Mayang Sari Express

Carian Mayang Sari Express Tiket Bas

Pilihan

Mayang Sari Express Imej Bas

Mayangsari Bas

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama RasmiMayang Sari Express
2Ditubuhkan di 1993
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiBandar-bandar di Johor seperti Muar, Pontian dan Terminal JB Larkin ke semua bandar-bandar utama di semenanjung Malaysia
4PemilikAerosystem Tour & Travel Sdn Bhd
5Jenis-jenis BasBas-bas Satu Tingkat dengan 27 dan 30 tempat duduk dan Bas-bas Dua Tingkat dengan 45 tempat duduk
6Fakta-fakta Penting LainMengendalikan lebih daripada 100 buah bas

Mayangsari Express Online Bus Ticket Booking

Tentang

Mayang Sari Express adalah antara pengendali bas yang tertua di Semenanjung Malaysia. Ia dimiliki oleh Aerosystem Tour & Travel Sdn Bhd. Pengendali ini meliputi bandar-bandar di Johor seperti Muar, Pontian dan Terminal JB Larkin ke destinasi-destinasi utama di Semenanjung Malaysia.

Mayang Sari Express mengendalikan lebih daripada 100 buah bas dan mempunyai 14 cawangan di seluruh negara, selain daripada ibu pejabatnya. Semua cawangan-cawangan ini mempunyai kaunter-kaunter tiket untuk kemudahan para pengembara di Muar, Pontian, Johor Bahru, Melaka, Kuala Lumpur (TBS), Kuantan, Kota Tinggi, Merlimau, Shah Alam, Klang, Seremban, and Jasin. Waktu operasi adalah antara pukul 7 pagi hingga 9 malam pada hari minggu, dan 9 pagi hingga 5 petang pada hujung minggu.

Antara jenis-jenis bas Mayang Sari yang sedia ada adalah bas satu tingkat dengan 27 atau 30 tempat duduk dan bas dua tingkat dengan 45 tempat duduk. Harga tiket bas adalah berpatutan dan boleh dibeli oleh semua penumpang yang mempunyai kemampuan berbeza. Selain itu, jadual-jadual bas yang kerap memudahkan perjalanan ulang-alik ke bandar-bandar utama di Malaysia. Bas-bas ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan asas dengan teknologi terkini untuk memberi semua penumpang perjalanan yang lancar dan menyenangkan. Kemudahan-kemudahan yang disediakan termasuk soket pengecasan, lampu membaca, tempat duduk boleh laras, sambungan WiFi, televisyen sentral, Televisyen Litar Tertutup (CCTV), dan penjejakan GPS. Anda boleh menempah tiket bas Mayang Sari Express secara online dengan redBus.

Sejarah

Mayang Sari Express ditubuhkan pada tahun 1993 dan dimiliki oleh Aerosystem Tour & Travel Sdn Bhd in Muar, Johor. Pada asalnya, operasi syarikat ini hanya terhad kepada dua laluan utama - di antara Muar ke Johor Bahru dan Johor Bahru ke Kota Tinggi.

Walalupun syarikat ini mula beroperasi dengan dua bas sahaja, ia berjaya bekembang dengan pesat kerana sentiasa mengutamakan kepuasan dan keselesaan penumpang-penumpangnya.

Dengan pengalaman lebih daripada 28 tahun menyediakan perkhidmatan kepada para penumpang, syarikat bas ini sentiasa mengutamakan keselesaan dengan melengkapi bas-basnya dengan kemudahan-kemudahan yang menjamin perjalanan yang selamat sepanjang perjalanan.

Mayang Sari Express Alamat

Aerosystem Tour & Travel Sdn Bhd

Mayangsari Ekspress 

No 191 KN (Lot 1548), 

Batu 6, Bukit Pasir 84300 , 

Muar, Johor.

Phone No: 069850284/ 0126580343

Email: expressmayangsari@yahoo.com


mayang sari express alamat

Mayang Sari Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Pontian ke Muar08:3019:00TEMPAH SEKARANG
Kuala Lumpur ke Batu pahat03:3023:30TEMPAH SEKARANG
Penang ke Kuala Lumpur00:0023:59TEMPAH SEKARANG
Muar ke Johor bahru07:3020:30TEMPAH SEKARANG
Malacca ke Klang08:3020:15TEMPAH SEKARANG

Tempahan Tiket Bas Mayang Sari Express

Kemudahan Yang Ditawarkan oleh Mayang Sari

Mayang Sari terkenal kerana mengutamakan keselamatan dan keselesaan semua penumpangnya. Bas-basnya mempunyai kemudahan-kemudahan yang diperlukan untuk memastikan perjalanan yang lancar buat semua penumpang. Kemudahan-kemudahan yang disediakan mungkin berbeza bergantung pada jenis bas yang anda tempah.

