Perdana Express

Carian Perdana Express Tiket Bas

Pilihan

Perdana Express Imej Bas

Perdana Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Pasir Puteh ke Muar21:0122:05TEMPAH SEKARANG
Unisza(universiti sultan zainal abidin) ke Machang12:3022:30TEMPAH SEKARANG
Kulim ke Kuala besut10:3022:45TEMPAH SEKARANG
Peringat ke Kota tinggi09:0021:15TEMPAH SEKARANG
Changlun ke Kok Lanas21:0021:00TEMPAH SEKARANG

Tempahan Tiket Bas Ekspres Perdana

Perkhidmatan bas Ekspres Perdana menghubungkan pelbagai kawasan di Malaysia. Ibu pejabat rasmi Ekspres Perdana terletak di Kelantan, Malaysia. Perdana, menerusi basnya yang banyak, memastikan semua penumpangnya mengalami perjalanan yang begitu selesa ke seluruh Malaysia. Penumpang berpeluang memilih pelbagai jenis bas untuk dinaiki, bergantung kepada laluan yang dikehendaki, kemudahan serta harga tiket bas yang perlu dibayar.

Semua bas dari Ekspres Perdana didaftarkan dengan redBus dan penumpang boleh menempah tiket bas ini secara online melalui aplikasi. Maklumat berkaitan dengan operator bas, tarikh dan jadual bas Perdana yang berbeza, harga tiket serta bentuk diskaun boleh didapati dengan tepat di dalam aplikasi redBus.

Bagaimanakah cara untuk menempah Bas Ekspres Perdana melalui redBus?

Tidak seperti kaedah tempahan tiket tradisional yang mana anda perlu ke pejabat ejen, membeli tiket secara online melalui aplikasi redBus jauh lebih mudah dan menjadi pilihan ramai orang. Penumpang boleh menempah tiket Ekspres Perdana mereka secara online dengan hanya beberapa klik sahaja dari keselesaan kediaman rumah mereka. Mereka boleh memperoleh pelbagai kupon diskaun semasa membuat tempahan secara online talian melalui aplikasi redBus. Beberapa langkah mudah untuk menempah tiket dalam talian diberikan di bawah:

● Muat turun aplikasi redBus atau daftar masuk ke laman web rasmi redBus.

● Nyatakan maklumat lokasi menaiki bas dan destinasi anda di ruang yang disediakan.

● Selepas mengisi maklumat lokasi, nyatakan tarikh perjalanan anda.

● Carian boleh disaring dengan tepat dengan hanya mengisi maklumat seperti 'jenis bas'.

● Selepas menekan butang carian, kesemua bas dalam senarai laluan dan tarikh yang sama akan dipaparkan di skrin.

● Selepas memilih bas yang sesuai, tempahan boleh dibuat.

● Pengguna boleh menggunakan Kad Bank mereka untuk membuat pembayaran tiket secara online.

Untuk memastikan anda mendapat perjalanan yang selamat dan selesa apabila membuat tempahan, tempahlah secara online dengan redBus Malaysia sekarang.

Sejarah Ekspres Perdana

Dengan ibu pejabat rasminya yang terketak di Kelantan, Ekspres Perdana merupakan salah satu operator bas yang paling popular di kalangan pelancong di Malaysia. Bas-bas yang disediakan oleh Ekspres Perdana sangat selesa dan menjanjikan keselamatan penumpang serta menjanjikan pengalaman perjalanan yang menyeronokkan. Bas-bas ini menghubungkan sebahagian besar kawasan di Malaysia. Ekspres Perdana terkenal dengan bas mereka yang berkaitan dengan perjalanan Pantai Timur yang menghubung ke Kuala Lumpur. Walau bagaimanapun, mereka juga menyediakan perkhidmatan bas yang membawa penumpang dari kawasan pedalaman jauh di rantau Semenanjung Malaysia. Perkhidmatan tempahan bas online seperti redBus boleh digunakan untuk memudahkan pengalaman pelanggan membuat tempahan bas mereka.

Pelanggan mempunyai pelbagai pilihan untuk memilih jenis bas yang disediakan oleh Ekspres Perdana. Terdapat pelbagai pilihan berbeza bergantung kepada bajet pelanggan serta laluan yang mereka inginkan sebagai perjalanan mereka. Bas Ekspres Perdana menawarkan penumpang dengan pelbagai kemudahan, termasuk kemudahan WiFi dan port pengecas. Setiap bas menyediakan kemudahan berbeza-beza berpandukan jenis kemudahan yang disediakan kepada penumpang. Tempat duduk di setiap bas juga sangat selesa dan boleh dilaraskan. Beberapa basnya dilengkapi dengan sistem penjejak GPS yang berfungsi untuk meningkatkan keselamatan penumpang.

