Sanwa Express

Beli Sanwa Express Tiket Bas di redBus

Jul 2024
MonTueWedThuFriSatSun
12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Jul 2024
MonTueWedThuFriSatSun
12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Mitra Pemesanan Resmi
Jaminan Harga Terendah
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda

Official Sanwa Express Booking partner

24*7 customer service(Call & Chat)

24*7 customer service(Call & Chat)

<strong>36 Mn+</strong> users trust us

36 Mn+ users trust us

Assured seat of your choice

Assured seat of your choice

<strong>2,00,000+</strong> bookings per day<br>World's largest online bus ticket booking platform

2,00,000+ bookings per day
World's largest online bus ticket booking platform

<strong>Secured and Verified payment options</strong>

Secured and Verified payment options

mastercard, visa, boost, touchngo, Grabpay

Sanwa Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Table of Content

Sanwa Express di redBus

Tentang Sanwa Express

Bas ialah mod pengangkutan dengan harga paling berpatutan, dengan banyak terminal tersebar di seluruh negara dan jadual waktu praktikal untuk membantu perancangan perjalanan. Bas ialah pilihan yang praktikal untuk individu yang ingin mengelak daripada mengorbankan keselesaan dan bagi mereka yang melakukan perjalanan dengan bajet yang ketat. Sanwa Tours menyediakan pengangkutan bas, dan tempahan boleh dibuat dalam talian.

Ditubuhkan pada Disember 2012, Sanwa Express ialah pengendali bas yang popular di Malaysia. Perkhidmatan bas ini diuruskan oleh Sanwa Tours (M) Sdn Bhd. dan mempunyai ibu pejabatnya di Muadzam Shah, Pahang. Kehadirannya yang hebat di Muadzam Shah menjadikannya pilihan pertama pengembara apabila mereka memutuskan untuk memilih pengendali untuk menempah tiket mereka di Malaysia. Sanwa Express menawarkan perkhidmatan terbaik pada kadar yang berpatutan. Ia adalah salah satu syarikat bas terbaik di Malaysia.

Syarikat itu dengan cepat menjadikan dirinya sebagai kegemaran penduduk tempatan untuk pengangkutan berkat perkhidmatan bas ekspresnya yang sangat baik, yang sangat disukai oleh pelanggan. Tempahan tiket dalam talian Sanwa Express boleh dilakukan dengan mudah. Pengendali bas mempunyai kehadiran yang ketara di stesen bas Muadzam Shah di Pahang, menawarkan beberapa laluan dari sana ke tempat-tempat seperti Kuala Lumpur, Klang, Shah Alam dan Seremban.

Terminal bas disambungkan dengan mudah melalui pelbagai mod pengangkutan. Harga untuk semua perkhidmatan bas mereka adalah berpatutan. 44 tempat duduk mereka, dibahagikan kepada dua baris dua, disusun dalam koc berhawa dingin sepenuhnya dalam konfigurasi 22, membolehkan pengangkutan ramai penumpang tanpa mengorbankan keselesaan atau ruang kaki dan laluan pejalan kaki bas yang lapang. Peranti elektronik dengan bateri rendah boleh dicas secara berasingan di setiap tempat duduk.


Perkhidmatan Bas Ekspres Sanwa

Syarikat itu terdiri daripada bas yang dijaga dengan baik dan kakitangan ceria yang sentiasa bersedia untuk membantu pelancong dengan sebarang keperluan mereka. Bas berjalan tepat pada masanya dan mengikut jadual mereka untuk meminimumkan sebarang kelewatan.

Bas Sanwa Express mempunyai tempat duduk bersandar yang menyediakan ruang yang cukup untuk meregangkan kaki anda. Jurulatih berhawa dingin sepenuhnya. Terdapat 44 tempat duduk di dalam bas yang disusun secara 2x2 untuk memuatkan ramai penumpang yang melancong ke bahagian lain di Malaysia. Setiap tempat duduk mempunyai titik pengecasan. Perjalanan dengan Sanwa Express akan menjadikan perjalanan anda menyeronokkan dan selesa.

Bas dari Muadzam Shah ke Kuala Lumpur, Shah Alam, Klang dan Seremban adalah antara laluan bas Sanwa Express yang paling terkenal. Bas ekspres juga boleh didapati dari lokasi ini kembali ke Muadzam Shah. Ramai orang merasa senang untuk melakukan perjalanan antara kampung halaman dan tempat pengajian mereka, terutamanya pelajar dari MRSM Muadzam Shah, Politeknik Muadzam Shah, dan Universiti Tenaga Nasional (UNITEN), berkat perkhidmatan bas Ekspres Sanwa.

Sanwa Tours (M) Sdn Bhd, yang mempunyai ibu pejabat korporatnya di Muadzam Shah, Pahang, mengendalikan perkhidmatan bas itu. Ia adalah salah satu syarikat bas terkemuka di Malaysia. Pengembara selalunya memilihnya sebagai pilihan pertama mereka apabila memilih pengendali untuk tempahan tiket bas mereka dalam talian di Malaysia kerana kedudukannya yang mendominasi di Muadzam Shah. Sanwa Express pada harga yang berpatutan menyediakan perkhidmatan yang sangat baik.


