Mayang Sari Express

Carian Mayang Sari Express Tiket Bas

Pilihan

Mayang Sari Express Imej Bas

Mayang Sari Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Pontian ke Muar08:3019:00TEMPAH SEKARANG
Kuala Lumpur ke Batu pahat03:3023:30TEMPAH SEKARANG
Penang ke Kuala Lumpur00:0023:59TEMPAH SEKARANG
Muar ke Johor bahru07:3020:30TEMPAH SEKARANG
Malacca ke Klang08:3020:15TEMPAH SEKARANG

Tempahan Tiket Bas Mayang Sari Express

Mengenai Mayang Sari


Mayang Sari adalah antara operator bas tertua dan paling dipercayai di Malaysia. Mayang Sari ditubuhkan pada tahun 1993 di Muar yang terletak di bandar Johor. Apa yang bermula sebagai operasi terhad dengan hanya dua bas telah berkembang melangkaui imaginasi. Kini, Mayang Sari memiliki lebih daripada seratus buah bas yang berkhidmat di semua bandar utama dan bandar di Malaysia. Pada asalnya operasi terhad kepada dua laluan utama; antara Muar ke Johor dan Baru ke Kota Tinggi.


Dengan pertambahan permintaan untuk perkhidmatan bas merentasi pelbagai laluan, Mayang Sari secara beransur-ansur mengembangkan operasinya di seluruh Semenanjung Malaysia. Mayang Sari berhasrat untuk memberikan pengalaman perjalanan bas terbaik kepada pelanggannya pada harga yang paling berpatutan. Mayang Sari adalah segalanya tentang tambang murah serta kemudahan dan keselesaan yang diberi. Kesemua bas Mayang Sari dilengkapi dengan kemudahan perjalanan yang diperlukan untuk memberi pengalaman perjalanan selesa dan selamat untuk penumpang. Anda juga boleh menempah Mayang Sari secara online dengan mudah menggunakan portal online redBus.


Sejarah Mayang Sari Express


Mayang Sari adalah operator bas ekspres yang dimiliki oleh Aerosystem Tours and Travels. Ia berpangkalan di Muar, Johor, Malaysia. Perkhidmatan mereka bermula pada tahun 1993 dengan hanya dua buah bas. Ia telah berkembang lebih besar dan kini operator yang sering menjadi permintaan dengan lebih daripada 100 buah bas untuk pelbagai laluan. Dengan pengalaman hampir 30 tahun, operator bas terkemuka ini telah berada di tempat teratas dengan perkhidmatan mereka yang terbaik.


Perkhidmatan bas Mayang Sari Express menawarkan kedua-dua dek tunggal dan bas dek dua tingkat. Dek tunggal dan bas dua tingkat mempunyai 27, 30, atau 45 kerusi. Kesemua basnya mempunyai kemudahan asas dan kakitangannya juga cekap. Laluan perkhidmatan pada masa ini tertumpu kepada rantau Semenanjung. Laluan biasanya adalah dari Muar, Terminal JB Larkin, dan Pulau Pinang di Johor ke bandar-bandar terkemuka lain di rantau ini. Destinasi utama ialah Kuala Lumpur dan Melaka.


Ibu pejabat Mayang Sari Express terletak di Muar. Syarikat ini mempunyai 12 cawangan tambahan. Kaunter-kaunter yang tersedia untuk kemudahan pelanggan ini terletak di Muar, Pontian, Johor Bahru, Melaka, Kuala Lumpur (TBS), Kuantan, Kota Tinggi, Merlimau, Shah Alam, Klang, Seremban, dan Jasin. Waktu operasi pejabat adalah dari 7-9 pada hari bekerja dan 9-5 pada hujung minggu.


Kemudahan Yang Ditawarkan oleh Mayang Sari


Mayang Sari terkenal kerana mengutamakan keselamatan dan keselesaan penumpangnya berbanding perkara lain. Ia tidak hanya mengehadkan dirinya untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang selamat dan selesa tetapi juga memastikan bahawa perkhidmatan basnya adalah berpatutan untuk pelanggan. Bas Mayang Sari mempunyai semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan perjalanan selesa dan mudah kepada penumpang. Kemudahan yang disediakan mungkin berbeza-beza bergantung kepada jenis bas yang anda tempah.


Secara amnya, basnya dilengkapi dengan semua kemudahan penting yang seperti yang dinyatakan di bawah.

● Soket pengecas

● Penyaman udara

● Lampu membaca

● WiFi

● Kerusi boleh laras

● Televisyen utama

● CCTV


Anda boleh menyemak kemudahan yang terdapat di bas anda dengan mudah apabila membuat tempahan tiket online Mayang Sari menggunakan aplikasi atau laman web redBus.


