Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Ipoh ke Cameron highlands

Jadual Bas dan Harga Ipoh ke Cameron highlands

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Unititi Express 10:30 16:00 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
CS Travel and Tours 11:15 15:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Ipoh ke Cameron highlands?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Ipoh ke Cameron highlands?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Ipoh ke Cameron highlands semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Ipoh ke Cameron highlands di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Ipoh ke Cameron highlandsadalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Berjalan dari Ipoh ke Cameron Highlands dengan menggunakan Bas

Panduan Perjalanan Bas dari Ipoh ke Tanah Tinggi Cameron

Ipoh, ibu kota Negeri Perak di Malaysia, juga dikenali sebagai pintu masuk ke Cameron Highlands. Cameron Highlands adalah sebuah daerah di Pahang, Malaysia berkongsi sebahagian dari sempadannya dengan Perak. Stasiun bukit adalah rumah bagi jalan setapak hutan, perkebunan teh, dan ladang strawberi. Dataran tinggi menjadi tuan rumah kepada penanaman strawberi yang sangat besar yang patut dikunjungi oleh para pencinta alam. Jarak jalan dari Ipoh ke Tanah Tinggi Cameron adalah sekitar 92 km dan mengambil masa lebih kurang 2-3 jam dengan jalan darat. Anda juga boleh menaiki bas ke Cameron Highlands dari Ipoh. Untiti Express dan CS Travel and Tours mengendalikan bas melalui laluan ini. Tiket bas Ipoh ke Tanah Tinggi Cameron di laluan ini akan berharga Malaysia Ringette (MYR) 20 dan bergantung pada bas yang anda naiki.

Butiran Tiket Bas Online Ipoh ke Tanah Tinggi Cameron

Dengan dua pengendali yang menaiki pengangkutan dari Ipoh ke Tanah Tinggi Cameron pada waktu yang berlainan dalam sehari, anda kini boleh menempah tiket dengan mudah dan melakukan perjalanan melalui bas ke Tanah Tinggi Cameron dari Ipoh. Bas pertama hari ini bertolak pada pukul 10.30 pagi dan bas terakhir bertolak pada pukul 4.30 petang. Semua bas bertolak dari Terminal Amanjaya. Titik turun untuk perjalanan bas Ipoh ke Cameron Highlands tetap sama dan Pahang di Cameron Highlands. Ia adalah perjalanan tanpa henti dari Ipoh ke Tanah Tinggi Cameron. Semua bas yang menaiki bas dari Ipoh ke Cameron Highlands bermula di Ipoh dan menurunkan penumpang di tempat tujuan-Cameron Highlands. Bas adalah bas tempat duduk dengan ruang dalaman yang selesa dan pemandu yang berpengalaman.

Perkara yang boleh dilakukan di Tanah Tinggi Cameron

Bas ke Tanah Tinggi Cameron dari Ipoh mengambil masa dua jam, menjadikan pelancong seharian menjelajah wilayah ini. Diasaskan oleh penjajah Inggeris, dataran tinggi sangat memberi inspirasi, dan seluruh stesen bukit dimodelkan seperti kampung tradisional Inggeris. Bertujuan memberi kelonggaran dari musim panas di dataran rendah, anda akan mendapat banyak pengaruh bahasa Inggeris di rantau ini. Dari lawatan ke kebun mawar dan bunga lavender, pengambilan strawberi dan menikmati teh Inggeris di bangunan kolonial tradisional, Cameron Highlands menawarkan banyak perkara kepada pencinta alam. Beberapa perkara yang boleh anda lakukan di sini:

 • Mengembara di Ladang Teh Boh

Keistimewaan perjalanan ke Cameron Highlands, di ladang Teh Boh, anda dapat menikmati ladang teh bertingkat hijau yang subur dan mengetahui bagaimana teh ditanam dan dituai. Anda boleh mencuba beberapa minuman khas di kedai teh yang menggembirakan dan mengambil cenderahati untuk anda sendiri.

 • Nikmati wangian di Taman Bunga Puan Robertson.

Sekiranya anda menyukai flora dan fauna, nikmati bunga mawar di tempat ini di lereng bukit yang indah. Anda juga dapat menikmati pemandangan panorama lembah di bawah ini.

