumat ini disediakan untuk pengetahuan pelanggan kerana ia terpapar pada skrin di hadapan mereka. Bergantung kepada maklumat keseluruhan, pelanggan boleh memilih apa yang bersesuaian dengan pilihan mereka berpandukan keperluan perjalanan.

Jadual Bas Ipoh ke Pulau Pinang

Bas antara Ipoh dan Pulau Pinang tersedia sepanjang hari. Bas terawal berlepas pada jam 12:30 pagi. Banyak juga bas yang berlepas selepas jam 6 petang. Membuat tempahan bas dari Ipoh ke Pulau Pinang menjadi lebih mudah dengan redBus kerana ia menyediakan akses ke semua jadual bas yang tersedia. redBus menyediakan slot perjalanan yang fleksibel untuk penumpang menempah bas KTM Ipoh ke Pulau Pinang sekali gus menjadikan pengalaman tempahan dan perjalanan tanpa kerumitan keapda pelanggannya. Ia menyediakan hanya operator bas terbaik yang memberikan penumpang pengalaman perjalanan yang selesa dan selamat. Perjalanan yang selamat telah menjadi satu perkara penting memandangkan keadaan sukar yang diwujudkan oleh pandemik ini walaupun kepada penumpang biasa. redBus telah mengambil inisiatif yang dikenali sebagai Safety+, di mana norma-norma ketat dipatuhi untuk memastikan semua penumpang sihat dan selamat daripada COVID-19. Pelanggan juga berpeluang untuk memilih tempat pengambilan dan lokasi untuk turun yang paling sesuai dengan keselesaan mereka. Lokasi pengambilan penumpang yang terdapat di Ipoh ialah Ipoh Amanjaya serta Terminal Amanjaya.

Aktiviti yang boleh dilakukan di Pulau Pinang

Banyak tempat-tempat bersejarah yang penting di Pulau Pinang. Ramai pelancong datang melawat bandar ini. Pulalu Pinang mempunyai kuil, bangunan tinggalan, hutan simpan, tapak warisan budaya Cina, dan sebagainya.

 • Kuil Arulmigu Karumariamman
 • Hutan Rekreasi Bukit Mertajam
 • Taman Hutan Bukit Panchor
 • Kuil Burma Dharmikarama
 • Bangunan Warisan Timur & Oriental
 • Masjid Kapitan Keling
 • Pantai Teluk Kampi

Di Pulau Pinang terdapat banyak perkara-perkara menarik yang boleh dilakukan seperti membeli belah di Pasar Malam Batu Ferringhi, menaiki tram ke Penang hill, mengalami suasana malam seperti di Upper Penang Road, dan sebagainya.

Tips-tips untuk Menempah Bas dari Ipoh ke Pulau Pinang

redBus menyediakan platform dalam talian yang menyeluruh untuk membuat tempahan bas tiket. Menempah bas tiket dari Ipoh ke Pulau Pinang secara dalam talian dapat membantu anda mengelakkan kesesakan orang ramai. Untuk menempah tiket bas dari Ipoh ke Pulau Pinang dengan menerusi redBus, gunakan app mudah alih atau layari laman web rasmi redBus. Apabila menempah tiket bas dalam talian, sentiasa ingat untuk membuat perbandingan antara setiap perkhidmatan dan harga yang ditawarkan oleh setiap bas. Membaca ‘review’ dan ‘rating’ juga dapat membantu anda mengetahui lebih lanjut tentang kenderaan yang anda pilih. Akhir sekali, pastikan semua butiran hubungan yang anda berikan adalah tepat supaya anda menerima e-tiket dengan lancar.


Bagaimanakah Cara untuk Menempah Tiket Bas Dalam Talian dari Ipoh ke Pulau Pinang dengan redBus?

Laluan Ipoh ke Pulau Pinang mempunyai pelbagai pilihan bas yang dikendalikan oleh beberapa pengendali bas berlainan. Memilih bas menjadi proses yang mudah dengan redBus, di mana anda boleh mencari tawaran terbaik untuk tiket. Berikut adalah langkah-langkah mudah untuk menempah tiket bas dalam talian laluan Ipoh ke Pulau Pinang-

 • Masukkan Ipoh ke dalam ruang ‘Dari’ dan Pulau Pinang ke dalam ruang ‘Ke’. Kemudian, pilih tarikh bertolak dan tarikh pulang (jika ada perjalanan pulang) dan tekan butang ‘Carian’.
 • Jika anda mencari bas untuk laluan dari Ipoh ke Sungai Nibong, Pulau Pinang, pilih destinasi spesifik anda daripada lokasi-lokasi yang disenaraikan. Jika tidak, sila pilih Pulau Pinang - ‘All Locations’.
 • Halaman hasil carian akan menyenaraikan semua bas yang terdapat pada tarikh tersebut. Anda boleh menapis carian mengikut parameter yang berbeza. Selain itu, terdapat pilihan untuk menyusun hasil carian mengikut tambang bas, tempoh perjalanan, masa bertolak, masa ketibaan, dll. untuk memudahkan carian anda.
 • Selepas membuat pilihan, tekan butang ‘Lihat Tempat Duduk’ untuk bas yang telah dipilih untuk memilih tempat duduk anda.
 • Anda akan diberikan dua pilhan untuk tempat berlepas iaitu Ipoh dan Ipoh Amanjaya. Oleh sebab bas Ipoh ke Penang Sentral mempunyai satu tempat menurunkan penumpang, pilihan ini akan dibuat secara automatik.
 • Masukkan maklumat untuk perjalanan sehala atau pilih bas untuk perjalanan pulang.
 • Setelah melengkapkan maklumat, sila terus ke langkah pembayaran.
 • Sekarang anda boleh menggunakan kod kupon (jika ada) sebelum membuat bayaran.
 • Tiket bas yang disahkan dari Ipoh ke Pulau Pinang akan diberikan dalam format digital. Tiket ini akan dihantar ke peti surat emel dan juga telefon bimbit anda dalam sebuah SMS.

