Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Johor Bahru ke Singapore


Perkhidmatan Bas Johor Bahru ke Singapore

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
Johor Bahru
Singapore
131
SGD 10

Jarak dengan Bas Johor Bahru ke Singapore

Bas Terawal
:
05:00 AM
Bas Terakhir
:
08:00 PM
Syarikat Bas
:
2

Jadual Bas dan Harga Johor Bahru ke Singapore

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Transtar Cross Border 05:00 AM 08:00 PM 1 jam 18 minit
HARGA PANDANGAN

Bas dari Johor Bahru ke Singapore

Laluan bas dari Johor Bahru (JB) ke Singapura adalah lintasan sempadan yang paling sibuk secara global kerana berjuta-juta orang yang berulang-alik secara harian di antara kedua bandar terkenal ini. Ramai yang lebih suka duduk di Johor Bahru untuk harga penginapan dan kos sara hidup yang murah, dan berulang-alik ke Singapura untuk kerja atau belajar. Pelancong juga memilih untuk duduk di JB dan melancong ke Singapura untuk bersiar-siar. Jarak di antara kedua bandar ini hanyalah 25 km dan mengambil masa kira-kira 40 minit hingga sejam menggunakan basa. JB merupakan salah satu tempat pelancongan yang penting di Malaysia dengan populasi dan gaya seni bina yang pelbagai. Singapura menawarkan tempat-tempat yang unik dan restoran-restoran kelas tertinggi dan pusat makanan penjaja, menjadikan ia destinasi percutian yang hebat.


Pelepasan Imigresen Semasa Menyeberang JB ke Singapura

Ketika melancong di antara Malaysia dan Singapura menggunakan bas, akan ada proses pelepasan imigresen yang perlu dipatuhi. Berikut adalah apa yang anda boleh jangkakan:

 • Bas akan berhenti di pusat pemeriksaan untuk pelepasan imigresen Malaysia sebelum sampai ke sempadan. Anda perlu menunjukkan pasport anda dan mana-mana visa yang diperlukan untuk pegawai imigresen.
 • Selepas merentasi sempadan ke dalam Singapura, bas akan berhenti semula untuk pelepasan imigresen Singapura. Anda perlu turun bas bersama bagasi anda dan teruskan melalui kastam dan imigresen.
 • Di Singapura, anda mungkin perlu mengisi kad pelepasan/pendaratan dan dapatkan cap jari dan gambar diambil. Simpan kad pelepasan bersama anda kerana anda memerlukannya ketika anda bertolak dari Singapura.
 • Setelah anda mendapat pelepasan imigresen, anda boleh menaiki semula bas dan meneruskan perjalanan anda. Keseluruhan proses biasanya mengambil masa di antara 30 minit hingga sejam, bergantung pada bilangan trafik di sempadan.
 • Proses pelepasan imigresen mungkin berbeza sedikit bergantung pada pengendali bas dan rentas sempadan yang khusus.
 • Pelepasan imigresen JB boleh menjadi cabaran ketika waktu puncak. Dinasihatkan untuk melancong ketika bukan waktu puncak untuk mengelakkan beratur panjang.
 • Waktu terbaik untuk melancong dari JB ke SG pada hari minggu adalah sebelum 7 am, dan untuk melancong ke SG adalah selepas 8 pm.

Dengan penyediaan dokumen-dokumen yang diperlukan dan kecukupan masa untuk proses, anda boleh memastikan perjalanan yang lancar dan mudah di antara Malaysia dan Singapura.


Bas dari Johor Bahru ke Singapura

Syarikat-syarikat bas menawarkan jadual bas dari pukul 5:00 am ke 10:00 pm ke JB untuk bas-bas Singapura, memberikan penumpang lebih fleksibiliti untuk memilih waktu perjalanan mereka. Selain kemudahan dan mampu miliknya, fasiliti untuk menempah tiket bas online membantu meringankan perancangan pelancongan.


