Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Johor bahru ke Kuala Lumpur

Jadual Bas dan Harga Johor bahru ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Yellow Star Express 00:30 23:59 4 jam 52 minit HARGA PANDANGAN
Meridian Holidays 06:00 23:59 4 jam 52 minit HARGA PANDANGAN
SC Southern Express 09:45 21:15 4 jam 33 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Johor bahru ke Kuala Lumpur?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Johor bahru ke Kuala Lumpur?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Johor bahru ke Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Johor bahru ke Kuala Lumpur di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Johor bahru ke Kuala Lumpuradalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Berapa banyakkah bas yang membawa penumpang Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

A: Terdapat beberapa syarikat bas yang menyediakan begitu banyak bas dari JB ke KL seperti Transnasional, Mayang Sari Express, KKKL Express, Intertop Express, StarMart express, Konsortium (Malaysia), Causeway Link, Eltabina Jaya, City Express, LA Holidays, dan banyak lagi.

Bagaimanakah keadaan bas yang beroperasi dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

A: Bas-bas ini diselenggara dengan baik dan mempunyai ruang kaki yang luas serta tempat duduk yang selesa. Kebanyakan bas adalah jenis SVIP dan bas kelas eksekutif yang berhawa dingin sepenuhnya. Mereka juga mempunyai ruang yang mencukupi untuk menyimpan bagasi. Ia dilengkapi dengan TV LCD dan juga muzik. Kakitangan di dalam bas ini adalah baik dan sopan. Mereka sentiasa bersedia untuk membantu penumpang pada setiap masa.

Apakah bentuk kemudahan yang disediakan di dalam bas?

A: WiFi dan pemantauan CCTV ada dipasang dalam kesemua bas. Mereka menyediakan TV LCD, sistem muzik, dan tempat duduk selesa untuk semua penumpang. Terdapat pekerja khas untuk setiap bas yang sedia membantu penumpang pada setiap masa. Pelancong akan menyukai bas-bas ini kerana kemudahan yang disediakan. Menaiki bas dari JB ke KL akan memberi kenangan pengalaman bermakna.

Pada jam berapakah bas pertama akan berlepas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

A: Bas pertama berlepas Johor Bahru pada tengah malam dari Terminal Bas Larkin JB dan bas terakhir pula bertolak pada jam 11:50 malam. Pastikan anda tiba setengah jam awal sebelum waktu berlepas yang ditetapkan untuk memastikan tiada masalah perjalanan. Semak jadual perjalanan dengan operator bas.

Di manakah lokasi mengambil dan menurunkan penumpang untuk Bas JB ke KL? Bolehkah saya menaiki bas dari tempat-tempat ini?

A: Terminal Bersepadu Selatan, Berjaya Times Square, dan Chinatown adalah beberapa tempat yang disediakan untuk mengambil dan menurunkan penumpang bas JB ke KL. Ia bertempat di kawasan yang mudah untuk semua penumpang menaiki dan turun bas kerana ia berada di pusat bandar. Sila pilih salah satu dari lokasi yang disediakan oleh operator bas anda. Setiap operator mempunyai tempat dan jadual masing-masing.

Bolehkah saya membeli tiket bas melalui redBus untuk pergi dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

A: Ya, tiket boleh dibeli melalui redBus dengan diskaun terbaik. Terdapat banyak pilihan yang boleh dibuat. Terdapat juga tawaran di mana seseorang boleh mendapatkan tiket pada kadar diskaun. Layari laman web untuk melihat tawaran terbaik yang disediakan.

Di manakah tempat-tempat yang boleh dilawati di Kuala Lumpur?

A: Petronas Twin Towers, Taman Burung, Masjid Negara Malaysia, Genting Highlands, dan Batu Caves adalah antara tempat tarikan yang boleh dilawati di Kuala Lumpur. Anda juga boleh membeli pakej pelancongan melalui redBus dan melawati tempat-tempat ini dengan mudah dengan menaiki bas mereka. Mereka menjimatkan wang serta mempunyai jadual bas yang mesra penumpang.