Layari www.redbus.my atau muat turun aplikasi rasmi redBus untuk mendapatkan diskaun dan tawaran eksklusif.

Penafian: Jadual bas, laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Sila semak maklumat terkini dengan operator tertentu.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • GJG Express
 • KPB Ekspress
 • Kesatuan Express
 • LXC Travel
 • Transnasional

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Ipoh ke Penang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Ipoh ke Penang secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/ipoh-to-penang

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/ipoh-a-penang

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Ipoh

  • Ipoh Amanjaya
  • Ipoh Amanjaya Bus Terminal
  • Kaunter H-3, Terminal Bas Amanjaya, 30200 Ipoh Perak. (017-4379909 / 05-5285889/019-2927776)
  • Terminal Amanjaya, Ipoh

  Penang

  • 6, Jalan Pantai, 12000 Butterworth, Pulau Pinang.
  • Butterworth
  • Penang Sentral
  • Penang Sentral (Butterworth)
  • Sungai Nibong
  • Sungai Nibong Bus Terminal

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Ipoh ke Penang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Ipoh ke Penang

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Ipoh ke Penang mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Ipoh ke Penang dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Tiket Bas Balik Online

  Terdapat lebih daripada 10 bas Ipoh ke Pulau Pinang yang boleh didapati daripada redBus. Apabila anda mencari bas Ipoh ke Pulau Pinang secara online pada platform redBus, anda mempunyai pilihan untuk menempah tiket pulang dari Pulau Pinang ke Ipoh dengan menambah tar ikh perjalanan pulang. Anda juga boleh menambah tarikh perjalanan pulang semasa proses tempahan dengan mengklik pada pilihan ‘Add a return ticket’ yang terdapat di bucu atas pada sebelah kanan. Selain itu, anda juga boleh memilih bas berasingan dari Pulau Pinang ke Ipoh. Terdapat pelbagai bas yang tersedia ada untuk laluan Ipoh-Pulau Pinang. Anda boleh memilih bas-bas yang paling selesa pada harga yang berpatutan.


  Keselamatan Perjalanan semasa Covid-19

  Perkembangan Terkini Covid-19 Perjalanan Bas dari Ipoh ke Penang

  Perjalanan dengan selamat dari Ipoh ke Penang semas pandemik Covid-19.
  • Semasa pandemik Covid-19, semua penumpang sepanjang perjalanan dari Ipoh ke Penang, mesti mematuhi garis panduan selaras dengan arahan Kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa tempatan. Halaman ini akan menerangkan peraturan-peraturan utama untuk dipatuhi bagi laluan dari Ipoh ke Penang.
  Ujian Covid-19 dan Peraturan Kuarantin
  • Halaman ini akan menyediakan informasi yang paling kemas kini tentang keperluan mengambil ujian Covid-19, atau jika anda ingin merujuk kepada peraturan kuarantin, supaya anda boleh membawa dokumen-dokumen yang perlu semasa perjalanan anda.
  Senarai Sumber-sumber Rujukan yang Berguna
  • Penumpang perlu melayari laman web rasmi Kerajaan dan mencatat kesahihan ujian PCR Covid-19 untuk perjalanan di laluan bas ini.
  Peringatan Penting untuk Pengembara Antara Daerah
  • Garis panduan pengangkutan di Malaysia adalah berbeza bagi setiap negeri, bergantung kepada jumlah kes negeri masing-masing. Apabila menaiki bas dari Ipoh ke Penang, para penumpang perlu ingat beberapa perkara penting tentang PKP, jadual bas, penutupan sempadan, dan lain-lain.
  Pergerakan merentas daerah semasa PKP
  • Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan garis panduan baharu untuk PKP dan PKPB yang kini dilaksanakan. Semua penumpang mesti mematuhi semua garis panduan yang ditetapkan untuk Penang apabila membuat perjalanan dari Penang.
  Perkembangan terkini pergerakan Rentas-sempadan semasa pandemik Covid-19
  • Malaysia dihubung baik dengan negara-negara jiran seperti Singapura dan Thailand. Jika anda akan membuat perjalanan merentas sempadan, pastikan anda peka kepada sekatan perjalanan yang dikenakan di negara asal, dan negara destinasi, terutamanya apabila membuat perjalanan bus pergi-balik.

  Garis Panduan Am Covid-19 yang mesti dipatuhi semasa di Penang

  covid-partial
  Wajib memakai pelitup muka
  covid-partial
  Penjarakkan fizikal minimum 1 meter
  covid-partial
  Membersihkan tangan
  covid-partial
  Pemeriksaan suhu badan di tempat awam

  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