Transnasional

Carian Transnasional Tiket Bas

Pilihan

Transnasional Imej Bas

Transnasional Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Malacca ke Ipoh08:0022:00TEMPAH SEKARANG
Kuala terengganu ke Puchong09:0023:00TEMPAH SEKARANG
Kuantan ke Singapore09:0022:30TEMPAH SEKARANG
Putra jaya ke Teluk intan07:4021:30TEMPAH SEKARANG
Kangar ke Malacca08:3022:00TEMPAH SEKARANG

Transnasional di redBus

Menaiki Bas Transnasional

Transnasional telah bermula dalam industri pengangkutan semenjak tahun 2007. Sejak dari itu, ia telah menjadi salah satu operator bas terbaik dalam negara. Transnasional menyediakan perkhidmatannya memenuhi kehendak pelbagai jenis penumpang dan menguruskan lebih kurang 1500 buah bas di seluruh Malaysia dan Singapura. Bas-bas ini mempunyai perbezaan tersendiri berdasarkan kapasiti pengalaman perjalanan yang berbeza. Transnasional membawa penumpang ke kira-kira 250 laluan yang dengan pelbagai jenis basnya yang menghubungkan pelbagai bandar besar dan kecil.

Kira-kira 60 juta penumpang melakukan perjalanan dengan menaiki bas Transnasional setiap tahun di laluan yang berbeza. Jika dibandingkan dengan nama-nama terkenal lain dari Industri Pelancongan yang lama berkembang, Transnasional telah berjaya menduduki tangga sepuluh teratas di seluruh Malaysia dan Singapura. Ini berjaya dilakukan oleh kerana operasi dan perkhidmatannya yang cekap dan cemerlang.

Bagaimanakah cara untuk menempah tiket bas Transnasional melalui redBus?

Membuat tempahan tiket bas untuk Transnasional secara online bukan lagi perkara rumit. redBus telah membantu memudahkan pengguna untuk menempah tiket dalam masa yang singkat. Aplikasi ini amat mudah dan mesra pengguna, sesiapa sahaja boleh menempah tiket dengan menggunakan aplikasi redBus dengan mudah berpandukan arahan tertentu. Pengguna hanya perlu mengikuti langkah-langkah yang disebutkan di bawah:

● Buka aplikasi redBus atau log masuk ke akaun anda melalui laman web rasmi redBus.

● Masukkan maklumat seperti ‘Dari’ dan ‘Ke’ berserta lokasi dari mana anda akan menaiki bas dan destinasinya.

● Masukkan tarikh tempahan yang hendak dibeli.

● Setelah memilih jenis bas, tempat duduk tertentu boleh dipilih dari susunan tempat duduk.

● Setelah membuat ‘Carian’, kesemua bas yang berkaitan akan dipaparkan di skrin.

● Tempahan boleh diteruskan dengan memilih bas yang bersesuaian.

● Setelah membuat tempahan tiket bas online Transnasional, anda boleh membuat pembayaran menggunakan Kad Kredit atau Kad Debit.

Sejarah Transnasional

Ditubuhkan pada tahun 2007, Transnasional merupakan syarikat operator bas jarak jauh yang sangat popular hingga ke hari ini. Ini disebabkan oleh keupayaan mereka memenuhi keperluan dan kehendak penumpang. Mereka mengendalikan lebih dari seribu buah bas di seluruh Malaysia dan Singapura. Membentuk rangkaian yang kukuh meliputi kedua-dua wilayah ini, mereka membawa penumpang ke pelbagai tempat termasuk Kuala Lumpur, Kuantan, Melaka, Klang, Ipoh, dan sebagainya. Bas-basnya terbahagi kepada beberapa jenis, bergantung kepada pengalaman yang akan diberikan semasa dalam perjalanan. Transnasional membawa penumpang ke lebih daripada 200 laluan dengan pelbagai jenis bas yang menghubungkan bandar-bandar kecil serta besar, Transnasional mempunyai berjuta-juta penumpang yang menaiki basnya menuju ke pelbagai laluan setiap tahun.

