Bas Transnasional

Carian Transnasional Tiket Bas

Official Transnasional Booking partner

24*7 customer service(Call & Chat)

24*7 customer service(Call & Chat)

<strong>36 Mn+</strong> users trust us

36 Mn+ users trust us

Assured seat of your choice

Assured seat of your choice

<strong>2,00,000+</strong> bookings per day<br>World's largest online bus ticket booking platform

2,00,000+ bookings per day
World's largest online bus ticket booking platform

<strong>Secured and Verified payment options</strong>

Secured and Verified payment options

mastercard, visa, boost, touchngo, Grabpay

Table of Content

Transnasional Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

Transnasional Bas

Sr. No.Tajuk Maklumat
1Nama RasmiTransnasional Express
2Ditubuhkan di 2007
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiBandar-bandar di Malaysia dan Singapura
4PemilikYBhg. Tan Sri Dr. Mohd Nadzmi Mohd Salleh - Pengerusi KTB
5Jenis-jenis BasBas-bas Mewah Satu Tingkat dengan 39 tempat duduk dan Bas-bas Ekspres Dua Tingkat, Bas-bas Jumbo Aerodinamik dengan 69 tempat duduk, Koc VIP dengan 39 tempat duduk
6Maklumat Penting LainBas-bas baru Transnasional memenuhi piawaian keselamatan ECE R66 Eropah untuk piawaian bumbung langgar dan dilengkapi dengan tali pinggang keledar tempat duduk depan sejak tahun 2005

Tiket Bas Transnasional Online

Transnasional Express bermula pada tahun 2007 dengan armada kecil yang menghubungkan beberapa buah bandar di Malaysia. Hari ini, perkhidmatan basnya tersedia di seluruh negara dengan pelbagai bas ke Singapura juga. Pengendali bas ini memenuhi pelbagai keperluan penumpang-penumpangnya dan mengendalikan lebih kurang 1500 buah bas merentasi seluruh Malaysia. Selain daripada menyediakan perkhidmatan pengangkutan ke beberapa bandar di Malaysia, Transnasional turut menyediakan perkhidmatan dari/ke Singapura. Transnasional kini merupakan salah satu pengendali bas yang paling terkenal di Malaysia dan menawarkan perkhidmatan terbaik pada setiap masa.

Transnasional menyediakan 4 jenis bas: bas dengan 39 buah tempat duduk tunggal yang mewah, bas ekspres dua tingkat, bas jumbo Aerodynamic dengan 69 buah tempat duduk, dan koc VIP dengan 39 buah tempat duduk. Harga tiket bergantung pada jenis bas yang anda pilih. Bas-bas ini menyambung sekitar 200 destinasi. Anda boleh menempah tiket bas online Transnasional secara melalui redBus dengan mudah.

Transnasional adalah peneraju di kalangan lima anak syarikat KTB. Ia mengangkut lebih kurang 60 juta orang penumpang setiap tahun. Antara bandar-bandar utama di Malaysia yang diliputi oleh Transnasional adalah Kuala Lumpur, Kuantan, Ipoh, Klang, dan Kangar.

Perkhidmatan Bas Transnasional

Bas Transnasional menjadi pilihan penduduk tempatan dan pelancong di Malaysia. Pengendali bas ini menawarkan bas di pelbagai laluan domestik dan antarabangsa. Anda boleh menempah bas Transnasional pada kadar yang berpatutan dan menikmati perjalanan yang menyenangkan. Bas-bas ini sering tersedia di semua laluan dan anda boleh menempahnya pada bila-bila masa dari redBus. Perkhidmatan bas disediakan sepanjang hari, dan terdapat juga beberapa bas Transnasional yang beroperasi di waktu petang. Bas Transnasional adalah pilihan yang baik untuk perjalanan yang selesa pada kadar yang munasabah.

Kemudahan Bas Transnasional

Bas Ekspres Transnasional disediakan dengan beberapa kemudahan terbaik dan moden yang membolehkan anda menikmati perjalanan selamat dan berehat sepanjang perjalanan.

