Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Klia2 ke Kl sentral


Perkhidmatan Bas Klia2 ke Kl sentral

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
:
:
:
:
0

Jarak dengan Bas Klia2 ke Kl sentral

Bas Terawal
:
Bas Terakhir
:

Jadual Bas dan Harga Klia2 ke Kl sentral

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Aerobus 00:00 23:30 1 jam 15 minit HARGA PANDANGAN
Airport Coach 05:45 20:45 1 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Bas Dari KLIA2 ke KL Sentral

Laluan KLIA2 ke KL Sentral merupakan laluan yang sibuk kerana ramai orang menggunakan laluan ini untuk membuat perjalanan dari lapangan terbang ke hentian bas. Jarak antara dua lokasi ini adalah 55 km melalui jalan raya. Bas-bas yang menggunakan laluan KLIA2 ke KL Sentral mengambil masa 1 jam 18 minit. Cara yang paling murah dan selesa untuk membuat perjalanan dari KLIA2 ke KL Sentral adalah dengan menaiki bas. Jalan raya antara dua destinasi ini sentiasa dalam keadaan yang baik dan trafik juga sentiasa lancar bagi memudahkan perjalanan bas. Jika anda menaiki bas dari KLIA2 ke KL Sentral, anda boleh menikmati pelbagai kemudahan seperti penghawa dingin, Wi-Fi, tempat duduk boleh sandar, ruang tempat letak bagasi, port pengecas, lampu membaca dan botol air.

Tentang KLIA2

Kompleks lapangan terbang KLIA2 terbahagi pada tiga bangunan berlainan yang terdiri daripada Bangunan Terminal Utama, Bangunan Satelit dan Skybridge. Lapangan terbang ini mempunyai ruangan komersial yang luas di mana terletaknya pusat membeli-belah Gateway@KLIA2. Di situ, juga terdapat pusat pengangkutan, ruang menunggu dan kemudahan menjamu selera.

Tentang KL Sentral

KL Sentral merupakan salah satu hab pengangkutan yang terbesar di Malaysia. Ia terletak di pusat bandar raya Kuala Lumpur, menjadikannya tempat yang sesuai untuk memulakan perjalanan. Kompleks KL Sentral terdiri daripada stesen kereta api utama bandar Kuala Lumpur dan hab bas KL Sentral. Ia memudahkan orang ramai untuk membuat perjalanan ke pelbagai destinasi di bandar Kuala Lumpur. Hab pengangkutan ini dikunjungi lebih daripada 180,000 orang setiap hari. Kompleks ini juga mempunyai kawasan hiburan dan kediaman.

KL Sentral adalah stesen kereta api transit yang terbesar di negara ini dan telah beroperasi sejak tahun 2001. Setiap hari, lebih daripada 80 buah bas bertolak dari KLIA1/KLIA2 ke KL Sentral. Stesen bas terletak di tingkat bawah, di mana terdapatnya pelbagai pengendali bas yang boleh membawa anda ke destinasi anda.

Destinasi menarik untuk dikunjungi

 • Little India: Little India adalah sebuah kawasan berhampiran dengan KL Sentral yang boleh dikunjungi untuk melihat seni bina kedai-kedai yang menarik, air pancut dan pasar-pasar. Anda juga boleh dapatkan pakaian tradisional India, kraftangan dan makanan di tepi jalan.
 • Kuil Sri Mahamariamman: Kuil Sri Mahamariamman adalah kuil Hindu yang dibina pada tahun 1873 dan terletak berdekatan Chinatown di Kuala Lumpur.
 • Tugu Kebangkitan Nasional Malaysia: Tugu Kebangkitanan Nasional Malaysia merupakan mercu tanda yang dibina sebagai tanda penghargaan kepada askar-askar Malaysia yang mempertahankan negara semasa Perang Dunia II.
 • Kuil Hindu Sri Kandaswamy Kovil: Kuil Hindu Sri Kandaswamy Kovil adalah kuil Ceylon yang merupakan tapak warisan berdekatan KL Sentral dan mempunyai seni bina Sri Lanka yang cantik.
 • Muzium Kebangsaan Malaysia: Muzium Kebangsaan Malaysia adalah bangunan yang menjadi kebanggaan Malaysia dan menampilkan seni bina Minangkabau dengan kombinasi pengaruh Melayu dan kontemporari yang mempamerkan sejarah negara, penduduknya, budaya dan sumber alam semula jadi termasuklah hutan hujan di Malaysia.

Makanan terbaik untuk dimakan

Berikut adalah beberapa hidangan yang kami syorkan apabila anda mengunjungi KL Sentral:

 • Nasi Ayam
 • Laksa Kari
 • Roti Canai
 • Mi Udang

Anda boleh menikmati pelbagai hidangan tempatan lazat di sekitar KL Sentral. Untuk menikmati cita rasa tempatan, pastikan anda cuba makanan di gerai-gerai jalanan.

