Perdana Express

Carian Perdana Express Tiket Bas

Pilihan

Perdana Express Imej Bas

Perdana Express Bas

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama RasmiEkspres Perdana
2Ditubuhkan di 2009
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiNegeri-negeri Pantai Timur - dari dan ke Kelantan
4PemilikTuan Haji Laili Ismail
5Jenis-jenis BasBas-bas Dua Tingkat dengan 26 atau 43 tempat duduk (2+1).
6Fakta-fakta Penting LainDahulu dikenali sebagai Tiara Persona Sdn.Bhd.

Tiket Bas Perdana Express Online

Tentang

Perdana Express adalah penyedia perkhidmatan bas popular di Malaysia yang menghubungkan pelbagai kawasan di Malaysia melalui jalan raya. Perkhidmatannya berpusat di Kelantan dan merentasi negeri-negeri Pantai Timur. Laluan-laluan Perdana Express meliputi perjalanan ke bandar-bandar seperti Muar, Kulim, Unisa, Jerteh, dan banyak lagi. Selain daripada itu, perkhidmatan bas Perdana Express juga menyediakan bas-bas yang membuat perjalanan ke tapak-tapak keagamaan.

Pengendali ini mempunyai lebih daripada 113 buah bas yang beroperasi dan kebanyakannya adalah bas Scania. Selain itu, terdapat pelbagai jenis bas yang sesuai untuk semua lapisan masyarakat seperti kelas ekonomi, dua tingkat, dan dua tingkat SVIP. Bas-bas Perdana Express boleh memuatkan 26 hingga 43 orang penumpang bergantung pada jenis bas. Semua bas dilengkapi dengan port pengecasan USB, penghawa dingin, penjejakan GPS, dan tempat-tempat duduk yang selesa, luas dan boleh dilaras - untuk memastikan perjalanan yang lancar buat semua penumpang.

Dengan menggunakan redBus, anda boleh mencari bas-bas Perdana Express pada harga-harga yang berpatutan. Pengendali bas ini menyediakan pelbagai kemudahan dan mempunyai langkah-langkah keselamatan yang selaras dengan slogannya, iaitu ‘Selamat dan Selesa’.

Latar Belakang

Perdana Express ditubuhkan pada tahun 2009 dan dimiliki oleh Tuan Haji Laili Ismail. Pada asalnya syarikat ini dikenali sebagai Tiara Persona Sdn Bhd. Selepas bertahun-tahun, syarikat ini melonjak dalam populariti kerana perkhidmatan, kemudahan-kemudahan yang disediakan, ketepatan waktu dan khidmat pelanggannya yang bagus. Sejak ditubuhkan, syarikat ini berusaha keras untuk menawarkan perjalanan yang selesa kepada semua penumpangnya dengan menyediakan kemudahan-kemudahan yang terbaik, pemandu-pemandu mahir dan kakitangan yang berbudi bahasa.

Syarikat bas ini telah menerima Anugerah Pengendali Terbaik untuk kategori Bas Ekspres pada tahun 2016 dan 2017. Ia juga merangkul anugerah Khidmat Pelanggan Terbaik pada tahun 2017. Laluan-laluan yang diliputi oleh Perdana Express memudahkan para pengembara untuk menaiki bas mengikut jadual harian mereka supaya dapat berulang-alik ke mana-mana sahaja dengan senang.

Perdana Express Alamat

Alamat

Ekspres Perdana,

Lot 50, Mukim Teluk Mesira

16150, Bachok, Kelantan

Telefon

03-7728 4789


perdana express alamat


Perdana Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Pasir Puteh ke Muar21:0122:05TEMPAH SEKARANG
Unisza(universiti sultan zainal abidin) ke Machang12:3022:30TEMPAH SEKARANG
Kulim ke Kuala besut10:3022:45TEMPAH SEKARANG
Peringat ke Kota tinggi09:0021:15TEMPAH SEKARANG
Changlun ke Kok Lanas21:0021:00TEMPAH SEKARANG

