Bus Asia Biaramas

Carian Bus Asia Biaramas Tiket Bas

Pilihan

Bus Asia Biaramas Imej Bas

Bus Asia Biaramas Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kuching ke Sibu Wharf07:3022:30TEMPAH SEKARANG
Sri Aman ke Sarikei15:3015:30TEMPAH SEKARANG
Kuching ke Simpang Bekenu07:3022:00TEMPAH SEKARANG
Tatau ke Betong00:0022:00TEMPAH SEKARANG
Tebedu ke Batu Lintang09:0013:30TEMPAH SEKARANG

Penempahan Tiket Bas Bus Asia Biaramas

Bus Asia Biaramas mula beroperasi pada tahun 1992, dan sejak itu, ia dapat mengekalkan tahap kepuasan pelanggan yang tinggi melalui perkhidmatan yang mereka sediakan. Kesemua bas yang dikendalikan oleh Bus Asia telah direka mengikut keperluan penumpang. Tidak kira sama ada laluan dekat atau jauh; Bus Asia mempunyai bas tersedia untuk memberi penumpang pengalaman perjalanan yang baik.

Selama 25 tahun perkhidmatannya, Bus Asia Biaramas telah memperoleh aduan pelanggan yang sedikit dan disebabkan oleh itu ia telah mendapat gelaran penyedia perkhidmatan paling berkualiti. Penumpang boleh mencari bas dengan mudah oleh Bus Asia di aplikasi redBus. Semua bas yang disedia oleh syarikat ini disenaraikan dalam aplikasi ini dan tiket bas juga boleh ditempah di sana.

Sejarah Bus Asia

Bus Asia Biaramas adalah syarikat bas yang telah berkhidmat sebagai pengangkutan awam di bawah Biaramas Express sejak tahun 1992. Bas terkemuka ini mempunyai bilangan buah bas yang banyak dan telah bekerjasama dengan dua operator bas yang lain juga. Operator bas tersebut adalah Bandar Seri Begawan dan Kuala Belait, ianya bertujuan untuk membuka beberapa laluan bas yang lebih luas kepada orang ramai. Syarikat Bus Asia mempunyai bilangan buah bas terbesar dan perkhidmatan bas harian mereka di bandar-bandar Pulau Borneo juga tidak ada kurangnya.

Pada setiap hari, perkhidmatan bas syarikat Bus Asia beroperasi di pelbagai laluan di Kuching, Serian, Sarikei, Sibu, Mukah, Bintulu, Miri, Brunei, Limbang, Lawas, Kota Samarahan, Sungai Tujuh, dan Pontianak. Syarikat subsidiari mereka iaitu Tebakang Express Sdn Bhd, beroperasi di laluan Kuching, Miri, Sibu, dan Pontianak. Bus Asia mempunyai tiga kategori bas iaitu SVIP, Ekonomi, dan seater dan ketiga-tiga ini dikategori mengikut kemudahan mereka yang tersedia.

Ibu pejabat Bus Asia Biaramas adalah terletak di Kuching. Di samping itu, terdapat 11 buah pejabat di Sibu, Serian, Bintulu, Sarikei, Miri, Mukah, dan Pontianak yang mengendalikan tiket, kargo, atau kedua-duanya sekali. Masa kerja bagi pejabat mereka adalah dari jam 5.30 pagi hingga 11. 45 malam, bergantung kepada lokasi pejabat dan perkhidmatan yang disediakan. 


Alamat:

Sublot D, Ground Floor,

Lot 29 & 30, Jalan Chin Ann,

Kuching, 93100,

Kuching, Sarawak, 93100

Telefon: 082-411 111

Ibu Pejabat

No 37, Lot 1122,

Lot 465, 8th Mile, Jalan Kota Samarahan,

94300 Kuching Sarawak

No Tel: +6 082610 111

No Faks: +6 082610 222

Kemudahan di dalam Bus Asia

Bus Asia dikenali dengan tahap kebersihan basnya yang tinggi Mereka mempunyai kakitangan yang merendah diri dan amat membantu, anda akan berasa selesa dan senang seperti di rumah. Syarikat Bus Asia mempunyai pemandu bas yang berpengalaman untuk memastikan keselamatan penumpang dijaga dengan baik. Selain itu, Bus Asia juga menyediakan pelbagai kemudahan yang termasuk dalam tambang yang dikenakan. Dengan kemudahan yang disediakan, penumpang boleh menikmati perjalanan yang lebih selesa. Beberapa kemudahan yang tersedia di Bus Asia adalah:

● Ruang kaki luas

● Tempat Simpanan Bagasi Berasingan

● Bas berhawa dingin

● Kerusi boleh Laras

● Wi-Fi

● Soket Pengecas

Kemudahan yang disediakan mungkin berbeza-berbeza mengikut jenis bas yang dipilih untuk perjalanan. Penumpang boleh menyemak butiran kemudahan yang dinyatakan ini di aplikasi redBus semasa menempah tiket online mereka. Syarikat Bus Asia mengambil berat kesemua penumpangnya, dan keselamatan penumpang adalah keutamaan mereka.