Syarikat Bas Popular

Beberapa syarikat bas popular yang membuat perjalanan dari KLIA2 ke KL Sentral adalah -

 • Aerobus
 • Jurulatih Lapangan Terbang
 • JETBUS oleh LNH
 • StarMart Express

Adakah anda mencari tiket bas dari KLIA2 ke KL Sentral yang menjimatkan?

Dapatkan tiket bas dari KLIA2 ke KL Sentral pada harga mampu milik di laman web redBus atau di aplikasi mudah alihnya.


Kenapa pilih redBus untuk perjalanan anda?

redBus merupakan salah satu platform tempahan tiket bas online yang paling dipercayai oleh para pengembara dari seluruh pelosok dunia kerana sangat mesra pengguna. Ia menawarkan perkhidmatan pengendali-pengendali bas yang terbaik di Malaysia untuk menyediakan perkhidmatan pengangkutan yang berkualiti kepada para pelancong. Anda boleh membanding dan menempah tiket bas secara online ke mana-mana lokasi di negara ini dalam masa beberapa minit sahaja. Di samping itu, anda boleh menikmati kemudahan-kemudahan seperti pas bas, diskaun, pembatalan and penjadualan semula, khidmat pelanggan 24/7, dll.


Cuaca di KL Sentral

Sebagai sebuah bandaraya di negara yang mengalami iklim hutan hujan tropika, Kuala Lumpur mempunyai cuaca yang sederhana panas dan lembap berselang dengan hujan sepanjang tahun. Sukatan suhu purata adalah lebih kurang 28 darjah Celsius. Hujan lebat biasanya berlaku semasa Monsun Barat Daya (Mei hingga September) dan Monsun Timur Laut (November hingga Mac).


Apakah cara untuk menempah tiket bas secara online di redBus dari Klia2 ke Kl sentral?

Sila ikuti langkah-langkah berikut untuk menempah online tiket bas di redBus dari Klia2 ke Kl sentral -

 • Skrol ke bahagian atas muka laman ini.
 • Klik 'Ubah' untuk mengubah tarikh. Anda juga boleh mengubah laluan di sini. Selepas memilih tarikh, klik 'Carian'.
 • Senarai bas dari Klia2 ke Kl sentral akan dipaparkan berdasarkan tarikh yang anda telah pilih. Pilih bas anda selepas membuat perbandingan.
 • Sekarang, pilih tempat duduk, tempat menaiki bas, dan tempat menurun dari bas.
 • Masukkan butiran penumpang and buat bayaran.
 • Penempahan anda telah berjaya selepas membuat bayaran. Anda akan menerima tiket bas online anda melalui emel dan SMS.

Bas Dari KLIA2 to KL Sentral


Bas Dari KLIA2 ke KL SentralSoalan Lazim

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Klia2 ke Kl sentral?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Bagaimana boleh saya dapatkan wang saya kembali?

A: Setelah tiket anda dibatalkan, redBus akan membantu untuk memulangkan wang anda secepat mungkin tanpa berlengah. Anda hanya perlu memberitahu redBus mengenai pembatalan dengan menyatakan sebab pembatalan dilakukan. Pemulangan semula wang akan dibuat berdasarkan masa pembatalan dibuat.

Adakah bas Aerobus menyediakan perkhidmatan untuk laluan dari klia2 ke KL Sentral?

A: Ya, bas Operator Aerobus membawa penumpang di laluan ini. Anda boleh log masuk ke portal redBus dan melihat kesemua jadual perjalanan yang disediakan untuk syarikat bas Aerobus.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Klia2 ke Kl sentral?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Klia2 ke Kl sentral semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • KLIA Ekspress
 • Aerobus
 • Airport Coach

JAMINAN REDBUS

 • PROMOSI YANG MENARIK
  Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
 • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
  Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
 • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
  Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
 • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
  Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klia2 ke Kl sentral di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


Tawaran Tiket Klia2 ke Kl sentral

redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 50% pada tiket bas Klia2 ke Kl sentral mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Klia2 ke Kl sentral dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 50% untuk tiket bas.

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


Tiket Bas Balik Online

Semasa anda menempah tiket bas dari KLIA2 ke KL Sentral di redBus secara online, anda juga boleh menempah tiket untuk perjalanan pulang. Pada halaman utama, anda boleh memilih tarikh pulang bersama dan tarikh pelepasan. Selepas memilih bas KLIA2 ke KL Sentral anda, anda boleh melihat senarai bas-bas KL Sentral ke KLIA2 , di mana anda boleh memilih bas pulang anda. Selain itu, anda juga boleh memilih bas KLIA2 ke KL Sentral menggunakan senarai bas KLIA ke KL Sentral 2 yang boleh didapati pada ikon ‘Add a return ticket’ di penjuru atas kanan. Ikon tersebut juga boleh digunakan untuk menempah tiket bas perjalanan pulang seperti KL Sentral ke KLIA2.Do you want to exit reschedule flow?

¡