Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur


Perkhidmatan Bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
5 jam 3 minit
Johor Bahru
Kuala Lumpur
309
RM 30.00

Jarak dengan Bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Bas Terawal
:
12:15 AM
Bas Terakhir
:
11:59 PM
Syarikat Bas
:
30

Jadual Bas dan Harga Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
KKKL Express 07:00 AM 11:59 PM 5 jam 12 minit
HARGA PANDANGAN
Mayang Sari Express 07:30 AM 06:30 PM 5 jam 12 minit
HARGA PANDANGAN
City Express 12:30 AM 11:59 PM 5 jam 12 minit
HARGA PANDANGAN
Meridian Holidays 05:30 AM 11:59 PM 4 jam 30 minit
HARGA PANDANGAN
Yellow Star Express 12:30 AM 11:59 PM 5 jam 12 minit
HARGA PANDANGAN

Adakah anda mencari tiket bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur yang menjimatkan?

Dapatkan tiket online bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur pada harga mampu milik di laman web redBus atau di aplikasi mudah alihnya.

Bas Dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur

Di Malaysia, mengambil bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur adalah cara yang mudah dan popular untuk melancong di antara dua bandar ini. Tidak kira sama ada anda seorang pelancong atau penduduk tempatan, perjalanan bas ini menawarkan satu peluang untuk merasai pengalaman keindahan pemandangan kampung sepanjangan perjalanan. Meliputi jarak sebanyak 321 km, perjalanan ini mengambil masa kira-kira 4-5 jam. Memilih untuk menempah tiket bas JB ke KL berbanding teksi boleh membantu jimat kos perjalanan. Kuala Lumpur adalah baik untuk dikunjungi ketika bulan Mei ke Julai atau Disember ke Februari yang selaras dengan cuti musim panas dan cuti Krismas seluruh dunia, membawa kepada permintaan yang lebih tinggi untuk tiket bas online.

Bas dari Johor Bahru ke KL

Perjalanan bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur ada pilihan mampu milik buat mereka yang mementingkan bajet. Pengendali popular menawarkan bas ekspres, penghawa dingin dan tanpa penghawa dingin koc eksekutif, menjadikan servis bas mudah dan murah untuk melancong di antara dua bandar.

Harga Tiket Bas untuk JB ke KL

Harga tiket bas secara purata untuk JB ke KL julat dari RM 30 ke RM 60 bergantung pada jenis bas dan tarikh. Untuk jimat pada perbelanjaan perjalanan, adalah disyorkan untuk menempah awal dan menggunakan kod-kod promo redBus untuk diskaun tambahan atas tempahan bas.

Adalah penting untuk diambil perhatian yang harga tiket boleh berbeza-beza bergantung pada musim dan tarikh. Contohnya, tiket bas ketika hujung minggu dan cuti awam mungkin lebih mahal berbanding hari minggu.

Tempat Bertolak dan Menurunkan Penumpang

Berikut adalah tempat bertolak untuk setiap bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur:

 • JB Sri Putri
 • Terminal Taman Universiti
 • Terminal Tun Aminah
 • Terminal Bas Larkin

Tempat menurunkan penumpang terbaik bas dari JB ke KL adalah:

 • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
 • Hentian Duta

Tiket Bas Balik Online

Anda boleh menempah tiket bas JB ke KL secara online dengan menggunakan redBus. Jika anda ingin membuat perjalanan pulang, anda boleh menempah perjalanan pergi-balik dengan memasukkan tarikh perjalanan pulang apabila mencari bas-bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur. Apabila menempah tiket bas dari JB ke KL anda secara online, pilih pilihan ‘Add a Return Ticket’ yang terdapat pada bucu atas di sebelah kanan halaman untuk mencari bas-bas KL ke JB. Kemudian redBus akan menunjukkan bas-bas yang membuat perjalanan dari JB ke KL dan sebaliknya. Kemudian jika anda ingin menempah tiket pulang, cari sebuah bas KL ke JB pada laman web redBus. Pelbagai bas berlainan yang tersedia ada akan dipaparkan dan anda boleh memilih bas yang mempunyai jadual yang bersesuaian dengan masa anda.

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  KKKL Express
 • operator-logo
  Mayang Sari Express
 • operator-logo
  City Express
 • operator-logo
  Meridian Holidays
 • operator-logo
  Yellow Star Express
 • operator-logo
  Warisan Express (M) Sdn Bhd
 • operator-logo
  Suasana Edaran Sdn Bhd

Imej Pengendali Bas Terunggul


  Jimat Sehingga 50% untuk Tempahan Online Tiket Bas

  Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas online dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur. Nikmati penjimatan sehingga 60% untuk tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia menggunakan kod promo MYNEW*. Cepat dan tempah sekarang.

  Ketahui lebih lanjut tentang - redBus tawaran yang menarik

  *Syarat & Syarat dikenakan!

  Tempah Tiket Bas Dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur Secara Online - Buka Jimatan Tambahan dengan redDeals di redBus

  Tempah bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur dengan redBus, Malaysia, dan rebut redDeals eksklusif. Pilih dari 99 tawaran pada 50 pengendali bas dan nikmati diskaun sehingga 25% pada perjalanan bas anda!

  Nikmati Kemudahan Tempahan Bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur!

  Rasai kemudahan menempah tiket bas online apabila anda memilih redBus untuk perjalanan anda dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur. Bas ke Kuala Lumpur direka dengan keselesaan anda sebagai keutamaan. Nikmati ruang kaki yang luas, kerusi yang boleh dilenturkan, dan bas yang dilengkapi penghawa dingin, menjadikan perjalanan anda satu pengalaman yang menenangkan.

