Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Kl sentral ke Klia2

Jadual Bas dan Harga Kl sentral ke Klia2

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
KLIA Ekspress 05:00 05:00 1 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Aerobus 05:00 18:00 1 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
Aerobus 05:00 15:00 1 jam 30 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas online di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Kl sentral ke Klia2?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kl sentral ke Klia2?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kl sentral ke Klia2 semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Kl sentral ke Klia2 di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Kl sentral ke Klia2adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Berapa banyakkah syarikat bas yang beroperasi dari KL Sentral ke klia2?

A: Terdapat lebih dari 84 buah bas yang beroperasi dari KL Sentral ke klia2 dengan pelbagai masa dan jadual berbeza.

Syarikat coach manakah yang beroperasi dari KL Sentral ke klia2?

A: Beberapa buah syarikat bas coach yang membawa penumpang dari KL Sentral ke klia2 seperti Aerobus, Bas Malaysia, Star Shuttle Express yang mana Aerobus menyediakan perkhidmatan bas tanpa henti untuk laluan ini.

Apakah nilai penarafan serta jenis bas tersebut?

A: Penarafan operator ini berbeza dari semasa ke semasa kerana penumpang sentiasa memberikan maklum balas sebaik selesai perjalanan mereka. Muat turun aplikasi redBus atau layari laman web rasmi untuk maklumat lanjut.

Apakah tempoh dan jadual perjalanan bas ini?

A: Tempoh perjalanan ini biasanya selama 1 jam dan kadang-kala sehingga 1 jam 15 minit bergantung kepada bas yang dipilih.

Apakah harga tambang tiket dari KL Sentral ke klia2?

A: Aerobus dan Star Shuttle Expresses mengenakan bayaran sekitar RM 12 dan Bas Malaysia pula mengenakan bayaran sekitar RM 11. Terdapat pelbagai tawaran dan kupon yang boleh didapati dari semasa ke semasa, jadi gunakan tawaran tersebut untuk menjimatkan harga tiket anda. Harganya mungkin berbeza sedikit, jadi lawati aplikasi redBus atau laman web untuk mendapat harga tambang tiket bas terkini untuk laluan ini.

Bagaimana cara untuk membeli tiket untuk penumpang yang menaiki bas dari KL Sentral ke Klia2 melalui redBus?

A: Anda boleh menempah tiket dari KL Sentral ke klia2 melalui laman web redBus (www.redbus.my) atau anda boleh memuat turun aplikasi redBus. Terdapat banyak tawaran dan diskaun yang diberikan dari semasa ke semasa termasuk tawaran cashback untuk perjalanan anda. Aplikasi tempahan online ini sangat mudah untuk digunakan. Anda boleh menempah tiket anda dalam masa kurang dari 5 minit. Aplikasi ini juga mempunyai ciri-ciri seperti pilihan penjadualan semula yang membolehkan anda menukar jadual perjalanan anda.

Apakah kemudahan yang disediakan untuk penumpang yang menaiki bas dari KL Sentral ke klia2?

A: Aerobus ialah sebuah bas yang mempunyai 44 tempat duduk dek tunggal dan ruang dalamannya luas serta tempat duduknya selesa. Terdapat televisyen yang dipasang di hadapan tempat duduk untuk anda menghiburkan diri sepanjang perjalanan. Bas-bas ini menjalani pemeriksaan penyelenggaraan berkala dan pemandu Aerobus juga dilatih dengan langkah-langkah keselamatan dan memastikan bahawa anda sampai ke destinasi tepat pada masanya dengan selamat tanpa sebarang kelewatan.

Berapa jarak jauh Klia2 dari KL sentral?

A: Jarak perjalanan antara KL Sentral dan Klia2 adalah sejauh 58.3 kilometer. Cara terbaik untuk ke Klia2 dari KL Sentral adalah dengan menaiki bas, yang mana ia hanya mengambil masa kira-kira sejam.


Bas dari KL Sentral ke KLIA2


 KL Sentral to KLIA2 Bus

KL Sentral merupakan antara pusat bandar elit di Malaysia, yang mana ianya dibina berhampiran pusat pengangkutan terbesar negara. Ia menghubungkan kesemua bandar utama dan pekan di seluruh Malaysia, termasuk bangsa lain. Klia2 merupakan lapangan terbang antarabangsa terkini Malaysia yang dibina untuk memudahkan hubungan pengangkutan antarabangsa. KL Sentral ke Klia2 adalah laluan paling sibuk dan perkhidmatan pengangkutannya disediakan oleh operator bas terbaik di Malaysia yang menawarkan pengalaman perjalanan tanpa gusar. Harga tambang pengangkutan bas dari KL Sentral ke Klia2 merupakan harga paling murah di redBus.

