Queen Express

Carian Queen Express Tiket Bas

Pilihan

Queen Express Imej Bas

Maklumat Tentang Bas Queen Express

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama Rasmi Silmatra Jaya Sdn Bhd
2Ditubuhkan di1 April 2014
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiKelantan ke Lembah Klang
4Pengarah UrusanEn Mohd Sufian Daud
5Jenis-jenis BasBas satu tingkat dengan 30 tempat duduk dan bas dua tingkat dengan 42 tempat duduk
6Maklumat Penting LainAntara syarikat bas yang paling cepat berkembang di Kelantan, mengendalikan bas dengan 42 tempat duduk yang lebih luas berbanding dengan bas dengan 45/48 tempat duduk

Tiket Bas Queen Express Online

Tentang

Queen Express merupakan salah satu nama yang tidak asing lagi di rantauan pantai timur Malaysia. Pengendali bas ini membuat perjalanan dari Kelantan ke Lembah Klang. Ia menawarkan bas-bas yang mempunyai 42 tempat duduk yang lebih luas berbanding dengan bas bertingkat dua yang mempunyai 45 atau 48 tempat duduk.Ibu pejabat Queen Express terletak di Kelantan dan mempunyai lapan buah kaunter jualan di beberapa bandar di serata Malaysia. Tambahan pula, syarikat ini mempunyai ejen-ejen di seluruh Malaysia untuk membentuk rangkaian pengangkutan yang meluas.Mereka menyediakan pelbagai jenis bas yang mampu memenuhi pelbagai jenis keperluan para penumpang. Jenis-jenis bas yang ditawarkan oleh Queen Express termasuk bas satu tingkat yang mempunyai 30 tempat duduk dan bas dua tingkat dengan 42 tempat duduk. Bas-bas Queen Express berwarna terang dan ruang dalam yang luas. Kesemua bas pengendali ini dilengkapi dengan kemudahan yang memberikan pengalaman perjalanan yang selesa kepada para penumpang. Di antara kemudahan yang disediakan adalah alat pemadam api, kamera litar tertutup (CCTV), tempat duduk yang boleh laras, lampu membaca, televisyen, Wi-Fi, port pengecasan, dan ruang simpanan bagasi.Di antara destinasi popular yang diliputi oleh Queen Express termasuk Machang, Kajang, Peringat, Kuala Lumpur, dan Kuala Besut. Pengendali ini juga terkenal dengan memberi tawaran perjalanan yang eksklusif kepada para penumpang di Malaysia.Sejarah

Queen Express merupakan salah satu pengendali bas yang paling cepat berkembang di Kelantan. Nama rasmi bagi syarikat ini adalah Silmatra Jaya Sdn Bhd dan dimiliki oleh En Mohd Sufian Daud. Queen Express memulakan operasi dengan 8 buah bas, dan kini mempunyai lebih dari 30 buah bas. Ditubuhkan pada 1 April 2014, Queen Express terus melebarkan sayapnya dalam industri perkhidmatan bas. Selama tujuh tahun beroperasi, ia telah menjadi salah satu perkhidmatan pengangkutan yang boleh dipercayai oleh rakyat Malaysia.

Queen Ekspres Alamat / Telefon

Alamat

Kaunter No.12, Terminal Lembas Sireh, Kg. Sireh,15050 Kota Bharu, Kelantan.

Telefon

+609-7422277


queen express alamat


Queen Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Tanah Merah ke Kajang09:4021:30TEMPAH SEKARANG
Peringat ke Seremban20:2020:50TEMPAH SEKARANG
Peringat ke Nilai09:2021:20TEMPAH SEKARANG
Pasir Puteh ke Kuala Lumpur09:3022:00TEMPAH SEKARANG
Putra jaya ke Laloh08:5521:30TEMPAH SEKARANG

Queen Express di redBus

Kemudahan-kemudahan yang Disediakan

Antara beberapa kemudahan yang disediakan dalam bas-bas Queen Express adalah -

 • Wi-Fi
 • Port USB Pengecasan
 • TV Sentral
 • Tempat duduk boleh sandar
 • Lampu Membaca
 • Kamera Litar Tertutup (CCTV)
 • Pemadam Api

Anda boleh melihat kemudahan-kemudahan yang ditawarkan oleh bas-bas Queen Express yang berlainan semasa menempah tiket bas secara online di redBus.