Transnasional, walau agak baru apabila dibandingkan dengan sebilangan besar pesaingnya, ia berada dalam senarai sepuluh bas teratas di seluruh Singapura dan Malaysia. Ini berjaya dilakukan berikutan keupayaan operator ini untuk memenuhi keperluan penumpang dan memberikan mereka pengalaman perjalanan yang paling selesa serta menyeronokkan. Ia menyediakan penumpangnya dengan pelbagai kemudahan, termasuk kemudahan WiFi di dalam sesetengah bas. Bas-bas mereka dilengkapi dengan tempat duduk boleh laras dan selesa, disamping ruang kaki yang cukup luas.

Kemudahan di Transnasional

Transnasional mengamalkan pendekatan mesra pelanggan dalam setiap operasinya yang mana ia telah berjaya menawan kesetiaan penumpang yang tinggi. Transnasional berazam untuk menyediakan perkhidmatan terbaik melalui kakitangannya yang terbaik di seluruh negara. Di dalam bas Transnasional, terdapat pelbagai kemudahan yang boleh digunakan oleh penumpang bergantung kepada jenis bas yang dipilih. Walau bagaimanapun, penumpang akan berpeluang menggunakan kemudahan yang disediakan dalam Bas Transnasional seperti:

● Soket Pengecas

● Wi-Fi

● Penyaman Udara Persendirian

● Kerusi boleh Laras

● Ruang Kaki yang Luas

● Lampu Bacaan

● Penjejak GPS

Bas Transnasional mengaktifkan GPS agar penumpang dapat mengetahui kedudukan mereka pada bila-bila masa dan menyemak status langsung bas mereka. Hampir kesemua bas Transnasional dilengkapi dengan cecair sanitasi tangan dan topeng pelitup muka berpandukan garis panduan yang ditetapkan oleh kerajaan sepanjang situasi COVID-19.

Dalam menghadapi situasi semasa wabak Pandemik COVID-19 global, Transnasional memastikan pembersihan yang teliti ke atas semua basnya selepas setiap perjalanan. Ketersediaan sanitasi tangan yang kerap dipastikan di dalam bas. Semua penumpang dikehendaki memakai topeng pelitup muka sepanjang perjalanan mereka menaiki bas Transnasional.

Laluan Perjalanan Popular

Transnasional menghubungkan pelbagai bandar di Malaysia dan Singapura. Ini ternyata memudahkan pergerakan penduduk tempatan serta pelancong untuk berulang-alik dalam keadaan selesa dan mewah. Kebanyakan laluan oleh Transnasional dilakukan pada hujung minggu dan hari cuti. Penumpang boleh menggunakan aplikasi redBus untuk menempah tiket bas Transnasional secara online terlebih dahulu. Antara laluan popular Transnasional adalah seperti:

● Kuala Terengganu ke Kuantan Sentral

● Gemas ke Terminal Kuantan Sentral

● Melaka ke Ipoh

● Terminal Bersepadu Selatan (TBS) ke Kuala Perlis

● Bahau ke Terminal Bas Larkin JB

● Terminal Kuantan Sentral ke Kuala Lumpur

Seperti yang dinyatakan, jadual dan ketersediaan bas untuk semua laluan boleh disemak secara online melalui aplikasi redBus. Pengguna boleh memilih tempat turun serta tempat menaiki bas mengikut kesesuaian mereka.

Jenis Bas Transnasional

Antara pelbagai jenis bas sebanyak 1500 buah yang dikendalikan oleh Transnasional, setiap darinya berbeza dan memenuhi pelbagai bentuk keperluan penumpang yang lebih ramai. Transnasional mempunyai pelbagai jenis bas dengan kemudahan dan tambang yang berbeza yang membawa penumpang di 250 laluan. Penumpang boleh menempah tiket mereka berdasarkan jenis bas Transnasional berikut:

● Kelab Ekonomi Perniagaan

● Kelas Kelab Ekonomi

● Coach Eksekutif

● Standard

● Perniagaan

Kesemua bas ini memenuhi permintaan perjalanan penumpang yang berbeza-beza. Penumpang boleh mendapatkan maklumat lanjut berkaitan jenis bas tertentu melalui aplikasi redBus semasa membuat tempahan.

