Bas Dari Kuala Lumpur ke Malacca


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 23-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke Malacca

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
KKKL Express 16:00 21:30   Lihat Harga
Mayang Sari Express 07:00 15:30   Lihat Harga
Transnasional 13:15 19:00   Lihat Harga
Cepat Ekspres 16:30 16:30   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan Bas dari Kuala Lumpur ke Melaka

 Kuala Lumpur To Malacca Bus


Perkhidmatan bas dianggap sebagai salah satu jenis pengangkutan yang mudah dan murah oleh pelancong tempatan dan luar. Melaka yang terletak tidak jauh dari Kuala Lumpur menjadikannya lokasi percutian yang sempurna percutian. Tambahan lagi, rangkaian bas yang beroperasi di laluan ini menyediakan pilihan perjalanan yang tersedia pada pelbagai waktu setiap hari. Hanya perlu membeli tiket bas dari Kuala Lumpur ke Melaka dengan perbelanjaan semurah RM 11 dan anda telah bersedia untuk memulakan perjalanan.

Melaka adalah sebuah bandar yang kaya dengan sejarah, dan merupakan destinasi pelancongan yang popular di Malaysia. Bukan hanya kerana ianya adalah tempat bersejarah yang dipelihara baik malah ia juga mempunyai banyak tempat makan yang sedap di sekitar bandar. Selain meneroka jalan yang sesak, anda juga boleh ke pesisir pantai Klebang, terletak di sepanjang Selat Melaka.

Maklumat Bas dari Kuala Lumpur Melaka

Sesebuah bas boleh melakukan perjalanan sejauh 145 km dari Kuala Lumpur ke Melaka dalam masa 2-3 jam. Terdapat 4 syarikat bas yang mengendalikan perkhidmatan bas yang tepat dan selesa. Beberapa bas terkenal pengendali termasuk Mayang Sari Express, KKKL Express, Rapid Express, dan lain-lain. Penumpang boleh memilih dari 34 buah bas di laluan ini. Kesemua bas adalah dalam pelbagai kategori dan rupa. Beberapa jenis bas tersebut adalah seperti Seater, Eksekutif, Semi Sleeper dan banyak lagi. Kesemua bas direka dengan hiasan dalaman yang bersih dan memastikan keselesaan para penumpangnya.

Bas Mayang Sari Express pertama yang bergerak dari terminal bas TBS adalah pada jam 7 pagi dan tiba di Melaka Sentral sekitar jam 9.12 pagi. Manakala bas terakhir pula berlepas dari TBS pada jam 8:30 malam dan tiba di Melaka pada jam 10:42 malam. Semua penumpang perlu menaiki bas dari TBS dan turun di Malacca Sentral (satu-satunya tempat menurun penumpang untuk laluan ini). Kebanyakan bas yang berkhidmat di laluan ini mempunyai kualiti yang baik dan perkhidmatan yang baik.Tempat Kepentingan di Melaka

Pelancong semestinya tidak sabar untuk meneroka destinasi mereka. Terdapat perkara yang luar biasa yang boleh diterokai di Melaka; sebahagiannya telah disenaraikan di sini:

  • Jonker Street
  • Tanjung Kling
  • Masjid Tanah
  • A Famosa
  • Christ Church
  • Muzium Istana Kesultanan
  • Zoo Melaka
  • Masjid Selat MelakaMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Malacca ke Kuala Lumpur.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Kuala Lumpur

Malacca


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala lumpur ke Malacca di redbus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.