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan mengenai tempahan bas, pelanggan sentiasa boleh menghubungi ibu pejabatnya di Kelantan milik Ekspres Perdana. Pelanggan juga boleh mendapat maklumat lanjut mengenai kemudahan bas yang dsediakan, jadual bas, konflik tempahan, dan lain-lain maklumat.

Kemudahan di dalam Ekspres Perdana

Ekspres Perdana menyediakan salah satu bentuk perkhidmatan pengangkutan, terutamanya kepada pelanggan setia mereka. Ini kerana Ekspres Perdana memberi pengalaman perjalanan yang terbaik yang tidak dapat ditandingi kepada penumpangnya. Penumpang mendapat menikmati pelbagai jenis kemudahan semasa dalam perjalanan menaiki bas Ekspres Perdana. Beberapa kemudahan yang terdapat di dalam bas Perdana disenaraikan di bawah:

● Port Pengecas USB

● Wi-Fi

● Televisyen Utama

● Ruang Tempat Duduk yang Selesa

● Sistem Penjejak GPS

● Penyaman Udara

● Tempat Duduk Boleh Laras.

Dalam keadaan Global Pandemik COVID-19 semasa, Ekspres Perdana sentiasa memastikan keselamatan penumpangnya dalam keadaan terbaik. Semua bentuk langkah berjaga-jaga di dalam bas diambil untuk melawan COVID-19.

Matlamat utama Ekspres Perdana adalah untuk memastikan keselamatan penumpang semasa dalam perjalanan. Semua bas Perdana sentiasa disanitasi, dan pensanitasi yang betul sentiasa disediakan di dalam bas. Perdana mematuhi semua norma yang diwajibkan oleh kerajaan semasa wabak COVID-19.

Laluan Perjalanan Popular

Ekspres Perdana menjelajah kawasan yang luas dan menghubungkan pelbagai bandar berbeza di Malaysia. Perdana adalah sebuah syarikat pengangkutan yang berpangkalan di Kelantan yang beroperasi di pelbagai bandar seperti Kuala Lumpur, Butterworth, Yong Peng, Putrajaya dan sebagainya. Hubungan antara pelbagai bandar melalui bas Perdana telah memudahkan rakyat, terutamanya yang melakukan perjalanan ke tempat berbeza setiap hari untuk bekerja atau belajar. Beberapa laluan pelancongan bas Ekpres Perdana yang paling terkenal adalah:

● Pasir Puteh ke Muar

● Unisa ke Machang

● Terminal Bersepadu Selatan ke Depan Masjid Ketereh

● Jerteh ke Terminal Bas Segamat

● Kulim ke Kuala Besut

● Pulai Chondong ke Penang Sentral

● Kuala Lumpur ke Kota Bharu

Tiket bas untuk semua laluan ini boleh disemak di dalam aplikasi redBus. Sebarang maklumat yang berkaitan dengan masa perjalanan dan harga tambang juga boleh perolehi dari aplikasi redBus.

Jenis bas Ekspres Perdana

Ekspres Perdana mempunyai hasrat untuk memberikan pengalaman perjalanan terbaik kepada penumpangnya. Untuk memenuhi keperluan dan kemahuan penumpang yang berbeza, Ekspres Perdana mempunyai pelbagai jenis bas dalam senarai basnya yang meliputi laluan berbeza dengan sedikit kelainan pada kemudahan dan tambang. Pelbagai jenis bas berbeza yang tersedia oleh Perdana boleh dikategorikan kepada tiga jenis:

● Ekonomi

● Dek 2-Tingkat

● Dek 2-Tingkat SVIP

Daripada jenis bas yang dinyatakan di atas, Dek 2-Tingkat SVIP dianggap sebagai salah satu rangkaian bas yang paling mewah yang disediakan oleh Ekspres Perdana. Semua maklumat yang berkaitan dengan jenis bas ini boleh didapati di dalam aplikasi redBus. Penumpang boleh mendapatkan diskaun dengan menempah tiket Bas Perdana secara online melalui aplikasi redBus.