Laluan Perjalanan Popular

Dalam tempoh 25 tahun, syarikat Bus Asia telah mempunyai laluan hampir di seluruh Malaysia. Kesemua bas mereka beroperasi di seluruh negara dan menghubungkan bandar-bandar besar dan kecil antara satu sama lain. Penumpang boleh menyemak semua laluan tersedia dan menempah tiket Bus Asia melalui aplikasi redBus. Beberapa laluan yang paling kerap dilalui oleh Bus Asia adalah yang tersenarai di bawah:

● Kuching ke Sibu Wharf

● Sri Aman ke Sarikei

● Kuching ke Simpang Bekenu

● Tatau ke Betong

● Tebedu ke Batu Lintang

● Mukah ke Lachung

Penumpang boleh menyemak butiran laluan ini terus di aplikasi redBus untuk membuat tempahan Bus Asia Online. Bus Asia memberi kebebasan kepada penumpang untuk memilih tempat menaiki dan menurun bas bagi kesemua lokasi ini mengikut keselesaan dan kesesuaian mereka.

Jenis Bas di Bus Asia

Bus Asia mempunyai bilangan buah bas yang banyak yang beroperasi di Malaysia. Bas-bas ini telah direka khas untuk memenuhi keperluan penumpang yang berbeza-beza yang melancong. Bus Asia telah menyediakan tiga kategori bas untuk laluan-laluan yang berbeza iaitu:

● SVIP

● Ekonomi

● Seater

Perbezaan utama bagi ketiga-tiga jenis ini adalah laluan yang akan dilalui, kemudahan yang disediakan dan tambang yang dikenakan. Daripada ketiga-tiga ini, SVIP dianggap sebagai bas yang paling mewah di Bus Asia. Kesemua bas yang disediakan oleh Bus Asia telah disanitasi dengan baik, dan syarikat tersebut telah mengambil langkah berjaga-jaga terhadap Pandemik Global Covid-19.

Bandar Popular Yang Dilalui

Syarikat Bus Asia sentiasa bertekad untuk memberi kesan positif terhadap penumpangnya dengan memenuhi jangkaan dan kehendak mereka. Dengan sokongan yang didapati daripada orang ramai melalui rangkaian di seluruh negara, Bus Asia telah mencapai sasaran bagi liputan yang luas untuk pasarannya. Pada masa kini, Bus Asia mempunyai laluan yang menghubungkan hampir kesemua bandar tidak kira kecil ataupun besar di Malaysia antara satu sama lain. Beberapa bandar yang paling kerap dikunjungi melalui Bus Asia adalah:

● Kuching

● Sri Aman

● Tatau

● Tebedu

● Mukah

● Sarikei

● Miri

● Betong

● Serian

● Batu Lintang

● Selangau

● Sibu

Destinasi Penghijrahan Popular dengan Bus Asia

Bus Asia sentiasa memenuhi kehendak penumpangnya apabila melancong. Oleh itu, Bus Asia menyediakan laluan ke tempat-tempat penghijrahan yang terkenal. Penumpang boleh menyemak lokasi-lokasi tersebut di aplikasi redBus. Beberapa tempat penghijrahan utama yang dilalui oleh Bus Asia adalah:

● Gua Batu Caves

● Buddhist Maha Vihara

● Gua Sri Mahamariamman

● Gua Thean Hou

Bagaimana cara untuk menempah Bus Asia di redBus?

Tidak seperti zaman dahulu di mana penumpang harus beratur panjang dan menempah di kaunter tiket. Kini, tiket online Bus Asia boleh ditempah dari rumah sambil duduk di atas sofa dengan selesa. Ini kerana aplikasi redBus telah menjadi pusat maklumat untuk membuat sebarang perjalanan. Pengguna boleh mengikuti langkah-langkah mudah ini untuk menempah tiket online:

● Pertama sekali, buka akaun redBus anda di aplikasi redBus.

● Isikan butiran lokasi 'Tempat Naik' dan 'Destinasi' pada ruang yang disediakan.

● Masukkan juga tarikh bagi perjalanan yang bakal dilakukan.

● Untuk mendapat carian yang lebih spesifik, cari bas Bus Asia.

● Selepas carian dijalankan, kesemua bas yang melalui di laluan yang telah ditetapkan akan dipaparkan pada skrin.

● Selepas memilih tempat duduk pilihan anda, tiket boleh ditempah.

● Setelah membuat tempahan bagi tiket online Bus Asia, anda perlu membuat bayaran menggunakan Kad Kredit atau Kad Debit.

Perkhidmatan Bas Bus Asia Biaramas

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Bus Asia Biaramas Tawaran

Memesan tiket bas Bus Asia Biaramas online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Bus Asia Biaramas. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Bus Asia Biaramas

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Bus Asia Biaramas ialah:

  • SVIP
  • Economy
  • Seater
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Bus Asia Biaramas di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Bus Asia Biaramas. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Bus Asia Biaramas?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Bus Asia Biaramas yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Bus Asia Biaramas untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Bus Asia Biaramas?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Bus Asia Biaramas?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Bus Asia Biaramas di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.