Sri Maju Express Kangar

Carian Sri Maju Express Kangar Tiket Bas

Pilihan

Sri Maju Express Kangar Imej Bas

Sri Maju Express Kangar Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kuala perlis ke Kuala Lumpur08:0022:45TEMPAH SEKARANG
Kuala perlis ke Seremban08:0022:00TEMPAH SEKARANG
Alor setar ke Puchong10:3023:30TEMPAH SEKARANG
Kangar ke Malacca08:3022:00TEMPAH SEKARANG
Changlun ke Seri manjung11:0019:00TEMPAH SEKARANG

Penempahan Tiket Bas Sri Maju Express

Penempahan Bas Sri Maju


Sri Maju Express Kangar ditubuhkan pada tahun 1978 oleh Dato Yeoh Kian Teik, Loh Yin Mooi, dan Ng Yot Chew. Mereka menyediakan perkhidmatan bas di bandar-bandar seperti Kuala Lumpur, Kangar, Sungai Petani, dan lain-lain. Sri Maju Express Kangar ditubuhkan dengan matlamat untuk menghubungkan laluan bandar-bandar di seluruh Malaysia antara satu sama lain dan juga untuk memberi penumpang pengalaman perjalanan yang selamat. Syarikat ini terkenal dengan kekerapan perkhidmatan bas mereka yang bagus dari satu lokasi ke lokasi yang lain. Mereka mempunyai bas yang beroperasi pada setiap masa sepanjang hari, termasuk pada waktu malam. Anda boleh membuat tempahan bas Sri Maju Express Kangar secara online dengan mudah menggunakan aplikasi atau laman web redBus.


Bagaimanakah cara untuk menempah tiket bas Sri Maju Express di redBus?


Penumpang boleh membeli tiket untuk bas Sri Maju Express di kaunter tiket mereka, tetapi untuk warga asing, adalah lebih baik jika mereka menempah tiket mereka secara online terlebih dahulu. redBus adalah platform tempahan bas online terbesar di dunia dan dipercayai oleh ramai pengguna di seluruh dunia. Anda boleh menyemak masa, laluan dan bas yang disediakan di hujung jari pada telefon pintar anda. Berikut adalah proses untuk menempah tiket bas di redBus:


● Buka aplikasi redBus pada telefon pintar anda atau layari laman web rasmi www.redbus.my.

● Di halaman depan, terdapat ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ yang boleh diisi. Masukkan butiran tempat naik dan destinasi lokasi anda dalam bahagian ini.

● Masukkan juga 'Tarikh Perjalanan' anda di bawah bahagian lokasi dan klik 'Cari'.

● Senarai lengkap bas yang disediakan akan dipaparkan kepada anda bagi laluan dan tarikh pilihan anda. Pilih bas Sri Maju Express mengikut slot masa pilihan anda dan klik pada bas tersebut.

● Selepas itu, susun atur tempat duduk bas tersebut akan dipaparkan kepada anda. Anda boleh memilih tempat duduk pilihan anda. Anda boleh tahu tempat duduk mana yang sudah ditempah. Selepas memilih tempat duduk, anda dikehendaki untuk pergi ke bahagian pembayaran.

● Kaedah pembayaran aplikasi ini telah dijamin selamat dan dipercayai. Gunakan kod kupon (jika ada) dan lengkapkan proses pembayaran.

● Selepas proses pembayaran telah dibuat, tempahan tiket anda telah disahkan, dan anda akan menerima e-tiket melalui e-mel/WhatsApp.


Sejarah Sri Maju Express


Sri Maju adalah bas operator terkenal di Malaysia. Sri Maju Express ditubuhkan pada tahun 1978, dan mereka telah menjaga warisan mereka setelah berpuluh-puluh tahun. Mereka amat dikenali dengan perkhidmatan bas mereka yang terbaik. Semua bas mereka mengambil penumpang tepat pada masanya. Ibu pejabat Sri Maju Express terletak di Ipoh. Kebanyakan bas mereka bertolak dari Ipoh ke lokasi lain di Malaysia. Sri Maju Express menurunkan penumpangnya di bandar-bandar dan tempat popular seperti Seremban, Kangar, Alor Setar, Changloon, Shah Alam, Jitra, dan lain-lain lagi. Beberapa laluan lain yang dilalui oleh bas Sri Maju Express ialah Lumut, Kuala Lumpur,Kajang, Kuala Perlis (Jeti ke Langkawi), Klang, Melaka (Melaka), Johor Bahru, dan Singapura.