Bolehkah saya menempah tiket bas pergi balik apabila menaiki bas dari Johor Bahru to Kuala Lumpur?

A: Ya, anda boleh menempah tiket bas pergi balik. Di laman web atau aplikasi redBus, masukkan maklumat tarikh perjalanan pergi dan tarikh pulang selepas anda masukkan maklumat tempat anda naik dan destinasi dituju. Perjalanan pergi-balik adalah pilihan mudah, dan ia boleh ditempah melalui laman web kami.

Bagaimanakah cara untuk saya memilih operator bas apabila menaiki bas dari JB ke KL?

A: Semasa menaiki bas dari JB ke KL, anda boleh memilih operator bas mengikut keselesaan anda. Terdapat banyak faktor seperti masa perjalanan yang diambil oleh bas, masa berlepas, jenis bas, dan banyak lagi yang boleh membantu anda memilih operator bas tertentu. Tambahan pula, untuk setiap operator, penarafan dan ulasan turut disediakan supaya anda boleh membuat pilihan yang tepat.

Bagaimana cara untuk ke tempat menaiki bas dari dalam Johor Bahru?

A: Anda boleh menaiki bas awam (perkhidmatan disediakan setiap 5 minit), kereta persendirian atau teksi untuk tiba ke mana-mana terminal di dalam Johor Bahru.

Bolehkah saya menukar tempahan tiket selepas ia dibayar?

A: Anda boleh menukar jadual perjalanan selepas tempahan dibuat. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk memeriksa sama ada tempahan anda boleh dipinda sebelum anda menempah tiket kerana tidak semua operator menawarkan kemudahan ini.

Bolehkah saya menempah tiket pergi balik dengan operator yang sama atau operator berlainan?

A: Semasa membuat tempahan, laman web menawarkan pilihan untuk menempah tiket pergi balik. Anda boleh membuat tempahan dengan bas yang anda gemari mengikut tarikh dan masa pilihan anda.


Lawatan Bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Panduan Perjalanan Bas dari Johor Bahru


Johor Bahru ialah ibu negeri Johor di Malaysia dan terletak di hujung selatan Semenanjung Malaysia. Kuala Lumpur ialah ibu kota Malaysia dengan bangunan pencakar langit dan menghubungkan pelbagai bandar. Menempatkan banyak pencakar langit ternama, seni bina kolonial, dan pelbagai tarikan pelancong, anda boleh datang ke KL dari JB dengan menaiki kapal terbang, teksi, bas, atau kereta. Masa perjalanan JB ke KL mengambil masa lebih kurang 4.5-5 jam untuk perjalanan sejauh 335 km. Beberapa operator perkhidmatan bas JB ke KL mempunyai beberapa lokasi mengambil dan menurunkan penumpang. Tiket bas dari JB ke KL berharga RM 35.


Bagaimana untuk ke Kuala Lumpur dari Pulau Johor Bahru?


Jarak 329.3 km antara Johor Bahru dan Kuala Lumpur boleh diliputi dengan menaiki salah satu bentuk perjalanan berikut:


Feri Pulau Johor Bahru ke Kuala Lumpur:: Perjalanan bas dari JB ke KL mengambil masa kira-kira 4 jam dan 30 minit, dan tambang bas bermula dari serendah RM 27.

Kereta Api Pulau Johor Bahru ke Kuala Lumpur: Tiada kereta api sehala antara Johor Bahru dan Kuala Lumpur. Walau bagaimanapun, anda boleh melakukan perjalanan dari Johor Bahru Sentral ke Kuala Lumpur melalui Gemas. Keseluruhan masa perjalanan dengan kereta api adalah 8 jam dan 10 minit.

Johor Bahru ke Kuala Lumpur: Teksi boleh membawa anda dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur dalam masa 3 jam dan 26 minit.

