Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari KLIA ke Kl sentral


Perkhidmatan Bas KLIA ke Kl sentral

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
:
:
:
:
1 jam 3 minit
KLIA
Kl sentral
4

Jarak dengan Bas KLIA ke Kl sentral

Bas Terawal
:
04:55
Bas Terakhir
:
10:45

Jadual Bas dan Harga KLIA ke Kl sentral

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
KLIA Ekspress 04:55 05:00 1 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Aerobus 06:45 17:45 1 jam 15 minit HARGA PANDANGAN
Airport Coach 10:45 10:45 1 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Bas Dari KLIA ke KL Sentral

Laluan KLIA ke KL Sentral di Malaysia sentiasa sibuk kerana ramai orang akan mengembara dari lapangan terbang ke bandar setiap hari. Perjalanan di antara kedua-dua lokasi ini mengambil masa untuk lebih kurang 1 jam 15 minit. Anda boleh menempah tiket bas KLIA ke KL Sentral secara online di redBus dengan mudah.


Tentang KLIA

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, atau lebih dikenali sebagai KLIA adalah lapangan terbang antarabangsa yang terbesar di Malaysia. Ia terletak di daerah Selangor dan jaraknya dari Kuala Lumpur kira-kira 50 km. Ia merupakan hub utama untuk kebanyakan syarikat penerbangan.


Tentang KL Sentral

KL Sentral adalah salah satu hub pengangkutan yang terbesar di Malaysia. Ia terletak di pusat bandar Kuala Lumpur dan sesuai sebagai titik permulaan ataupun sebagai destinasi anda. Ia menghubungkan kawasan pedalaman dengan bandar di Kuala Lumpur, dan dikunjungi setiap hari oleh lebih daripada 180,000 orang. Stesen basnya terletak di bawah hub ini, di mana anda boleh memilih mana-mana pengendali bas untuk sampai ke destinasi anda.


Adakah anda mencari tiket bas dari KLIA ke KL Sentral yang menjimatkan?

Dapatkan tiket bas dari KLIA ke KL Sentral pada harga mampu milik di laman web redBus atau di aplikasi mudah alihnya.


Kenapa Pilih redBus untuk Perjalanan Anda?

redBus merupakan platform terbaik untuk menempah tiket bas online. Ia mempunyai antaramuka yang mesra pengguna untuk membandingkan bas dan membaca ulasan dengan mudah. Tambahan pula, para pengembara boleh menikmati diskaun untuk tempahan tiket online dari masa ke semasa di platform ini.


Cuaca di KL Sentral

Sebagai sebuah bandaraya di negara yang mengalami iklim hutan hujan tropika, Kuala Lumpur mempunyai cuaca yang sederhana panas dan lembap berselang dengan hujan sepanjang tahun. Sukatan suhu purata adalah lebih kurang 28 darjah Celsius. Hujan lebat biasanya berlaku semasa Monsun Barat Daya (Mei hingga September) dan Monsun Timur Laut (November hingga Mac).


Pusat-pusat penginapan di KL Sentral

KL Sentral terletak di lokasi yang baik di Kuala Lumpur, di mana anda boleh mendapat pelbagai pilihan penginapan di sekeliling stesen tersebut, termasuk hotel, asrama, inap desa, dll.


Makanan yang Disyorkan di KL Sentral

Anda boleh menikmati pelbagai hidangan tempatan lazat di restoran yang terletak di KL Sentral, serta gerai makanan dan kafe yang berdekatan dengan stesen ini.


Aktiviti-aktiviti untuk dilakukan di KL Sentral

 • Mencuba hidangan di salah sebuah restoran di sana
 • Mengunjungi salun rambut
 • Membeli-belah di beraneka kedai yang terdapat di hub itu

Tempat-tempat untuk dikunjungi yang berdekatan dengan KL Sentral

 • Menara Berkembar Petronas
 • Batu Caves
 • Taman Tema Sunway Lagoon
 • Jalan Alor

Pilihan pengangkutan di KL Sentral

KL Sentral merupakan sebuah hab pengangkutan. Terdapat pelbagai mod pengangkutan yang anda boleh naiki seperti bas, teksi, kereta api, dll., untuk melancong di dalam dan di luar bandar.


Masa Sesuai untuk Mengunjungi KL Sentral

Anda boleh mengunjungi Kuala Lumpur pada bila-bila masa sepanjang tahun, namun masa yang paling sesuai adalah di antara Mei dan Ogos.


Tambang bas dari KLIA ke KL Sentral

Tambang bas untuk perjalanan dari KLIA ke KL Sentral biasanya di antara RM 10.8 dan RM 15. Namun begitu, harga tiket juga bergantung pada tempat duduk dan pengendali bas yang tersedia.


Syarikat Bas dari KLIA ke KL Sentral yang Popular


Tempat Perlepasan dan Ketibaan

Tempat Perlepasan di KLIA

 • KLIA
 • KLIA2
 • KLIA1

Tempat Ketibaan di KL Sentral

 • KL Sentral

Apakah cara untuk menempah tiket bas secara online di redBus dari KLIA ke Kl sentral?

Sila ikuti langkah-langkah berikut untuk menempah online tiket bas di redBus dari KLIA ke Kl sentral -

 • Skrol ke bahagian atas muka laman ini.
 • Klik 'Ubah' untuk mengubah tarikh. Anda juga boleh mengubah laluan di sini. Selepas memilih tarikh, klik 'Carian'.
 • Senarai bas dari KLIA ke Kl sentral akan dipaparkan berdasarkan tarikh yang anda telah pilih. Pilih bas anda selepas membuat perbandingan.
 • Sekarang, pilih tempat duduk, tempat menaiki bas, dan tempat menurun dari bas.
 • Masukkan butiran penumpang and buat bayaran.
 • Penempahan anda telah berjaya selepas membuat bayaran. Anda akan menerima tiket bas online anda melalui emel dan SMS.

Bas Dari KLIA ke KL Sentral


Bas Dari KLIA ke KL SentralSoalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas KLIA ke Kl sentral di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas KLIA hingga Kl sentral adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari KLIA ke Kl sentral?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket KLIA ke Kl sentral?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas KLIA hingga Kl sentral semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • KLIA Ekspress
 • Aerobus
 • Airport Coach

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari KLIA ke Kl sentral di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas KLIA ke Kl sentral secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/klia-to-kl-sentral

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/klia-a-kl-sentral

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari KLIA ke Kl sentral di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket KLIA ke Kl sentral

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas KLIA ke Kl sentral mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas KLIA ke Kl sentral dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Tiket Bas Balik Online

  redBus membolehkan penggunanya merancang tarikh pulang semasa menempah tiket bas KLIA ke KL Sentral secara online. Apabila anda membuat carian tiket bas untuk KLIA ke KL Sentral di platform, anda boleh menempah tarikh pulang yang diingini untuk perjalanan dari KL Sentral ke KLIA . Anda boleh membuat pembayaran untuk tarikh pelepasan dan tarikh pulang sekaligus.

  Jika anda belum menetapkan tarikh perjalanan pulang, anda boleh melakukan sedemikian apabila senarai bas yang tersedia untuk perjalanan anda dipaparkan di redBus dengan menggunakan butang 'Add a return ticket'.  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