Secara amnya, semua bas dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan yang disenaraikan seperti berikut -

 • Soket pengecas
 • Penyaman udara
 • Lampu membaca
 • WiFi
 • Kerusi boleh laras
 • Televisyen utama
 • CCTV

Anda boleh melihat kemudahan-kemudahan yang tersedia dalam bas apabila menempah tiket online Mayang Sari dengan menggunakan aplikasi redBus atau melayari laman web mereka.

Laluan-laluan Popular yang Diliputi

Antara laluan-laluan paling popular yang diliputi oleh bas-bas Mayang Sari adalah seperti berikut -

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi oleh Mayang Sari Express

Mayang Sari Express boleh menghubungkan para penumpang ke kawasan-kawasan tempatan dan luar bandar, serta destinasi-destinasi popular di bandar-bandar seperti Pontian, Merlimau, Kuala Perlis, dan lain-lain. Anda boleh menempah tiket online Mayang Sari untuk membuat perjalanan ke laluan-laluan tempatan popular tersebut.

 • Pontian ke Muar
 • Kuala Lumpur ke Batu Pahat
 • Pulau Pinang ke Kuala Lumpur
 • Muar ke Johor Bahru
 • Melaka ke Klang
 • Terminal Bersepadu Selatan ke Melaka
 • Kuala Perlis ke Terminal Bas Larkin JB

Laluan Rentas Sempadan yang Disediakan oleh Mayang Sari Express

Mayang Sari tidak menyediakan perkhidmatan rentas sempadan kerana perkhidmatan mereka lebih tertumpu kepada wilayah Semenanjung Malaysia.

Laluan-laluan tersebut adalah antara yang paling popular yang diliputi oleh syarikat bas ini. Walau bagaimanapun perkhidmatan-perkhidmatan ini tidak terhad kepada laluan-laluan ini dan juga meliputi pelbagai bandar dan pekan lain di serata Malaysia. Anda boleh menyemak bas-bas Mayang Sari yang sedia ada untuk laluan yang tertentu dengan mudah apabila menggunakan portal online redBus.


Bandar-bandar popular yang diliputi oleh Bas Mayang Sari

Matlamat Mayang Sari adalah untuk menghubungkan semua kawasan di Malaysia bagi mengatasi cabaran lokasi-lokasi tertentu seperti kawasan pedalaman. Berikut adalah beberapa bandar popular yang diliputi oleh bas-bas Mayang Sari.


mayang sari bas


 • Pontian
 • Kuala Lumpur
 • Penang
 • Kuala Perlis
 • Muar
 • Merlimau

Jenis Bas Yang Ditawarkan oleh Mayang Sari

Apabila anda ingin mencari perkhidmatan perjalanan bas yang paling berpatutan dan menjimat, tidak ada pilihan yang lebih baik daripada perkhidmatan bas Mayang Sari. Mayang Sari berhasrat untuk memberi perkhidmatan kepada penumpang untuk lingkungan setiap bajet dan keperluan. Ia membantu menyediakan perkhidmatan perjalanan bas kepada pelbagai penumpang dengan menyediakan pelbagai jenis bas untuk dipilih.

Setiap jenis bas mempunyai set kemudahan dan harga tersendiri. Secara amnya, bas yang mempunyai pelbagai kemudahan yang lebih banyak harga tambangnya lebih tinggi. Bas-bas yang sering ditawarkan oleh Mayang Sari termasuk jenis berikut.

 • SVIP
 • Standard
 • Ekonomi

Ketersediaan bas ini bergantung kepada laluan perjalanan anda. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan laluan perjalanan yang diliputi oleh Mayang Sari, ketiga-tiga pilihan ini ada disediakan untuk penumpang.

Lawati www.redbus.my untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda boleh mendapatkan perjalanan yang mudah dan selesa dengan menempah online tiket bas di Malaysia.

