Maraliner

Carian Maraliner Tiket Bas

Pilihan

Maraliner Imej Bas

Maraliner Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Putra jaya ke Kuala Nerang10:0022:00TEMPAH SEKARANG
Kangar ke Penang07:1521:00TEMPAH SEKARANG
Malacca ke Gua Musang20:0020:00TEMPAH SEKARANG
Kuala perlis ke Kajang08:0022:30TEMPAH SEKARANG
Putra jaya ke Sik09:4522:25TEMPAH SEKARANG

Penempahan Tiket Bas Maraliner

Mengenai Maraliner


Pada asalnya, Maraliner memulakan operasinya dari Kuala Lumpur dan dalam tempoh masa yang singkat, ia telah menjadi salah satu bas operator yang paling popular di Malaysia. Perkhidmatan bas Maraliner telah beroperasi dan maju jaya selama lebih daripada 30 tahun. Maraliner adalah syarikat bas yang amat dipercayai di kalangan penumpang yang menghargai ketepatan masa dan keselesaannya. Ia adalah salah satu bas operator yang boleh diharap dan dipercayai di Malaysia. Maraliner menyediakan pelbagai pilihan bas untuk dipilih untuk memudahkan perjalanan penumpang dari segi bajet dan keperluan.


Syarikat bas ini terkenal kerana ia menghubungkan bandar-bandar di seluruh Malaysia dan juga menyediakan perkhidmatan perjalanan bas untuk semua jenis penumpang. Mereka mempunyai perkhidmatan bas bagi laluan di seluruh rantau Semenanjung Malaysia dan menyediakan pengangkutan bas yang berpatutan untuk semua. Bas-bas ini dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan pengalaman perjalanan anda selesa. Maraliner mengutamakan keselesaan dan keselamatan yang tinggi untuk semua penumpangnya. Penumpang boleh menempah tiket bas Maraliner ekspres online dengan mudah menggunakan aplikasi atau laman web mudah alih redBus.


Bagaimanakah cara untuk menempah tiket bas Maraliner melalui redBus?


redBus menyediakan platform yang mudah digunakan untuk menempah tiket Maraliner online. Penumpang boleh membuat tempahan untuk jangka masa hadapan dengan mudah dengan bantuan redBus. Ia adalah platform tempahan bas dalam talian terbesar di dunia. Untuk memudahkan penempahan tiket bas anda dalam talian, anda boleh mengikuti langkah-langkah yang tertera di bawah menggunakan redBus:

● Buka aplikasi redBus atau anda juga boleh pergi ke laman web tersebut. Anda boleh menempah tiket bas tanpa mendaftar masuk ke redBus.

● Terdapat butang 'Daripada' dan 'Kepada' di muka hadapan laman web itu, anda boleh memasuki tempat untuk menaiki bas anda dan tempat menurun mengikut perjalanan dan destinasi anda.

● Pilih tarikh perjalanan pilihan anda dan semak bas yang tersedia pada hari tersebut dengan mengklik pada butang 'Cari'.

● Selepas itu, pilih bas pilihan anda di senarai bas yang disediakan. Anda boleh memilih pelbagai bas mengikut pilihan anda.

● Selepas memilih bas anda, pilih tempat duduk pilihan anda di tempat duduk yang disediakan.

● Selepas selesai memilih tempat duduk anda, klik pada butang 'teruskan untuk menempah' dan masukkan butiran dan maklumat telefon anda untuk dihubungi pada ruang di halaman seterusnya.

● Gunakan kod kupon jika ada dan pergi ke halaman untuk membuat pembayaran yang telah dijamin selamat dan dipercayai. Tempahan anda akan diselesaikan melalui redBus dan anda akan menerima e-tiket dengan e-mel pengesahan.


Tempah tiket bas dalam talian di redBus Malaysia hari ini untuk menikmati perjalanan yang selesa dan mudah dengan mana-mana bas pilihan anda.


Sejarah Maraliner


Maraliner adalah sebuah syarikat pengangkutan awam, ianya adalah sebahagian daripada Kumpulan Maraliner. Pada mulanya, syarikat tersebut dinamakan sebagai Kenderaan Bas MARA (KBM) pada tahun 1960-an. Kemudian pada tahun 1985, MARA Holdings Sdn Bhd ditubuhkan. Perkhidmatan mereka mengutamakan kepada pengangkutan komuniti luar bandar, menjadikan perjalanan ulang-alik mereka ke dalam bandar lebih mudah. Pada tahun 2012, mereka menukarkan nama syarikat mereka kepada MARA Liner Sdn Bhd untuk menjadikan sistem pengangkutan awam mereka lebih baik dan juga kerana ingin memperluaskan lagi perniagaan syarikat KBM.