 • Penghawa dingin
 • Wi-Fi
 • Tempat duduk bersandar
 • Port pengecas
 • Lampu membaca
 • Ruang bagasiKemudahan-kemudahan yang Disediakan

Transnasional mempunyai pelbagai jenis bas dengan kemudahan-kemudahan dan tambang-tambang berbeza. Antaranya adalah - Kelab Ekonomi Perniagaan, Kelas Kelab Ekonomi, Coach Eksekutif, Standard, Perniagaan.
Transnasional_bus_ticket_booking

Kesemua bas ini memenuhi permintaan perjalanan penumpang yang berbeza-beza. Penumpang boleh mendapatkan maklumat lanjut berkaitan jenis bas tertentu melalui aplikasi redBus semasa membuat tempahan.

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Bas Transnasional

Transnasional membantu ramai orang membuat perjalanan dengan selesa kerana menghubungkan pelbagai bandar di Malaysia dan Singapura. Kebanyakan laluan yang diliputi oleh pengendali ini sibuk pada hujung minggu dan cuti am. Para penumpang boleh menggunakan aplikasi redBus untuk menempah tiket bas secara dengan terlebih dahulu. Antara laluan-laluan popular yang diliputi oleh syarikat bas ini adalah -

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Laluan rentas sempadan yang paling popular yang dilakukan oleh Ekspres Transnasional adalah dari Kuantan ke Singapura. Anda boleh menyemak jumlah bas yang tersedia di laluan pilihan anda melalui aplikasi/laman web mudah alih redBus.

Popular Bus Terminals

 • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
 • Terminal Kuantan Sentral
 • Jln Terminal Selatan
 • Melaka Sentral
 • Larkin Sentral
 • Terminal Bus Shahab Perdana

Bandar Popular Yang Dilalui

Hampir semua bandar-bandar di Malaysia dan Singapura diliputi oleh Transnasional. Antara bandar-bandar yang paling popular adalah

 • Johor Bahru
 • Kangar
 • Mersing
 • Alor Setar
 • Baling
 • Kuala Terengganu
 • Ipoh
 • Gemas
 • Bahau
 • Melaka
 • Kuantan

Melawat Destinasi Keagamaan Popular dengan Transnasional

Di samping perkhidmatan cemerlangnya dalam menyediakan menyediakan pengalaman perjalanan yang sukar dilupakan, Transnasional juga memenuhi keperluan sentimen keagamaan penumpangnya. Bas dan pakej khas boleh tersedia untuk pelbagai Rombongan Keagamaan ke seluruh negara.

Transnasional bersedia membawa penumpang ke Masjid dan Kuil seperti Kuil Sri Mahamariamman yang terkenal di Kuala Lumpur.

Penumpang boleh melihat jenis bas dan laluan yang tersedia untuk membuat tempahan ke mana-mana Rombongan Keagamaan tertentu melalui aplikasi redBus.

Penafian: Jadual bas, laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Dapatkan maklumat terkini melalui aplikasi atau laman web redBus.

Transnasional Alamat

Kuala Lumpur Headquarters

KONSORTIUM TRANSNASIONAL BERHAD

No 38 Jalan Chow Kit,

50350 Kuala Lumpur.

Malaysia

Telefon : 603- 4045 8878


transnasional alamat

Bagaimana cara untuk menempah bas Transnasional melalui redBus?

Membuat tempahan tiket bas online untuk Transnasional bukan lagi perkara rumit. redBus telah membantu memudahkan pengguna untuk menempah tiket dalam masa yang singkat. Aplikasi ini amat mudah dan mesra pengguna, sesiapa sahaja boleh menempah tiket dengan menggunakan aplikasi redBus dengan mudah berpandukan arahan tertentu. Pengguna hanya perlu mengikuti langkah-langkah yang disebutkan di bawah:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Transnasional dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Transnasional dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Jenis-Jenis Bas milik Transnasional

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Transnasional ialah:

 • Executive(2+1)
 • Economy(2+2)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Transnasional di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Transnasional. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Transnasional?
Anda boleh melawat kaunter tiket Transnasional yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Transnasional untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas online.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Transnasional?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform online seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Apakah nombor Transnasional yang boleh dihubungi?
Anda boleh menghubungi Transnasional di talian +03-4045-8878.
Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Transnasional?
Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Transnasional di platform redBus?
Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.