• Daftar Masuk/Daftar

Feri Dari Merang Jetty ke Redang Island

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah
PENGENDALI FERI TERBAIK
 • operator-logo
  Azahari Boat Service

Tiket Feri Jeti Merang ke Pulau Redang

Gunakan Kod : RBFERRY & Nikmati DISKAUN Sehingga 50%.


Jadual Ferry dan Harga Merang Jetty ke Redang Island

Pengendali Feri Feri Pertama Feri Terakhir Tempoh  
Azahari Boat Service 08:00 15:00 1 jam 0 minit
HARGA PANDANGAN

Keperluan Dokumen Perjalanan

Pengembara antarabangsa perlu membawa pasport dengan sekurang-kurangnya 6 bulan sah laku dan tiket pergi balik atau Sehala untuk meneruskan perjalanan ke negara lain.


Feri Merang Jetty ke Redang Island

Jeti Merang ke Pulau Redang merupakan antara laluan feri yang paling popular untuk pelancong. Anda boleh menikmati pemandangan panoramik laut dengan menaiki feri ke Pulau Redang. Orang ramai yang tiba di Malaysia untuk Island hopping memulakan perjalanan mereka dari Pulau Merang. Ini kerana Merang bertindak sebagai pintu masuk ke banyak pulau Melayu eksotik. Perkhidmatan feri boleh didapati di laluan ini di Malaysia. Baca lebih lanjut mengenai perjalanan feri dari Merang ke Pulau Redang.

Mengenai Jeti

Merang Jeti Merang adalah titik dari mana feri bertolak ke pulau-pulau Melayu yang berbeza. Jeti Merang juga merupakan nama pengendali feri popular yang telah wujud sejak sekian lama. Terletak di wilayah Setiu Terengganu, Merang merupakan sebuah terkenal untuk pelancong di Asia Tenggara. Ia penting kerana ia membuka pintu ke pulau-pulau lain seperti Pulau Perhentian, Pulau Redang, dan lain-lain.

Cuaca di Merang tetap menyenangkan, dan terdapat besar kemudahan awamDari pusat peranginan mewah ke motel, Anda boleh menemui semuanya di Merang. Anda juga melihat feri berbaris dalam simetri di Jeti Merang. Jika anda lebih suka makanan laut, Merang adalah tempat yang sesuai untuk dikunjungi. Tidak lupa, anda mesti sampai ke Merang untuk menaiki feri Pulau Redang. Anda boleh pergi dari Lapangan Terbang Kuala Terengganu ke Jeti Merang dengan mudah dengan perkhidmatan transit tempatan.

Mengenai Pulau

Redang Pulau Redang merupakan salah satu pulau yang paling banyak dikunjungi di negeri Terengganu. Anda akan terpesona melihat air laut yang jernih dan biru kehijauan di Pulau Redang. Pantai berpasir putih di Redang menarik orang ramai dari seluruh dunia. Ia adalah sebahagian daripada pulau-pulau di Malaysia yang membentuk taman perlindungan marin. Orang ramai bergantung di Pulau Redang dan kawasan sekitarnya untuk aktiviti snorkeling, menyelam dan aktiviti sukan air.

Anda boleh menaiki feri ke Pulau Redang dengan mudah dari Merang. Redang mempunyai infrastruktur yang dibangunkan dengan baik untuk feri berlabuh yang datang dari pulau yang berbeza. Redang menerima hujan lebat dari Oktober hingga Mac, dan aktiviti pelancongan mungkin menjadi perlahan. Pelancongan Redang berada di kemuncaknya dengan keadaan iklim yang menyenangkan pada baki bulan. Anda boleh menemui banyak resort pantai di Redang yang terletak di lokasi yang tenang.

Perkara yang Boleh Dilakukan di Pulau Redang

Beberapa perkara popular untuk dilakukan dan tempat untuk dijelajah semasa lawatan anda ke Pulau Redang ialah:

 • Terokai Pusat Taman LautRedang : Pulau Redang terdiri daripada banyak pulau kecil dan cantik. Dengan menaiki bot dari Pulau Redang utama, Anda boleh sampai ke Pusat Taman Laut Redang. Walaupun ia adalah pusat, terdapat banyak menarik untuk dilakukan untuk pengunjung. Anda boleh melihat penyu laut di Taman Laut. Anda juga boleh menikmati aktiviti pengembaraan seperti snorkeling dan mendaki di Pusat Taman Laut Redang.
 • Cuba hidangan makanan laut yang luas: Pulau Redang adalah salah satu tempat terbaik di Malaysia untuk mencuba makanan laut. Selepas turun dari feri Pulau Redang, Anda boleh menemui banyak kedai makan dan restoran bertema. Pulau Redang pada asalnya adalah sebuah perkampungan nelayan. Walaupun ia telah dibangunkan sebagaihab ist pelancongan, ia masih menawarkan banyak ikan yang mewah.
 • Terokai Santuari Penyu Chagar Hutang: Jika anda gemar menonton penyu, Santuari Penyu Chagar Hutang ialah salah satu tempat terbaik untuk dilawati. Penyu hijau banyak ditemui di Santuari Chagar Hutang. Selain penyu hijau, Anda juga boleh meneroka banyak spesies penyu lain di tempat perlindungan.
 • Saksikan kehidupan malam: Banyak restoran dan bar tetap dibuka sepanjang malam di Pulau Redang. Anda boleh mendengar muzik atau memilih untuk mengambil bir dengan rakan-rakan. Laguna Redang ialah tempat popular di pulau itu untuk menikmati kehidupan malam.

