Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Klia2 ke Kl sentral

Jadual Bas dan Harga Klia2 ke Kl sentral

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
KLIA Ekspress 04:55 04:55 1 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Aerobus 07:45 07:45 1 jam 15 minit HARGA PANDANGAN
Airport Coach 10:45 10:45 1 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Klia2 ke Kl sentral?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Klia2 ke Kl sentral?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Klia2 ke Kl sentral semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Klia2 ke Kl sentral di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Klia2 ke Kl sentraladalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Adakah perkhidmatan bas dari klia2 ke KL Sentral sentiasa ada?

A: Oleh kerana ini adalah laluan yang sangat sibuk, perkhidmatan bas yang disediakan dari klia2 ke KL Sentral adalah terbaik. Perjalanan melalui jalan raya adalah pilihan terbaik untuk berulang-alik antara kedua-dua tempat ini. Menaiki bas dari klia2 ke KL Sentral merupakan bentuk perjalanan yang paling menjimatkan. Jadikan perjalanan ke KL Sentral anda sesuatu yang mudah dan selesa dengan menempah tiket bas melalui redBus.

Adakah redBus memberikan diskaun dan tawaran untuk bas dari klia2 ke KL Sentral?

A: Dari semasa ke semasa, redBus ada memberi beberapa tawaran kepada pelanggannya. Menempah tiket bas anda untuk ke klia2 dengan redBus menjadi mudah dan lancar dan sambil itu anda boleh mendapatkan diskaun yang menakjubkan ke atas pembelian tiket anda. Sebaik sahaja anda menjadi ahli berdaftar redBus, anda akan mendapat akses kepada banyak tawaran eksklusif untuk pembelian tiket bas. Ini menjadikan perjalanan anda lebih berbaloi sambil menjimatkan wang.

Adakah makanan ringan disediakan di dalam bas dari klia2 ke KL Sentral?

A: Tidak, operator bas tidak menyediakan apa-apa jenis makanan ringan semasa perjalanan kerana ia adalah perjalanan yang singkat. Walau bagaimanapun, kebanyakan operator bas menyediakan air minuman untuk perjalanan anda. Anda boleh menyemak semua butiran perjalanan di laman web rasmi atau aplikasi mudah alih redBus.

Bagaimana cara untuk saya mendapat pulangan wang sekiranya bas saya lewat?

A: Polisi pemulangan wang tertakluk kepada operator masing-masing. Keadaan ini bergantung kepada situasi yang boleh melewatkan perjalanan. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai polisi mereka, anda boleh lawati laman web redBus dan membaca maklumat sebelum membuat tempahan.

Bagaimana cara untuk saya membatalkan tempahan dengan redBus?

A: Sekiranya anda ingin membatalkan perjalanan, anda boleh log masuk ke portal redBus dan membatalkannya dengan mudah. Apa yang perlu dilakukan hanyalah memasukkan nombor tiket dan klik pada butang batal yang dipaparkan pada skrin. Anda juga boleh menjadualkan semula tiket bas (sekiranya operator bas menyediakan pilihan ini) untuk membuat perjalanan pada waktu yang lain. Paparan di laman depan redBus mudah difahami dan dapat membantu anda menyelesaikan proses dengan mudah.

Adakah bas yang membawa penumpang di laluan klia2 ke KL Sentral bersih dan terjaga?

A: Ya, bas-bas dibersihkan dengan rapi. Anda akan mendapati bahawa tempat duduk dan kawasan sekelilingnya bersih dan kemas dan ini menjadikan perjalanan anda bertambah selesa dan lancar.

Adakah bas Aerobus menyediakan perkhidmatan untuk laluan dari klia2 ke KL Sentral?

A: Ya, bas Operator Aerobus membawa penumpang di laluan ini. Anda boleh log masuk ke portal redBus dan melihat kesemua jadual perjalanan yang disediakan untuk syarikat bas Aerobus.

Adakah akan berlaku kelewatan perjalanan dalam laluan klia2 ke KL Sentral?

A: Bas-bas yang membawa penumpang di laluan ini terkenal dengan ketepatan masa berlepas dan mematuhi jadual perjalanan dengan tepat. Untuk maklumat terkini, penumpang boleh merujuk kepada Jadual Bas klia2 ke KL Sentral.

Bagaimana boleh saya dapatkan wang saya kembali?