Penerbangan dari Pulau Johor Bahru ke Kuala Lumpur: Penerbangan dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur mengambil masa 50-55 minit sahaja dan ia merupakan pilihan yang sesuai bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa.


Bas adalah bentuk perjalanan pilihan dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur. Anda boleh menempah bas terbaik dari JB ke KL untuk perjalanan anda melalui redBus. redBus adalah platform tempahan bas yang dipercayai dengan rangkaian lebih daripada 2300 operator bas di seluruh dunia.


Bagaimanakah cara untuk menaiki bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur dengan selamat?


Keselamatan menjadi keutamaan terutama pada ketika ini. Penumpang diminta untuk melakukan perjalanan hanya apabila perlu. Semasa dalam perjalanan menaiki bas dari JB ke KL, patuhi penjarakan sosial sebaik mungkin. Pastikan terdapat penjarakan sekurang-kurangnya 6 kaki jarak antara anda dan penumpang lain. Tutup muka dengan topeng pelitup muka pada setiap masa dan bawa cecair sanitasi tangan dengan anda.


Maklumat Bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur


City Express, Yellow Star Express, Meridian Holidays, Sin Yong, dan LA Holidays Travel and Tours mempunyai perkhidmatan bas ulang-alik dari JB ke KL. Bas pertama bertolak pada jam 00.30 malam dan bas terakhir bertolak pada jam 11.59 malam. Terdapat sebanyak 80 perkhidmatan bas JB ke KL yang beroperasi sepanjang hari. Perkhidmatan bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur melalui lokasi pengambilan dan menurunkan penumpang yang berbeza.


Salah satu tempat menaiki bas yang paling biasa di Johor Bahru ialah Larkin Sentral JB, dan tempat ketibaan di Kuala Lumpur adalah di TBS atau Terminal Bersepadu Selatan. Anda mempunyai beberapa tempat pengambilan dan ketibaan yang lain, dan anda boleh mendapatkan maklumat lanjut semasa menempah tiket. Masa perjalanan bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur mempunyai jadual perjalanan yang mudah yang memberikan penumpang masa mencukupi untuk melawat ibu kota pada hari yang sama.


Tambang Bas dari JB ke KL


Untuk perjalanan dari JB ke KL, terdapat pelbagai operator perkhidmatan bas yang mempunyai memberikan perkhidmatan terbaik untuk laluan lokasi-lokasi ini. Tambang bas untuk syarikat yang berbeza mungkin berbeza bergantung kepada faktor-faktor seperti kemudahan yang disediakan di dalam bas bersama-sama dengan jenis bas yang dipilih. Anda boleh menggunakan aplikasi redBus untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut dengan lebih tepat mengenai tambang dan pakej bas mengikut keutamaan anda.


Tambang paling rendah yang dikenakan untuk perjalanan dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur adalah serendah RM 27. Terdapat beberapa tawaran diskaun yang diberikan pada masa anda menempah tiket menggunakan aplikasi redBus. Muat turun aplikasi dan lihat tawaran yang menakjubkan untuk mendapatkan pengurangan tiket bas anda dari JB ke KL.


Tiket bas dari JB ke KL mungkin dikenakan bayaran lebih kurang sekitar RM 34 atau mungkin dikenakan sehingga RM 40 untuk bas mewah dari JB ke KL.


Untuk menempah bas dalam talian dari JB ke KL, antara syarikatnya adalah: City Express, Yellow Star Express, Sin Yong, Meridian Holidays dan Super 88 Express menawarkan bas yang sangat selesa dan mewah. Semua syarikat ini mungkin memberikan tawaran diskaun berterusan melalui aplikasi redBus.


