Ekspres Perdana

Carian Ekspres Perdana Tiket Bas

Mitra Pemesanan Resmi
Mitra Pemesanan Resmi
Jaminan Harga Terendah
Jaminan Harga Terendah
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda

Official Perdana Express Booking partner

24*7 customer service(Call & Chat)

24*7 customer service(Call & Chat)

<strong>36 Mn+</strong> users trust us

36 Mn+ users trust us

Assured seat of your choice

Assured seat of your choice

<strong>2,00,000+</strong> bookings per day<br>World's largest online bus ticket booking platform

2,00,000+ bookings per day
World's largest online bus ticket booking platform

<strong>Secured and Verified payment options</strong>

Secured and Verified payment options

mastercard, visa, boost, touchngo, Grabpay

Table of Content

Ekspres Perdana Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Perdana Express Bas

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama RasmiEkspres Perdana
2Ditubuhkan di 2009
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiNegeri-negeri Pantai Timur - dari dan ke Kelantan
4PemilikTuan Haji Laili Ismail
5Jenis-jenis BasBas-bas Dua Tingkat dengan 26 atau 43 tempat duduk (2+1).

Tiket Bas Ekspres Perdana Online

Ekspres Perdana adalah penyedia perkhidmatan bas popular di Malaysia yang menghubungkan pelbagai kawasan di Malaysia melalui jalan raya. Perkhidmatannya berpusat di Kelantan dan merentasi negeri-negeri Pantai Timur. Laluan-laluan Perdana Express meliputi perjalanan ke bandar-bandar seperti Muar, Kulim, Unisa, Jerteh, dan banyak lagi. Selain daripada itu, perkhidmatan bas Perdana Express juga menyediakan bas-bas yang membuat perjalanan ke tapak-tapak keagamaan.

Ekspres Bas Perdana ditubuhkan pada tahun 2009 dan dimiliki oleh Tuan Haji Laili Ismail. Pada asalnya syarikat ini dikenali sebagai Tiara Persona Sdn Bhd. Selepas bertahun-tahun, syarikat ini melonjak dalam populariti kerana perkhidmatan, kemudahan-kemudahan yang disediakan, ketepatan waktu dan khidmat pelanggannya yang bagus. Sejak ditubuhkan, syarikat ini berusaha keras untuk menawarkan perjalanan yang selesa kepada semua penumpangnya dengan menyediakan kemudahan-kemudahan yang terbaik, pemandu-pemandu mahir dan kakitangan yang berbudi bahasa.

Syarikat bas ini telah menerima Anugerah Pengendali Terbaik untuk kategori Bas Ekspres pada tahun 2016 dan 2017. Ia juga merangkul anugerah Khidmat Pelanggan Terbaik pada tahun 2017. Laluan-laluan yang diliputi oleh Perdana Express memudahkan para pengembara untuk menaiki bas mengikut jadual harian mereka supaya dapat berulang-alik ke mana-mana sahaja dengan senang.

Merangkumi pelbagai negeri di Malaysia, Ekspres Bas Perdana s memenuhi keperluan keselesaan penduduk yang mengembara untuk bekerja atau belajar di pelbagai bahagian negara. Semasa cuti umum, permintaan tiket bas Ekspres Perdana meningkat, menyebabkan sesetengah orang mencari pilihan pengangkutan alternatif untuk sampai ke kampung halaman tersayang mereka. Salah satu laluan yang digemari adalah perkhidmatan kerap antara Kuala Lumpur dan Kota Bharu, dengan 10 perjalanan harian bermula dari 9:45 pagi hingga tamat pada 10:45 malam. Penumpang mendapat faedah dari waktu perjalanan yang fleksibel, dengan titik berlepas dan titik tiba di TBS Kuala Lumpur dan terminal bas Kota Bharu masing-masing.

Kenapa Pilih Servis Bas Ekspres Perdana

 • Rangkaian luas merangkumi bandar-bandar terkenal Malaysia.
 • Pelbagai jenis bas termasuk SVIP, Ekonomi, Dua Dek dan Dua Dek SVIP.
 • Keselesaan bas dilengkapi dengan kemudahan moden.
 • Harga berpatutan dengan tempahan tiket bas online atas platform rakan kongsi seperti redBus.
 • Pengendali ini mempunyai lebih daripada 113 buah bas yang beroperasi dan kebanyakannya adalah bas Scania. Selain itu, terdapat pelbagai jenis bas yang sesuai untuk semua lapisan masyarakat seperti kelas ekonomi, dua tingkat, dan dua tingkat SVIP. 
 • Bas-bas Ekspres Perdana boleh memuatkan 26 hingga 43 orang penumpang bergantung pada jenis bas. 
 • Semua bas dilengkapi dengan port pengecasan USB, penghawa dingin, penjejakan GPS, dan tempat-tempat duduk yang selesa, luas dan boleh dilaras - untuk memastikan perjalanan yang lancar buat semua penumpang.

Kemudahan-kemudahan Bas Perdana yang Disediakan

Ramai orang mengenali bas Ekspres Perdana dan menjadikannya syarikat bas pilihan mereka. Perdana Express mempunyai rangkaian bas yang luas dan meliputi hampir semua bandar terkenal di Malaysia. Perkara terbaik tentang perkhidmatan mereka adalah anda boleh menempah tiket Perdana Express secara online dengan mudah menggunakan aplikasi redBus. Anda juga boleh menyemak jadual untuk menjejaki bas.

Matlamat utama Ekspres Perdana adalah untuk memastikan keselamatan penumpang semasa dalam perjalanan. Semua bas Perdana online tiket sentiasa disanitasi, dan pensanitasi yang betul sentiasa disediakan di dalam bas.