A: Setelah tiket anda dibatalkan, redBus akan membantu untuk memulangkan wang anda secepat mungkin tanpa berlengah. Anda hanya perlu memberitahu redBus mengenai pembatalan dengan menyatakan sebab pembatalan dilakukan. Pemulangan semula wang akan dibuat berdasarkan masa pembatalan dibuat.


Perjalanan Bas dari KLIA2 ke KL Sentral

Tiket Bas Online klia2 ke KL Sentral

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 atau klia2 ke Kuala Lumpur Sentral adalah salah satu laluan yang sering kali digunakan di Malaysia. Ramai penumpang yang turun dari kapal terbang, secara amnya akan mengambil bas dan coach untuk ke KL Sentral dengan selamat, selesa, dan mudah.

Terdapat 3 syarikat perkhidmatan bas terkemuka yang beroperasi di laluan ini. Jarak kira-kira 56 km ini dilakukan dalam masa sejam dengan bas-bas ini. Perjalanan ulang-alik dari lapangan terbang ke bandar dengan bas ini dianggap cara paling murah kerana harga tambang minimum yang perlu dibayar hanyalah RM 11. Sekiranya anda merancang untuk melawat Kuala Lumpur, sebaik turun dari kapal terbang anda boleh menempah mana-mana bas klia2 ke KL Sentral mengikut pilihan anda dalam hanya beberapa klik sahaja pada aplikasi redBus.

Bagaimana untuk ke KL Sentral dari klia2?

Pengunjung boleh memilih antara pelbagai pilihan yang diberi apabila ingin mencari pengangkutan dari klia2 ke KL Sentral. Pilihan pengangkutan adalah seperti:

 1. Bas klia2 ke KL Sentral: Salah satu kaedah terbaik untuk sampai ke KL Sental dari Klia adalah dengan menempah tiket bas online. Jarak antara klia2 dan KL Sentral adalah lebih kurang 55 kilometer dan dengan bas, ia mengambil masa dalam satu jam. Di kalangan banyak operator popular, ramai orang lebih gemar memilih Skybus untuk ke KL Sentral. Harga tambang klia2 ke KL Sentral boleh dilihat dengan mudah dari laman web tempahan tiket bas online yang dipercayai dan telus seperti redBus.
 2. Kereta api klia2 ke KL Sentral: Perjalanan dengan kereta api dari klia2 ke KL Sentral akan mengambil masa kira-kira 40 minit. Pelancong yang tidak punyai banyak masa lebih gemar memilih cara ini.
 3. Teksi klia2 ke KL Sentral: Perjalanan dengan teksi akan mengambil masa lebih kurang 40 minit untuk sampai ke KL Sentral.

Jadual bas klia2 ke KL Sentral termasuk maklumat perjalanan lain boleh disemak dengan menggunakan laman web online atau aplikasi mudah alih redBus.

Bagaimana untuk menaiki bas dari KL Sentral ke klia2 dengan selamat?

Oleh kerana penularan COVID-19, melakukan perjalanan dari satu tempat ke tempat yang lain dengan pengangkutan awam menjadi agak sukar. Walau bagaimanapun, kerajaan telah mengambil banyak langkah keselamatan untuk keselamatan pelancong dan mengurangkan kes COVID-19. Ia termasuk pemakaian wajib topeng pelitup muka pada setiap masa. Penumpang yang menaiki bas dari klia2 ke KL Sentral juga perlu mematuhi garis panduan penjarakan sosial dengan jarak minimum 1 meter. Untuk langkah berjaga-jaga peribadi, penumpang perlu membawa cecair sanitasi tangan dan membersihkan tangan mereka sekerap mungkin.

Tiket Bas Online klia2 ke KL Sentral

Bas-bas yang membawa penumpang di laluan ini tidak berhenti di mana-mana dan tiba terus ke destinasi. Setiap bas coach dari klia2 ke KL Sentral dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan. Kemudahan-kemudahan yang sama ini disediakan dalam setiap jenis bas yang dikendalikan oleh syarikat-syarikat bas yang berbeza.

Operator Bas Popular di Laluan KLIA 2 ke Singapura adalah:

 • KLIA Ekspres
 • Skybus
 • Aerobus

Untuk lokasi menaiki dan turun bas, klia2 merupakan tempat mengambil penumpang. Untuk tepat turun pula, penumpang boleh memilih lokasi ketibaan di Kuala Lumpur mengikut keselesaan mereka. Ketersediaan perlulah disemak melalui aplikasi redBus terlebih dahulu.

