Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Penang ke Ipoh

Jadual Bas dan Harga Penang ke Ipoh

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Cepat Express 11:15 23:00 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Mayang Sari Express 23:45 23:45 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Jasmine Express 10:45 13:45 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Unititi Express 07:30 13:45 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN
Kesatuan Express 11:00 22:30 2 jam 36 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Penang ke Ipoh?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Penang ke Ipoh?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Penang ke Ipoh semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Penang ke Ipoh di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Penang ke Ipohadalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Bas Penang ke Ipoh

Perjalanan dengan bas dari Penang untuk Ipoh yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Penang untuk Ipoh.PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Cepat Express
 • Mayang Sari Express
 • Jasmine Express
 • Unititi Express
 • Kesatuan Express
 • CS Travel and Tours
 • Arwana Express

Bas Pulau Pinang ke Ipoh

Ipoh adalah ibu kota negeri Perak dan bandar ketiga terbesar di Malaysia berkenaan dengan jumlah penduduknya. Bandar ini dulunya adalah sebuah kampung tetapi sekarang telah menjadi popular sebagai tempat pelancongan kerana usaha untuk mengekalkan daya tarikan era kolonial Inggeris dengan strukturnya. Ia juga merupakan kota dengan masakan hebat, kuil Buddha, dan gua serta tarikan semula jadi dan taman tema. Terletak secara strategik antara Kuala Lumpur dan George Town, ia adalah hab pengangkutan darat utama. Pulau Pinang juga dikenali sebagai mutiara Timur kerana pantainya yang berpasir lembut dan juga merupakan tempat yang bagus untuk dikunjungi oleh para penggemar makanan. Pulau Pinang juga disebut Lembah Silikon Timur, dengan KDNKnya adalah yang tertinggi di antara negeri-negeri Malaysia. Sebilangan besar ekonominya berasal dari pembuatan dan servis. Sebilangan besar penumpang melakukan perjalanan ini setiap hari.

Jarak jalan raya dari Pulau Pinang ke Ipoh adalah 160 km yang dapat dilalui oleh bas dalam masa lebih kurang 2 hingga 3 jam. Terdapat banyak pengendali yang menyediakan bas ulang-alik ke Ipoh dari Pulau Pinang. Dengan sejumlah 10 pengendali di daerah ini dan 85 perjalanan sepanjang minggu, perjalanan bas nampaknya paling ekonomik dan juga pilihan yang mudah digunakan untuk perjalanan antara kedua-dua bandar ini.

Butiran Bas Pulau Pinang ke Ipoh

Terdapat banyak perkhidmatan bas secara berkala yang disediakan antara Pulau Pinang dan Ipoh. Beberapa yang disukai adalah perjalanan Unititi express, Transnasional, City Express, dan New Asia. Harga tiket antara RM 17 hingga RM 26. Tiket termurah disediakan oleh Cepat Express yang beroperasi 3 kali dalam sehari. Sebilangan besar bas dilengkapi dengan tempat duduk dan AC yang boleh ditangguhkan dan bas berhenti untuk bilik mandi atau rehat penyegaran selama 20 minit dalam perjalanan, menjadikan perjalanan sangat selesa.

Bas pertama bermula jam 6:45 pagi dari Komtar Pulau Pinang dan bas terakhir bertolak pada pukul 11:00 malam dari Sungai Nebong. Terdapat perkhidmatan bas berterusan setiap 15 minit sekali. Tempat tujuan di Ipoh adalah terminal Bas Aman Jaya.

Perkara yang boleh dilakukan di Ipoh

Berikut adalah senarai perkara yang boleh anda lakukan di Ipoh:

Kuil Gua Kek Log Tong: Gua yang luas dengan dewa-dewa Buddha dan Cina yang menakjubkan dan taman Zen, ini pasti merupakan mahkota Ipoh dan destinasi yang mesti dikunjungi.

Dunia Tambun yang hilang: Tempat yang bagus untuk dikunjungi bersama keluarga, taman tema ini mempunyai pelbagai aktiviti seperti lembah harimau dan taman air dan pelbagai perjalanan untuk mana-mana kumpulan umur. Anak-anak pasti menyukai tempat ini.

Menara Jam Peringatan Birch: Sekiranya anda ingin merasakan sentuhan Inggeris di Ipoh, kunjungi bangunan ini dengan sejarah kontroversialnya.

Jalur seni Mural: Lorong ini berhampiran Jalan Masjid di Old Town adalah panorama seni jalanan yang seperti mencari harta karun kerana banyak artis telah menunjukkan bakat mereka di sini.

Lawati www.redbus.my, panduan rasmi anda untuk mencari dan menempah perjalanan bas yang selesa dan selamat yang paling sesuai dengan keperluan dan keperluan individu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pengendali bas, laluan, masa, harga dan banyak lagi, log masuk ke laman web rasmi redBus atau muat turun aplikasinya sekarang.

Penafian: Waktu, laluan, dan tambang bas boleh berubah. Sila periksa aplikasi atau laman web redBus untuk sebarang perubahan pada saat-saat terakhir.


Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Penang

  • 6, Jalan Pantai, 12000 Butterworth, Pulau Pinang.
  • Billion Star Counter Komtar, Penang
  • Chai Leng Park - Caltex
  • Komtar Penang. (Emergency Contact Number: 011-26511176 / 019-4503090) ***For Depature on Komtar, Free shuttle van going to Bus terminal. Van plate number PKA 1815 and driver contact: 0164098071.
  • Penang komtar
  • Penang Sentral
  • Penang Sentral Bus Terminal, Butterworth
  • Sungai Nibong

  Ipoh

  • Aman Jaya Bus Terminal
  • Ipoh Amanjaya
  • Terminal Amanjaya, Ipoh

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Penang ke Ipoh di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Penang ke Ipoh

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Penang ke Ipoh mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Penang ke Ipoh dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers   Do you want to exit reschedule flow?

  ¡