BUNDHAYA SPEED BOAT

Amazing discounts when you book round trips! Get 50% OFF - Use Code: RBFERRY

Bundhaya Speed Boat Laluan-laluan & Waktu Perjalanan

Bundhaya Speed Boat Jadwal

Langkawi
0 jam 0 minit
Koh Lipe
Ferry schedule
Feri Pertama:10:00 AM
Feri Terakhir:11:00 AM
Koh Lipe
0 jam 0 minit
Langkawi
Ferry schedule
Feri Pertama:12:30 PM
Feri Terakhir:12:30 PM

Tempahan Tiket Feri Bundhaya Speed Boat Secara Online

Bundhaya Speed Boat merupakan sebuah operator feri ternama yang telah menyediakan perkhidmatan feri di Thailand dan Malaysia sejak tahun 2008. Perkhidmatan utama operator tersebut adalah menyediakan perkhidmatan feri di pulau-pulau yang terletak di pesisir pantai barat Thailand, tetapi ianya juga menawarkan perkhidmatan feri dua hala ke Pulau Langkawi di Malaysia. Sekiranya anda memerlukan pengangkutan feri berkelajuan tinggi ke atau dari Pulau Langkawi, Bundhaya speed Boat adalah pilihan yang tepat. Operator tersebut diperakui oleh Jabatan Laut dan terkenal kerana mengutamakan keselamatan penumpang-penumpangnya. Bundhaya menggunakan feri-feri yang moden dan berkelajuan tinggi bagi menjalankan operasinya di Laut Andaman, dan mereka juga menawarkan rangkaian laluan yang luas melalui pelbagai jeti di Thailand dan Malaysia. Mereka juga menyediakan perkhidmatan sewa bot persendirian dan tempahan tiket feri online.

 Ia akan mengambil masa kira-kira 1.5 jam untuk sampai ke Pulau Langkawi dengan feri Speedboat Bundhaya. Penumpang tidak perlu melawat dermaga fizikal untuk menempah tiket ferry online Bot Laju Bundhaya. Tiket online boleh didapati di laman web rasmi Bundhaya. Seseorang juga boleh menempah online tiket feri Bundhaya di redBus pada kadar yang berpatutan.


Perkhidmatan Bundhaya Speed Boat

Bundhaya Speed Boat menonjol kerana mereka amat menitikberatkan soal keselamatan. Bot-bot mereka terdiri daripada bot laju yang boleh memuatkan 45 penumpang dan juga 70 penumpang. Selain itu, Bundhaya Speed Boat juga dinamakan sebagai operator feri terbaik di Asia Tenggara kerana menawarkan kadar tiket feri yang berpatutan.

Memandangkan Bundhaya memiliki bilangan bot laju yang banyak, penumpang dapat sampai ke destinasi dengan cepat. Walau bagaimanapun, kebanyakan feri jarak dekat yang disediakan adalah untuk laluan di Thailand. Contohnya, feri ke Pulau Langkawi tersedia dari Koh Lipe di Thailand. Dengan menaiki feri Bundhaya Speed Boat, perjalanan ke Pulau Langkawi akan mengambil masa sekitar sejam setengah.

Bundhaya Speed Boat juga menyediakan perkhidmatan sewa bot laju persendirian -

  • Bot laju 3-enjin untuk 50 penumpang
  • Bot laju 4-enjin untuk 80 penumpang

Kemudahan Bundhaya Speed Boat

Feri-feri Bundhaya Speed Boat dilengkapi dengan satu bahagian yang berasingan untuk menyimpan bagasi penumpang. Semasa menaiki feri mereka, para penumpang akan ditemani oleh kakitangan yang berpengalaman. Anda tidak akan merasa sempit apabila membuat perjalanan dengan feri Bundhaya kerana ferinya adalah luas. Tandas juga disediakan bagi kemudahan penumpang-penumpang feri Bundhaya.