Bas Malam dari JB ke KL


Jika anda merancang untuk melancong dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur pada waktu malam, anda perlu menyemak aplikasi redBus di mana anda boleh mencari tawaran yang menakjubkan untuk perjalanan anda. Selain daripada kesemua bas terbaik yang membawa penumpang di laluan ini, syarikat Prisma Express menawarkan bas yang cekap yang berlepas dari Johor Bahru pada waktu malam. Adalah lebih baik sekiranya anda menyemak dari lokasi menaiki bas di Johor Bahru apabila ingin melakukan perjalanan dengan bas dari JB ke KL oleh Prisma Express.


Bas berlepas dari Johor Bahru pada 12:15 pagi. Bas mengambil masa lebih kurang 05 jam dan 12 minit untuk tiba ke Kuala Lumpur. Masa bas Prisma Express dari JB ke KL dijadualkan tiba pada 05:27 pagi. Harga tiket bas untuk laluan ini lebih kurang RM 34.50. Anda mungkin akan mendapat diskaun apabila menempah tiket bas malam melalui aplikasi redBus.


Operator bas yang membawa penumpang waktu malam:


● Prisma Express

● Yellow Star

● StarMart Express

● Billion Stars Express


Jangka Masa Perjalanan Bas dari JB ke KL


Semua bas yang membawa penumpang dari JB ke KL mematuhi ketepatan masa perjalanan dan jadual bas. redBus sering dikaitkan dengan syarikat bas bertauliah yang meletakkan faktor ketepatan masa sebagai perkara penting dalam operasi mereka.


Masa minimum yang diambil dengan bas dari JB ke KL adalah sekitar 04 jam dan 30 minit. Bas yang tidak membuat sebarang hentian atau perhentian di laluan itu mengambil masa minimum untuk sampai ke destinasi. Walau bagaimanapun, sekiranya terdapat sebarang perhentian yang dibuat dalam perjalanan, purata masa bas boleh tiba di Kuala Lumpur mungkin di dalam lebih kurang 05 jam 30 minit hingga 06 jam 15 minit. Anda perlu menyemak masa yang tepat yang diambil oleh bas yang anda tempah menggunakan aplikasi redBus.


Jadual Bas JB ke KL


Jadual semasa bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur agak fleksibel dan boleh diubah. Anda boleh merancang bas anda dengan mudah mengikut keperluan melalui aplikasi redBus. Terdapat sekitar 192 hingga 200 jadual bas dalam sehari yang disediakan oleh pelbagai syarikat bas terkenal. Anda boleh memilih bas berdasarkan masa yang diambil untuk melengkapkan perjalanan, waktu berlepas dan ketibaan, kemudahan yang ditawarkan di dalam bas dan tambang bas.


redBus menyediakan anda dengan maklumat bas dari syarikat yang diperakui sahaja dan yang berkhidmat di laluan tertentu. Untuk pilihan bas terbaik dari JB ke KL, anda boleh menempah tiket bas yang dikendalikan oleh syarikat bas seperti City Express, Yellow Star Express, Sin Yong, Meridian Holidays dan Super 88 Express.


Aktiviti yang boleh dilakukan di Kuala Lumpur


Perkhidmatan bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur telah menjadikan tempat tarikan pelancong di ibu negara boleh diakses oleh semua orang. Ibu kota Malaysia terkenal dengan kepelbagaian. Dari bangunan pencakar langit, rumah tradisional yang berdekatan dengan plaza membeli-belah dan pusat membeli-belah yang meriah dengan penjual tepi jalan yang menjual masakan tempatan yang lazat, begitu banyak aktiviti yang boleh dilakukan di Malaysia.


1. Lawati Petronas Twin Tower yang ikonik dan lokasi popular Instagram

Dikenal sebagai Permata Berkembar Kuala Lumpur, struktur ini merupakan sebuah seni bina lain dari yang lain, dan ia sangat bermakna untuk dikunjungi. Bersambung pada tingkat 41 dan 42, tempat itu menjadi lokasi menarik untuk pengunjung lawati dan dijadikan latar belakang bergambar yang menarik.