Jumlah jarak antara laluan KL Sentral ke Klia2 adalah lebih kurang 50 KM; jarak tepatnya berbeza berpandukan laluan mana yang anda pilih. Ia mengambil masa lebih kurang 1 jam 15 minit untuk ke Klia2 dari KL Sentral apabila anda menaiki bas. Menaiki bas dari KL Sentral ke Klia2 merupakan cara paling bijak serta murah untuk bergerak. Amat mudah untuk sesiapa sahaja menempah tiket bas online menggunakan redBus. Terdapat beberapa operator bas yang tersenarai dengan redBus untuk laluan ini, termasuk Aerobus, Star Shuttle Express, dan sebagainya. Kekerapan bas-bas ini agak tinggi dan perkhidmatannya tersedia sepanjang hari.

Bagaimana untuk ke KLIA 2 dari KL Sentral?

Terdapat dua cara untuk ke KLIA 2 dari KL Sentral. Penumpang boleh memilih bentuk pengangkutan dari KL Sentral ke KLIA 2 bergantung kepada pelbagai keperluan dan kemahuan mereka.

KL Sentral ke KLIA 2 dengan menaiki bas: Perjalanan dari KL Sentral ke KLIA 2 dengan menaiki bas mengambil masa selama sejam. Dua operator bas popular yang membawa penumpang di laluan ini adalah Aerobus dan KLIA Ekspres. Perjalanan menaiki bas merupakan cara bergerak paling menjimatkan kepada penumpang.

Harga tambang bas dari KL Sentral ke KLIA 2 adalah dalam lingkungan RM 12 ke RM 14 dengan harga purata RM 13 dan ia boleh dipastikan melalui platform tempahan tiket bas online seperti redBus. Membuat tempahan tiket bas KL Sentral ke KLIA 2 dapat dilakukan dengan pantas menggunakan aplikasi atau laman web redBus.

Bagaimana cara untuk menaiki bas dari KL Sentral ke KLIA 2 dengan selamat?

Terdapat beberapa langkah berjaga-jaga yang wajib dipatuhi oleh penumpang. Ini termasuk memakai topeng pelitup muka sepanjang masa, terutama ketika menggunakan pengangkutan awam, dan menjaga jarak sosial 1 meter pada setiap masa. Terdapat langkah berjaga-jaga tertentu yang disarankan oleh penumpang seperti penggunaan cecair sanitasi dan mengelakkan dari menyentuh mata, hidung, dan mulut dengan.

Bas dari KL Sentral ke Klia2

Malaysia mempunyai pelbagai destinasi pelancongan yang menarik dan popular di Asia Tenggara. Ia kaya dengan budaya, sejarah, dan alam semulajadi, menjadikannya salah satu tempat pelancongan paling menguntungkan di rantau Asia. Kuala Lumpur, ibu kota Malaysia, adalah di mana terletaknya Menara Berkembar Petronas dan Gerbang Torana yang terkenal. Anda boleh melawat tempat tarikan pelancong terkenal antaranya seperti Muzium Negara, Kuil Buddha Mahavihara, Pasar Seni, dan banyal lagi. Pengangkutan bas merupakan pilih pengangkutan paling digemari oleh pengunjung yang datang melawat ke tempat-tempat ini. Jom tengok lebih lagi jenis bas yang tersedia untuk laluan ini dan juga operator bas yang membawa penumpang ke sini.

Operator Bas Popular & Jenis Bas

Aerobus dan Star Shuttle Express adalah dua operator bas utama yang membawa penumpang di laluan ini dan keduanya juga tersenarai dengan redBus. Operator bas ini merupakan antara operator bas yang paling dipercayai dan di Malaysia yang menyediakan pengalaman perjalanan yang paling selamat dan selesa. Mereka juga terkenal dengan perkhidmatan perjalanan bas yang mengenakan tambang paling berpatutan untuk laluan ini. Kekerapan bas yang disediakan oleh kedua-dua operator ini agak banyak, Star Shuttle Express berada disenarai teratas dengan menyediakan lebih daripada 100 buah bas untuk laluan KL Sentral ke Klia2. Aerobus menawarkan 16 buah bas untuk laluan perjalanan KL Sentral ke Klia2 setiap hari. Bas ekonomi (2+2) adalah bas yang paling biasa ditawarkan oleh operator KL Sentral ke laluan Klia2. Maklumat tambahan mengenai jadual bas KL Sentral ke Klia2 boleh didapati di laman web redBus.