  Soalan Lazim

  Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas online di Malaysia?

  Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

  Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

  Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

  Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

  Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

  Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

  Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

  Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

  Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

  Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

  Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

  Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur di platform redBus?

  Tawaran potongan hingga 50% pada tiket bas Johor Bahru ke Kuala Lumpuradalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

  Berapa banyakkah bas yang membawa penumpang Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

  Terdapat beberapa syarikat bas yang menyediakan begitu banyak bas dari JB ke KL seperti Transnasional, Mayang Sari Express, KKKL Express, Intertop Express, StarMart express, Konsortium (Malaysia), Causeway Link, Eltabina Jaya, City Express, LA Holidays, dan banyak lagi.

  Bagaimanakah keadaan bas yang beroperasi dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

  Bas-bas ini diselenggara dengan baik dan mempunyai ruang kaki yang luas serta tempat duduk yang selesa. Kebanyakan bas adalah jenis SVIP dan bas kelas eksekutif yang berhawa dingin sepenuhnya. Mereka juga mempunyai ruang yang mencukupi untuk menyimpan bagasi. Ia dilengkapi dengan TV LCD dan juga muzik. Kakitangan di dalam bas ini adalah baik dan sopan. Mereka sentiasa bersedia untuk membantu penumpang pada setiap masa.

  Apakah bentuk kemudahan yang disediakan di dalam bas?

  WiFi dan pemantauan CCTV ada dipasang dalam kesemua bas. Mereka menyediakan TV LCD, sistem muzik, dan tempat duduk selesa untuk semua penumpang. Terdapat pekerja khas untuk setiap bas yang sedia membantu penumpang pada setiap masa. Pelancong akan menyukai bas-bas ini kerana kemudahan yang disediakan. Menaiki bas dari JB ke KL akan memberi kenangan pengalaman bermakna.

  Di manakah lokasi mengambil dan menurunkan penumpang untuk Bas JB ke KL? Bolehkah saya menaiki bas dari tempat-tempat ini?

  Terminal Bersepadu Selatan, Berjaya Times Square, dan Chinatown adalah beberapa tempat yang disediakan untuk mengambil dan menurunkan penumpang bas JB ke KL. Ia bertempat di kawasan yang mudah untuk semua penumpang menaiki dan turun bas kerana ia berada di pusat bandar. Sila pilih salah satu dari lokasi yang disediakan oleh operator bas anda. Setiap operator mempunyai tempat dan jadual masing-masing.

  Bolehkah saya membeli tiket bas melalui redBus untuk pergi dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

  Ya, tiket boleh dibeli melalui redBus dengan diskaun terbaik. Terdapat banyak pilihan yang boleh dibuat. Terdapat juga tawaran di mana seseorang boleh mendapatkan tiket pada kadar diskaun. Layari laman web untuk melihat tawaran terbaik yang disediakan.

  Di manakah tempat-tempat yang boleh dilawati di Kuala Lumpur?

  Petronas Twin Towers, Taman Burung, Masjid Negara Malaysia, Genting Highlands, dan Batu Caves adalah antara tempat tarikan yang boleh dilawati di Kuala Lumpur. Anda juga boleh membeli pakej pelancongan melalui redBus dan melawati tempat-tempat ini dengan mudah dengan menaiki bas mereka. Mereka menjimatkan wang serta mempunyai jadual bas yang mesra penumpang.

  Bolehkah saya menempah tiket bas pergi balik apabila menaiki bas dari Johor Bahru to Kuala Lumpur?

  Ya, anda boleh menempah tiket bas pergi balik. Di laman web atau aplikasi redBus, masukkan maklumat tarikh perjalanan pergi dan tarikh pulang selepas anda masukkan maklumat tempat anda naik dan destinasi dituju. Perjalanan pergi-balik adalah pilihan mudah, dan ia boleh ditempah melalui laman web kami.

  Bagaimanakah cara untuk saya memilih operator bas apabila menaiki bas dari JB ke KL?

  Semasa menaiki bas dari JB ke KL, anda boleh memilih operator bas mengikut keselesaan anda. Terdapat banyak faktor seperti masa perjalanan yang diambil oleh bas, masa berlepas, jenis bas, dan banyak lagi yang boleh membantu anda memilih operator bas tertentu. Tambahan pula, untuk setiap operator, penarafan dan ulasan turut disediakan supaya anda boleh membuat pilihan yang tepat.

  Bagaimana cara untuk ke tempat menaiki bas dari dalam Johor Bahru?

  Anda boleh menaiki bas awam (perkhidmatan disediakan setiap 5 minit), kereta persendirian atau teksi untuk tiba ke mana-mana terminal di dalam Johor Bahru.

  Bolehkah saya menukar tempahan tiket selepas ia dibayar?

  Anda boleh menukar jadual perjalanan selepas tempahan dibuat. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk memeriksa sama ada tempahan anda boleh dipinda sebelum anda menempah tiket kerana tidak semua operator menawarkan kemudahan ini.

  Bolehkah saya menempah tiket pergi balik dengan operator yang sama atau operator berlainan?

  Semasa membuat tempahan, laman web menawarkan pilihan untuk menempah tiket pergi balik. Anda boleh membuat tempahan dengan bas yang anda gemari mengikut tarikh dan masa pilihan anda.

  Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur?

  redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk bas-bas Johor Bahru ke Kuala Lumpur beberapa pengendali bas tertentu. Jika anda menggunakan perkhidmatan pengendali bas tertentu ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.

  Apa itu pas bas redBus?

  Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 50% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.



  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