Penafian: Masa perjalanan, laluan dan tambang bas tertakluk kepada perubahan. Sila semak aplikasi atau laman web redBus untuk sebarang perubahan saat akhir.

Bagaimana untuk Menempah Tiket Bas Mayang Sari melalui redBus?

redBus menyediakan platform mudah untuk menempah online tiket bas Mayang Sari. A nda boleh membuat tempahan masa depan dengan mudah dengan bantuan redBus. Ia adalah platform tempahan bas secara online terbesar di dunia. Untuk menempah tiket bas online dengan mudah, anda boleh mengikuti langkah-langkah yang dinyatakan di bawah apabila menggunakan redBus:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Pilih tarikh perjalanan mengikut kesesuaian anda dan semak ketersediaan bas pada hari tersebut dengan mengklik butang 'Cari'.
 • Sekarang, pilih bas yang anda mahu di antara pelbagai bas yang disenaraikan. Anda boleh memilih pelbagai bas berpandukan pilihan anda.
 • Selepas memilih bas, klik pada pilihan tertentu dan pilih tempat duduk pilihan dari susun atur tempat duduk yang disediakan.
 • Selepas memilih tempat duduk, klik pada butang 'teruskan untuk menempah' dan masukkan butiran dan maklumat yang boleh dihubungi pada laman seterusnya.
 • Gunakan kod kupon jika ada dan teruskan ke laman pembayaran yang mana ianya satu laman yang selamat dan boleh dipercayai. Tempahan anda akan dilakukan melalui redBus dan anda akan menerima e-tiket berserta e-mel pengesahan.

Kenapa Pilih Mayang Sari Untuk Perjalanan Anda

 • Kemudahan-kemudahan yang disediakan oleh Mayang Sari seperti penghawa dingin, tempat duduk boleh sandar, WiFi dan televisyen sentral memastikan perjalanan yang selesa.
 • Mayang Sari Express mempunyai beberapa bas malam. Sebagai contoh - bas-bas dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur, Kuala Lumpur ke Batu Pahat dan banyak lagi. Bas-bas ini berlepas selepas pukul 11 malam. Bas-bas malam dilengkapi dengan lampu membaca dan port mengecas.
 • Penumpang-penumpang boleh menempah tiket bas online untuk Mayang Sari dan memilih masa yang sesuai. Bas-bas tersedia ada untuk semua laluan dari awal pagi hinggalah ke lewat malam.
 • Pautan penjejakan secara langsung diberikan kepada para penumpang sebelum tamat perjalanan. Pautan-pautan ini diberi kepada mereka yang telah menempah tiket online Mayang Sari dengan menggunakan redBus.
 • Anda boleh pilih daripada pelbagai jenis bas Mayang Sari. Antaranya adalah SVIP, Standard dan bas-bas kelas Ekonomi.
 • Anda boleh menaiki bas yang dioperasi oleh Mayang Sari dari TBS. Anda boleh melihat semua tempat berlepas dan tempat menurunkan penumpang untuk bas-bas semasa membuat tempahan tiket bas online melalui redBus.
 • Bandar-bandar utama di mana bas-bas ini beroperasi termasuk Kota Bahru, Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Muar, dan Merlimau.
 • Laluan-laluan popular untuk Mayang Sari Express adalah Larkin Sentral ke Changlun, Kuala Lumpur ke Batu Pahat, dan Pulau Pinang ke Seremban.
 • Bas-bas Mayang Sari Express sentiasa menepati waktu dan sampai ke destinasi pada masa yang telah ditetapkan.

Perkhidmatan Bas Mayang Sari Express

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Mayang Sari Express Tawaran

Memesan tiket bas Mayang Sari Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Mayang Sari Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Mayang Sari Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Mayang Sari Express ialah:

 • Standard
 • Executive(2+1)
 • Economy(2+2)
 • SVIP
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Mayang Sari Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Mayang Sari Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Reclining seatNo
Hand Sanitisers ProvidedNo
Charging PointNo
Reading LightNo
WIFINo
ToiletNo
BlanketsNo
Water BottleNo
SnacksNo
NewspaperNo

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Mayang Sari Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Mayang Sari Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Mayang Sari Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas online.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Mayang Sari Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform online seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan Mayang Sari Express?
A: redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk Mayang Sari Express untuk beberapa laluan tertentu. Jika laluan bas anda adalah antara laluan yang menawarkan kemudahan ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.
Q: Apa itu pas bas redBus?
A: Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.