Kemudahan Yang Disediakan

Bas-bas yang disediakan oleh Bas Aero dan Star Shuttle Express dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan untuk menjadikan perjalanan anda selesa dan selamat. redBus mengambil langkah tambahan untuk memastikan keselamatan bas terutamanya pada masa-masa sukar ini. Antara kemudahan yang biasanya disediakan termasuk.

 • Port Pengecas
 • Lampu Bacaan
 • Pendingin Hawa
 • Tempat Duduk Selesa
 • Bas Yang Bersih

Tempat Mengambil & Menurunkan Penumpang

Antara tempat-tempat mengambil penumpang untuk laluan KL Sentral ke Klia2 termasuk.

 • Pudu Sentral
 • Batu 3 (Jln Ipoh)
 • KL Sentral
 • Jalan Ipoh

Antara tempat-tempat menurunkan penumpang untuk laluan KL Sentral ke Klia2 disenaraikan di bawah.

 • KLIA
 • Hab Pengangkutan Tingkat 1 Klia2

Tambang Bas dari KL Sentral ke Klia2

Harga tambang bas dari KL Sentral ke KLIA 2 adalah dalam lingkungan RM 12 ke RM 14. Harga purata tambang bas adalah RM 13 dan harga yang tepat boleh dipastikan melalui platform tempahan tiket bas online seperti redBus. Tambang terendah yang ditawarkan di laluan ini pula adalah dari bas Star Shuttle Express, yang hanya mengenakan bayaran sebanyak RM 12. KL Sentral adalah salah satu pusat bandar terkemuka di Malaysia, manakala Klia2 pula adalah lapangan terbang antarabangsa di Malaysia. Laluan KL Sentral ke Klia2 adalah laluan yang sibuk kerana ramai pelancong, dan penumpang harian menggunakan laluan ini setiap hari.

Anda boleh menyemak harga tambang KL Sentral ke Klia2 dengan mana-mana bas tertentu melalui aplikasi mudah alih/laman web redBus. Anda boleh membandingkan tambang & perkhidmatan bas yang berlainan dan boleh membuat tempahan tiket dengan redBus. Pengantara muka pengguna yang mudah di fahami di dalam aplikasi mudah alih/laman web redBus membolehkan anda menyusun bas berpandukan harga tambang murah hingga paling mahal untuk laluan ini. redBus tidak mengenakan caj tersembunyi apabila anda menempah tiket bas.

Bas Malam dari KL Sentral ke Klia2

Laluan KL Sentral ke Klia2 adalah laluan pendek, dan terdapat banyak operator bas yang menyediakan perkhidmatan bas di laluan ini. Anda akan mendapati bahawa laluan ini mempunyai bas yang bergerak pada waktu malam juga. Aerobus menyediakan bas terakhir dari laluan KL Sentral ke Klia2 pada jam 11:30 malam. Di laluan ini, terdapat banyak perkhidmatan bas selepas 9 malam hingga tengah malam dari operator yang berbeza; antaranya adalah nama terkemuka seperti di bawah.

Anda boleh menyaring senarai bas malam dengan mudah melalui aplikasi mudah alih/laman web redBus kerana ia memberi anda pilihan untuk menyenaraikan bas selepas 6 petang, 12 tengah hari hingga 6 petang, dan lain-lain. Oleh kerana masa perjalanan yang diperlukan adalah pendek, dan lebih banyak bas tersedia, penumpang akan mendapati ada banyak perkhidmatan bas di laluan ini. Menggunakan perkhidmatan redBus sebagai platform tempahan tiket anda merupakan pilihan tepat jika anda menempah bas pada waktu malam. redBus akan sentiasa menyediakan perkhidmatan yang boleh anda dipercayai. Pemandu basnya dilatih dengan baik untuk memberikan anda pengalaman perjalanan yang paling selamat..

Jangka Masa Perjalanan Bas dari KL Sentral ke Klia2

KL Sentral ke Klia2 merupakan laluan pendek dengan jarak lebih kurang sejauh 50 KM. Masa yang diambil untuk melakukan perjalanan di laluan ini berkisar antara 1 - 1.5 jam. Masa terpendek yang diambil oleh bas Aerobus untuk laluan hanyalah satu jam sahaja. Perjalanan dengan Bas Star Shuttle Express di laluan ini mengambil masa kira-kira 1 jam dan 18 minit. Masa perjalanan yang diambil untuk perjalanan di laluan ini berbeza berpandukan jenis bas, dan bilangan hentian rehat. Ia juga bergantung kepada masa menaiki bas serta tempat turun yang berbeza.