Harga tambang tiket paling murah ialah RM 12. Ia mungkin berbeza sedikit bergantung pada tarikh perjalanan. Pada hujung minggu, tiket mungkin lebih mahal sedikit berbanding hari bekerja.

Untuk bas paling awal di laluan ini, Star Shuttle Express mula beroperasi pada jam 1:15 pagi dari klia2. Ia mengambil masa kira-kira 1 jam dan 18 minit untuk jarak sejauh ini. Untuk bas terakhir di laluan ini, bas coach dari Star Shuttle Express bertolak dari klia2 pada jam 11:15 malam. Anda boleh menyemak kesemua masa dan jadual bas lain pada aplikasi redBus.

Tambang Bas dari klia2 ke KL Sentral

Tambang tiket bas online dari klia2 ke KL Sentral berbeza-beza mengikut operator dan jenis bas berlainan. Terdapat tiga operator yang berkhidmat untuk laluan ini. Operator ini termasuk KLIA Ekspres, Skybus dan Aerobus. Tambang terendah yang boleh ditempah oleh penumpang untuk bas klia2 ke KL Sentral adalah sekitar RM 11 hingga RM 12. Ia mungkin akan berbeza sedikit bergantung pada tarikh perjalanan. Tiket yang ditempah pada hujung minggu adalah lebih mahal berbanding tiket yang ditempah pada hari-hari lain. Tambang termahal yang boleh ditempah oleh penumpang untuk laluan klia2 ke KL Sentral adalah kurang daripada RM 20.

Perjalanan dari klia2 ke KL Sentral yang disediakan memberi pelanggan pengalaman perjalanan yang mudah dan harga yang murah. redBus memudahkan tempahan bas klia2 ke KL Sentral supaya pelanggan boleh menyemak harga klia2 ke KL Sentral dengan mudah. Dengan adanya pilihan untuk menapis, pelanggan boleh memilih bas dengan bebas mengikut bajet dan keperluan khusus mereka.

Bas Malam dari klia2 ke KL Sentral

Memandangkan tempoh masa perjalanan antara klia2 ke KL Sentral begitu singkat, dengan setiap perjalanan dapat dilakukan dalam masa lebih kurang sejam sahaja untuk sampai ke destinasi, bas malam tidak disediakan. Terdapat banyak bas yang membawa penumpang selepas jam 6 petang dan kebanyakannya boleh didapati sehingga tengah malam. Operator bas yang berlepas selepas jam 6 petang adalah:

 • Skybus - 11:45 malam
 • Aerobus - 11:30 malam

Menempah bas menggunakan redBus bukan sahaja membolehkan anda mengakses semua maklumat mengenai jadual bas klia2 ke KL Sentral tetapi anda juga boleh membuat pilihan tempahan tertentu.

Masa Perjalanan dari klia2 ke KL Sentral

redBus membolehkan pelanggan melihat jadual bas klia2 ke KL Sentral dengan mudah. Tempoh perjalanan bas antara klia2 dan KL Sentral adalah sekitar 30 minit (tempoh perjalanan terpendek) dan boleh sampai sehingga satu jam lebih (tempoh terpantas), bergantung kepada operator bas dan jenis bas yang dipilih. Memandangkan tempoh masa perjalanan, secara umumnya, sangat pendek, makanan ringan untuk penumpang tidak disediakan.

Jadual Bas klia2 ke KL Sentral

Bas paling awal yang ada untuk penumpang naiki untuk laluan klia2 ke KL Sentral disediakan oleh operator yang dikenali sebagai Star Shuttle Express. Ia berlepas seawal jam 1:15 pagi. Bas terakhir pula berlepas pada jam 11:15 malam dan disediakan oleh Star Shuttle Express. Bas-bas ini membawa penumpang sepanjang hari, dan terdapat banyak slot masa yang tersedia untuk dipilih oleh penumpang dan pelanggan. Ini memudahkan penumpang untuk menempah atau memilih slot masa yang sesuai dengan keperluan dan kehendak perjalanan mereka. Ini bermakna, jadual bas klia2 ke KL Sentral adalah fleksibel dan boleh diakses oleh semua orang. redBus memberikan pelanggannya pengalaman tempahan yang mudah, menyediakan semua maklumat jadual bas sama ada di laman web atau aplikasi redBus. Harga tambang bas klia2 ke KL Sentral sangat murah dan membolehkan semua jenis pelanggannya membelinya. Dengan redBus, pelanggan juga mempunyai pilihan untuk memilih lokasi pengambilan dan menurunkan penumpang yang disukai.