Senarai bandar-bandar popular yang dilalui

Bas Ekspres Perdana membawa penumpang ke seluruh Malaysia. Rangkaian yang luas telah diwujudkan untuk memudahkan orang ramai di seluruh Malaysia. Beberapa bandar paling popular yang dilalui oleh Ekspres Perdana disenaraikan di bawah:

● Jerteh

● Pulai Shandong

● Unisa

● Pasir Tumboh

● Kulim

● Pasir Puteh

● Kuala Besut

● Muar

Tiket untuk ke semua bandar ini boleh ditempah dengan mudah secara dalam talian melalui aplikasi redBus. Penumpang boleh memilih lokasi menaiki bas dan turun di mana-mana tempat mengikut keselesaan mereka.

Destinasi Rumah Ibadat Popular dengan Ekspres Perdana

Ekspres Perdana menyediakan perkhidmatan pengangkutan melalui basnya dan turut membawa penumpang ke pelbagai rumah ibadat di laluan ini. Malaysia bukan sekadar terkenal sebagai destinasi pelancongan, malah ia juga mempunyai rumah ibadat yang mana ia turut menjadi pusat tarikan utama. Orang ramai boleh menempah tiket bas untuk ke pelbagai Masjid dan Kuil menggunakan aplikasi redBus. Ekspres Perdana juga membawa penumpang ke lokasi seperti Tokong Semangat Sejagat. Penumpang boleh menyemak maklumat lanjut melalui aplikasi redBus.

Langkah Berjaga-jaga COVID-19 Yang Diambil oleh Ekspres Perdana

Ekspres Perdana adalah operator bas yang berpangkalan di Kelantan, Malaysia. Ia menyediakan perkhidmatan bas ke pelbagai lokasi di dalam negara. Anda boleh menempah tiket Ekspres Perdana secara dalam online melalui aplikasi mudah alih/laman web redBus. Beberapa langkah pencegahan yang perlu anda patuhi apabila menaiki bas Ekspres Perdana adalah seperti berikut:

● Bas Ekspres Perdana dibersihkan secara berhati-hati setiap kali tamat perjalanan. Cecair sanitasi tangan dan kemudahan imbasan suhu badan juga disediakan di dalam bas.

● Penumpang perlu mematuhi norma penjarakan sosial ketika menaiki bas Ekspres Perdana. Menempah online tiket bas Ekspres Perdana akan membantu anda mengelakkan dari berkumpul di khalayak ramai di kaunter tiket.

● Pakai topeng pelitup muka semasa di dalam perjalanan dan sentiasa menjaga kebersihan diri. Bawa selimut/kain untuk diri sendiri kerana ianya tidak disediakan dalam bas Perdana untuk mencegah penyebaran COVID-19.

● Penumpang mesti mematuhi semua garis panduan perjalanan yang ditetapkan oleh kerajaan Malaysia semasa dalam perjalanan melalui bas Ekspres Perdana .

Laluan tempatan Ekspres Perdana

Bas Ekspres Perdana menghubungkan pelbagai bandar di Malaysia dengan perkhidmatan bas mereka yang popular. Anda boleh menyemak jadual bas Perdana dengan mudah melalui aplikasi mudah alih/laman web redBus. Beberapa laluan utama domestik bas Ekspres Perdana adalah seperti senarai di bawah:

● Kuala Lumpur ke Kota Bharu

● Pulai Chondong ke Penang Sentral

● Kulim ke Kuala Besut

● UniSZA ke Machang

● Pasir Puteh ke Muar

● Jerteh ke Terminal Bas Segamat

Laluan rentas sempadan dengan Ekspres Perdana

Perkhidmatan bas utama Ekspres Perdana adalah untuk kawasan Semenanjung Malaysia. Mereka tidak membawa penumpang ke sebarang laluan rentas sempadan buat masa ini.

Penafian: Masa, laluan dan tambang bas adalah tertakluk kepada perubahan dari semasa ke semasa. Sila semak dengan pejabat Ekspres Perdana untuk sebarang perubahan saat akhir.

Perdana Express Address

Office Address

Ekspres Perdana,

Lot 50, Mukim Teluk Mesira

16150, Bachok, Kelantan


Telephone Number

03-7728 4789

Perkhidmatan Bas Perdana Express

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Perdana Express Tawaran

Memesan tiket bas Perdana Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Perdana Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Perdana Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Perdana Express ialah:

  • SVIP
  • Double Deck(2+1)
  • Double Deck SVIP
  • Economy(2+2)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Perdana Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Perdana Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Perdana Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Perdana Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Perdana Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Perdana Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Apakah nombor Perdana Express yang boleh dihubungi?
A: Anda boleh menghubungi Perdana Express di talian 97656000.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Perdana Express?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Perdana Express di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.