Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Perkhidmatan Bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
3 hours 25 mins
Johor Bahru
Kuala Lumpur
2223
MYR 2.00

Jarak dengan Bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Bas Terawal
:
00:00
Bas Terakhir
:
23:59
Jarak
:
331 km

Jadual Bas dan Harga Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Transtar Travel 10:30 14:15 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Konsortium (Malaysia) 06:30 22:15 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Disabled 09:00 21:00 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
KKKL Express(LA Holidays) 06:45 22:30 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
KKKL Express 00:00 20:30 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas online di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 50% pada tiket bas Johor Bahru ke Kuala Lumpuradalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Berapa banyakkah bas yang membawa penumpang Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

Terdapat beberapa syarikat bas yang menyediakan begitu banyak bas dari JB ke KL seperti Transnasional, Mayang Sari Express, KKKL Express, Intertop Express, StarMart express, Konsortium (Malaysia), Causeway Link, Eltabina Jaya, City Express, LA Holidays, dan banyak lagi.

Bagaimanakah keadaan bas yang beroperasi dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

Bas-bas ini diselenggara dengan baik dan mempunyai ruang kaki yang luas serta tempat duduk yang selesa. Kebanyakan bas adalah jenis SVIP dan bas kelas eksekutif yang berhawa dingin sepenuhnya. Mereka juga mempunyai ruang yang mencukupi untuk menyimpan bagasi. Ia dilengkapi dengan TV LCD dan juga muzik. Kakitangan di dalam bas ini adalah baik dan sopan. Mereka sentiasa bersedia untuk membantu penumpang pada setiap masa.

Apakah bentuk kemudahan yang disediakan di dalam bas?

WiFi dan pemantauan CCTV ada dipasang dalam kesemua bas. Mereka menyediakan TV LCD, sistem muzik, dan tempat duduk selesa untuk semua penumpang. Terdapat pekerja khas untuk setiap bas yang sedia membantu penumpang pada setiap masa. Pelancong akan menyukai bas-bas ini kerana kemudahan yang disediakan. Menaiki bas dari JB ke KL akan memberi kenangan pengalaman bermakna.

Pada jam berapakah bas pertama akan berlepas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

Bas pertama berlepas Johor Bahru pada tengah malam dari Terminal Bas Larkin JB dan bas terakhir pula bertolak pada jam 11:50 malam. Pastikan anda tiba setengah jam awal sebelum waktu berlepas yang ditetapkan untuk memastikan tiada masalah perjalanan. Semak jadual perjalanan dengan operator bas.

Di manakah lokasi mengambil dan menurunkan penumpang untuk Bas JB ke KL? Bolehkah saya menaiki bas dari tempat-tempat ini?

Terminal Bersepadu Selatan, Berjaya Times Square, dan Chinatown adalah beberapa tempat yang disediakan untuk mengambil dan menurunkan penumpang bas JB ke KL. Ia bertempat di kawasan yang mudah untuk semua penumpang menaiki dan turun bas kerana ia berada di pusat bandar. Sila pilih salah satu dari lokasi yang disediakan oleh operator bas anda. Setiap operator mempunyai tempat dan jadual masing-masing.

Bolehkah saya membeli tiket bas melalui redBus untuk pergi dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

Ya, tiket boleh dibeli melalui redBus dengan diskaun terbaik. Terdapat banyak pilihan yang boleh dibuat. Terdapat juga tawaran di mana seseorang boleh mendapatkan tiket pada kadar diskaun. Layari laman web untuk melihat tawaran terbaik yang disediakan.

Di manakah tempat-tempat yang boleh dilawati di Kuala Lumpur?

Petronas Twin Towers, Taman Burung, Masjid Negara Malaysia, Genting Highlands, dan Batu Caves adalah antara tempat tarikan yang boleh dilawati di Kuala Lumpur. Anda juga boleh membeli pakej pelancongan melalui redBus dan melawati tempat-tempat ini dengan mudah dengan menaiki bas mereka. Mereka menjimatkan wang serta mempunyai jadual bas yang mesra penumpang.

