Queen Express

Beli Queen Express Tiket Bas di redBus

Pilihan

Queen Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Raub ke Taman Bendahara21:4521:45TEMPAH SEKARANG
Jerteh (Jertih) ke Raub09:0021:00TEMPAH SEKARANG
Kulim ke Selising09:1522:15TEMPAH SEKARANG
Kajang ke Kadok08:3020:30TEMPAH SEKARANG
Pasir Mas ke Kota Tinggi19:5020:30TEMPAH SEKARANG

Maklumat Tentang Bas Queen Express

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama Rasmi Silmatra Jaya Sdn Bhd
2Ditubuhkan di1 April 2014
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiKelantan ke Lembah Klang
4Pengarah UrusanEn Mohd Sufian Daud
5Jenis-jenis BasBas satu tingkat dengan 30 tempat duduk dan bas dua tingkat dengan 42 tempat duduk
6Maklumat Penting LainAntara syarikat bas yang paling cepat berkembang di Kelantan, mengendalikan bas dengan 42 tempat duduk yang lebih luas berbanding dengan bas dengan 45/48 tempat duduk

Tiket Bas Queen Express Online

Tentang Queen Express

Queen Express adalah salah satu syarikat bas yang paling menonjol di Kelantan. Pengendali bas ini bermula dengan lapan bas dan kini telah berkembang mempunyai tiga puluh bas kesemuanya. Queen Express, yang ditubuhkan pada 1 April 2014, telah meluaskan rangkaiannya secara berterusan. Dalam tempoh tujuh tahun beroperasi, syarikat ini membuktikan mereka adalah pengendali bas yang boleh dipercayai. Queen Express ialah jenama yang popular di Pantai Timur Malaysia. Pengendali bas ini menyediakan perkhidmatan dari Kelantan menghala ke Lembah Klang. Ia menggunakan bas yang mempunyai 42 tempat duduk, lebih besar daripada bas dua tingkat yang mempunyai 45 dan 48 tempat duduk.

Perniagaan bas ini yang mempunyai ibu pejabat di Kelantan menguruskan lapan kaunter di pelbagai bandar di Malaysia.

Tambahan pula, ia mempunyai ejen di seluruh negara, menyediakan rangkaian pengangkutan yang besar. Pengendali bas ini menawarkan pelbagai jenis bas untuk memenuhi pelbagai keperluan penumpang. Terdapat bas satu tingkat mempunyai 30 tempat duduk & bas dua tingkat mempunyai 42 tempat duduk. Bas yang berwarna terang ini mempunyai kawasan yang luas.

Tambahan pula, bas ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan untuk memberikan pengalaman perjalanan yang selesa kepada pelancong.

Antaranya ialah alat pemadam api dan sistem seperti CCTV, tempat duduk yang luas, lampu membaca, televisyen, Wifi, port pengecasan, dan ruang bagasi. Oleh kerana pengendalinya terletak di Kelantan, bas biasanya bertolak melalui Terengganu dan Kelantan, dan mereka mempunyai 8 kaunter tiket di kawasan Lembah Klang, termasuk Greenwood, Putrajaya, Serdang, Bentong, Shah Alam, Nilai, dan Seremban serta tiket dalam talian. Objektif Queen Express adalah untuk mengekalkan dan meningkatkan kualiti perkhidmatannya untuk menarik lebih ramai penumpang. Dengan bas yang mewah digunakan untuk membawa orang ramai ke pelbagai tempat, organisasi ini sentiasa memastikan pelanggan akan tiba ke destinasi dengan selamat.

Queen Ekspres Alamat / Telefon

Alamat

Kaunter No.12, Terminal Lembas Sireh, Kg. Sireh,15050 Kota Bharu, Kelantan.

Telefon

+609-7422277


queen express alamat


Queen Express di redBus

Kemudahan-kemudahan yang Disediakan

Antara beberapa kemudahan yang disediakan dalam bas-bas Queen Express adalah -

 • Wi-Fi
 • Port USB Pengecasan
 • TV Sentral
 • Tempat duduk boleh sandar
 • Lampu Membaca
 • Kamera Litar Tertutup (CCTV)
 • Pemadam Api

Anda boleh melihat kemudahan-kemudahan yang ditawarkan oleh bas-bas Queen Express yang berlainan semasa menempah tiket bas secara online di redBus.

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Queen Express

Queen Express meliputi pelbagai laluan di Malaysia. Antara laluan-laluan yang paling popular adalah:

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Operasi utama bas-bas Queen Ekspress tertumpu di negeri Terengganu dan Kelantan di Pantai Timur Malaysia. Tiket online untuk laluan-laluan utama Queen Express yang selalu dicari adalah TBS, Kuala Lumpur, dan lain-lain. Bas Queen Express dari Kota Bharu ke Kuala Lumpur adalah yang paling popular di kalangan penumpang biasa. Laluan tempatan popular yang lain adalah -

Kebanyakan laluan ini mengambil masa lebih kurang 6 hingga 9 jam untuk membuat perjalanan dari tempat berlepas hingga sampai ke destinasi.

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Buat masa ini, syarikat ini tidak menyediakan bas-bas yang merentas sempadan.

Bandar-Bandar Popular yang diliputi

Antara bandar-bandar popular yang diliputi oleh bas-bas Queen Express adalah:queen express

 • Kuala Lumpur
 • Kuala Besut
 • Jerteh
 • Machang
 • Kuala Krai
 • Shah Alam
 • Tanah Merah
 • Kajang
 • Peringat

Jenis-Jenis Bas yang disediakan oleh Queen Express

Queen Express mengendalikan pelbagai jenis bas, iaitu -

 • Standard
 • Seater
 • Eksekutif (2+1)
 • Dua Tingkat (2+1)
 • Dua Tingkat SVIP


Lawati www.redbus.my untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda boleh mendapatkan perjalanan yang mudah dan selesa dengan menempah online tiket bas di Malaysia.Penafian: Masa perjalanan, laluan dan tambang bas tertakluk kepada perubahan. Sila semak aplikasi atau laman web redBus untuk sebarang perubahan saat akhir.

Perkhidmatan Bas Queen Express

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Bagaimana untuk Menempah Bas Queen Express di redBus?

Berlainan daripada kaedah tradisional untuk menempah tiket bas yang memerlukan anda pergi ke pejabat ejen, membeli tiket secara online dengan menggunakan aplikasi redBus jauh lebih mudah dan lebih digemari. Penumpang boleh menempah tiket online Queen Express hanya dengan beberapa klik dalam keadaan yang selesa dari rumah mereka sendiri. Mereka boleh mendapat pelbagai kupon diskaun semasa membuat tempahan secara online dengan menggunakan app redBus. Berikut adalah beberapa langkah mudah untuk menempah tiket online :
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Queen Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Queen Express dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas Queen Express online. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik sedemikian - Promosi redBus

*Syarat & Syarat dikenakan!

Jenis-Jenis Bas milik Queen Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Queen Express ialah:

 • Double Deck(2+1)
 • Executive(2+1)
 • Executive (2+2)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Queen Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Queen Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Reclining seatYes
Hand Sanitisers ProvidedNo
Charging PointYes
Reading LightYes
WIFIYes
ToiletNo
BlanketsNo
Water BottleNo
SnacksNo
NewspaperNo

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Queen Express?
Anda boleh melawat kaunter tiket Queen Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Queen Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Queen Express?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.