Bas Ipoh Amanjaya

Cari Ipoh Amanjaya Tiket Bas

(Pilihan)
PENGENDALI BAS TERBAIK
 • LXC Travel
 • KPB Ekspress
 • NINI EXPRESS
 • Rhino Airiel Express

Bas Daripada Ipoh Amanjaya

LaluanBilangan BasTambang bermula dari (MYR)
Ipoh Amanjaya ke Kuala Lumpur171MYR 19.10HARGA PANDANGAN
Ipoh Amanjaya ke Tbs (terminal bersepadu selatan)95MYR 19.10HARGA PANDANGAN
Ipoh Amanjaya ke Penang58MYR 15.30HARGA PANDANGAN
Ipoh Amanjaya ke Hentian duta47MYR 20.00HARGA PANDANGAN
Ipoh Amanjaya ke KLIA40MYR 30.00HARGA PANDANGAN

Bss Kepada Ipoh Amanjaya

LaluanBilangan BasTambang bermula dari (MYR)
Kuala Lumpur ke Ipoh Amanjaya143MYR 19.20HARGA PANDANGAN
Penang ke Ipoh Amanjaya122MYR 15.30HARGA PANDANGAN
Tbs (terminal bersepadu selatan) ke Ipoh Amanjaya114MYR 19.20HARGA PANDANGAN
Seremban ke Ipoh Amanjaya67MYR 25.10HARGA PANDANGAN
Penang Sentral ke Ipoh Amanjaya65MYR 15.30HARGA PANDANGAN

Tempah Tiket Bas Ipoh Amanjaya

Ipoh Amanjaya adalah terminal bas yang terletak di ibu negeri Ipoh di negeri Perak. Terletak di Sungai Kinta, Ipoh ia merupakan salah satu destinasi pelancongan yang popular di rantau ini. Terminal bas Ipoh adalah terminal besar yang disediakan untuk banyak bas yang membawa penumpang berulang-alik dari rantau ini.

 

Terminal bas ini mempunyai sistem perhubungan yang baik serta baru sahaja dibina untuk menampung pelbagai jenis penumpang yang datang ke bandar ini. Terdapat pelbagai cara untuk ke terminal bas dan anda boleh menempah tiket terlebih awal dari mana-mana destinasi dalam negara.

 

Bagaimana untuk ke Ipoh Amanjaya?
 

Terminal Amanjaya boleh diakses dengan mudah dengan bas dan juga bentuk pengangkutan lain. Terdapat bas-bas yang pergi ke bandar dan mengambil serta menurunkan penumpang sepanjang hari. Tambang untuk menaiki bas ini sangat murah dan tidak melebihi RM 3 pada setiap masa.

 

Anda boleh menyemak jadual berlepas untuk memastikan anda menaiki bas yang mengambil penumpang di kawasan dan pada masa yang anda kehendaki. Pusat bandar mempunyai banyak jenis pengangkutan yang boleh membawa anda ke Terminal. Ini termasuk bas tempatan serta pilihan teksi seperti Grab di mana anda boleh menempahnya terlebih awal agar perjalanan anda tidak terlepas.

 

Anda boleh juga menaiki kereta api ke bandar dari Kuala Lumpur. Harga tiket bas bermula dari RM 24 ke RM 37. Kereta api ini membawa penumpang ke bandar dengan masa perjalanan dari 2.5 hingga 3 jam dan merupakan pilihan yang terbaik bagi mereka yang ingin sampai lebih awal. Anda juga dapat menikmati pemandangan yang indah apabila menaiki kereta api ini.

 

Kemudahan di Stesen Bas Ipoh Amanjaya
 

Ipoh Amanjaya mempunyai pelbagai kemudahan untuk memastikan pelancong memperolehi pengalaman transit yang selesa di sana. Selain daripada kedai-kedai yang menjual makanan ringan tempatan dan barangan cenderahati lain untuk anda kumpul sebagai kenangan dalam perjalanan anda, terminal ini juga mempunyai banyak kemudahan asas termasuk tandas dan pusat menunggu.

 

 • Ruang menunggu: Banyak tempat menunggu yang disediakan di sekitar bangunan terminal di mana anda boleh menunggu untuk di jemput atau mengambil seseorang. 
 • Berhawa Dingin: Keseluruhan bangunan terminal ini berhawa dingin sepanjang tahun dan anda tidak perlu risau untuk melakukan perjalanan semasa cuaca panas. 
 • Parkir: Terdapat lot parkir yang mudah diakses di sekitar terminal di mana anda boleh meletakkan kereta dengan selamat. 
 • Mesin ATM dan WiFi: Sesetengah kawasan di dalam terminal disediakan mesin ATM dan kawasan berWiFi supaya anda dapat berehat sambil menggunakan internet atau menghubungi insan tersayang.


