Bas Dari Kl sentral ke Klia2


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 26-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Kl sentral ke Klia2

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Aerobus 00:01 15:20   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perkhidmatan Bas dari KL Sentral ke KLIA2

 KL Sentral to KLIA2 Bus


Setiap hari, ramai penumpang ke KLIA2 dan kebanyakan dari mereka lebih suka mengambil bas dari Kl Sentral. Ini kerana, bas menjimatkan kos dan ianya satu perjalanan yang mudah. Penumpang boleh menaiki bas dengan mudah dari KL Sentral (tempat menaiki bas) dan turun di KLIA2. Kesemua bas melalui jalan sejauh 56 km ini dalam masa 1 jam. Tempahlah tiket-tiket bas dari KL Sentral ke KLIA2 dengan nilai serendah RM 12. Anda boleh membuat pilihan dari kesemua 77 buah bas yang beroperasi di laluan ini dan menikmati perjalanan yang mudah.

Maklumat mengenai Bas

Aerobus merupakan satu-satunya pengendali bas yang beroperasi dari KL Sentral ke KLIA2. Semua bas tanpa henti berlepas dari satu lokasi yang dikenali sebagai KL Sentral dan hanya menurunkan penumpang di KLIA2 sahaja. Hanya bas Seater yang membawa penumpang di laluan ini dan ia dilengkapi dengan hiasan dalaman dan tempat duduk yang kemas. Malah, bas yang dikendalikan oleh Aerobus terkenal dengan ketepatan masa, perkhidmatan yang selamat dan selesa. Setiap hari bas pertama berlepas dari terminal bas KL Sentral pada sekitar jam 12.00 am dan sampai di KLIA2 jam 1.00 am. Sementara itu, bas terakhir berlepas pada jam 11:30 malam dan sampai di KLIA2 jam 12.30 pagi.

Kemudahan di KL Sentral & KLIA2

KL Sentral adalah hab pengangkutan yang lengkap tersedia di Kuala Lumpur, dan berfungsi sebagai terminal bas yang beroperasi di Malaysia. Ia adalah tempat perkhidmatan bagi penumpang yang ingin menaiki bas dan tiba di KLIA2 dengan pantas. Sebahagian daripada kemudahan popular di KL Sentral adalah seperti kedai-kedai, medan selera, ruang rehat, kaunter tiket dan lain-lain lagi. Tambahan pula, KLIA2, yang bukan hanya menjadi pusat menurunkan penumpang bas bahkan ia juga berfungsi sebagai lapangan terbang antarabangsa yang dilengkapi dengan kemudahan seperti ATM, ruang rehat, bilik air, kaunter tiket, perkhidmatan penyimpanan bagasi, dan bermacam lagi.

Mencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Klia2 ke Kl sentral.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Kl sentral

Klia2


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari KL Sentral ke KLIA2 di redbus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.