 • Mendaki Gunung Brinchang

Gunung Brinchang adalah salah satu puncak utama, dan kenaikan di sepanjang gunung yang berliku adalah perjalanan yang menarik.

 • Pergi, Memetik Strawberry

Raaju's Hill Strawberry Farm diketahui mempunyai sebilangan strawberi yang paling enak kerana lokasinya yang strategik di lembah berkabut. Tempat yang bagus untuk dikunjungi bersama anak-anak dan memilih sekilo strawberi untuk dinikmati semasa memandu pulang.

 • Terokai denai hutan

Jalur hutan di seluruh wilayah sangat sesuai untuk mereka yang gemar meneroka. Laluan ini akan membawa anda ke bukit-bukit berhutan, menyusuri lembah-lembah yang menyapu, dan membantu anda menikmati gunung-gunung yang indah dengan puncak berkabut dan air terjun.

Petua untuk menempah tiket bas online Ipoh ke Cameron Highlands

redBus menawarkan perkhidmatan hebat untuk menempah pengangkutan anda dari Ipoh ke Tanah Tinggi Cameron. Yang perlu anda lakukan adalah terus ke laman web atau aplikasi tempahan mereka dan membuat tempahan anda. Maklumat jadual bas Ipoh ke Cameron Highlands akan membantu anda membuat tempahan mengikut keselesaan anda. Tempat ambil dan turun untuk semua pengendali bas di redBus adalah sama dan anda akan mendapat maklumat mengenai laluan semasa anda membuat tempahan.

Laman web ini menawarkan perincian kemudahan yang disediakan, foto, perincian pick-up, dan drop-off, dan penilaian dan ulasan untuk membuat keputusan yang tepat. redBus dengan bangga menawarkan perkhidmatan pelanggan yang teladan, dan meja sokongan pelanggan 24 * 7 tersedia untuk membantu anda membuat tempahan. Perjalanan Ipoh ke Tanah Tinggi Cameron anda menjadi lebih mudah dengan redBus.

Bagaimanakah Cara untuk Menempah Tiket Bas Dalam Talian dari Ipoh ke Cameron Highlands, dengan redBus

Anda boleh mendapat tawaran terbaik untuk bas dari Ipoh ke Cameron Highlands, jika membuat tempahan dengan redBus. Anda hanya perlu ikuti beberapa langkah mudah untuk menerima tiket yang disahkan dalam bentuk e-tiket atau M-tiket. Jom tengok kaedah mudah berikut untuk menempah tiket bas dalam talian dari Ipoh ke Cameron Highlands.

 • Isikan ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ dengan memasukkan Ipoh dan Cameron Highlands, kemudian pilih tarikh bertolak dan tarikh pulang (jika perlu) untuk memulakan pencarian bas.
 • Pada halaman hasil carian, pastikan anda menyemak setiap pilihan yang ada dan jangan lupa untuk membuat perbandingan kemudahan-kemudahan bas, tempat bertolak dan tempat untuk diturunkan, dan sebagainya. Anda juga boleh menggunakan penapis carian atau menyusun hasil carian untuk kemudahan anda.
 • Maklumat penuh bas akan menunjukkan jarak dan tempoh perjalanan Ipoh ke Cameron Highlands bagi setiap bas. Selepas telah memilih bas, klik pada butang ‘Lihat Tempat Duduk’.
 • Kini anda boleh memilih tempat duduk anda, kemudian pilih tempat bertolak dan tempat untuk diturunkan. Selepas itu, sila klik butang ‘Proceed To Pay’.
 • Anda diperlukan untuk memberi nama, umur dan butiran hubungan untuk setiap penumpang. Setelah itu, anda boleh membayar tambang bas dengan menggunakan mana-mana kaedah pembayaran yang ada. Tiket yang telah disahkan akan dihantar ke ID emel dan nombor telefon yang telah anda isi dalam borang.

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Unititi Express
 • CS Travel and Tours

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Ipoh ke Cameron highlands di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Ipoh ke Cameron highlands secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/ipoh-to-cameron-highlands

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/ipoh-a-cameron-highlands

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Ipoh

  • Ipoh Amanjaya

  Cameron highlands

  • Tanah rata bus terminal

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Ipoh ke Cameron highlands di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Ipoh ke Cameron highlands

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Ipoh ke Cameron highlands mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Ipoh ke Cameron highlands dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