Cosmic Express

Carian Cosmic Express Tiket Bas

Pilihan

Cosmic Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Shah Alam ke Kuala Nerang10:5521:45TEMPAH SEKARANG
Kota Sarang Semut ke Kajang09:2023:15TEMPAH SEKARANG
Kajang ke Sintok09:0022:00TEMPAH SEKARANG
Sik ke Kajang09:5522:15TEMPAH SEKARANG
Lenggong ke Kuala Lumpur11:3523:45TEMPAH SEKARANG

Cosmic Express Bas

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama RasmiCosmic Angle Travel & Tours Sdn Bhd
2Ditubuhkan di 26 April 1994
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiKuala Lumpur, negeri-negeri utara di semenanjung Malaysia
4Jenis-jenis BasKoc-koc eksekutif yang berhawa dingin dengan sepenuhnya yang mempunyai 38 tempat duduk yang boleh sandar
5Maklumat Penting LainPengendali bas yang pertama di Malaysia untuk mengendalikan bas Scania K380IB 6x2 chassis daripada rangkaian bas Scania generasi yang kelima

Tiket Bas Cosmic Express Online

Tentang Cosmic Express

Merancang perjalanan ke Malaysia tetapi tidak pasti nak pilih pengendali bas? Jangan risau; kami akan bantu anda. Cosmic Express ialah sebuah pengendali bas terkemuka yang beroperasi di Malaysia yang menyediakan perkhidmatan bas di Kuala Lumpur dan pelbagai bandar di utara Semenanjung Malaysia, seperti Alor Setar, Jitra, Kuantan, Pulau Pinang, Perak dan Kedah.

Cosmic Express ialah pilihan yang terbaik dari segi keselesaan dan kemudahan. Semua bas Cosmic Expresses diperiksa dan diselenggara secara berkala untuk memastikan perjalanan penumpang sentiasa selesa . Bas Cosmic Express mempunyai tiga puluh lapan tempat duduk, berhawa dingin dan luas. Semua bas mempunyai kemudahan seperti rak bagasi, tempat duduk bersandar, ruang kaki yang selesa dan sebagainya. Secara keseluruhannya, boleh dikatakan bahawa perjalanan dengan Cosmic Express adalah perjalanan paling selesa yang pernah disediakan.

Salah satu landasan tempahan tiket bas dalam talian yang terbaik di mana anda boleh mendapatkan tiket bas Cosmic Express anda ialah redBus. Di redBus, anda akan mendapat pilihan untuk memilih tempat permulaan dan destinasi, pengendali bas, jenis dan juga kemudahan yang akan disediakan kepada anda semasa perjalanan. Anda juga boleh membaca ulasan penunmpang bas yang boleh membantu anda membuat keputusan yang betul mengenai tempahan tiket bas dalam talian.

Perkhidmatan Bas Cosmic Express

Cosmic Express ialah sebuah agensi pengendalian bas terkenal yang mendapat reputasi yang cukup membanggakan sejak beberapa tahun kebelakangan ini dengan kemudahan perjalanan yang terkemuka, perkhidmatan dan kakitangan yang mesra pelanggan. Cosmic Express menyediakan perkhidmatan kepada bandar paling popular di sekitar Malaysia untuk menjadikan pengangkutan awam lebih mudah diakses dan selesa. Semua pemandu bas mempunyai pengalaman dan mematuhi semua peraturan lalu lintas serta memastikan keselamatan penumpang. Mereka juga memastikan semua laluan berdasarkan bandar paling popular dan menyediakan semua kemudahan untuk menjadikan perjalanan lebih lancar dan selesa. Tanpa sebarang kelewatan, tempah tiket bas anda dalam talian dengan Cosmic Express dan lihat Malaysia melalui anak tingkap bas Cosmic Express.

Kemudahan disediakan oleh Cosmic Express

Mengembara dengan Cosmic Express ialah pengalaman perjalanan yang indah. Bas-bas disimpan dengan baik, dan terdapat banyak tempat permulaan dan destinasi, yang memberikan penumpang banyak pilihan untuk memilih tempat yang paling digemari. Cosmic Express menyediakan penumpang dengan semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan perjalanan lebih mudah dan selesa. Ini termasuk:

• Tempat duduk yang selesa untuk keselesaan penumpang

• Ruang kaki yang luas

• Rak bagasi atas kepala yang luas

• Soket USB untuk mengecas

• Kakitangan yang mesra pelanggan

Layari redBus.my untuk mengetahui lebih lanjut tentang bagaimana anda boleh menikmati perjalanan yang menyenangkan dan juga selesa, dengan menempah tiket online bas di Malaysia.