2. Batu Caves:

Batu Caves adalah bukit batu kapur berusia 400 juta tahun yang menempatkan sebuah kuil berabad usia di dalamnya. Perayaan Hindu tahunan Hari Thaipusam menarik beribu-ribu pengunjung, dan tempat itu berubah menjadi berwarna-warni dengan pelbagai gerai yang dihiasi serta pelbagai persembahan diediakan kepada tuhan Hindu.

3. Menara KL Tower

Terletak di atas Hutan Simpan Bukit Nanas, struktur tinggi 421 meter ini merupakan mercu tanda seni bina yang penting dan menawarkan pemandangan bandar yang menakjubkan.

4. China Town

Pekan ChinaTown yang tidak pernah lekang dari pelawat ini merupakan tempat mereka yang suka membeli belah barangan dengan harga murah. Dikelilingi oleh budaya dari Cina, sejarah, dan warisan, tempat ini merupakan sebuah lokasi tarikan pelancong yang popular di Malaysia.


Panduan Membuat Tempahan bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur


redBus menawarkan salah satu perkhidmatan terbaik untuk menempah tiket bas dari JB ke KL. Untuk menempah tiket, anda hanya perlu log masuk ke laman web atau aplikasi tempahan redBus. Dengan begitu banyak operator bas yang menawarkan perkhidmatan mereka di laman web redBus, anda kini boleh menempah tiket bas JB ke KL dengan mudah dan yang sesuai dengan keperluan, kemudahan serta jadual anda.


Anda boleh melihat kemudahan yang disediakan dalam setiap bas yang terdiri daripada jadual, kemudahan, tempat pengambilan dan tempat menurunkan penumpang untuk membuat keputusan yang tepat. redBus menawarkan sokongan kepada pelanggan 24*7, dan kakitangannya sedia membantu menjawab apa-apa pertanyaan anda.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • City Express
 • Yellow Star Express
 • Meridian Holidays
 • Sin Yong
 • SC Southern Express

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Johor bahru

  • Infront of KFC Petronas Jalan Skudai, Johor Bahru (call 6074342399 / 6074338199 for enquiry)
  • JB Larkin Bus Terminal
  • Jb Sri Putri
  • Kfc Bus Terminal Larkin
  • Kfc Larkin Bus Terminal
  • KFC Petronas Jalan Skudai, Address:BSS KM13, Jalan Skudai PTD135891, Batu 8 Lebuhraya Skudai, Mukim 81300, Johor Bahru.
  • KFC Petronas Jalan Skudai, Address:BSS KM13, Jalan Skudai PTD135891, Batu 8 Lebuhraya Skudai, Mukim 81300, Johor Bahru. (call 6074342399 / 6074338199 for enquiry)
  • Larkin Bus Terminal
  • Larkin Bus Terminal, BT 5, Jalan Garuda, Larkin Jaya, 80350 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Skudai
  • Taman U Bus Terminal
  • TERMINAL BUS LARKIN
  • Terminal Bas & Teksi Taman Ungku Tun Aminah 019-7432690
  • Terminal Taman Universiti
  • Terminal Taman Universiti 019-7432690
  • Tun Aminah Bus Terminal
  • Tun Aminah Terminal

  Kuala Lumpur

  • Kl Sentral
  • Kl sentral
  • Scoot hotel, infront kl sentral ( 019-7432690 )
  • Scott Hotel Kl Sentral
  • Sunway Pyramid
  • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Tbs (Terminal Bersepadu Selatan)
  • Tbs (terminal bersepadu selatan)
  • TERMINAL BERSEPADU SELATAN
  • Terminal Bersepadu Selatan
  • Terminal Bersepadu Selatan (TBS) Jalan Terminal Selatan, Bandar Tasek Selatan, 57100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Terminal Bersepadu Selatan, Bandar Tasek Selatan, 57100 Kuala Lumpur.

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Johor bahru ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Johor bahru ke Kuala Lumpur

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Johor bahru ke Kuala Lumpur mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Johor bahru ke Kuala Lumpur dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