Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Jadual Bas dan Harga Johor Bahru ke Singapore

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Transtar Cross Border 04:30 22:30 0 jam 30 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Johor Bahru ke Singapore?

Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Johor Bahru ke Singapore?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Johor Bahru hingga Singapore semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Johor Bahru ke Singapore di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 50% pada tiket bas Johor Bahru hingga Singapore adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Bas Johor Bahru ke Singapore

Perjalanan dengan bas dari Johor Bahru untuk Singapore yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Johor Bahru untuk Singapore.Bas dari Johor Bahru ke Singapore

Johor dan Singapura adalah dua bandar yang cukup terkenal dimana ramai pengunjung berulang alik di kedua bandar ini. Berjuta-juta orang melakukan perjalanan setiap hari dengan bas dari Johor Bahru (JB) ke Singapura. Sebab utama adalah penginapan dan kos sara hidup yang murah di JB berbanding Singapura. Ramai orang lebih suka tinggal di Johor Bahru dan berulang-alik ke Singapura untuk bekerja dan belajar. Yang anehnya, pelancong yang melawat Singapura pun tinggal di JB dan pergi ke Singapura untuk bersiar-siar. Jarak ulang-alik dua bandar ini hanya 25 km. Anda boleh sampai ke Singapura dalam kira-kira sejam dengan bas, dan perjalanan ini adalah selesa. Disebabkan perkara ini, laluan bas Johor Bahru ke Singapura adalah lintasan sempadan yang paling sibuk di dunia.

Tentang Johor Bahru

Johor Bahru, secara serantau dikenali sebagai JB, membentuk satu daripada dua sempadan darat antara Malaysia dan Singapura. Sebagai bandar kedua terbesar di Malaysia, ia adalah salah satu destinasi pelancongan paling penting di negara ini. Bandar ini telah berkembang daripada sebuah perkampungan nelayan kecil kepada sebuah bandar yang sibuk dengan pelbagai hiburan yang menarik.

Orang JB mesra dengan masyarakat dari pelbagai budaya. Anda boleh jumpa orang India, Cina dan bumiputera (Melayu). Manjakan diri anda dengan makanan yang lazat daripada pelbagai masakan, dan membeli-belah serta melawat sekitar bandar. Pusat beli-belah, zoo, kuil yang menakjubkan, pantai, air terjun dan ladang akan membuatkan pengunjung terpikat dengan bandar ini.

Iklim tropika kekal sepanjang tahun. Dua musim monsun membawa hujan ke bandar, tetapi ia tidak terjejas oleh taufan. Jadi, anda boleh melancong ke JB sepanjang tahun. Jadi tempah bas anda dari Singapura ke Johor Bahru.

Tentang Singapura

Kota Singa ialah sebuah negara yang terdiri daripada 63 pulau dan salah satu destinasi pelancongan kegemaran Asia. Negara ini merupakan salah satu kuasa ekonomi di Asia Tenggara dengan potensi pelancongan yang besar. Selain itu, Singapura mempunyai pengangkutan tempatan yang luar biasa yang membolehkan perjalanan pantas pada kadar yang berpatutan.

Singapura mempunyai penduduk dari pelbagai etnik. Kepelbagaian ini telah membawa kepada gaya seni bina yang mengagumkan. Lokaliti seperti Little India dan Chinatown merupakan representasi hebat kepelbagaian ini. Kagumi tempat yang unik dan makan makanan yang hebat di restoran kelas atasan dan pusat makanan penjaja. Anda boleh menikmati yang terbaik dari kedua-dua dunia di Singapura.

Aktiviti untuk dilakukan di Singapura

Singapura mempunyai kesemuanya - lokasi eksotik yang popular atau lokasi peribadi luar biasa untuk pengembara. Tentukan jadual perjalanan anda selepas mengetahui tempat-tempat yang mesti dilawati.

• Marina Bay: Nikmati Singapura yang mewah dan sangat moden di Marina Bay. Restoran kelas atasan, kasino dan dek pemerhatian.

• Muzium Negara Singapura: Seni bina neo-klasik muzium ini sungguh mengagumkan. Muzium ini menganjurkan tayangan filem, festival seni dan banyak lagi acara sepanjang tahun.

• Universal Studios Singapore: Aktiviti menakjubkan yang diilhamkan oleh filem Hollywood akan memberi anda adrenalin yang hebat.