Harga Tiket Feri Bundhaya Speed Boat

Harga tiket feri dari Koh Lipe ke Langkawi bagi perjalanan sehala adalah sekitar RM 182 untuk penumpang dewasa dan hampir RM 144 untuk penumpang kanak-kanak yang berusia antara 3-9 tahun. Bagi bayi dan kanak-kanak berusia bawah 3 tahun, ianya adalah percuma.

Untuk memanfaatkan diskaun, anda boleh memilih platform tempahan tiket feri secara online seperti redBus.


Jadual Feri Bundhaya Speed Boat

Bundhaya Speed Boat lebih menonjol dari operator feri yang lain kerana menawarkan pemindahan harian ke/dari Pulau Langkawi. Mereka menyediakan tujuh pelayaran setiap minggu antara Pulau Langkawi dan Koh Lipe. Pada hari-hari tertentu, dua feri disediakan antara Koh Lipe dan Pulau Langkawi pada masa yang berbeza dan kebanyakannya disediakan untuk perjalanan pergi dan balik.

Pastikan anda menyemak semula jadual feri sewaktu membuat tempahan tiket feri online.

Laluan Popular


Laluan rentas sempadan

Untuk penumpang Malaysia, Bundhaya menyediakan laluan rentas sempadan yang berikut:

Laluan Tempatan

Bundhaya Speed Boat tidak menyediakan perkhidmatan feri bagi sebarang laluan tempatan di Malaysia. Walau bagaimanapun, ianya banyak menyediakan perkhidmatan bagi laluan tempatan di Thailand seperti Koh Mook, Phuket, Lanta-Lipe, Koh Ngai, Pakbara Pier, Koh Bulone, and Koh Lipe.


Terminal Feri Popular

Bagi laluan Langkawi – Koh Lipe, terminal feri popular yang digunakan oleh feri Bundhaya adalah:

Informasi Perjalanan Bagi Koh Lipe

Para penumpang tidak perlu membuka kasut untuk menaiki feri Bundhaya. Kadangkala, perkhidmatan feri Bundhaya tergendala akibat keadaan cuaca buruk di Laut Andaman. Penumpang diingatkan untuk menyemak ketersediaan feri Bundhaya di redBus sebelum membuat pelan perjalanan.

Seperti yang diumumkan Kementerian Dalam Negeri Kerajaan Thailand, berkuatkuasa 1 Oktober 2022, “Penumpang tidak lagi diwajibkan untuk mengemukakan dokumen berkaitan COVID-19 untuk memasuki Thailand”.

Antara syarat-syarat kemasukan yang lain termasuk:

  • Insurans kesihatan dengan perlindungan antarabangsa
  • Bukti pelan perjalanan yang seterusnya dan tempahan tempat penginapan
  • Pasport adalah sah dengan tempoh sah pasport sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh ketibaan
  • Pelawat dari negara yang berada di bawah Senarai Pengecualian Visa tidak perlu mendapatkan visa untuk masuk ke Thailand bagi tujuan pelancongan. Warga asing boleh menetap di Thailand selama 30 hari. Semak laman web kerajaan untuk maklumat lanjut.

Sila ambil perhatian bahawa syarat-syarat kemasukan mungkin berubah. Anda dinasihatkan untuk menyemak laman web rasmi kerajaan Thailand untuk maklumat terkini sebelum melakukan tempahan feri secara online.

Caj Pemuliharaan Taman Laut

Pelancong yang melawat Taman Laut Malaysia hendaklah membayar caj pemuliharaan seperti yang dikehendaki oleh Perintah Akta Fi 1951 (Taman Laut Malaysia) 2017. Hasil daripada caj tersebut disalurkan kepada Kumpulan Wang Amanah Taman Laut dan Rizab Laut untuk mengurus dan menyelenggara taman serta menyediakan kemudahan dan keselesaan kepada pengunjung.

Pengecualian diberikan kepada orang kelainan upaya, dan juga penduduk yang bermastautin di pulau-pulau yang dikelilingi oleh Taman Laut.

