Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay
Feri NEW

Bas Dari Kl sentral ke KLIA


Perkhidmatan Bas Kl sentral ke KLIA

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
:
:
:
:
0

Jarak dengan Bas Kl sentral ke KLIA

Bas Terawal
:
Bas Terakhir
:

Jadual Bas dan Harga Kl sentral ke KLIA

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Aerobus 03:00 21:00 1 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
Aerobus 05:00 18:00 1 jam 37 minit HARGA PANDANGAN
Airport Coach 00:00 23:00 1 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Bas dari KL Sentral ke KLIA

Laluan bas KL Sentral ke KLIA adalah di antara laluan paling popular di Malaysia.Terdapat jumlah tetap pelancong luar negara dan tempatan yang kerap menggunakan laluan ini.Jarak perjalanan di antara kedua-dua destinasi adalah 58km dan anda boleh membuat tempahan secara online dengan mudah melalui redBus!Untung pengetahuan anda, terdapat lebih dari 60 buah bas yang menggunakan laluan ini secara harian di Kuala Lumpur.

Selain itu, terdapat ramai pengendali bas di Kuala Lumpur yang menawarkan perkhidmatan untuk menghubungkan para pengguna di antara dua laluan transit ini.Keadaan jalan yang sangat baik di ibu negara Malaysia ini sangat membantu para pengendali bas dalam memberikan perkhidmatan yang pantas! Di dalam perjalanan bas dari KL Sentral ke KLIA, anda boleh mengakses pelbagai kemudahan seperti Wi-Fi, tempat duduk ergonomik dan banyak lagi kemudahan yang anda boleh nikmati.


Mengenai KL Sentral

Stesen KL Sentral adalah contoh yang paling baik untuk TOD (Transit-Oriented Development) di ibu negara Malaysia.Selain itu, ia juga merupakan sebuah contoh seni bina yang cemerlang di negara ini.Merangkumi kawasan seluas 290,000 batu persegi, KL Sentral menawarkan pelbagai kemudahan awam kepada para pengunjungnya!

Ia terletak 2km dari pusat bandar dan mempunyai pelbagai kemudahan seperti pusat membeli-belah, restoran, ruang menunggu, ATM dan banyak lagi.Dan yang paling menarik – KL Sentral adalah stesen kereta api paling besar di Malaysa dan kebanyakan pengguna sering menukar kaedah pengangkutan mereka di hub ini!


Tentang KLIA

KLIA telah dibuka pada tahun 1998. Ia merupakan di antara pusat transit yang paling sibuk di dalam negara. Selain itu, ia juga adalah hub untuk kebanyakkan syarikat penerbangan ternama seperti AsiaCargo Express, Malaysia Airlines dan AirAsia. Hub ini terletak di dalam daerah Sepang yang mempunyai dua terminal untuk para penumpang menaiki kapal terbang. Penerbangan tempatan dan antarabangsa dilakukan setiap hari di KLIA. Dan untuk menjadikannya lebih menarik, ramai pengguna yang menaiki bas dari KL Sentral untuk menaiki kapal terbang tepat pada masanya.


Adakah anda mencari tiket bas dengan harga berpatutan dari KL Sentral ke KLIA?

Anda boleh mendapatkan tiket bas dari KL Sentral ke KLIA dengan harga yang berpatutan di laman web atau aplikasi mudah alih redBus.


Kenapa memilih redBus untuk perjalanan anda?

redBus adalah salah satu platform terbaik bagi penempahan tiket bas secara online di dunia. Anda boleh membuat perbandingan dan memilih dari syarikat bas yang berbeza dan menentukan tempat duduk pilihan di dalam bas. Dengan redBus, anda juga boleh membatalkan atau menjadualkan semula tiket bas, mendapatkan pas bas, menikmati diskaun dan banyak lagi.


Tempat penginapan di KLIA

Terdapat pelbagai pilihan hotel untuk menginap di dalam dan sekitar KLIA. Anda juga boleh memilih untuk menginap di asrama, pangsapuri perkhidmatan, dan sebagainya di pusat bandar.


Pilihan makanan terbaik di KLIA

Antara makanan yang terbaik di KLIA termasuk -

 • Sandwic triple decker
 • Aiskrim
 • Char huetiau
 • Ayam rotisserie
 • Daging teppanyaki

Anda boleh menikmatinya di pelbagai kafe/restoran di KLIA.