Aktiviti yang boleh dilakukan di KL Sentral

Kuala Lumpur ialah ibu kota Malaysia dan telah menarik ramai pelancong untuk datang melawat ke sini. Ada banyak perkara dan tempat yang boleh dilawati di Kuala Lumpur. Antara perkara yang menarik dan tempat yang mesti dilawati di Kuala Lumpur adalah:

 • Petronas Tower
 • Menara KL Tower
 • China Town
 • Batu Caves
 • Aquaria KLCC
 • Taman Botani Negara

Ini hanyalah beberapa nama popular dari senarai yang panjang yang dapat menunjukkan kecantikan Kuala Lumpur.

Bagaimanakah Cara untuk Menempah Tiket Bas Dalam Talian dari KLIA2 ke KL Sentral dengan redBus?

redBus adalah penyedia perkhidmatan e-tiket bas yang popular di Malaysia. Anda boleh mendapatkan tiket-tiket bas untuk hampir semua laluan yang ada di Malaysia melalui laman web/app redBus. Salah satu laluan tersebut adalah laluan KLIA2 ke KL Sentral.

Untuk membuat tempahan tiket bas dalam talian dari KLIA 2 ke KL Sentral dengan redBus, sila ikuti langkah-langkah mudah berikut:

 • Buka laman web redBus di pelayar internet anda. Halaman utama akan mempamerkan beberapa ruang pilihan. Masukkan pilihan yang sesuai dengan perjalanan anda.
 • Mula-mula, masukkan tempat bertolak perjalanan anda, iaitu KLIA2, dalam ruang 'Dari'. Kemudian, masukkan KL Sentral sebagai destinasi anda dalam ruang 'Ke'. Seterusnya, pilih tarikh perjalanan anda dan klik pada butang 'Carian'.
 • Setelah itu, halaman web akan menyenaraikan semua bas yang ada untuk laluan dari KLIA 2 ke KL Sentral.
 • Anda boleh menapis bas dengan menggunakan penapis carian yang disediakan. Anda boleh membuat tapisan mengikut Waktu Bertolak, ‘Red Deals’, ‘Cancellable’(Boleh dibatalkan), M-tiket, ‘Reschedulable’ (boleh dijadualkan semula), dan lain-lain, untuk memilih bas yang paling sesuai. Anda juga boleh menapis bas mengikut syarikat koc seperti Airport Coach, Aerobus, dll.
 • Klik pada mana-mana bas yang tersenarai dalam jadual bas KLIA2 ke KL Sentral untuk melihat maklumat terperinci. Anda boleh klik pada opsyen 'Rating & Reviews' yang ada di bawah setiap bas untuk mengetahui serba sedikit tentang pengalaman para penumpang terdahulu . Anda juga dapat melihat gambar-gambar bas dengan klik pada 'Bus Photos'.
 • Klik 'Lihat Tempat Duduk' untuk memilih tempat duduk yang paling sesuai untuk perjalanan anda. Setelah memilih tempat duduk, masukkan tempat naik dan turun dalam ruang ‘Lokasi Bertolak' dan ruang 'Turunkan'. Klik pada butang 'Teruskan Untuk Menempah’ untuk melengkapkan tempahan.
 • Sekarang masukkan maklumat penumpang dan butiran hubungan. Semak semua maklumat, kemudian klik butang ‘Proceed To Pay’ untuk membuat pembayaran bas tiket dari KLIA2 ke KL Sentral.
 • Lengkapkan pembayaran dalam talian untuk mengesahkan tempahan anda. Kemudian anda akan menerima e-tiket/M-tiket bas melalui SMS/emel daripada redBus. Untuk tawaran istimewa dan diskaun eksklusif, semak kod-kod kupon semasa membuat tempahan tiket.

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • KLIA Ekspress
 • Aerobus
 • Airport Coach

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klia2 ke Kl sentral di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Klia2 ke Kl sentral secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/klia2-to-kl-sentral

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/klia2-a-kl-sentral

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Klia2 ke Kl sentral di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Klia2 ke Kl sentral

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Klia2 ke Kl sentral mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Klia2 ke Kl sentral dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