Maraliner menyediakan perkhidmatan bas bagi perjalanan yang panjang dan pendek, terutamanya di bahagian Semenanjung Malaysia. Perkhidmatan terkini yang disediakan oleh mereka adalah termasuk semua jenis pengangkutan, dari swasta ke awam, kenderaan ringan ke berat, perkhidmatan kurier, dll.


Terdapat sejumlah 27 laluan dan lebih daripada 300 buah bas, termasuk bas stagecoach dan ekspres yang sedang beroperasi. Laluan Pendang-Jalan Duta dan Kuantan-Ipoh adalah antara laluan popular yang sedang beroperasi.


Ibu pejabat Maraliner terletak di Kuala Lumpur. Maraliner mempunyai 22 cawangan tambahan, 9 kaunter tiket, dan juga terdapat lebih daripada 50 kaunter ejen. 9 kaunter tiket tersebut adalah termasuk 4 buah kaunter di Kedah, 2 di Kuala Lumpur, dan satu di Pahang, Johor, dan Kelantan. Waktu kerja pejabat ialah 8.30 pagi hingga 5.30 petang Isnin-Jumaat. Bantuan online disediakan pada pukul 8-9 semasa hari bekerja, dan 9-5 pada hujung minggu, 7 hari seminggu. Terdapat juga talian panggilan tambahan untuk bantuan selepas waktu bekerja.


Kemudahan Yang Disediakan oleh Maraliner


Maraliner adalah antara bas operator yang sentiasa menjaga kepuasan pelanggan dengan baik dan boleh membuat apa-apa sahaja untuk membuat pelanggan menikmati tahap keselesaan yang menyeluruh. Bas-bas ini dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan pengalaman perjalanan anda sebagai satu kenangan manis. Bas-bas tersebut telah dipilih dengan teliti dan direka khas untuk memberikan pengalaman perjalanan bas yang paling selesa. Keselamatan penumpang sentiasa diutamakan dan dijaga secara eksklusif oleh Maraliner.


Antara kemudahan yang biasanya disediakan termasuk.

● Soket Pengecas

● Pendingin Hawa

● Lampu Bacaan

● Kerusi boleh Laras

● TV Utama

● CCTV


Perkara penting untuk penumpang perlu tahu adalah kemudahan yang ditawarkan oleh Maraliner mungkin berbeza-beza bergantung kepada jenis bas dan tempat penginapan yang ditempah oleh anda. Maraliner menyediakan pelbagai bas bagi semua jenis penumpang. Anda boleh menyemak kemudahan yang terdapat di bas anda dengan mudah semasa menempah tiket online Maraliner menggunakan redBus.


Laluan Popular Disediakan oleh Maraliner


Bas Maraliner menghubungkan pelbagai bandar di seluruh Malaysia dan menyediakan laluan di seluruh rantau Semenanjung Malaysia. Maraliner ingin menyediakan pengalaman perjalanan yang lancar bagi penumpangnya dari setiap bandar ke bandar. Bas Maraliner menyediakan perkhidmatan mereka di semua laluan utama di Malaysia dan mereka juga menyediakan beberapa tempat menaiki dan menurun bas. Beberapa laluan utama yang dilalui oleh bas Maraliner termasuk yang berikut.


● Putra Jaya ke Kuala Nerang

● Kangar ke Penang

● Melaka ke Gua Musang

● Kuala Perlis ke Kajang

● Putra Jaya ke Sik

● Temerloh ke Ipoh Amanjaya

● Shah Alam ke Penang Sentral

● Terminal Bersepadu Selatan ke Stesyen Bas Machang


Penumpang perlu tahu bahawa ini adalah beberapa laluan utama yang dilalui oleh bas Maraliner. Walau bagaimanapun, terdapat laluan lain yang dilalui oleh bas-bas ini, anda boleh memeriksa bas Maraliner yang tersedia untuk laluan anda di portal online redBus dengan mudah.


Jenis Bas Yang Disediakan oleh Maraliner


Maraliner menawarkan pelbagai bas bagi semua jenis penumpang untuk memenuhi keperluan sepanjang perjalanan mereka Bas-bas ini dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan pengalaman perjalanan anda selesa. Bas Maraliner tidak berkompromi dengan keselesaan dan keselamatan penumpangnya dan berhasrat memberikan pengalaman perjalanan terbaik kepada penumpang. Antara kemudahan yang biasanya disediakan termasuk.


