Sri Maju Express Kangar

Carian Sri Maju Express Kangar Tiket Bas

Pilihan

Sri Maju Express Kangar Imej Bas

Maklumat Tentang Bas Sri Maju Express Kangar

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama RasmiSri Maju Express
2Ditubuhkan di 1978
3Kawasan-kawasan Utama yang DiliputiPantai barat Malaysia, Hat Yai (Thailand), Perlis hingga Singapura
4PemilikKumpulan Sri Maju (Ditubuhkan oleh Dato Yeoh Kian Teik, Encik Ng Yot, dan Puan Loh Yin Mooi)
5Jenis-jenis BasBas Kelas Pertama dengan 21 tempat duduk, bas Kelas Perniagaan dengan 24 dan 26 tempat duduk, bas standard 36 dan 44 tempat duduk
6Maklumat Penting LainMenawarkan pakej pelancongan dan bas carter untuk kumpulan melebihi 20 orang dalam perantauan Singapura, Thailand dan Malaysia

Tiket Bas Sri Maju Express Kangar Online

Tentang

Sri Maju mempunyai pengalaman selama 43 tahun dalam menawarkan perkhidmatan pengangkutan bas awam kepada para penumpang. Pengendali bas ini menyediakan perkhidmatan bas di bandar-bandar seperti Kuala Lumpur, Kangar, Sungai Petani, dan lain-lain lagi. Selain Malaysia, Sri Maju juga menyediakan perkhidmatan bas di Singapura. Selain itu, mereka juga menyediakan kemudahan pengangkutan bas awam dari/ke Hat Yai (Thailand).Selain daripada menawarkan perkhidmatan bas awam, Kumpulan Sri Maju turut menyediakan perkhidmatan bas carter serta pakej pelancongan untuk kumpulan penumpang yang melebihi 20 orang. Perkhidmatan bas carter dan pakej pelancongan oleh Sri Maju ditawarkan di Thailand, Singapura, dan Malaysia. Dengan moto syarikatnya iaitu, 'Keselamatan, Kebolehpercayaan, dan Kualiti', Sri Maju sentiasa memberi layanan yang mesra dan menjaga keselamatan setiap penumpangnya.Sri Maju menawarkan pelbagai jenis bas yang dilengkapi dengan kemudahan untuk para penumpang. Ia mempunyai bas Kelas Pertama dengan 21 tempat duduk, bas Kelas Perniagaan dengan 24 dan 26 tempat duduk, atau bas Standard dengan 36 dan 44 tempat duduk. Selain itu, terdapat 14 buah cawangan untuk memudahkan urusan para penumpang.Sejarah

Kumpulan Sri Maju ditubuhkan pada tahun 1978 oleh Dato Teoh Kian Teik, Ng Yot, Loh Yin Mooi. Sejak dari itu, Sri Maju Express menyediakan perkhidmatan pengangkutan bas kepada para penumpang. Kumpulan ini juga mengendalikan Sri Maju Express (Kangar).Bermula dengan hanya sebuah bas, Sri Maju kini telah menjadi salah satu syarikat bas yang terkemuka di Asia Tenggara. Ia memiliki lebih daripada 100 buah bas yang berlepas ke lokasi yang berbeza setiap hari. Ia telah membuat laluan Singapura – Malaysia selama 25 tahun. Kumpulan Sri Maju telah menerima Singapore Enterprise 50 Awards kerana menyediakan perkhidmatan bas yang terunggul.

Sri Maju Express Alamat / Telefon

Sri Maju Express

Alamat: No.2, Jalan Bendahara, 31650, Ipoh, Perak, 31650

Telefon: 05-253 8898


sri maju express kangar


Sri Maju Express Kangar Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kuala perlis ke Kuala Lumpur08:0022:45TEMPAH SEKARANG
Kuala perlis ke Seremban08:0022:00TEMPAH SEKARANG
Alor setar ke Puchong10:3023:30TEMPAH SEKARANG
Kangar ke Malacca08:3022:00TEMPAH SEKARANG
Changlun ke Seri manjung11:0019:00TEMPAH SEKARANG

Penempahan Tiket Bas Sri Maju Express

Kemudahan-kemudahan yang Disediakan

Sri Maju menyediakan pelbagai kemudahan kepada para penumpangnya. Kemudahan-kemudahan ini bergantung pada jenis bas dan tiket. Kemudahan-kemudahan yang disediakan adalah seperti berikut:

 • Penyaman udara
 • Surat Khabar
 • Selimut
 • Makanan Ringan
 • Port pengecas
 • Lampu Bacaan
 • Bilik Air
 • TV Utama
 • Pemadam Api 
 • Tempat-tempat duduk luas dengan ruang kaki yang mencukup

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Sri Maju Express

Laluan-laluan popular yang diliputi oleh bas-bas Sri Maju adalah seperti berikut:

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Walaupun kebanyakan operasi pengendali ini tertumpu di Malaysia, terdapat beberapa laluan rentas sempadan ke Singapura dan Thailand. Laluan yang paling biasa adalah bas Sri Maju Amanjaya dari dan ke Singapura, dan bas yang berulang alik antara Singapura dan Genting Highlands. Laluan yang popular ke Thailand adalah Kuala Lumpur ke Hat Yai.

Bandar Popular 

Bas-bas Sri Maju membuat perjalanan ke pelbagai bandar yang popular di Malaysia. Antaranya adalah -

Bas-Bas yang disediakan oleh Sri Maju Express

Terdapat pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Sri Maju Express. Para penumpang boleh memilih jenis bas mengikut kesenangan mereka. Jenis-jenis bas yang disediakan oleh pengendali ini adalah:


sri maju express bas • SVIP
 • Bas Seater
 • Ekonomi
 • Standard 


Lawati www.redbus.my untuk maklumat lanjut tentang bagaimana anda boleh mendapatkan perjalanan yang mudah dan selesa dengan menempah online tiket bas di Malaysia.Penafian: Jadual, laluan, dan tambang bas adalah tertakluk kepada perubahan. Sila semak dengan pengendali tempatan untuk sebarang perubahan saat terakhir.

Bagaimanakah cara untuk menempah tiket bas Sri Maju Express di redBus?

redBus adalah platform tempahan tiket bas online yang terbesar di dunia dan dipercayai oleh ramai pelanggan di seluruh dunia. Anda boleh melihat jadual, laluan, ketersediaan bas-bas dengan beberapa klik sahaja di platform ini. Mari kita lihat proses untuk menempah tiket bas secara online dengan redBus:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Sri Maju Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Sri Maju Express dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Kenapa Anda Patut Pilih Sri Maju untuk Perjalanan Anda?

 • Sri Maju Express berpegang teguh pada cogan katanya iaitu: Keselamatan, Kebolehpercayaan, dan Kualiti, dengan menyediakan kakitangan yang berpengalaman dan boleh dipercayai; serta perkhidmatan bas-bas bertaraf tinggi yang menepati waktu untuk memastikan perjalanan yang selamat.
 • Sri Maju adalah antara syarikat terbesar di Malaysia, meliputi lebih daripada 500 laluan setiap hari.
 • Syarikat bas ini membuat perjalanan ke Amanjaya di Ipoh dan bandar-bandar lain seperti Kuala Lumpur, Melaka, Pulau Pinang, Cameron Highlands, Perak, Kedah, Johor, dll. Bas Sri Maju juga boleh dinaiki ke Kuala Perlis, di mana anda boleh menaiki feri ke Pulau Langkawi.
 • Sri Maju membuat beberapa perjalanan pada laluan yang sama, termasuk perjalanan pergi-balik.
 • Sri Maju mengendalikan bas first class, business and standard.
 • Jumlah tempat duduk yang disediakan untuk perjalanan ke Singapura dikurangkan bagi menambah keselesaan penumpang.
 • Anda boleh menempah tiket bas Sri Maju secara online pada harga-harga yang terbaik di redBus.

Sri Maju Express Kangar Tawaran

Memesan tiket bas Sri Maju Express Kangar online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Sri Maju Express Kangar. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Sri Maju Express Kangar

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Sri Maju Express Kangar ialah:

 • SVIP
 • Seater
 • Economy
 • Standard
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Sri Maju Express Kangar?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Sri Maju Express Kangar yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Sri Maju Express Kangar untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas online.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Sri Maju Express Kangar?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform online seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Apakah nombor Sri Maju Express Kangar yang boleh dihubungi?
A: Anda boleh menghubungi Sri Maju Express Kangar di talian 123456789.