Cosmic Express

Carian Cosmic Express Tiket Bas

Mitra Pemesanan Resmi
Mitra Pemesanan Resmi
Jaminan Harga Terendah
Jaminan Harga Terendah
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda

Official Cosmic Express Booking partner

24*7 customer service(Call & Chat)

24*7 customer service(Call & Chat)

<strong>36 Mn+</strong> users trust us

36 Mn+ users trust us

Assured seat of your choice

Assured seat of your choice

<strong>2,00,000+</strong> bookings per day<br>World's largest online bus ticket booking platform

2,00,000+ bookings per day
World's largest online bus ticket booking platform

<strong>Secured and Verified payment options</strong>

Secured and Verified payment options

mastercard, visa, boost, touchngo, Grabpay

Table of Content

Cosmic Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Cosmic Express Bas

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama RasmiCosmic Angle Travel & Tours Sdn Bhd
2Ditubuhkan di 26 April 1994
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiKuala Lumpur, negeri-negeri utara di semenanjung Malaysia
4Jenis-jenis BasKoc-koc eksekutif yang berhawa dingin dengan sepenuhnya yang mempunyai 38 tempat duduk yang boleh sandar
5Maklumat Penting LainPengendali bas yang pertama di Malaysia untuk mengendalikan bas Scania K380IB 6x2 chassis daripada rangkaian bas Scania generasi yang kelima

Tiket Bas Cosmic Express Online

Adakah anda sedang mencari operasi bas yang sesuai untuk pelancongan anda ke Malaysia? Cubalah Cosmic Express, peneraju agensi bas ekspres dalam negara. Cosmic Express menawarkan servis bas ekspres yang merangkumi Kuala Lumpur dan kawasan bandar di bahagian utara dalam Semenanjung Malaysia termasuk Alor Setar, Jitra, Kuantan, Penang, Perak dan Kedah.

Tentang keselesaan dan kemudahan, Cosmic Express adalah pilihan yang terbaik. Bas mereka melalui pemeriksaan dan pembersihan berkala untuk memastikan pelanggan mendapat perjalanan yang selesa. Dengan mempunyai 38 tempat duduk, bas Cosmic Express turut mempunyai ruangan yang lapang, dilengkapi dengan penyaman udara, rak bagasi, tempat duduk bersandar dan juga ruang kaki yang luas. Ruang penumpang juga dilengkapi dengan kamera sekuriti dan port USB. Pelancongan bersama Cosmic Express menjaminkan perjalanan yang lancar ke destinasi pilihan anda.

Kelebihan Memilih Bas Cosmic Express

 • Reputasi Baik: Cosmic Express telah menubuhkan reputasi yang terpuji pada tahun-tahun terkini, dikenali atas servis pelancongan yang tertinggi, mudah dan staf yang memberikan hospitaliti yang baik.
 • Liputan Yang Luas: Cosmic Express beroperasi dengan servis bas menuju ke bandar-bandar dalam Malaysia, menjaminkan pengangkutan awam yang mudah untuk diakses dan selesa untuk pelancong.
 • Laluan Popular: Cosmic Express merancang laluan berdasarkan bandar popular yang mempunyai pelancong yang ramai, menjaminkan penumpang dapat tiba di destinasi pilihan mereka dengan selesa.
 • Kemudahan Yang Selesa: Cosmic Express berusaha untuk menyediakan servis yang selesa dan menyeronokkan. Bas mereka dilengkapi dengan perkhidmatan yang akan mempertingkatkan keselesaan penumpang, menjadikan perjalanan lebih lancar dan menyenangkan. Tempat duduk mempunyai ruang kaki seluas 660 mm hingga 900 mm dan ianya juga selesa untuk penumpang yang 6 kaki tinggi.
 • Tempahan Atas Talian: Tempahan tiket bas menggunakan Cosmic Express adalah mudah dan tidak merumitkan. Penumpang boleh menempah tiket dengan senang di atas talian melalui platform tiket bus seperti redBus, menjimatkan masa dan tenaga.

Perkhidmatan Bas Cosmic Express

Cosmic Express ialah sebuah agensi pengendalian bas terkenal yang mendapat reputasi yang cukup membanggakan sejak beberapa tahun kebelakangan ini dengan kemudahan perjalanan yang terkemuka, perkhidmatan dan kakitangan yang mesra pelanggan. Cosmic Express menyediakan perkhidmatan kepada bandar paling popular di sekitar Malaysia untuk menjadikan pengangkutan awam lebih mudah diakses dan selesa. Semua pemandu bas mempunyai pengalaman dan mematuhi semua peraturan lalu lintas serta memastikan keselamatan penumpang. Mereka juga memastikan semua laluan berdasarkan bandar paling popular dan menyediakan semua kemudahan untuk menjadikan perjalanan lebih lancar dan selesa. Tanpa sebarang kelewatan,tempah bas tiket online anda dengan Cosmic Express dan lihat Malaysia melalui anak tingkap bas Cosmic Express.