Harga Tiket Bas untuk JB ke Singapura

Dengan sebanyak 150 pelepasan harian, julat tambang adalah dari RM 8 ke RM 13. Sesudahnya di Singapura, terdapat banyak variasi pilihan pengangkutan yang tersedia, termasuk Mass Rapid Transport, kereta kabel, feri, bas tempatan, teksi dan beca. Pulangnya ke Johor Bahru dengan bas pada hari yang sama dan mengelakkan beratur panjang dengan tempahan online.


Tempat Bertolak dan Tempat Menurunkan Penumpang

Anda boleh menaiki bas dari Johor Bahru sama ada di Terminal Geelong Patah atau pos pemeriksaan Johor. Tempat menurunkan penumpang adalah:

• Stesen Tuas Link

• Star Vista

• Pusat Pemeriksaan Tuas

• Pintu keluar stesen utara

• Lapangan Terbang Changi

• Pusat Woodlands Civic

Lokasi menaiki dan menurunkan juga bergantung kepada pengendali bas.


Syarikat Bas Popular dari Johor Bahru ke Singapura

Beberapa bas yang popular dari JB ke Singapura ialah -

Aktiviti untuk dilakukan di Singapura

Singapura mempunyai kesemuanya - lokasi eksotik yang popular atau lokasi peribadi luar biasa untuk pengembara. Tentukan jadual perjalanan anda selepas mengetahui tempat-tempat yang mesti dilawati.

• Marina Bay: Nikmati Singapura yang mewah dan sangat moden di Marina Bay. Restoran kelas atasan, kasino dan dek pemerhatian.

• Muzium Negara Singapura: Seni bina neo-klasik muzium ini sungguh mengagumkan. Muzium ini menganjurkan tayangan filem, festival seni dan banyak lagi acara sepanjang tahun.

• Universal Studios Singapore: Aktiviti menakjubkan yang diilhamkan oleh filem Hollywood akan memberi anda adrenalin yang hebat.

• Akuarium SEA: Akuarium Asia Tenggara ialah akuarium bawah air yang pertama dan terbesar di dunia. Anda boleh menonton ikan lumba-lumba, jerung gergasi, ikan kecil dan makhluk akuatik.

• Safari Malam: Safari malam terbuka di Singapura boleh menawarkan pengalaman menakjubkan kepada anda. Anda boleh memilih untuk berjalan di empat denai melalui kategori haiwan yang berbeza.

Singapura adalah salah satu tempat terbaik untuk merasai pelbagai masakan terbaik. Jika anda ingin menerokai makanan tempatan, bukakan selera anda dengan hidangan berikut: Nasi Ayam, Laksa, Rojak atau Roti Paratha.
 

Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas online dari Johor Bahru ke Singapore. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik seperti itu - Promosi redBus

*Syarat & Syarat dikenakan!

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Transtar Cross Border

Imej Pengendali Bas Terunggul


  Tempah Tiket Bas Dari Johor Bahru ke Singapore Secara Online - Buka Jimatan Tambahan dengan redDeals di redBus

  Tempah bas dari Johor Bahru ke Singapore dengan redBus, Malaysia, dan rebut redDeals eksklusif. Pilih dari 144 tawaran pada 56 pengendali bas dan nikmati diskaun sehingga 25% pada perjalanan bas anda!

  Nikmati Kemudahan Tempahan Bas dari Johor Bahru ke Singapore!

  Rasai kemudahan menempah online tiket bas apabila anda memilih redBus untuk perjalanan anda dari Johor Bahru ke Singapore. Bas ke Singapore direka dengan keselesaan anda sebagai keutamaan. Nikmati ruang kaki yang luas, kerusi yang boleh dilenturkan, dan bas yang dilengkapi penghawa dingin, menjadikan perjalanan anda satu pengalaman yang menenangkan.

  Soalan Lazim

  Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

  Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

  Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Johor Bahru ke Singapore?

  Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

  Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

  Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

  Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

  Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

  Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

  Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

  Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Johor Bahru ke Singapore?

  Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Johor Bahru hingga Singapore semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

  Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Johor Bahru ke Singapore di platform redBus?

  Tawaran potongan hingga 50% pada tiket bas Johor Bahru hingga Singapore adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


  Semakan Bas SG to JB


  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