Laluan Popular Dilalui oleh Bas Mayang Sari


Pada tahun 1993, Mayang Sari memulakan operasi basnya di Malaysia dengan hanya meliputi dua laluan utama. Ia menyediakan perkhidmatan perjalanan bas antara Muar ke Johor dan Baru ke Kota Tinggi. Sejak dari 30 tahun yang lalu, ia telah berkembang dan operasinya diluaskan ke seluruh rantau Semenanjung Malaysia yang meliputi pelbagai bandar dan pekan termasuk Mayang Sari TBS. Ia memberikan salah satu pengalaman pengangkutan jalan raya terbaik kepada penumpang dan memberi penyelesaian kepada masalah perhubungan kawasan. Beberapa laluan yang paling popular yang diliputi oleh bas Mayang Sari adalah seperti berikut .


● Pontian ke Muar

● Kuala Lumpur ke Batu Pahat

● Pulau Pinang ke Kuala Lumpur

● Muar ke Johor Bahru

● Melaka ke Klang

● Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka

● Kuala Perlis ke Terminal Bas Larkin JB


Ini adalah beberapa laluan pelancongan yang paling popular yang diliputi oleh bas Mayang Sari. Walau bagaimanapun, perkhidmatan ini tidak hanya terhad kepada laluan ini dan diluaskan ke pelbagai bandar dan pekan lain di seluruh Malaysia. Anda boleh menyemak ketersediaan bas Mayang Sari dengan mudah untuk laluan perjalanan tertentu dengan menggunakan portal online redBus.


Jenis Bas Yang Ditawarkan oleh Mayang Sari


Apabila anda ingin mencari perkhidmatan perjalanan bas yang paling berpatutan dan menjimat, tidak ada pilihan yang lebih baik daripada perkhidmatan bas Mayang Sari. Mayang Sari berhasrat untuk memberi perkhidmatan kepada penumpang untuk lingkungan setiap bajet dan keperluan. Ia membantu menyediakan perkhidmatan perjalanan bas kepada pelbagai penumpang dengan menyediakan pelbagai jenis bas untuk dipilih. Setiap jenis bas mempunyai set kemudahan dan harga tersendiri. Secara amnya, bas yang mempunyai pelbagai kemudahan yang lebih banyak harga tambangnya lebih tinggi. Bas-bas yang sering ditawarkan oleh Mayang Sari termasuk jenis berikut.


● SVIP

● Standard

● Ekonomi


Ketersediaan bas ini bergantung kepada laluan perjalanan anda. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan laluan perjalanan yang diliputi oleh Mayang Sari, ketiga-tiga pilihan ini ada disediakan untuk penumpang.


Bandar-bandar popular yang diliputi oleh Bas Mayang Sari


Mayang Sari memiliki sejumlah besar bas yang meliputi pelbagai laluan perjalanan di seluruh Malaysia. Ia menyediakan pengalaman perjalanan bas yang mudah, selesa dan selamat kepada semua penumpangnya. Mayang Sari berhasrat untuk menghubung destinasi walaupun ianya tempat terpencil di Malaysia dan menghapuskan cabaran untuk sampai ke lokasi paling terpencil. Beberapa bandar yang paling popular yang diliputi oleh bas Mayang Sari termasuk.


● Pontian

● Kuala Lumpur

● Penang

● Kuala Perlis

● Muar

● Merlimau


Bagaimana untuk Menempah Tiket Bas Mayang Sari melalui redBus?


redBus menyediakan platform mudah untuk menempah tiket secara online Mayang Sari. Anda boleh membuat tempahan masa depan dengan mudah dengan bantuan redBus. Ia adalah platform tempahan bas secara online terbesar di dunia. Untuk menempah tiket bas secara online dengan mudah, anda boleh mengikuti langkah-langkah yang dinyatakan di bawah apabila menggunakan redBus:


● Buka aplikasi redBus atau anda boleh layari laman web ini. Anda boleh menempah tiket terus tanpa mendaftar masuk ke redBus.

● Terdapat butang 'Dari' dan 'Ke' pada pengantara mukanya, anda boleh memasuki tempat menaiki bas dan tempat turun bas berpandukan perjalanan dan destinasi anda.

● Pilih tarikh perjalanan mengikut kesesuaian anda dan semak ketersediaan bas pada hari tersebut dengan mengklik butang 'Cari'.