• Akuarium SEA: Akuarium Asia Tenggara ialah akuarium bawah air yang pertama dan terbesar di dunia. Anda boleh menonton ikan lumba-lumba, jerung gergasi, ikan kecil dan makhluk akuatik.

• Safari Malam: Safari malam terbuka di Singapura boleh menawarkan pengalaman menakjubkan kepada anda. Anda boleh memilih untuk berjalan di empat denai melalui kategori haiwan yang berbeza.

Singapura adalah salah satu tempat terbaik untuk merasai pelbagai masakan terbaik. Jika anda ingin menerokai makanan tempatan, bukakan selera anda dengan hidangan berikut: Nasi Ayam, Laksa, Rojak atau Roti Paratha.

Masa Terbaik untuk melawat Singapura

Disebabkan cuaca tropika sepanjang tahun, anda boleh melawat Singapura pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, diantara November hingga Januari, Singapura akan mengalami hujan lebat. Oleh itu, pastikan anda merancang sebelum perjalanan anda.

Antara Disember dan Januari, Singapura merekodkan suhu terendahnya. Ia tidak terlalu sejuk, tetapi sesuai untuk melakukan perjalanan yang menyenangkan, terutamanya jika anda suka berjalan kaki. Anda juga boleh melawat Singapura di antara Mac dan Mei. Tiada hujan dan suhu tidak begitu panas.

Singapura terkenal dengan perayaan dan acara tahunannya, kerana kepelbagaiannya. Anda akan alami budaya dan tradisi negara ini jika anda melawat semasa musim perayaan. Pongal, Diwali, Thaipusam dan Krismas adalah pelbagai perayaan keagamaan yang disambut di Singapura.

Selain acara keagamaan, Singapura terkenal dengan pelbagai pesta seperti – perlumbaan Formula 1, festival makanan, Tahun Baru Cina dan acara Disney. Hari Kebangsaan Singapura merupakan satu lagi perayaan yang disambut dengan penuh semangat oleh penduduk tempatan. Anda boleh alami budaya negara ini jika anda melawat pada 9 Ogos setiap tahun semasa mereka menyambut Hari Kebangsaan. Jadi, tempah tiket secara online dari Singapura ke Johor Bahru sekarang.

Perkhidmatan Bas antara Johor Bahru dan Singapura

Perjalanan dari Johor Bahru ke Singapura menggunakan bas adalah pilihan terbaik. Singapura hanya 25 km dari Johor Bahru, dan mengambil masa 40 minit -1 jam sahaja untuk sampai ke destinasi. Walau bagaimanapun, tempoh perjalanan mungkin berubah bergantung kepada keadaan cuaca dan trafik.

Terdapat lebih daripada 150 laluan setiap hari antara kedua-dua bandar ini. Waktu berlepas adalah dari 5:00 pagi hingga 8:00 pagi dari Pos Pemeriksaan Johor dan Terminal Gelang Patah. Tambang adalah diantara MYR 8 hingga MYR 13.

Sebaik sahaja anda sampai ke Singapura, anda boleh menggunakan Singapore Mass Rapid Transport, kereta kabel, feri atau bas tempatan. Anda juga boleh menyewa perkhidmatan pengangkutan persendirian seperti teksi dan beca. Menggunakan perkhidmatan pengangkutan tempatan ini untuk berulang-alik dalam bandar adalah mudah dan berpatutan. Anda juga boleh pulang dari Singapura ke Johor Bahru dengan bas pada hari yang sama.

Tempat Bertolak dan Tempat Menurunkan Penumpang

Anda boleh menaiki bas dari Johor Bahru sama ada di Terminal Geelong Patah atau pos pemeriksaan Johor. Tempat menurunkan penumpang adalah:

• Stesen Tuas Link

• Star Vista

• Pusat Pemeriksaan Tuas

• Pintu keluar stesen utara

• Lapangan Terbang Changi

• Pusat Woodlands Civic

Lokasi menaiki dan menurunkan juga bergantung kepada pengendali bas.

Syarikat Bas Popular dari Johor Bahru ke Singapura

Beberapa bas yang popular dari JB ke Singapura ialah -


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Transtar Cross Border

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Johor Bahru ke Singapore di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Johor Bahru ke Singapore secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/johor-bahru-to-singapore

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/johor-bahru-a-singapore

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Johor Bahru ke Singapore di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


Semakan Bas SG to JB


Do you want to exit reschedule flow?

¡