Supernice Grassland

Beli Supernice Grassland Tiket Bas di redBus

Pilihan

Supernice Grassland Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kulai ke Kamunting23:4523:45TEMPAH SEKARANG
Bukit Mertajam ke Singapore21:0021:00TEMPAH SEKARANG
Skudai ke Gurun22:1022:10TEMPAH SEKARANG
Johor Bahru ke Changkat Keruing10:0023:00TEMPAH SEKARANG
Kangar ke Air Hitam18:3018:30TEMPAH SEKARANG

Maklumat Tentang Bas Supernice Grassland

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama RasmiSupernice Grassland/ Comfort Super Nice Express Sdn Bhd
2Ditubuhkan di1980
3Kawasan-kawasan Utama yang DiliputiSemenanjung Malaysia dan Singapura
4Pengarah UrusanEncik Chew Suu Khoon
5Jenis-jenis BasBas Kelas Pertama dengan 18 tempat duduk dan bas-bas Super VIP AC Ekspres dengan 27 tempat duduk

Supernice Grassland Bus Tickets Online

Bas Supernice Grassland telah dimulakan pada tahun 1980 dan lebih dikenali sebagai Comfort Super Nice Express Sdn Bhd. Pengendali bas ini kebanyakannya mengendalikan bas di seluruh Semenanjung Malaysia dan Singapura. Pengarah Urusan Supernice Grassland ialah Encik Chew Suu Khoon yang bertanggungjawab ke atas kegemilangannya sebagai salah sebuah penyedia perkhidmatan bas terkemuka di negara ini. 

Walaupun terdapat banyak pengendali bas di Malaysia, hanya segelintir pengendali bas seperti Supernice Grassland yang menawarkan perjalanan jauh dan juga melanjutkan perkhidmatan mereka ke Singapura. Itulah di antara sebab tiket online bas Supernice sentiasa mendapat permintaan tinggi dan amat sukar untuk mencari tiket yang sesuai tanpa tempahan secara online melalui redBus.


Perkhidmatan Bas Supernice Grassland


Supernice Grassland mempunyai pengalaman selama 4 dekad dalam menjaga penumpang, dan bas-basnya yang menghubungkan Malaysia dengan Singapura sangat terkenal di kalangan penumpang tempatan dan juga pelancong.Mereka sentiasa mengekalkan mutu perkhidmatan yang berkualiti dan menaik taraf bas mereka demi menyediakan perjalanan bas ekspres terbaik di Malaysia. Tempahan tiket bas online anda dalam talian adalah mudah dan lebih mudah daripada pergi ke kaunter. Layari www.redbus.my untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara mendapatkan perjalanan bas yang tidak menyusahkan dan selesa di Malaysia.

Kemudahan

 • Tempat duduk berbaring yang selesa
 • Wi-Fi
 • Port pengecas
 • Televisyen
 • Ruang bagasi
 • Tempat letak kaki
 • Penghawa dingin
 • Ruang kaki yang lua

Laluan-laluan Popular Yang Diliputi oleh Bas-Bas Supernice Grassland

Supernice Grassland menghubungkan pelbagai lokasi di Malaysia dan menyediakan bas-bas ke Singapura juga. Antara laluan-laluan popular adalah -

Laluan-laluan Tempatan Yang Diliputi

 • Supernice Grassland Sungai Petani ke Johor Bahru
 • Supernice Grassland Sungai Petani ke Terminal Bas JB Larkin

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Bandar Popular Yang Diliputi Oleh Bas-Bas Supernice Grassland

 • Sungai Petani
 • Johor Bahru
 • Singapura

Sila layari redBus untuk ketahui dengan lebih lanjut bagaimana anda boleh mengalami perjalanan yang selesa dan menyenangkan dengan menempah online tiket bas di Malaysia.

Penafian: Masa perjalanan, laluan dan tambang bas tertakluk kepada perubahan.

Supernice Grassland di redBus

Supernice Grassland ialah salah sebuah pengendali bas terkemuka di Malaysia, mengendali lebih daripada 8089 mematuhi langkah-langkah keselamatan, menepati waktu dan memenuhi keperluan perjalanan para penumpang. Bas-bas diselenggara dengan baik dan pemandu-pemandu berpengalaman sentiasa memastikan keselamatan di jalanraya untuk penumpang. Supernice Grassland ialah sebuah penyedia beberapa jenis perkhidmatan bas yang menghubungkan laluan-laluan bandar yang berberlainan.


Alamat

 • 5005, Jalan New Ferry, 12100 Butterworth, Penang.Tel No: 04-3312966 Fax No: 04-3232966

Perkhidmatan Bas Supernice Grassland

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Bagaimana cara untuk menempah bas Supernice Grassland melalui redBus?

Ikuti langkah-langkah di bawah untuk membuat tempahan tiket bas Sani Express melalui redBus:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Supernice Grassland dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Supernice Grassland dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas Supernice Grassland online. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik sedemikian - Promosi redBus

*Syarat & Syarat dikenakan!

Jenis-Jenis Bas milik Supernice Grassland

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Supernice Grassland ialah:

 • Executive (2+2)
 • Executive (2+1)
 • Executive(2+1)
 • Double Deck(2+1)
 • Economy(2+2)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Supernice Grassland di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Supernice Grassland. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Reclining seatNo
Hand Sanitisers ProvidedNo
Charging PointNo
Reading LightNo
WIFIYes
ToiletNo
BlanketsNo
Water BottleNo
SnacksNo
NewspaperNo

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Supernice Grassland?
Anda boleh melawat kaunter tiket Supernice Grassland yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Supernice Grassland untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Supernice Grassland?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan Supernice Grassland?
redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk Supernice Grassland untuk beberapa laluan tertentu. Jika laluan bas anda adalah antara laluan yang menawarkan kemudahan ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.
Apa itu pas bas redBus?
Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.