Bus Asia Biaramas

Carian Bus Asia Biaramas Tiket Bas

Mitra Pemesanan Resmi
Mitra Pemesanan Resmi
Jaminan Harga Terendah
Jaminan Harga Terendah
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda

Official Bus Asia Biaramas Booking partner

24*7 customer service(Call & Chat)

24*7 customer service(Call & Chat)

<strong>36 Mn+</strong> users trust us

36 Mn+ users trust us

Assured seat of your choice

Assured seat of your choice

<strong>2,00,000+</strong> bookings per day<br>World's largest online bus ticket booking platform

2,00,000+ bookings per day
World's largest online bus ticket booking platform

<strong>Secured and Verified payment options</strong>

Secured and Verified payment options

mastercard, visa, boost, touchngo, Grabpay

Table of Content

Jadual Bas Asia Biaramas Express

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Tiket Bas Biaramas Express Online

Dimiliki oleh Biaramas Express, Bas Asia merupakan syarikat operasi terbesar di kepulauan Borneo di Malaysia. Sejak 1992, ia menyediakan servis bas secara bebas dan dalam perkongsian dengan Bandar Seri Begawan dan Kuala Belait bersama anak syarikatnya, Tebakang Express Sdn Bhd. Dengan ibu pejabatnya terletak di Kuching, Bas Asia menawarkan Seater, Ekonomi dan SVIP servis bas buat semua penumpang tidak kira bajet. Tiket berpatutan dan kemudahan elok menjadikan perjalanan selesa dengan tempahan tiket bas secara online melalui redBus. Dengan lebih 25 tahun pengalaman, Bas Asia merupakan pengendali bas terbesar Malaysia.

Kenapa Pilih Servis Bas Biaramas?

 • Tiket bas online yang berpatutan tersedia buat Bas Biaramas melalui platform rakan kongsi seperti redBus.
 • Bas Asia adalah yang terbesar dan operasi bas paling boleh dipercayai di Borneo yang memastikan ketibaan yang tepat.
 • Bas-bas yang selesa dilengkapi dengan penghawa dingin, Wi-Fi percuma dan keselesaan tempat duduk.Biaramas terkenal kerana menyediakan perkhidmatan terbaik kepada penumpangnya. Apabila anda melalui proses tempahan online Biaramas, anda boleh menyemak senarai kemudahan sebelum membayar untuk tiket anda. Kemudahan ini mungkin berbeza bergantung pada jenis bas yang anda pilih Ketika membeli tiket Biaramas secara online.
 • Rangkaian luas merangkumi Bintulu, Brunei, Lawas, Limbang, Sarikai, Kuching, Sibu, Serian, Mirin, Sungai Tujuh, Mukah, Pontianak dan Kota Samarahan di wilayah Sabah Sarawak.

Perkhidmatan Bas Asia Biaramas

Bas Biaramas mempunyai reputasi sebagai antara pekhidmatan bas yang sentiasa sampai tepat pada waktu. Mereka juga menjadi pilihan utama kerana harga yang mampu milik dan mempunyai kemudahan terbaik. Bas-bas mereka juga bersih dan menyediakan perkhidmatan ke kawasan-kawasan keagamaan seperti Batu Caves, Kuil Thean Hou, Buddhist Maha Vihara dan lain-lain.

Bas Asia Biaramas Terminal Bas Popular

redBus memudahkan anda untuk meletakkan pin lokasi apabila anda menempah Bas Biaramas Express. Terdapat beberapa terminal bas dari dan ke lokasi mengambil penumpang Bas Biaramas Express. Bus Asia Biaramas turut menurunkan penumpang di beberapa terminal bas. Antara terminal bas yang popular oleh Bus Asia Biaramas adalah:

Bas Biaramas Laluan Popular 

Bas Biaramas Express meliputi hampir semua laluan utama di Malaysia. Perkhidmatan bas rentas sempadan masih belum diperkenalkan oleh Bas Biaramas Express tetapi laluan domestiknya amat bagus dan dipercayai ramai. Berikut adalah beberapa laluan popular yang diliputi oleh Bas Asia:


Bus_Asia_Biaramas_Laluan_Popular

Anda boleh terus menyemak butiran laluan-laluan ini di aplikasi/laman web redBus semasa membuat tempahan tiket bas online. Bas Biaramas Express memberi kebebasan kepada penumpang untuk memilih tempat berlepas dan tempat di mana mereka ingin diturunkan daripada bas di semua lokasi mengikut kesenangan mereka.

Bas Biaramas Bandar Popular

A Biaramas beroperasi di beberapa lokasi seluruh Malaysia. Antara kawasan bandar yang dilalui bas-bas ini adalah:

 • Kuching
 • Sibu
 • Sri Aman
 • Selangau
 • Tatau
 • Batu Lintang
 • Tebedu
 • Serian
 • Mukah

Untuk senarai penuh bandar-bandar yang mempunyai online tiket bas Bas Biaramas Express, anda boleh semak aplikasi redBus.

Alamat Pejabat Bus Asia

No 37, Lot 1122,

Lot 465, 8th Mile, Jalan Kota Samarahan,

94300 Kuching Sarawak

No Tel: +6 082610 111

No Faks: +6 082610 222

Jenis-Jenis Bas milik Bus Asia Biaramas

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Bus Asia Biaramas ialah:

 • Economy(2+2)
 • Executive (2+2)
 • Double Decker
Lihat Lagi

Buka Tawaran redDeals yang Tak Tertandingan untuk Tiket Bas Bus Asia Biaramas

Tempah tiket bas Bus Asia Biaramas online di redBus, Malaysia dan rebut redDeals yang hebat. Pilih dari 144 tawaran pada 5731 laluan dan nikmati diskaun sehingga 25% untuk perjalanan anda dalam tempoh terhad!

Dapatkan Promo eksklusif langka ini! Potongan langsung 20%

144 Promo56 Operator5731 Rute

Nikmati Tempahan Bas Bus Asia Biaramas Online di redBus

Bus Asia Biaramas. dikenali kerana memberikan kemudahan perjalanan kepada ramai penumpang. Alami kemudahan utama apabila membuat tempahan bas online untuk perjalanan anda. Elakkan kesulitan mengunjungi terminal bas dengan menempah tiket bas Bus Asia Biaramas anda online di redBus dan jimat lebih dengan redDeals.

Bas Asia Biaramas Express Kemudahan

Air conditioning

USB port for charger

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Bus Asia Biaramas?
Anda boleh melawat kaunter tiket Bus Asia Biaramas yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Bus Asia Biaramas untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas online.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Bus Asia Biaramas?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform online seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Bus Asia Biaramas?
Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Bus Asia Biaramas di platform redBus?
Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.