● Dek Berganda SVIP

● SVIP

● Ekonomi

● Seater

● Standard


Ketersediaan bas ini mungkin akan berubah bagi laluan perjalanan anda. Selain itu, kemudahan yang disediakan dalam setiap bas adalah berbeza-beza dan bas yang menyediakan kemudahan tambahan akan menjadi lebih mahal berbanding bas biasa lain. Anda boleh menyemak dengan mudah bas tersedia ini bagi laluan perjalanan anda menggunakan aplikasi mudah alih redBus atau laman web semasa menempah tiket Maraliner anda.


Bandar Popular Yang Dilalui oleh Bas Maraliner


Maraliner menghubungkan bandar-bandar di seluruh Malaysia dan ianya bertujuan untuk memberikan pengalaman perjalanan bas yang lancar kepada rakyat Malaysia. Ia bertujuan untuk menyediakan perkhidmatan bas kepada pelancong yang mempunyai bajet yang berbeza dan berada di seluruh Malaysia. Beberapa bandar utama dilalui oleh bas Maraliner termasuk yang berikut.

● Temerloh

● Putra Jaya

● Kangar

● Melaka

● Shah Alam

● Kuala Nerang

● Kuala Lumpur

● Kedah


Langkah Penjagaan COVID-19 Semasa Menaiki Bas Maraliner

Sejak bermulanya penularan COVID-19, perjalanan bas telah menjadi agak membosankan, terutamanya kerana risiko untuk mendapat jangkitan. Walau bagaimanapun, terdapat langkah berjaga-jaga yang boleh diambil oleh pelancong untuk mencegah daripada jangkitan virus ini. Pada masa ini, terdapat banyak sekatan keselamatan COVID-19 yang telah dilaksanakan di Malaysia. Ini adalah termasuk-

● Penggunaan topeng muka adalah mandatori.

● Penjarakan sosial 1 meter mengikut garis panduan adalah wajib dipatuhi oleh semua orang

● Pelancong yang menggunakan Maraliner dikehendaki mematuhi peraturan keselamatan negeri dan dinasihatkan untuk mengambil langkah berjaga-jaga. Ini termasuk membawa sanitiser dan membasuh tangan dengan kerap.


Tempahan tiket online Maraliner boleh dibuat untuk mengelakkan orang ramai di kaunter tiket. Untuk menempah tiket bas online, lawati laman web / aplikasi mudah alih redBus.


Laluan tempatan yang disediakan oleh Maraliner

Laluan-laluan popular yang dilalui oleh bas Maraliner di Malaysia adalah termasuk:

● Temerloh ke Ipoh Amanjaya

● Putrajaya ke (Kedah) Kuala Nerang

● Melaka ke Gua Musang

● Kuala Perlis ke Kajang

● Terminal Bersepadu Selatan ke Stesyen Bas Machang

● Kangar ke Pulau Pinang

● Shah Alam ke Penang Sentral

● Putra Jaya ke Sik


Maraliner menyediakan perkhidmatan bas bagi kebanyakan laluan untuk menghubungkan pelbagai tempat di Malaysia dan juga membuatkan perjalanan menjadi lebih mudah. Anda boleh menyemak butiran untuk kesemua laluan bas dan juga menempah tiket Maraliner secara online di laman web atau aplikasi redBus.


Laluan merentasi sempadan oleh Maraliner

Pelbagai laluan merentasi sempadan yang disediakan oleh Maraliner boleh didapati di platform tempahan bas online yang boleh dipercayai seperti redBus. redBus menyediakan semua butiran mengenai jadual bas Maraliner berserta dengan harga tiket bas.

Penafian: Jadual bas, laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Sila membuat semakan terlebih dahulu jika terdapat sebarang perubahan saat akhir.

Maraliner Address

Address

IBU PEJABAT

Lot 26-G, Lorong Medan Tuanku 1,

Jalan Tuanku Abdul Rahman,

50300 Kuala Lumpur

Tel : +603-2602 0167

Fax : +603-2602 0167

Email: info@maralinergroup.com.my

Perkhidmatan Bas Maraliner

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Maraliner Tawaran

Memesan tiket bas Maraliner online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Maraliner. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Maraliner

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Maraliner ialah:

  • Seater
  • Standard
  • Executive(2+1)
  • Double Deck(2+1)
  • SVIP
  • Economy(2+2)
  • Double Deck SVIP
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Maraliner di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Maraliner. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Maraliner?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Maraliner yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Maraliner untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Maraliner?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Apakah nombor Maraliner yang boleh dihubungi?
A: Anda boleh menghubungi Maraliner di talian 60192174256.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Maraliner?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Maraliner di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.