Perkhidmatan Feri Antara Jeti Merang dan Jeti

Merang Pulau Redang ke Pulau Redang Perkhidmatan feri disediakan sepanjang hari di celah biasa. Hampir setiap hari, feri pertama ke Pulau Redang bertolak dari Merang pada jam 08:00 pagi. Anda boleh pada pukul 09:30, 10:30, 01:00 dan 03:00 PM- . Tempoh perjalanan purata feri ke Pulau Redang dari Merang ialah sejam. Anda tidak perlu melawat terminal fizikal atau kaunter tempahan untuk mendapatkan tiket feri. Anda boleh membeli tiket feri online dalam talian di redBus dan melarikan diri daripada beratur panjang di terminal feri.

Tiket feri dalam talian di redBus tersedia untuk perjalanan pergi balik antara Jeti Merang dan Pulau Redang.purata Harga perjalanan pergi balik antara Merang dan Pulau Redang ialah MYR 110 manakala ia adalah RM 56 untuk kanak-kanak. Anda akan memulakan perjalanan anda dari Jeti Merang. Terdapat tempat yang berasingan di Pulau Redang untuk berlabuh feri dari lokasi yang berbeza. Jarak antara Jeti Merang dan Pulau Redang adalah lebih kurang 30 km, dan feri adalah satu-satunya cara untuk menempuh jarak ini.

Tempat Menaiki dan Menurun

Semasamembeli tiket feri dalam talian di redBus, Anda boleh melihat tempat menaiki dan menurunkan. Untuk perjalanan ke Pulau Redang dari Merang, anda perlu menaiki feri di Jeti Merang. Tempat turun ialah Pulau Redang untuk perjalanan ini. Anda boleh temui banyak restoran, pusat peranginan dan tarikan pelancong berhampiran tempat menghantar di Pulau Redang.

Pengendali Feri Popular untuk Jeti Merang ke Pulau Redang

Pengendali feri teratas antara Merang dan Pulau Redang ialah:

 • Perkhidmatan Bot Azhari

Banyak pengendali lain menawarkan tiket feri dengan redBus. Anda juga boleh menempah feri pengendali berikut di redBus:

 • Sindo Ferry
 • Seven Seas
 • Bluewater Ferry
 • Maju Trans
 • Mieha Holidays

Tempah Tiket Feri untuk Jeti Merang ke Pulau Redang di redBus

Dengan UI ringkas redBus, Anda boleh menempah tiket feri dalam talian ke Pulau Redang dalam masa minit. Anda perlu memberikan maklumat perjalanan, kiraan penumpang dan maklumat hubungan di redBus untuk menempah tiket feri dalam talian. Paling penting, seseorang boleh membeli beli tiket ferry online dalam talian dengan tambang termurah di redBus.

Anda boleh menyemak keseluruhan jadual feri Pulau Redang sebelum mengesahkannya di redBus. Untuk sebarang isu dengan menempah feri ke Pulau Redang menggunakan redBus, Anda boleh menghubungi perkhidmatan sokongan pelanggan. Tempah tiket feri Pulau Redang di redBus segera!


Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket feri dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah feri pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket feri anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah feri dari Merang Jetty ke Redang Island?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali feri pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali feri di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).


Kadar Caj & Yuran Pemuliharaan

Pelancong yang melawat Taman Laut Malaysia perlu membayar caj pemuliharaan nominal seperti yang dikehendaki oleh Akta Fi 1951, Perintah Yuran (Taman Laut Malaysia) 2017. Hasil yang dikutip daripada caj tersebut disalurkan kepada Kumpulan Wang Amanah Taman Laut dan Rizab Laut untuk mengurus dan menyelenggara taman, dan untuk menyediakan kemudahan dan keselesaan kepada pelawat.

Orang kurang upaya dikecualikan daripada pertuduhan, dan penduduk yang tinggal di pulau yang dikelilingi oleh Taman Laut juga dikecualikan.

Yuran Taman Laut untuk Pemegang MYKAD -

Dewasa - RM 5

Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 2

Kurang Upaya - Percuma

Yuran Taman Laut untuk Bukan Pemegang MYKAD -

Dewasa - RM 30

Kanak-kanak (berumur antara 6 hingga 12 tahun) dan warga emas (berumur 60 tahun ke atas) - RM 15

Kurang Upaya - Percuma

Selain itu, terdapat kadar bayaran yang berbeza untuk aktiviti seperti perkhemahan, penyelidikan, penggambaran/dokumentari komersial, selam skuba dan pelayaran. Sila semak Portal Rasmi Jabatan Perikanan Malaysia untuk maklumat lanjut.Operator Feri Popular di Malaysia


Laluan Feri Popular di Malaysia


Do you want to exit reschedule flow?

¡