Selain itu, terdapat juga kadar bayaran yang berbeza untuk aktiviti seperti perkhemahan, penyelidikan, penggambaran/dokumentari komersial, selam skuba dan pelayaran. Untuk maklumat lanjut, sila semak Portal Rasmi Jabatan Perikanan Malaysia.

Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Kumpulan umur MYKAD pemegang Bukan Pemegang MYKAD
Dewasa RM 5 RM 30
Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) RM 2 RM 15
Warga emas berumur (60 tahun ke atas) RM 2RM 15
DilumpuhkanPercuma Percuma

Bundhaya Speedboat Tiket Feri Promo Kode

Yang mesti anda buat ialah memilih destinasi yang diinginkan dan memilih feri dan masa yang sesuai dari senarai. Pelancong dan menempah tiket BUNDHAYA SPEED BOAT dengan membuat pembayaran melalui kad debit, kad kredit, dan perbankan bersih di redBus. Penumpang juga boleh mendapat tawaran istimewa jika berlaku. Beli tiket feri online dan lebih jimat apabila anda menempah dengan kami!bundhaya_speedboat_beli_tiket_feri

Maklumat Perjalanan untuk Koh Lipe

Penumpang tidak perlu menanggalkan kasut mereka untuk menaiki dan turun feri Bundhaya. Kadangkala, perkhidmatan feri Bundhaya ditangguhkan/dibatalkan kerana keadaan cuaca buruk di Laut Andaman. Jangan lupa untuk menyemak ketersediaan feri Bundhaya di redBus sebelum membuat rancangan perjalanan.

Berkuat kuasa 1 Oktober 2022, seperti yang diumumkan oleh Kementerian Luar Negeri Kerajaan Thailand - "Penumpang tidak lagi perlu mengemukakan dokumen berkaitan COVID-19 untuk memasuki Thailand".

Beberapa keperluan lain termasuk -

  • Insurans kesihatan dengan perlindungan antarabangsa.
  • Bukti urusan perjalanan seterusnya dan tempahan penginapan.
  • Pasport yang sah dengan tempoh sah sekurang-kurangnya 6 bulan dari tarikh ketibaan.
  • Pelawat dari negara di bawah Senarai Pengecualian Visa tidak perlu mendapatkan visa Thailand untuk pergi ke Thailand untuk tujuan pelancongan. Warga asing boleh tinggal di Thailand selama 30 hari. Semak tapak web kerajaan untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Sila ambil perhatian bahawa syarat kemasukan mungkin berubah, jadi adalah disyorkan untuk menyemak tapak web rasmi kerajaan Thailand untuk mendapatkan maklumat terkini sebelum membuat tempahan dalam talian feri.

Petua Perjalanan untuk Perjalanan Feri Bundhaya Speed Boat

🛄 Daftar Masuk Bagasi - 60 minit Sebelum Berlepas🛂 Pemeriksaan Keselamatan dan Pelepasan Imigresen - 45 minit sebelum📢 Panggilan Terakhir - 20 minit Sebelum Berlepas
❌ Pintu Ditutup - 15 Minit Sebelum Berlepas📣 Pengumuman Boarding - 10 minit sebelum berlepas⛴️ Feri Berlepas

Feri Kemudahan

Bathroom

Emergency exit

Fire Extinguisher

Air conditioning

Soalan Lazim

Berapa lamakah feri dari Koh Lipe ke Langkawi?
Feri mengambil masa sekitar 1-2 jam.
Berapakah harga tiket feri dari Koh Lipe ke Langkawi?
Tiket feri dari Koh Lipe ke Langkawi adalah sekitar MYR 182 untuk dewasa dan hampir MYR 144 untuk kanak-kanak antara 3-9 tahun.
Bagaimana kita pergi ke Koh Lipe dari Langkawi?
Feri ialah pengangkutan yang baik untuk perjalanan dari Koh Lipe ke Langkawi. Bot Laju Bundhaya adalah salah satu pengendali popular di laluan ini.
Adakah Bot Laju Bundhaya beroperasi hari ini?
Ya, Bundhaya Speed Boat beroperasi pada 22-02-2024(UTC).