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Perdana Express

Ekspres Perdana menjelajah kawasan yang luas dan menghubungkan pelbagai bandar berbeza di Malaysia. Beberapa laluan pelancongan bas Ekpres Perdana yang paling terkenal adalah:

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Beberapa laluan utama domestik bas Ekspres Perdana adalah seperti senarai di bawah:

Perkhidmatan bas utama Ekspres Perdana adalah untuk kawasan Semenanjung Malaysia. Mereka tidak membawa penumpang ke sebarang laluan rentas sempadan buat masa ini. Online ticket bas untuk semua laluan ini boleh disemak di dalam aplikasi redBus. Sebarang maklumat yang berkaitan dengan masa perjalanan dan harga tambang juga boleh perolehi dari aplikasi redBus.

Senarai Bandar-Bandar Popular yang Dilalui Ekspres Perdana

Bas Ekspres Perdana membawa penumpang ke seluruh Malaysia. Rangkaian yang luas telah diwujudkan untuk memudahkan orang ramai di seluruh Malaysia. Beberapa bandar paling popular yang dilalui oleh Ekspres Perdana disenaraikan di bawah:

 • Jerteh
 • Pulai Shandong
 • Unisa
 • Pasir Tumboh
 • Kulim
 • Pasir Puteh
 • Kuala Besut
 • Muar

Ticket bas online untuk ke semua bandar ini boleh ditempah dengan mudah secara melalui aplikasi redBus. Penumpang boleh memilih lokasi menaiki bas dan turun di mana-mana tempat mengikut keselesaan mereka.

Terminal Bas Popular Ekspres Perdana

Oleh sebab Perdana Express adalah salah satu penyedia perkhidmatan bas yang paling popular di Malaysia, ia menyediakan perkhidmatan untuk perjalanan ke beberapa terminal bas di seluruh negara. Berikut adalah beberapa terminal yang diliputi:

Anda boleh memilih terminal bas semasa membuat tempahan tiket Bas Perdana anda secara online.

Destinasi Rumah Ibadat Popular dengan Ekspres Perdana

Ekspres Perdana menyediakan perkhidmatan pengangkutan melalui basnya dan turut membawa penumpang ke pelbagai rumah ibadat di laluan ini. Malaysia bukan sekadar terkenal sebagai destinasi pelancongan, malah ia juga mempunyai rumah ibadat yang mana ia turut menjadi pusat tarikan utama. Orang ramai boleh menempah tiket bas untuk ke pelbagai Masjid dan Kuil menggunakan aplikasi redBus. 

Ekspres Perdana juga membawa penumpang ke lokasi seperti Tokong Semangat Sejagat. Penumpang boleh menyemak maklumat lanjut melalui aplikasi redBus.ekspress-perdana-destinasi

Penafian: Masa, laluan dan tambang bas adalah tertakluk kepada perubahan dari semasa ke semasa. Sila semak dengan pejabat Ekspres Perdana untuk sebarang perubahan saat akhir.

Ekspres Perdana Alamat

Alamat

Ekspres Perdana,

Lot 50, Mukim Teluk Mesira

16150, Bachok, Kelantan

Telefon

03-7728 4789


perdana express alamat


Bagaimanakah cara untuk menempah Bas Ekspres Perdana melalui redBus?

Tidak seperti kaedah tempahan tiket tradisional yang mana anda perlu ke pejabat ejen, membeli tiket secara online melalui aplikasi redBus jauh lebih mudah dan menjadi pilihan ramai orang. Penumpang boleh menempah tiket Ekspres Perdana mereka secara online dengan hanya beberapa klik sahaja dari keselesaan kediaman rumah mereka. Mereka boleh memperoleh pelbagai kupon diskaun semasa membuat tempahan tiket bas online melalui aplikasi redBus. Beberapa langkah mudah untuk menempah tiket bas online diberikan di bawah:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Ekspres Perdana dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Ekspres Perdana dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Jenis-Jenis Bas milik Ekspres Perdana

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Ekspres Perdana ialah:

 • Economy
 • Double Deck SVIP
 • SVIP
 • Executive AC (2+2)
Lihat Lagi

Buka Tawaran redDeals yang Tak Tertandingan untuk Tiket Bas Ekspres Perdana

Tempah tiket bas Ekspres Perdana online di redBus, Malaysia dan rebut redDeals yang hebat. Pilih dari 99 tawaran pada 4416 laluan dan nikmati diskaun sehingga 25% untuk perjalanan anda dalam tempoh terhad!

Dapatkan Promo eksklusif langka ini! Potongan langsung 20%

99 Promo50 Operator4416 Rute

Nikmati Tempahan Bas Ekspres Perdana Online di redBus

Ekspres Perdana. dikenali kerana memberikan kemudahan perjalanan kepada ramai penumpang. Alami kemudahan utama apabila membuat tempahan tiket bas untuk perjalanan anda. Elakkan kesulitan mengunjungi terminal bas dengan menempah tiket bas Ekspres Perdana anda online di redBus dan jimat lebih dengan redDeals.

Perdana Express Bas Kemudahan

Gps tracking system

Leg Rest

Air conditioning

Central TV

Charging Point

WIFI

Reclining seat

USB port for charger

CCTV

M-ticket

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Ekspres Perdana?
Anda boleh melawat kaunter tiket Ekspres Perdana yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Ekspres Perdana untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas online.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Ekspres Perdana?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform online seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Apakah nombor Ekspres Perdana yang boleh dihubungi?
Anda boleh menghubungi Ekspres Perdana di talian 014-812 8000.
Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Ekspres Perdana?
Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 50% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Ekspres Perdana di platform redBus?
Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.