Aktiviti di KLIA

Berikut adalah antara aktiviti yang boleh dilakukan di KLIA.

 • Mengunjungi Litar Antarabangsa Sepang
 • Berkunjung ke Mitsui Outlet Park
 • Makan di restoran

Pilihan pengangkutan di KLIA

Pilihan pengangkutan terbaik untuk perjalanan sekitar KLIA ialah dengan menaiki bas. Anda juga boleh menaiki KLIA Express, teksi atau menyewa kereta.


Masa terbaik untuk mengunjungi KLIA

Sebagai sebuah pusat transit yang beroperasi pada setiap masa, bila sahaja anda berbicara berkenaan perjalanan ke Kuala Lumpur, anda boleh merancangnya mengikut perayaan tempatan.Contohnya, anda boleh merancang perjalanan ke Kuala Lumpur pada hujung bulan Disember untuk menyaksikan sambutan Krismas yang sangat mengujakan.Dan tidak semestinya anda perlu terus balik selepas menyaksikan sambutan Krismas, anda juga boleh meraikan sambutan Tahun Baru dalam beberapa hari selepas Krismas. 

Sekiranya anda tidak mahu melawat pada waktu-waktu yang disebut di atas, anda boleh sahaja datang sewaktu sambutan Tahun Baru Cina, Thaipusam, Hari Raya Puasa dan juga Deepavali – KL untuk semua.Selain dari itu, sekiranya anda suka mengembara, KL International Tower Jump akan berlangsung pada setiap bulan Mac dan adalah satu pilihan tepat untuk anda!


Tambang bas dari KL Sentral ke KLIA

Kebiasaannya, harga tambang bas dari KL Sentral ke KLIA adalah di antara RM12 hingga RM15. Walau bagaimanapun, kos ini mungkin berubah bergantung kepada jenis bas dan masa perjalanan.


Syarikat bas popular dari KL Sentral ke KLIA

Terdapat beberapa syarikat bas popular di laluan KL Sentral ke KLIA. Ini termasuk:

 • Aerobus
 • Koc Bas Lapangan Terbang
 • StarMart Ekspres
 • Jetbus

Tempat Perlepasan dan Ketibaan

Tempat Perlepasan di KL Sentral

 • KL Sentral

Tempat Ketibaan di KLIA

 • KLIA

Apakah cara untuk menempah tiket bas secara online di redBus dari Kl sentral ke KLIA?

Sila ikuti langkah-langkah berikut untuk menempah online tiket bas di redBus dari Kl sentral ke KLIA -

 • Skrol ke bahagian atas muka laman ini.
 • Klik 'Ubah' untuk mengubah tarikh. Anda juga boleh mengubah laluan di sini. Selepas memilih tarikh, klik 'Carian'.
 • Senarai bas dari Kl sentral ke KLIA akan dipaparkan berdasarkan tarikh yang anda telah pilih. Pilih bas anda selepas membuat perbandingan.
 • Sekarang, pilih tempat duduk, tempat menaiki bas, dan tempat menurun dari bas.
 • Masukkan butiran penumpang and buat bayaran.
 • Penempahan anda telah berjaya selepas membuat bayaran.Anda akan menerima tiket bas online anda melalui emel dan SMS.

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Kl sentral ke KLIA?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kl sentral ke KLIA?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kl sentral ke KLIA semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • KLIA Ekspress
 • Aerobus
 • Aerobus
 • Airport Coach

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
  Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kl sentral ke KLIA di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


Tawaran Tiket Kl sentral ke KLIA

redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Kl sentral ke KLIA mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Kl sentral ke KLIA dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


Tiket Bas Balik Online

Semasa membuat pra-tempahan tiket bas KL Sentral ke KLIA di redBus, anda juga boleh merancang perjalanan pulang anda. Masukkan ‘Tarikh Seterusnya’ dan’ Tarikh Pulang’ untuk laluan KL Sentral ke KLIA di halaman utama. Anda juga boleh menambah tiket bas pulang apabila senarai bas KL Sentral ke KLIA dipaparkan. Anda boleh melihat ‘Add a return ticket’ di bahagian atas halaman utama yang anda boleh gunakan untuk menempah tiket bas dari KLIA ke KL Sentral . Bas-bas yang membuat perjalanan dengan kerap dari KLIA ke KL tersedia ada di redBus untuk memudahkan penumpang menempah tiket perjalanan pulang.Do you want to exit reschedule flow?

¡