● Sekarang, pilih bas yang anda mahu di antara pelbagai bas yang disenaraikan. Anda boleh memilih pelbagai bas berpandukan pilihan anda.

● Selepas memilih bas, klik pada pilihan tertentu dan pilih tempat duduk pilihan dari susun atur tempat duduk yang disediakan.

● Selepas memilih tempat duduk, klik pada butang 'teruskan untuk menempah' dan masukkan butiran dan maklumat yang boleh dihubungi pada laman seterusnya.

● Gunakan kod kupon jika ada dan teruskan ke laman pembayaran yang mana ianya satu laman yang selamat dan boleh dipercayai. Tempahan anda akan dilakukan melalui redBus dan anda akan menerima e-tiket berserta e-mel pengesahan.


Langkah berjaga-jaga COVID-19 yang diambil apabila menaiki bas Mayang Sari Express


Pandemik COVID-19 telah mendatang perasaan kurang selamat pada semua orang dan langkah berjaga-jaga telah ditingkatkan ke tahap yang tinggi. Perkhidmatan bas Mayang Sari Express juga telah meningkatkan usaha mereka untuk memastikan keselamatan penumpang yang menggunakan perkhidmatan mereka. Selain daripada penyediaan tiket secara online Mayang Sari Express dalam bentuk e-tiket untuk membolehkan perjalanan bebas kontak, mereka juga telah melaksanakan peraturan yang ketat agar semua kakitangan mereka sentiasa memakai topeng pelitup muka semasa bertugas.


Bagi penumpang, mereka juga perlu mengikut garis panduan tertentu semasa dalam perjalanan dengan Mayang Sari Express. Berikut adalah apa yang perlu lakukan untuk keperluan keselamatan perjalanan mereka -


● Semua penumpang mesti memakai topeng pelitup muka untuk menaiki ke dalam bas coach dan semasa dalam perjalanan.

● Sekiranya rakan penumpang anda bukan sahabat anda, kekalkan jarak yang jelas sekurang-kurangnya satu meter untuk mengelakkan sebarang hubungan.

● Anda mungkun perlu membawa cecair sanitasi tangan untuk mensanitasi tangan anda dari semasa ke semasa.

● Botol air atau kemudahan perjalanan lain tidak disediakan di dalam bas makan anda perlu membawa semua keperluan bersama sepanjang tempoh perjalanan.

● Buat masa ini, anda juga perlu membuat pra-pendaftaran perjalanan dan mendapatkan permit yang diperlukan untuk perjalanan kerana mematuhi arahan PKP di Malaysia.


Laluan tempatan yang disediakan oleh Mayang Sari Express


Mayang Sari Express memastikan kesalinghubungan ke kawasan tempatan dan pedalaman, dan kawasan bandar yang terkenal seperti Pontian, Merlimau, Kuala Perlis, dan sebagainya. Anda boleh menempah tiket Mayang Sari ke laluan tempatan yang popular ini secara online -


● Muar ke Johor Bahru

● Penang ke Seremban

● Johor Bahru ke Changlun

● Kuala Lumpur ke Batu Pahat

● Pontian ke Muar


Untuk menempah tiket bas Mayang Sari Express secara online, layari laman web/aplikasi mudah alih redBus.


Laluan rentas sempadan yang disediakan oleh Mayang Sari Express


Tiada perkhidmatan rentas sempadan yang ditawarkan oleh Mayang Sari kerana mereka memberi tumpuan kepada rantau Semenanjung Malaysia.

Lawati www.redbus.my untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda boleh mendapatkan perjalanan yang mudah dan selesa dengan menempah tiket bas online di Malaysia.

Penafian: Masa perjalanan, laluan dan tambang bas tertakluk kepada perubahan. Sila semak aplikasi atau laman web redBus untuk sebarang perubahan saat akhir.

Mayang Sari Address

Aerosystem Tour & Travel Sdn Bhd

Mayang Sari Ekspress 205264-D

No 1-7 Simpang, Kg Tengah,

Sungai Abong 84000,

Muar, Johor Darul Takzim

Phone No: +603-7728 4789 / 03-7627 2951

Email: helpdesk@eticketing.my

Perkhidmatan Bas Mayang Sari Express

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Mayang Sari Express Tawaran

Memesan tiket bas Mayang Sari Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Mayang Sari Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Mayang Sari Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Mayang Sari Express ialah:

  • Standard
  • Executive(2+1)
  • Economy(2+2)
  • SVIP
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Mayang Sari Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Mayang Sari Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Mayang Sari Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Mayang Sari Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Mayang Sari Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Mayang Sari Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Mayang Sari Express?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Mayang Sari Express di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.