Bolehkah saya menempah tiket bas pergi balik apabila menaiki bas dari Johor Bahru to Kuala Lumpur?

Ya, anda boleh menempah tiket bas pergi balik. Di laman web atau aplikasi redBus, masukkan maklumat tarikh perjalanan pergi dan tarikh pulang selepas anda masukkan maklumat tempat anda naik dan destinasi dituju. Perjalanan pergi-balik adalah pilihan mudah, dan ia boleh ditempah melalui laman web kami.

Bagaimanakah cara untuk saya memilih operator bas apabila menaiki bas dari JB ke KL?

Semasa menaiki bas dari JB ke KL, anda boleh memilih operator bas mengikut keselesaan anda. Terdapat banyak faktor seperti masa perjalanan yang diambil oleh bas, masa berlepas, jenis bas, dan banyak lagi yang boleh membantu anda memilih operator bas tertentu. Tambahan pula, untuk setiap operator, penarafan dan ulasan turut disediakan supaya anda boleh membuat pilihan yang tepat.

Bagaimana cara untuk ke tempat menaiki bas dari dalam Johor Bahru?

Anda boleh menaiki bas awam (perkhidmatan disediakan setiap 5 minit), kereta persendirian atau teksi untuk tiba ke mana-mana terminal di dalam Johor Bahru.

Bolehkah saya menukar tempahan tiket selepas ia dibayar?

Anda boleh menukar jadual perjalanan selepas tempahan dibuat. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk memeriksa sama ada tempahan anda boleh dipinda sebelum anda menempah tiket kerana tidak semua operator menawarkan kemudahan ini.

Bolehkah saya menempah tiket pergi balik dengan operator yang sama atau operator berlainan?

Semasa membuat tempahan, laman web menawarkan pilihan untuk menempah tiket pergi balik. Anda boleh membuat tempahan dengan bas yang anda gemari mengikut tarikh dan masa pilihan anda.

Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk bas-bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur beberapa pengendali bas tertentu. Jika anda menggunakan perkhidmatan pengendali bas tertentu ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.

Apa itu pas bas redBus?

Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.


Bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Perjalanan dengan bas dari Johor Bahru untuk Kuala Lumpur yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Johor Bahru untuk Kuala Lumpur.Bas Dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Jarak perjalanan menaiki bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur adalah lebih kurang 321 kilometer. Sebuah bas akan mengambil masa antara 4 hingga 5 jam setengah untuk menghabiskan perjalanan. Walalupun anda boleh menaiki teksi, menempah bas JB ke KL adalah pilihan yang lebih menjimatkan.

Johor Bahru adalah ibu negeri Johor, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Ia terletak di bahagian selatan semenanjung Malaysia. Johor Bahru terkenal dengan pancuran air dan mercu tanda bersejarah. Oleh sebab itu ia adalah destinasi pelancongan yang menarik perhatian pelancong dari seluruh dunia. Penduduk tempatan dan pelancong melawat Johor Bahru untuk percutian hujung minggu, bersiar-siar, dan membeli-belah. Ia dihubungkan ke pelbagai lokasi berbeza di Malaysia seperti Kuala Lumpur dan oleh sebab itu, bandar ini mempunyai laluan trafik yang sibuk dari dan ke ibu negaranya. Masa terbaik untuk menempah tiket bas JB ke KL adalah apabila cuaca tidak panas.

Kuala Lumpur adalah ibu negara Malaysia; sebuah bandar yang mempamerkan gabungan warisan dan kemodenan. Bandar ini adalah pusat perdagangan dan perindustrian. Anda boleh melihat pencakar langit yang tinggi dengan pemandangan latar langit yang indah. Walaupun kelihatan moden, Kuala Lumpur kaya dengan budaya dan warisan. Terdapat bangunan bersejarah dari zaman kolonial Malaysia yang merupakan tarikan pelancong yang utama. Anda boleh melawat Kuala Lumpur dari mana sahaja di Malaysia termasuklah Johor Bahru. Anda boleh menaiki bas ke bandar ini dan kembali menaiki bas KL ke JB. Masa terbaik untuk melawat bandar ini apabila musim tanpa hujan yang lebat.