Kemudahan yang Ditawarkan oleh Bas Ekspres Sanwa

Sanwa Express menawarkan pelbagai kemudahan untuk menjadikan perjalanan bas anda lebih selesa. Bas mempunyai tempat duduk bersandar, tempat letak kaki dan ruang kaki yang luas supaya anda boleh berehat dalam perjalanan anda. WiFi percuma juga ditawarkan untuk kekal berhubung semasa dalam perjalanan. Untuk kemudahan anda, terdapat soket kuasa dan port USB di setiap tempat duduk pada bas Sanwa Express untuk mengecas peranti anda. Semua bas dikawal iklim untuk memastikan anda selesa tidak kira cuaca di luar. Sama ada anda melancong untuk urusan perniagaan atau berseronok, Sanwa Express menyediakan kemudahan yang anda perlukan untuk menjayakan perjalanan anda.


Laluan Popular yang Dilindungi oleh Sanwa Express

Pengendali pilihan untuk pelancong dan penduduk tempatan, Sanwa Express, menawarkan hubungan yang baik antara bandar-bandar terkenal dan kampung dan kampung berhampiran di Malaysia. Laluan pengembaraan berikut yang diliputi oleh Sanwa Express ialah:

The bas ekspres meliputi pelbagai laluan di Malaysia dan menyediakan pelanggan dengan perkhidmatan yang terbaik.


Terminal Bas Popular

Terminal bas popular yang disediakan oleh Sanwa Express ialah:

 • TBS Kuala Lumpur
 • Mersing
 • KL Sentral
 • Melaka Sentral
 • Terminal Bas Larkin
 • Segamat
 • Seremban Terminal 2
 • Seremban Terminal 1
 • Terminal Bas Yong Peng
 • Muadzam Bus Terminal

Bandar Popular Dilayan oleh Sanwa Express

Bas Sanwa memberi perkhidmatan kepada beberapa bandar/bandar terkemuka di Malaysia seperti:

 • Putrajaya
 • Muadzam Shah
 • Kuala Rompin
 • Seremban
 • Minggu
 • Batu Arca
 • Mersing

Alamat Pejabat

Sanwa Tours (M) Sdn Bhd, MM222A, Tingkat 1,

Medan Mewah 11, 26700 Muadzam Shah, Pahang.

No Tel: +60136465773 / +60134004773

Pilihan terbaik untuk menempah tiket bas Sanwa Express adalah melalui portal redBus Malaysia. Syarikat menawarkan tiket bas online ke semua laluan yang dinyatakan di atas yang diliputi oleh Sanwa Express.

Penafian: Sila semak masa, laluan dan tambang bas secara tempatan untuk sebarang perubahan saat akhir.

Perkhidmatan Bas Sanwa Express

Bagi mereka yang ingin menaiki feri ke Pulau Tioman dari Jeti Mersing , Sanwa Express menawarkan bas yang turun di Terminal Feri Jeti Mersing. Jeti Mersing ialah destinasi popular untuk pelancong yang menuju ke Kepulauan Tioman. Dengan bantuan perkhidmatan bas ekspres dari Kuala Lumpur ke terminal feri Jeti Mersing, Sanwa Express telah menawarkan lebih banyak kemudahan kepada pelancong di Kuala Lumpur untuk pergi ke Pulau Tioman dengan mudah. Bas Ekspres Sanwa bertolak dari TBS dan menurunkan penumpang di Terminal Feri Jeti Mersing dari mana mereka boleh menaiki feri ke Pulau Tioman.

Jenis-Jenis Bas milik Sanwa Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Sanwa Express ialah:

 • Executive(2+1)
 • Economy(2+2)
 • Executive (2+2)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Sanwa Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Sanwa Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Tiket Bas Sanwa Express - Harga Terendah Dijamin - redDeals Eksklusif

Tempah online tiket bas Sanwa Express yang berpatutan di redBus Malaysia dengan redDeals. Nikmati diskaun sehingga 25%, ditambah dengan penjimatan tambahan pada setiap tempahan dalam talian. Pilih dari pelbagai redDeals seperti Perjalanan Pulang, Awal Burung, Perjalanan Pusingan, Saat Akhir, Percubaan, Tiket Perayaan untuk penjimatan maksimum. Dapatkan harga terendah untuk perjalanan anda hanya di redBus.
Sanwa Express kini menawarkan 1 redDeals:

 • RETURN_TRIP : Get 10% Extra OFF pada kadar tiket minimum sebanyak MYR 2 tawaran sah sehingga 30 Sep 2024

Nikmati Tempahan Bas Sanwa Express Online di redBus

Sanwa Express. dikenali kerana memberikan kemudahan perjalanan kepada ramai penumpang. Alami kemudahan utama apabila membuat tempahan bas online untuk perjalanan anda. Elakkan kesulitan mengunjungi terminal bas dengan menempah tiket bas Sanwa Express anda online di redBus dan jimat lebih dengan redDeals.

Bas Kemudahan

Reclining seat

Emergency exit

Safety belt

Gps tracking system

M-ticket

Air conditioning

Luggage

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Sanwa Express?
Anda boleh melawat kaunter tiket Sanwa Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Sanwa Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Sanwa Express?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Sanwa Express?
Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Sanwa Express di platform redBus?
Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.
Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan Sanwa Express?
redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk Sanwa Express untuk beberapa laluan tertentu. Jika laluan bas anda adalah antara laluan yang menawarkan kemudahan ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.
Apa itu pas bas redBus?
Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.