Bandar Popular Yang Dilalui

Memandangkan bilangan Syarikat Bas semakin meningkat, Transnasional meluaskan perkhidmatannya ke serata bandar. Dari Malaysia ke Singapura, bas Transnasional membawa penumpangnya hampir kesemua bandar. Antara bandar paling popular yang dilalui bas Transnasional disenaraikan di bawah:

● Johor Bahru

● Kangar

● Mersing

● Alor Setar

● Baling

● Kuala Terengganu

● Ipoh

● Gemas

● Bahau

● Melaka

● Kuantan

Ini antara bandar-bandar yang paling kerap dilalui di seluruh Malaysia dan Singapura. Tiket untuk ke bandar-bandar ini biasanya terjual dengan cepat. Penumpang boleh menggunakan aplikasi redBus untuk membeli tiket mereka pada masa yang sesuai, terutamanya pada hari cuti umum dan hujung minggu.

Melawat Destinasi Keagamaan Popular dengan Transnasional

Di samping perkhidmatan cemerlangnya dalam menyediakan menyediakan pengalaman perjalanan yang sukar dilupakan, Transnasional juga memenuhi keperluan sentimen keagamaan penumpangnya. Bas dan pakej khas boleh tersedia untuk pelbagai Rombongan Keagamaan ke seluruh negara. Transnasional bersedia membawa penumpang ke Masjid dan Kuil seperti Kuil Sri Mahamariamman yang terkenal di Kuala Lumpur.

Penumpang boleh melihat jenis bas dan laluan yang tersedia untuk membuat tempahan ke mana-mana Rombongan Keagamaan tertentu melalui aplikasi redBus.

Untuk maklumat lanjut, lawati www.redbus.my dan dapatkan perjalanan yang mudah dan selesa dengan menempah tiket bas dalam talian di Malaysia.

Langkah Berjaga-jaga COVID-19 Semasa Menaiki Bas Transnasional

Transnasional merupakan sebuah operator bas multinasional yang berpusat di Asia Tenggara. Ia mempunyai kira-kira 1500 buah bas yang membawa penumpang ke pelbagai lokasi di Malaysia dan Singapura. Antara langkah-langkah pencegahan yang perlu dipatuhi ketika menaiki bas Transnasional adalah seperti berikut:

Kesemua bas Transnasional menjalani proses sanitasi berkala. Semua penumpang akan disediakan dengan cecair sanitasi tangan. Anda perlu mengimbas suhu badan sebelum menaiki bas-bas Transnasional.

Anda perlu memakai topeng pelitup muka sepanjang masa apabila menaiki bas Transnasional dan sentiasa menjaga kebersihan diri.

Tempah tiket Transnasional secara online untuk mengelakkan dari bersesakan di kaunter tempahan tiket.

Patuhi arahan yang ditetapkan oleh pihak berkuasa tempatan untuk mengelakkan situasi COVID dan sentiasa menjaga penjarakan sosial.

Laluan tempatan yang dilakukan oleh Transnasional

Transnasional membawa penumpang ke lebih kurang 250 laluan ke pelbagai destinasi berbeza di seluruh Malaysia. Mereka menyediakan perkhidmatan bas kepada kira-kira 60 juta penumpang setiap tahun. Antara laluan bas utama Transnasional adalah seperti berikut:

● Melaka ke Ipoh

● Kuala Terengganu ke Puchong

● Putra Jaya ke Teluk Intan

● Kangar ke Melaka

● Johor Bahru ke Kuala Rompin

● Kuantan ke Kemaman

Laluan rentas sempadan oleh Transnasional

Laluan rentas sempadan yang paling popular yang dilakukan oleh Ekspres Transnasional adalah dari Kuantan ke Singapura. Anda boleh menyemak jumlah bas yang tersedia di laluan pilihan anda melalui aplikasi/laman web mudah alih redBus.

Penafian: Jadual bas, laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Dapatkan maklumat terkini melalui aplikasi atau laman web redBus. 


Tempah tiket bas dengan redBus 

Transnasional Address

Headquarter address:

Kuala Lumpur Headquarters

KONSORTIUM TRANSNASIONAL BERHAD

No 38 Jalan Chow Kit,

50350 Kuala Lumpur.

Malaysia

Telephone Number: 603- 4045 8878

Perkhidmatan Bas Transnasional

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Transnasional Tawaran

Memesan tiket bas Transnasional online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Transnasional. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Transnasional

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Transnasional ialah:

  • Business Economy Club
  • Economy Club Class
  • Business
  • Standard
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Transnasional di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Transnasional. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Transnasional?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Transnasional yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Transnasional untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Transnasional?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Apakah nombor Transnasional yang boleh dihubungi?
A: Anda boleh menghubungi Transnasional di talian +03-4045-8878.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Transnasional?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Transnasional di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.