   

Operator Bas Popular di Ipoh Amanjaya 

Terdapat beberapa operator bas popular yang berkhidmat ke dan dari Terminal Ipoh. Terdapat beberapa operator terbesar di negara ini dan anda pasti akan menjumpai bas yang beroperasi ke arah beberapa bandar utama serta bandar-bandar kecil di negara ini.

 

Bas-bas ini sentiasa berada dalam keadaan bersih dan kemas serta terjaga rapi dan perjalanan dengannya juga selamat. Antara perkhidmatan bas paling popular ang membawa penumpang berulang-alik Ipoh termasuk Lapan Lapan Travel, Eltabina Jaya, Transnasional, Jasmine Express, StarMart Express, Unititi Express, dan banyak lagi.

 

Pelbagai bandar-bandar dan kawasan berlainan dari mana bas-bas ini berlepas termasuk kawasan seperti Kuala Lumpur, Malacca, Johor, Kedah, Pahang, Pulau Pinang dan banyak lagi banda-bandar besar serta pekan kecil di kawasan ini.

 

Perkara yang boleh dilakukan di Ipoh dan Ipoh Amanjaya 

Terminal Amanjaya adalah stesen bas di Ipoh, bandar paling pelbagai budaya di Malaysia. Walaupun dalam perjalanan ke Terminal Amanjaya, anda dapat melihat monumen seni bina, seni jalanan, pasar penjaja, dll. Ipoh terkenal memproyeksikan getaran retro untuk membuat anda merasa nostalgia dan pada masa yang sama selesa.

Beberapa tarikan utama di dalam dan sekitar terminal bas Amanjaya dan bandar Ipoh di mana anda boleh menempah tiket bas online adalah -


Ipoh Amanjaya Bus Terminal


 

 • Kuil Sam Poh Tong: Kuil gua tertua ini berjarak 25 km dari stesen bas Amanjaya. Naga yang diukir dengan marmar putih menghiasi pintu gerbang kuil ini. Terowong melalui kuil membawa anda ke tempat perlindungan kura-kura. 
 • Candi Gua Perak berada di puncak bukit. Panjat tebing di sini patut dilihat kerana menawarkan pemandangan bandar yang menakjubkan. Memerlukan lawatan selama satu jam, tetapi anda mungkin tidak akan tinggal lebih lama dari jam 4 petang. 
 • Kek Lok Tong adalah kuil Buddha dan Tao di dalam sebuah gua besar. Taman besar di belakang kuil berfungsi sebagai taman joging untuk orang ramai pada waktu pagi dan malam. 
 • Menara Jam Peringatan Birch adalah sebahagian daripada seni bina Kolonial Inggeris. Monumen bersejarah ini telah menjadi sebahagian daripada pemotretan perkahwinan bagi penduduk tempatan. Di sekeliling menara putih ini terdapat empat tiang yang mewakili kesetiaan, keadilan, kesabaran, dan ketabahan. Menara ini terletak betul-betul di hadapan Masjid Negeri Ipoh. 
 • Jejak Warisan: Berjalan di sepanjang jalan ini, bermula dari stesen Keretapi yang melewati beberapa monumen dalam perjalanan, sungguh berbaloi. Mengambil pemandu pelancong akan membantu anda melalui laman web yang paling penting dan menambah pengetahuan anda.  


 

Kelebihan Menempah Tiket Bas Online dengan redBus 

Sekiranya anda merancang untuk menempah tiket ke Ipoh, redBus menyediakan peluang yang terbaik untuk itu. Dengan jumlah bas yang banyak di seluruh kawasan dalam negara, anda sudah tentu berpeluang menempah tiket:
 

 • Buka aplikasi atau layari laman web rasmi redBus 
 • Pilih tempat menaiki bas dan destinasi lokasi 
 • Pilih bas operator berdasarkan penarafan/masa yang sesuai 
 • Bayar melalui kad debit/kredit atau perbankan internet dan anda akan menerima tiket yang dibeli di dalam e-mel berserta nombor telefon yang anda guna semasa mendaftar.

   

redBus menawarkan pelbagai pilihan tawaran cashback dan diskaun apabila anda menempah tiket bas online. Pastikan anda melayari laman web atau muat turun aplikasi rasmi hari ini.

 

Kemudahan di Ipoh Amanjaya 

Bas terminal yang lebih dikenali sebagai Ipoh Amanjaya ini berhawa dingin penuh dan disediakan dengan tempat duduk selesa. Semasa menunggu bas, anda boleh menghabiskan masa dengan membeli belah di pelbagai kedai butik dan pakaian yang terletak di dalam Ipoh Amanjaya. Sekiranya anda memerlukan minuman, boleh dapatkan di mana-mana kedai makanan dan minuman yang terdapat di situ. Terdapat juga mesin ATM, Ruang Rehat VIP, tandas, kaunter tiket bas, tempat mengecas dan banyak lagi.