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Queen Express

Queen Express meliputi pelbagai laluan di Malaysia. Antara laluan-laluan yang paling popular adalah:

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Operasi utama bas-bas Queen Ekspress tertumpu di negeri Terengganu dan Kelantan di Pantai Timur Malaysia. Tiket online untuk laluan-laluan utama Queen Express yang selalu dicari adalah TBS, Kuala Lumpur, dan lain-lain. Bas Queen Express dari Kota Bharu ke Kuala Lumpur adalah yang paling popular di kalangan penumpang biasa. Laluan tempatan popular yang lain adalah -

Kebanyakan laluan ini mengambil masa lebih kurang 6 hingga 9 jam untuk membuat perjalanan dari tempat berlepas hingga sampai ke destinasi.

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Buat masa ini, syarikat ini tidak menyediakan bas-bas yang merentas sempadan.

Bandar-Bandar Popular yang diliputi

Antara bandar-bandar popular yang diliputi oleh bas-bas Queen Express adalah:queen express

 • Kuala Lumpur
 • Kuala Besut
 • Jerteh
 • Machang
 • Kuala Krai
 • Shah Alam
 • Tanah Merah
 • Kajang
 • Peringat

Jenis-Jenis Bas yang disediakan oleh Queen Express

Queen Express mengendalikan pelbagai jenis bas, iaitu -

 • Standard
 • Seater
 • Eksekutif (2+1)
 • Dua Tingkat (2+1)
 • Dua Tingkat SVIP


Lawati www.redbus.my untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda boleh mendapatkan perjalanan yang mudah dan selesa dengan menempah online tiket bas di Malaysia.Penafian: Masa perjalanan, laluan dan tambang bas tertakluk kepada perubahan. Sila semak aplikasi atau laman web redBus untuk sebarang perubahan saat akhir.

Bagaimana untuk Menempah Bas Queen Express di redBus?

Berlainan daripada kaedah tradisional untuk menempah tiket bas yang memerlukan anda pergi ke pejabat ejen, membeli tiket secara online dengan menggunakan aplikasi redBus jauh lebih mudah dan lebih digemari. Penumpang boleh menempah tiket online Queen Express hanya dengan beberapa klik dalam keadaan yang selesa dari rumah mereka sendiri. Mereka boleh mendapat pelbagai kupon diskaun semasa membuat tempahan secara online dengan menggunakan app redBus. Berikut adalah beberapa langkah mudah untuk menempah tiket online :
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Queen Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Queen Express dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Kenapa Pilih Queen Express untuk Perjalanan Anda?

 • Queen Express menawarkan pelbagai kemudahan dan terkenal kerana menyediakan perkhidmatan bas yang bertanggungjawab dan cekap.
 • Anda boleh menempah tiket bas Queen Express dengan mudah di secara online dengan menggunakan redBus.
 • Syarikat bas ini mempunyai jadual bas yang fleksibel.
 • Anda boleh membeli tiket bas Queen Express dengan kad kredit, kad debit atau perbankan internet.
 • Pengendali bas ini telah menerima banyak ulasan (review) positif daripada ramai penumpang. Anda boleh melihat ulasan untuk Queen Express secara online di redBus.
 • Semua bas mengikuti pelbagai panduan keselamatan untuk melindungi penumpang dan memastikan perjalanan yang selamat.

Queen Express Tawaran

Memesan tiket bas Queen Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Queen Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Queen Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Queen Express ialah:

 • Executive(2+1)
 • Double Deck(2+1)
 • Seater
 • Double Deck SVIP
 • Standard
Lihat Lagi

Bas Kemudahan

Reclining seatNo
Hand Sanitisers ProvidedNo
Charging PointNo
Reading LightYes
WIFIYes
ToiletNo
BlanketsNo
Water BottleNo
SnacksNo
NewspaperNo

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Queen Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Queen Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Queen Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Queen Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.