Kemudahan disediakan oleh Cosmic Express

Mengembara dengan Cosmic Express ialah pengalaman perjalanan yang indah. Bas-bas disimpan dengan baik, dan terdapat banyak tempat permulaan dan destinasi, yang memberikan penumpang banyak pilihan untuk memilih tempat yang paling digemari. Cosmic Express menyediakan penumpang dengan semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan perjalanan lebih mudah dan selesa. Ini termasuk:

• Tempat duduk yang selesa untuk keselesaan penumpang

• Ruang kaki yang luas

• Rak bagasi atas kepala yang luas

• Soket USB untuk mengecas

• Kakitangan yang mesra pelanggan

Layari redBus.my untuk mengetahui lebih lanjut tentang bagaimana anda boleh menikmati perjalanan yang menyenangkan dan juga selesa, dengan menempah bas online ticket di Malaysia.

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Cosmic Express

Sebagai salah satu penyedia perkhidmatan bas terbaik di Malaysia, Cosmic Express telah mengembangkan operasi dengan mewujudkan rangkaian laluan yang diliputi oleh bas-basnya. Bandar-bandar yang saling berhubung antara satu sama lain melalui bas-bas telah memudahkan penduduk tempatan dan juga para pelancong. Anda boleh melihat semua kemudahan-kemudahan yang disediakan oleh mana-mana bas apabila menempah online tiket bas dengan menggunakan redBus.

Antara laluan-laluan popular yang diliputi oleh pengendali ini adalah:

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Bas-bas Cosmic Express menghubungkan pelbagai bandar dengan membuat laluan-laluan jarak dekat dan jarak jauh di Malaysia. Berikut adalah senarai beberapa laluan popular -

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Buat masa ini, Cosmic Express tidak menawarkan perkhidmatan perjalanan merentas sempadan.

Selain itu, Hentian Duta ke Kuala Perlis juga merupakan antara laluan yang paling banyak ditempah dan paling kerap dilalui oleh pengendali ini. Para penumpang boleh mendapatkan tawaran diskaun eksklusif semasa menempah bas mereka secara online dengan redBus. 

Terminal Bas Popular

Antara terminal bas yang popular di Malaysia yang digunakan oleh bas Cosmic Express ialah:

• Terminal bas Sungai Nibong

• Terminal bas Ipoh Amanjaya

• Terminal Bersepadu Selatan

Kuantan Sentral

• Terminal bas Berjaya Times Square

• Melaka Sentral

• Pudu Sentral Puduraya

Bandar Popular Yang Dilalui
cosmic express bas

Antara bandar-bandar paling popular yang diliputi oleh Cosmic Express adalah

 • Alor Setar
 • Kajang
 • Putra Jaya
 • Kuantan
 • Kuala Lumpur
 • Gerik
 • Pulau Pinang
 • Kangar
 • Jitra

Bas-bas ini membuat perjalanan di pelbagai laluan merentas seluruh negara. Para penumpang boleh menyemak jenis bas yang ditawarkan untuk laluan tertentu semasa membuat tempahan tiket bas online di redBus.

Penafian: Waktu-waktu bas, laluan-laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Sila semak untuk sebarang perubahan minit terakhir.

Cosmic Ekspress Alamat/ Telefon

No. 105-1, Jalan Dwitasik 1,

Dataran Dwitasik, Bandar Sri Permaisuri,

Kuala Lumpur, 56000

Telefon

+603-7728 4789, +603-7627 2951

Jenis-Jenis Bas milik Cosmic Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Cosmic Express ialah:

 • Double Deck(2+1)
 • Economy(2+2)
 • Executive(2+1)
 • Executive (2+1)
Lihat Lagi

Bagaimanakah cara untuk menempah tiket bas Cosmic Express di redBus?

redBus menyediakan perkhidmatan yang terbaik kepada penggunanya di aplikasinya. Aplikasi ini sangat mudah untuk digunakan. Ianya adalah sangat mudah untuk membuat tempahan tiket bas online Cosmic Express di redBus. Penumpang hanya perlu mengikuti langkah-langkah berikut untuk menempah tiket bas Cosmic Express:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Cosmic Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Cosmic Express dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Buka Tawaran redDeals yang Tak Tertandingan untuk Tiket Bas Cosmic Express

Tempah tiket bas Cosmic Express online di redBus, Malaysia dan rebut redDeals yang hebat. Pilih dari 99 tawaran pada 4416 laluan dan nikmati diskaun sehingga 25% untuk perjalanan anda dalam tempoh terhad!

Dapatkan Promo eksklusif langka ini! Potongan langsung 20%

99 Promo50 Operator4416 Rute

Nikmati Tempahan Bas Cosmic Express Online di redBus

Cosmic Express. dikenali kerana memberikan kemudahan perjalanan kepada ramai penumpang. Alami kemudahan utama apabila membuat tempahan bas online tiket untuk perjalanan anda. Elakkan kesulitan mengunjungi terminal bas dengan menempah tiket bas Cosmic Express anda online di redBus dan jimat lebih dengan redDeals.

Bas Kemudahan

Emergency Contact Number

Reading Light

Gps tracking system

Leg Rest

Reclining seat

Safety belt

CCTV

Emergency exit

Hammer (to break glass)

M-ticket

Air conditioning

Charging Point

Fire Extinguisher

Luggage

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Cosmic Express?
Anda boleh melawat kaunter tiket Cosmic Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Cosmic Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas online.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Cosmic Express?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform online seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.