Plusliner

Carian Plusliner Tiket Bas

Pilihan

Plusliner Imej Bas

Maklumat Tentang Bas Plusliner

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama Rasmi Plusliner Sdn Bhd
2Ditubuhkan di2007
3Kawasan-kawasan Utama yang DiliputiSelangor, Johor, Kedah, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Pahang, Pulau Pinang, Perak dan Perlis
4Pengarah UrusanYBHG TAN SRI DR. Mohd Nadzmi Mohd Salleh
5Jenis-jenis BasBas-bas mewah Satu Tingkat dan bas-bas Ekspres dua tingkat
6Maklumat Penting LainJuga dikenali sebagai ‘King of Highway Express’. Syarikat pertama yang memperkenalkan susun atur 14 tempat duduk solo unik bersama dengan 12 tempat duduk berpasangan dalam bas satu tingkat highway ekonomi ekspres dengan 41 tempat duduk. Syarikat pertama untuk memperkenalkan hiburan digital berkualiti melalui paparan hablur cecair [LCD] skrin besar

Tiket Bas Plusliner Online

Tentang

Plusliner merupakan salah satu nama yang paling dipercayai dan dihormati dalam sektor perkhidmatan perjalanan bas di Malaysia. Ia juga terkenal dengan gelaran Ekspres "King of Highway" kerana memberikan pengalaman perjalanan bas yang terbaik kepada para penumpang. Bas Plusliner menghubungkan beberapa daerah dan bandar di seluruh Malaysia dengan menyediakan perkhidmatan pengangkutan bas yang lancar.Perkhidmatan Plusliner meliputi beberapa kawasan seperti Selangor, Johor, Kedah, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Pahang, Penang, Perak, Perlis, dan sebagainya. Ia beroperasi di pelbagai terminal bas, termasuk Seri Iskandar, Kuala Lumpur, Alor Setar, Kuala Perlis, Kangar, dan lokasi-lokasi yang lain.Pengendali bas ini menyediakan perkhidmatan bas ekspres satu tingkat dan dua tingkat yang mewah. Kesemua bas yang dikendalikan oleh Plusliner telah disediakan dengan kemudahan-kemudahan seperti port pengecasan, penghawa dingin, lampu membaca, Wi-Fi, televisyen sentral, kamera litar tertutup (CCTV), dan tempat duduk boleh laras. Bas serba moden ini meliputi jarak pada kelajuan yang sangat mengagumkan. Plusliner sentiasa menyelenggara dan menjaga keadaan baik semua bas mereka bagi menjamin keselamatan semua penumpang sepanjang perjalanan.Sejarah

Nama rasmi yang didaftarkan oleh syarikat Plusliner ialah Plusliner SDN BHD. Ia merupakan ahli/anak syarikat KTB (Konsortium Transnasional Berhad Group). Pengerusi KTB adalah YBHG TAN SRI DR. Mohd Nadzmi Mohd Salleh.KTB telah wujud sejak tahun 2007 dan merupakan nama yang popular dalam industri pengangkutan bas di Malaysia. Plusliner juga telah beroperasi sejak tahun 2007, namun perkhidmatan bas dikendalikan di bawah nama Plusliner dan bukan di bawah naungan KTB. Syarikat ini mempunyai 14 tahun pengalaman dalam bisnes pengangkutan bas.Plusliner adalah syarikat bas pertama yang memperkenalkan susun atur 14 tempat duduk solo unik bersama dengan 12 tempat duduk berpasangan dalam bas ekspres ekonomi lebuhraya satu tingkat dengan jumlah kapasiti 41 tempat duduk. Ia juga adalah pengendali bas pertama yang memperkenalkan hiburan kualiti digital melalui paparan hablur cecair [LCD] skrin besar untuk para penumpangnya berinteraksi dengan peraduan SMS semasa menonton filem.

Plusliner Alamat / Telefon

Kuala Lumpur Headquarters

KONSORTIUM TRANSNASIONAL BERHAD

No 38 Jalan Chow Kit,

50350 Kuala Lumpur.

Malaysia

Tel No: (603) 40458878


plusliner alamat


Plusliner Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kuala perlis ke Putra jaya09:1522:45TEMPAH SEKARANG
Kuantan ke Mersing01:0023:59TEMPAH SEKARANG
Putra jaya ke Penang08:0023:30TEMPAH SEKARANG
Baling ke Kuala Lumpur09:0023:00TEMPAH SEKARANG
Klang ke Batu gajah09:3017:00TEMPAH SEKARANG

Plusliner di redBus

Kemudahan-kemudahan yang Disediakan

Anda tidak perlu bimbang tentang keselesaan dan keselamatan dalam bas Plusliner. Bas-bas ini menawarkan pelbagai kemudahan kepada para penumpang. Kemudahan-kemudahan ini adalah berbeza mengikuti bas yang anda tempah. Anda akan menemui kemudahan-kemudahan seperti berikut:


plusliner bas

 • Soket mengecas
 • Penghawa dingin
 • Lampu membaca
 • Wi-Fi
 • Tempat duduk boleh sandar
 • Televisyen sentral
 • Televisyen litar tertutup (CCTV)

Semua kemudahan disediakan dengan teliti untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang menyenangkan dan selesa. Penumpang juga boleh memilih dari pilihan tempat duduk solo dan berkembar semasa menempah tiket bas mereka. Bahagian dalamannya juga direka dengan teliti untuk memberikan pengalaman perjalanan yang lancar yang tidak boleh dilupakan.