Ekspres Perdana Tempahan Tiket Bas

Kemudahan-kemudahan yang Disediakan

Beberapa kemudahan yang terdapat di dalam bas Perdana disenaraikan di bawah:

 • Port Pengecas USB
 • Wi-Fi
 • Televisyen Utama
 • Ruang Tempat Duduk yang Selesa
 • Sistem Penjejak GPS
 • Penyaman Udara
 • Tempat Duduk Boleh Laras

Dalam keadaan Global Pandemik semasa, Ekspres Perdana sentiasa memastikan keselamatan penumpangnya dalam keadaan terbaik. Semua bentuk langkah berjaga-jaga di dalam bas diambil untuk melawan COVID-19. Matlamat utama Ekspres Perdana adalah untuk memastikan keselamatan penumpang semasa dalam perjalanan. Semua bas Perdana sentiasa disanitasi, dan pensanitasi yang betul sentiasa disediakan di dalam bas. Perdana mematuhi semua norma yang diwajibkan oleh kerajaan semasa wabak COVID-19.

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Perdana Express

Ekspres Perdana menjelajah kawasan yang luas dan menghubungkan pelbagai bandar berbeza di Malaysia. Beberapa laluan pelancongan bas Ekpres Perdana yang paling terkenal adalah:


perdana express bas

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Beberapa laluan utama domestik bas Ekspres Perdana adalah seperti senarai di bawah:

 • Kuala Lumpur ke Kota Bharu
 • Pulai Chondong ke Penang Sentral
 • Kulim ke Kuala Besut
 • UniSZA ke Machang
 • Pasir Puteh ke Muar
 • Jerteh ke Terminal Bas Segamat
 • Terminal Bersepadu Selatan ke Depan Masjid Ketereh

Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Perkhidmatan bas utama Ekspres Perdana adalah untuk kawasan Semenanjung Malaysia. Mereka tidak membawa penumpang ke sebarang laluan rentas sempadan buat masa ini.

Tiket online bas untuk semua laluan ini boleh disemak di dalam aplikasi redBus. Sebarang maklumat yang berkaitan dengan masa perjalanan dan harga tambang juga boleh perolehi dari aplikasi redBus.

Senarai bandar-bandar popular yang dilalui

Bas Ekspres Perdana membawa penumpang ke seluruh Malaysia. Rangkaian yang luas telah diwujudkan untuk memudahkan orang ramai di seluruh Malaysia. Beberapa bandar paling popular yang dilalui oleh Ekspres Perdana disenaraikan di bawah:

 • Jerteh
 • Pulai Shandong
 • Unisa
 • Pasir Tumboh
 • Kulim
 • Pasir Puteh
 • Kuala Besut
 • Muar

Tiket untuk ke semua bandar ini boleh ditempah dengan mudah secara online melalui aplikasi redBus. Penumpang boleh memilih lokasi menaiki bas dan turun di mana-mana tempat mengikut keselesaan mereka.

Destinasi Rumah Ibadat Popular dengan Ekspres Perdana

Ekspres Perdana menyediakan perkhidmatan pengangkutan melalui basnya dan turut membawa penumpang ke pelbagai rumah ibadat di laluan ini. Malaysia bukan sekadar terkenal sebagai destinasi pelancongan, malah ia juga mempunyai rumah ibadat yang mana ia turut menjadi pusat tarikan utama. Orang ramai boleh menempah tiket bas untuk ke pelbagai Masjid dan Kuil menggunakan aplikasi redBus. Ekspres Perdana juga membawa penumpang ke lokasi seperti Tokong Semangat Sejagat. Penumpang boleh menyemak maklumat lanjut melalui aplikasi redBus.

Jenis bas Ekspres Perdana

Jenis-jenis bas Perdana yang berlainan boleh dikategorikan kepada:

 • Ekonomi
 • Dek 2-Tingkat
 • Dek 2-Tingkat SVIP

Daripada jenis bas yang dinyatakan di atas, Dek 2-Tingkat SVIP dianggap sebagai salah satu rangkaian bas yang paling mewah yang disediakan oleh Ekspres Perdana. Semua maklumat yang berkaitan dengan jenis bas ini boleh didapati di dalam aplikasi redBus. Penumpang boleh mendapatkan diskaun dengan menempah tiket Bas online Perdana melalui aplikasi redBus.