Perkhidmatan Bas antara Johor Bahru dan KL

Terdapat pelbagai pengendali yang menawarkan bas ekspres dari JB ke KL. Bas-bas ini selalunya mempunyai koc eksekutif dan terdapat dalam jenis yang berhawa dingin dan tidak berhawa dingin. Menaiki bas adalah cara yang paling mudah untuk membuat perjalanan dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur kerana harga tiket yang murah. Biasanya harga tiket bas online untuk membuat perjalanan antara dua bandar ini dalam lingkungan RM30 hingga RM35. Bas-bas ini mengambil 5-6 jam untuk menghabiskan perjalanan.

Tempat Bertolak dan Menurunkan Penumpang

Berikut adalah tempat bertolak untuk setiap bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur:

 • JB Sri Putri
 • Terminal Taman Universiti
 • Terminal Tun Aminah
 • Terminal Bas Larkin

Tempat menurunkan penumpang terbaik bas dari JB ke KL adalah:

 • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
 • Hentian Duta

Syarikat Bas Popular dari Johor Bahru ke KL

Berikut adalah beberapa syarikat bas yang menawarkan perkhidmatan bas untuk laluan Johor Bahru ke Kuala Lumpur.


Aktiviti untuk dilakukan di KL

Berikut adalah beberapa aktiviti yang anda boleh lakukan apabila sampai di Kuala Lumpur.

 • Berseronok sepanjang hari di Taman Tema Sunway Lagoon
 • Mengunjungi Aquaria KLCC
 • Membeli-belah di Pasar Seni
 • Naik ke puncak Menara Berkembar Petronas
 • Merasai kelazatan makanan dari gerai tepi jalan
 • Melompat dengan seronok di Jump Street Asia Trampoline Park
 • Meluncur di Sunway Pyramid Ice Skating.
 • Batu Caves adalah salah satu tempat yang paling dikunjungi di Kuala Lumpur kerana warisan dan keindahannya.
 • Mana-mana percutian tidak lengkap tanpa sesi membeli-belah, oleh sebab itu ramai orang meluangkan waktu petang membeli barang untuk orang tersayang dan diri mereka sendiri.

Adakah anda mencari tiket bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur yang menjimatkan?

Dapatkan tiket online bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur pada harga mampu milik di laman web redBus atau di aplikasi mudah alihnya.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Transtar Travel
 • operator-logo
  Konsortium (Malaysia)
 • operator-logo
  Disabled
 • operator-logo
  KKKL Express(LA Holidays)
 • operator-logo
  KKKL Express
 • operator-logo
  LA Holidays Travel and Tours Sdn Bhd
 • operator-logo
  707 - Inc

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/johor-bahru-to-kuala-lumpur

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/johor-bahru-a-kuala-lumpur

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


Tiket Bas Balik Online

Anda boleh menempah tiket bas JB ke KL secara online dengan menggunakan redBus. Jika anda ingin membuat perjalanan pulang, anda boleh menempah perjalanan pergi-balik dengan memasukkan tarikh perjalanan pulang apabila mencari bas-bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur. Apabila menempah tiket bas dari JB ke KL anda secara online, pilih pilihan ‘Add a Return Ticket’ yang terdapat pada bucu atas di sebelah kanan halaman untuk mencari bas-bas KL ke JB. Kemudian redBus akan menunjukkan bas-bas yang membuat perjalanan dari JB ke KL dan sebaliknya. Kemudian jika anda ingin menempah tiket pulang, cari sebuah bas KL ke JB pada laman web redBus. Pelbagai bas berlainan yang tersedia ada akan dipaparkan dan anda boleh memilih bas yang mempunyai jadual yang bersesuaian dengan masa anda.Do you want to exit reschedule flow?

¡