Laluan-Laluan Popular yang diliputi oleh Bas-Bas Plusliner

Plusliner menyediakan perkhidmatan bas di pelbagai bandar dan meliputi bahagian besar semenanjung Malaysia. Bas-bas Plusliner beroperasi daripada beberapa terminal bas termasuk Seri Iskandar, Puchong, Alor Setar, Kuala Lumpur, Kangar, dan sebagainya. Antara laluan perjalanan popular yang diliputi oleh pengendali bas ini adalah -Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Buat masa ini, Plusliner tidak menyediakan laluan merentas sempadan.

Bandar-Bandar Popular yang diliputi

Bas-bas Plusliner menghubungkan pelbagai bandar dan pekan dengan perkhidmatan bas yang disediakan. Anda boleh menempah tiket bas Plusliner secara online menggunakan laman web atau aplikasi mudah alih redBus. Bandar-bandar yang diliputi oleh bas-bas ini termasuk -Jenis-Jenis Bas yang ditawarkan oleh Plusliner

Apabila membuat perjalanan dengan Plusliner, para penumpang boleh memilih daripada pelbagai jenis bas. Anda boleh memilih daripada jenis-jenis bas berlainan yang tersedia mengikut keperluan dan bajet perjalanan anda. Bas-bas yang ditawarkan oleh pengendali bas ini termasuk -

 • Xtreme
 • Standard
 • Seater
 • Ekonomi


Semua bas ini dilengkapi dengan kemudahan perjalanan yang diperlukan untuk memastikan perjalanan yang selamat dan selesa buat semua penumpang. Ketersediaan bas-bas ini mungkin berbeza bergantung pada laluan dan masa perjalanan. Anda boleh menyemak ketersediaan bas-bas ini secara online di app atau laman web redBus.Layari www.redbus.my untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cara menjalani perjalanan yang selesa dan menyenangkan dengan menempah tiket bas secara online di Malaysia.

Penafian: Jadual bas, laluan, dan tambang adalah tertakluk kepada perubahan. Sila semak laman web atau app redBus untuk mengetahui sebarang perubahan saat terakhir.

Apakah Cara Menempah Tiket Bas Plusliner di redBus?

redBus menyediakan platform yang menyenangkan untuk menempah tiket online Plusliner. Ia adalah platform tempahan bas online yang terbesar di dunia. Anda boleh mengikut langkah-langkah di bawah untuk menempah tiket bas Plusliner secara online dengan redBus:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Plusliner dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Plusliner dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Kenapa Pilih Bas Plusliner untuk Perjalanan Anda?

 • Plusliner Express menyediakan bas-bas mewah satu dan dua tingkat pada harga yang berpatutan.
 • Mereka mempunyai pelbagai laluan di seluruh Malaysia dan meliputi banyak bandar di Semenanjung Malaysia.
 • Bas-bas Plusliner yang menuju ke TBS adalah antara yang paling popular dan beroperasi di bandar-bandar seperti Ipoh. Mereka terkenal kerana mempunyai kakitangan yang berpengalaman, serta memastikan perjalanan yang menepati waktu.
 • Plusliner adalah syarikat bas yang dipercayai dan terkenal kerana menyediakan perkhidmatan yang berkualiti tinggi. Oleh sebab itu, mereka mendapat gelaran bas ‘King of Highway’.
 • Tiket-tiket online Plusliner boleh didapati pada harga terendah di redBus, dan anda juga boleh menggunakan kod diskaun yang ada.
 • Tempahan online untuk pengendali ini bermula 60 hari sebelum tarikh perjalanan, jadi lebih mudah untuk mendapat tempat duduk atas bas-bas ini. Anda boleh memilih tempat duduk apabila anda menempah tiket bas secara online di redBus.
 • Tiket-tiket bas Plusliner yang ditempah online dengan redBus terdapat dalam bentuk M-tiket dan e-tiket yang membantu penumpang menikmati proses menaiki bas tanpa sentuh yang menyenangkan.

Plusliner Tawaran

Memesan tiket bas Plusliner online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Plusliner. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Plusliner

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Plusliner ialah:

 • Standard
 • Xtreme
 • Economy
 • Seater
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Plusliner?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Plusliner yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Plusliner untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Plusliner?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Apakah nombor Plusliner yang boleh dihubungi?
A: Anda boleh menghubungi Plusliner di talian 9876543210.