Bas Sri Maju dikenali dengan tempat duduknya yang selesa dan perjalanan bas mereka yang mereka berikan kepada penumpang yang bergerak tanpa sebarang masalah. Disebabkan oleh bilangan buah bas mereka yang tinggi, bas mereka sentiasa tersedia dan kerap melakukan perjalanan tidak kira masa. Anda boleh menempah bas Sri Maju Express dengan mudah menggunakan aplikasi redBus. Penumpang boleh menggunakan kemudahan yang disediakan semasa mereka menaiki bas Sri Maju Express. Anda juga boleh mendapat surat khabar, lampu membaca, makanan ringan, botol air, dan lain-lain, semasa melancong dengan bas dari Sri Maju Express.


Jika terdapat sebarang pertanyaan yang lebih lanjut mengenai laluan yang dilalui oleh Sri Maju Express, anda boleh terus menghubungi ibu pejabat Sri Maju Express. Anda juga boleh bertanya kepada mereka berkenaan jadual, kemudahan, dll. Anda boleh menghubungi mereka dengan butiran yang tertera di bawah.


Ibu Pejabat Sri Maju Express

Alamat: No.2, Jalan Bendahara, 31650, Ipoh, Perak, 31650

Telefon: 05-253 8898


Kemudahan Yang Disediakan Sri Maju Express


Sri Maju Express amat mementingkan keselesaan penumpangnya. Terdapat pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh mereka untuk kesemua jenis penumpang. Mereka mempunyai pelbagai jenis kemudahan yang disediakan kepada pelanggan mereka. Kemudahan tersebut bergantung kepada jenis bas dan tiket. Tempat duduk Bas Sri Maju Express mempunyai ruang kaki yang luas dan mencukupi. Kemudahan-kemudahan yang disediakan oleh mereka adalah seperti berikut:


● Penyaman udara

● Surat Khabar

● Selimut

● Makanan Ringan

● Port pengecas

● Lampu Bacaan

● Bilik Air

● TV Utama

● Pemadam Api


Laluan Perjalanan Popular


Terdapat banyak bas yang kerap melalui di pelbagai laluan yang disediakan oleh Sri Maju Express dengan tambang yang menjimatkan. Laluan-laluan popular yang dilalui oleh bas Sri Maju Express adalah seperti berikut:


● Kuala Perlis ke Kuala Lumpur

● Kuala Perlis ke Seremban

● Alor Setar ke Puchong

● Kangar ke Melaka

● Changlun ke Seri Manjung

● Kangar ke Batu 3


Bas-Bas yang disediakan oleh Sri Maju Express


Terdapat pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Sri Maju Express yang mempunyai kemudahan yang berbeza-berbeza mengikut tambang yang dikenakan. Penumpang boleh memilih jenis bas mengikut kesesuaian mereka. Bas-bas tersebut adalah seperti berikut:

● SVIP

● Bas Seater

● Ekonomi

● Standard


Bandar Popular

Bas Sri Maju Express melawati pelbagai bandar popular di Malaysia seperti Kuala Lumpur, Kangar, Sungai Petani, dan lain-lain. Marilah kita lihat tarikan pelancongan utama di bandar-bandar ternama yang dilalui oleh bas Sri Maju Express:


● Kuala Lumpur ialah ibu kota Malaysia Ia juga merupakan bandar terbesar di Malaysia. Terdapat banyak tarikan pelancongan di Kuala Lumpur seperti Menara Berkembar Petronas, Muzium Negara, Muzium Kesenian Islam, Taman Burung KL, Kuil Thean Hou, dan sebagainya. Kuala Lumpur mempunyai kira-kira 66 pusat membeli-belah, bilangan pelancong melawat bandar yang indah ini adalah sangat tinggi.

● Kangar juga dikunjungi oleh kebanyakan pelancong kerana taman dan pusat rekreasinya. Tarikan utama lain juga adalah Taman Rekreasi Tasik Melati, Laluan Taman Rekreasi Pengkalan Asam, Taman Ular & Reptilia, dan sebagainya.

● Sungai Petani juga adalah bandar yang indah di Malaysia yang terkenal dengan tema bersejarah, taman-taman eko, dan sukan air. Ia mempunyai pelbagai tarikan pelancongan seperti Menara Jam, Taman Jubli Perak, Taman Burung, Gunung Jerai, Taman Air Karnival, dan sebagainya.

Perkhidmatan Bas Sri Maju Express Kangar

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Sri Maju Express Kangar Tawaran

Memesan tiket bas Sri Maju Express Kangar online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Sri Maju Express Kangar. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Sri Maju Express Kangar

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Sri Maju Express Kangar ialah:

  • SVIP
  • Seater
  • Economy
  • Standard
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Sri Maju Express Kangar di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Sri Maju Express Kangar. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Sri Maju Express Kangar?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Sri Maju Express Kangar yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Sri Maju Express Kangar untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Sri Maju Express Kangar?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Apakah nombor Sri Maju Express Kangar yang boleh dihubungi?
A: Anda boleh menghubungi Sri Maju Express Kangar di talian 123456789.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Sri Maju Express Kangar?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Sri Maju Express Kangar di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.