Sila layari www.redbus.my untuk ketahui dengan lebih lanjut bagaimana anda boleh mengalami perjalanan yang selesa dan menyenangkan dengan menempah tiket bas online di Malaysia.

Penafian: Masa, laluan dan tambang bas adalah tertakluk kepada perubahan dari semasa ke semasa. Sila semak dengan pejabat Ekspres Perdana untuk sebarang perubahan saat akhir.

Bagaimanakah cara untuk menempah Bas Ekspres Perdana melalui redBus?

Tidak seperti kaedah tempahan tiket tradisional yang mana anda perlu ke pejabat ejen, membeli tiket secara online melalui aplikasi redBus jauh lebih mudah dan menjadi pilihan ramai orang. Penumpang boleh menempah tiket Ekspres Perdana mereka secara online dengan hanya beberapa klik sahaja dari keselesaan kediaman rumah mereka. Mereka boleh memperoleh pelbagai kupon diskaun semasa membuat tempahan tiket bas online melalui aplikasi redBus. Beberapa langkah mudah untuk menempah tiket bas online diberikan di bawah:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Ekspres Perdana dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Ekspres Perdana dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Kenapa Pilih Perdana Express untuk Perjalanan Anda?

 • Bas-bas Perdana Express beroperasi di beberapa bandar utama di Malaysia, termasuk Pasir Puteh, Jerteh, Kulim, Pasir Tumboh dan Pasir Chondong. Para penumpang boleh menaiki bas-bas yang beroperasi dengan kerap pada laluan seperti Pasir Puteh ke Muar, Jerteh ke Terminal Bas Segamat, Pulai Chondong ke Penang Sentral, dan banyak lagi.
 • Tempahan online Perdana Express memberi penumpang pelbagai jenis bas untuk dipilih. Perdana Express mempunyai bas-bas SVIP, bas-bas SVIP dua tingkat, bas dua tingkat dengan susunan tempat duduk 2+1, dan bas-bas Ekonomi yang sedia untuk ditempah.
 • Anda boleh membuat pra-tempahan bas-bas Perdana Express secara online juga. redBus akan mempamerkan jadual-jadual bas yang paling dikemaskini. Anda boleh menempah tiket bas online untuk mana-mana bas yang berlepas dan tiba mengikut kesesuaian masa anda.
 • Sebuah bas Perdana Express mempunyai kemudahan-kemudahan seperti WiFi, port mengecas, televisyen sentral dan penjejakan secara langsung, untuk memastikan perjalanan yang selamat dan selesa.
 • Bas-bas Perdana Express mempunyai tempat-tempat duduk yang boleh bersandar. Terdapat juga ruang kaki yang mencukupi, dan penumpang boleh menggunakan ruang simpanan untuk menyimpan bagasi.
 • Para penumpang boleh memilih bas Perdana Express yang berhawa dingin atau tidak berhawa dingin. Semua butiran mengenai bas-bas akan disediakan semasa membuat tempahan tiket bas online.

Perdana Express Tawaran

Memesan tiket bas Perdana Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Perdana Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Perdana Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Perdana Express ialah:

 • SVIP
 • Double Deck(2+1)
 • Double Deck SVIP
 • Economy(2+2)
Lihat Lagi

Bas Kemudahan

Reclining seatNo
Hand Sanitisers ProvidedNo
Charging PointYes
Reading LightNo
WIFIYes
ToiletNo
BlanketsNo
Water BottleNo
SnacksNo
NewspaperNo

Soalan Lazim

Q: Apakah nombor Perdana Express yang boleh dihubungi?
A: Anda boleh menghubungi Perdana Express di talian 97656000.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform online seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Perdana Express di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Perdana Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Perdana Express?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.