Ipoh Amanjaya Address and Telephone

Ipoh Alamat Amanjaya

No. 1, Persiaran Meru Raya 5,

Meru Raya, 30020 Ipoh,

Perak Darul Ridzuan, Malaysia

Nombor Telefon.: 05-526 7718

Ipoh Amanjaya Menempah Tiket Secara Dalam Talian

Bas yang membawa penumpang di Ipoh Amanjaya boleh dijadikan pilihan perjalanan oleh ramai orang. Menempah tiket Ipoh Amanjaya dalam talian adalah mudah, cepat dan boleh ditempah dengan selamat di redbus.my

Syarikat Bas Popular di Ipoh Amanjaya Terminal Bas

Terdapat beberapa syarikat yang beroperasi di Ipoh Amanjaya. Kesemua syarikat bas yang disenaraikan ini membuatkan perjalanan bas yang di dalam bandar menjadi selesa. Beberapa syarikat bas popular di Ipoh Amanjaya adalah:

Lihat Lagi

Kenapa memilih untuk menempah tiket dengan redBus?

Setiap pelanggan kami layak untuk menerima kesemua tawaran aktif dan rebat tunai. Mereka dapat menikmati perjalanan bas pada harga mampu milik. T&C*. Prosedur tempahan bas kami yang senang, cepat dan selamat akan memberi pengalaman belian yang mudah. Kami sarankan anda membuat tempahan tiket awal (tidak wajib) dan mendapat potongan yang menarik.

Tawaran dalam Tiket Bas Ipoh Amanjaya

Penumpang yang ingin melakukan perjalanan ke dan dari Ipoh Amanjaya boleh mendapat diskaun sehingga 20% untuk tiket bas Ipoh Amanjaya online. redBus membawakan pengalaman tiket bas yang luar biasa dengan potongan harga dan tawaran yang besar. Pilih mana-mana bas yang ada ke dan dari Ipoh Amanjaya dan jimat besar semasa membuat tempahan tiket bas. Perjalanan bas yang berpatutan di sekitar Ipoh Amanjaya bukan lagi mimpi!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Imej Teratas

Soalan Lazim

Q: Bagaimanakah saya menghubungi jabatan perkhidmatan pelanggan redBus, Malaysia?
A: Jika anda memerlukan bantuan mengenai pembelian anda atau anda mempunyai sebarang soalan mengenai pengendali atau laluan bas tertentu, anda boleh menghubungi bahagian khidmat pelanggan redBus di Malaysia dengan mendail +60330992524 atau dengan menghantar e-mel ke support@redbus.my
Q: Apa diskaun yang terdapat pada tiket bas Ipoh Amanjaya?
A: Ipoh Amanjaya adalah terminal bas yang popular dan penumpang yang menempah tiket bas mereka di redBus boleh mendapat diskaun sehingga 20% untuk tempahan bas Ipoh Amanjaya.
Q: Adakah kaunter redBus disediakan di terminal?
A: Pada masa ini, kami tidak mempunyai kaunter sendiri di terminal. Walau bagaimanapun, untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi kami melalui Pusat Panggilan atau terus ke kaunter Pengendali Bas.
Q: Adakah saya perlu membuat akaun di laman web redBus untuk membeli tiket bas?
A: Tidak, anda tidak perlu mencipta akaun dengan redBus untuk menempah tiket. Tetapi, adalah lebih baik sekiranya anda mencipta akaun kerana ianya dapat membantu mempercepatkan proses tempahan apabila anda ingin menempah tiket bas. redBus menawarkan sejumlah diskaun dan tawaran serta anda boleh memanfaatkan tawaran dengan mudah sekiranya anda berdaftar dengan redBus.
Q: Bagaimana saya boleh membeli tiket ke Ipoh Amanjaya?
A: Anda boleh membeli tiket bas ke dan dari Ipoh Amanjaya atau ke mana-mana destinasi pilihan anda di Malaysia dengan hanya melawati laman web rasmi redBus iaitu redbus.my/ms
Q: Saya telah menempah tiket bas Ipoh Amanjaya secara online di redBus? Bagaimanakah saya boleh mendapat akses semula pada laman web?
A: Untuk mendapat akses ke tiket bas Ipoh Amanjaya yang telah anda tempah, anda perlu klik pada ‘Tunjukkan Tiket’ di bawah tab ‘Manage Booking’ yang terdapat di atas bucu kiri halaman utama laman web redBus. Kemudian, masukkan nombor tiket dan id emel untuk melihat tiket anda.