Cosmic Ekspress Alamat/ Telefon

Alamat

No. 105-1, Jalan Dwitasik 1,

Dataran Dwitasik, Bandar Sri Permaisuri,

Kuala Lumpur, 56000

Telefon

+603-7728 4789, +603-7627 2951


cosmic ekspres alamat


Penempahan Tiket Bas Cosmic Express

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Cosmic Express

Sebagai salah satu penyedia perkhidmatan bas terbaik di Malaysia, Cosmic Express telah mengembangkan operasi dengan mewujudkan rangkaian laluan yang diliputi oleh bas-basnya. Bandar-bandar yang saling berhubung antara satu sama lain melalui bas-bas telah memudahkan penduduk tempatan dan juga para pelancong. Anda boleh melihat semua kemudahan-kemudahan yang disediakan oleh mana-mana bas apabila menempah online tiket bas dengan menggunakan redBus.

Antara laluan-laluan popular yang diliputi oleh pengendali ini adalah:

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Bas-bas Cosmic Express menghubungkan pelbagai bandar dengan membuat laluan-laluan jarak dekat dan jarak jauh di Malaysia. Berikut adalah senarai beberapa laluan popular -

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Buat masa ini, Cosmic Express tidak menawarkan perkhidmatan perjalanan merentas sempadan.

Selain itu, Hentian Duta ke Kuala Perlis juga merupakan antara laluan yang paling banyak ditempah dan paling kerap dilalui oleh pengendali ini. Para penumpang boleh mendapatkan tawaran diskaun eksklusif semasa menempah bas mereka secara online dengan redBus. 


Terminal Bas Popular

Antara terminal bas yang popular di Malaysia yang digunakan oleh bas Cosmic Express ialah:

• Terminal bas Sungai Nibong

• Terminal bas Ipoh Amanjaya

• Terminal Bersepadu Selatan

• Kuantan Sentral

• Terminal bas Berjaya Times Square

• Melaka Sentral

• Pudu Sentral Puduraya

Bandar Popular Yang Dilaluicosmic express bas

Antara bandar-bandar paling popular yang diliputi oleh Cosmic Express adalah

 • Alor Setar
 • Kajang
 • Putra Jaya
 • Kuantan
 • Kuala Lumpur
 • Gerik
 • Pulau Pinang
 • Kangar
 • Jitra

Bas-bas ini membuat perjalanan di pelbagai laluan merentas seluruh negara. Para penumpang boleh menyemak jenis bas yang ditawarkan untuk laluan tertentu semasa membuat tempahan tiket bas online di redBus.

Penafian: Waktu-waktu bas, laluan-laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Sila semak untuk sebarang perubahan minit terakhir.

Perkhidmatan Bas Cosmic Express

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Bagaimanakah cara untuk menempah tiket bas Cosmic Express di redBus?

redBus menyediakan perkhidmatan yang terbaik kepada penggunanya di aplikasinya. Aplikasi ini sangat mudah untuk digunakan. Ianya adalah sangat mudah untuk membuat tempahan tiket bas online Cosmic Express di redBus. Penumpang hanya perlu mengikuti langkah-langkah berikut untuk menempah tiket bas Cosmic Express:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Cosmic Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Cosmic Express dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas Cosmic Express online. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik sedemikian - Promosi redBus

*Syarat & Syarat dikenakan!

Jenis-Jenis Bas milik Cosmic Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Cosmic Express ialah:

 • Double Deck(2+1)
 • Economy(2+2)
 • Executive(2+1)
 • Executive (2+1)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Cosmic Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Cosmic Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Reclining seatNo
Hand Sanitisers ProvidedNo
Charging PointNo
Reading LightNo
WIFIYes
ToiletNo
BlanketsNo
Water BottleNo
SnacksNo
NewspaperNo

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Cosmic Express?
Anda boleh melawat kaunter tiket Cosmic Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Cosmic Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas online.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Cosmic Express?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform online seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.