Anda boleh menyemak tempoh perjalanan yang diambil untuk perjalanan dari KL Sentral ke Klia2 mana-mana bas dengan mudah melalui aplikasi/laman web redBus. Anda boleh memilih dari tempat menaiki bas yang berbeza seperti Jalan Ipoh, KL Sentral, dan lain-lain. Terdapat pelbagai tempat turun bas di Klia2 seperti Klia1, Klia2, dan lain-lain. redBus memberikan anda pilihan untuk menyaring bas berdasarkan pelbagai tempat turun & menaiki bas. Anda juga boleh melihat gambar bas, nilai penarafan bas, dan lain-lain butiran semasa membuat tempahan tiket bas melalui redBus. Anda boleh memilih bas KL Sentral ke Klia2 di laluan ini dengan tambang yang berpatutan melalui redBus.

Jadual Bas dari KL Sentral ke Klia2

Dengan lebih daripada 15 buah bas setiap hari di laluan ini, KL Sentral ke Klia2 merupakan laluan paling sibuk dan mudah untuk penumpang. Anda akan mendapati bahawa perkhidmatan bas dari KL Sentral ke Klia2 dilakukan dengan kerap setiap hari. Beberapa operator utama yang kerap menyediakan perkhidmatan bas di laluan ini ialah Aerobus, Star Shuttle Express, KLIA Ekspres, dan banyak lagi. Menaiki bas dari KL Sentral ke Klia2 merupakan pilihan bijak kerana anda akan sampai ke destinasi dalam masa sejam sahaja dengan harga yang berpatutan.

Anda boleh mencari pelbagai jadual perjalanan bas KL Sentral ke Klia2 di redBus. Pengantara muka aplikasi mudah alih/laman web redBus yang mudah digunakan akan membantu anda membandingkan jadual pergerakan bas yang berbeza dan membuat pemilihan yang tepat. Anda juga boleh membuat pembatalan perjalanan & penjadualan semula melalui redBus. Anda juga boleh membuat saringan operator bas kegemaran anda di aplikasi mudah alih/laman web redBus seperti Aerobus KL Sentral ke Klia2, KLIA Express bas, dan banyak lagi.

Aktiviti yang boleh dilakukan di Klia2

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 adalah antara lapangan terbang paling eksklusif di Malaysia, dan ia menyediakan menghubungkan pengangkutan antarabangsa yang lancar. Terdapat begitu banyak perkara yang boleh dinikmati di dalam dan di sekitar Klia2, berikut adalah senarai beberapa perkara paling digemari yang boleh dilakukan apabila anda melawat Klia2.

 • Membeli-belah di Mitsui Outlet Park
 • Makan di Jaya Grocer
 • Alami urutan di Rest, Relax, Refresh
 • Melawat Ruang Rehat Plaza Premium
 • Lawatan ke Kuala Lumpur

Bagaimanakah Cara untuk Menempah Tiket Bas Dalam Talian dari KL Sentral ke KLIA2 dengan redBus?

Dengan menggunakan redBus, anda boleh mendapat tiket bas dari KL Sentral ke KLIA 2 dengan begitu mudah. Terdapat pelbagai pilihan bas untuk laluan ini yang bermula dari awal pagi hingga ke lewat malam. Ikut langkah-langkah mudah berikut untuk menempah tiket bas dalam talian dari KL Sentral ke KLIA2.

 • Pilih Kuala Lumpur sebagai tempat bertolak dan KLIA2 sebagai destinasi tujuan untuk mencari bas pada tarikh yang diingini. Pilih tarikh pulang jika anda ingin membuat tempahan untuk perjalanan pulang.
 • Pada halaman hasil carian, sila rujuk kepada pilihan tapisan di bar sisi pada bahagian kiri halaman ini; dan rujuk kepada pilihan susunan yang terletak di bahagian atas halaman ini, untuk memudahkan proses pemilihan. redBus akan menyenaraikan tambang bas, ‘ratings’, waktu bertolak dan waktu ketibaan, dan tempoh perjalanan untuk setiap bas yang ada.
 • Anda juga boleh memilih syarikat bas tertentu, seperti Aerobus, untuk perjalanan KL Sentral ke KLIA 2 anda. Buat perbandingan harga dan pilih bas yang terbaik untuk anda.
 • Selepas anda telah membuat pilihan, tekan butang ‘Lihat Tempat Duduk’ untuk memilih tempat duduk serta tempat bertolak dan tempat untuk diturunkan. Terdapat beberapa pilihan untuk tempat bertolak dan diturunkan, jadi buat pilihan mengikut kesesuaian anda.
 • Langkah seterusnya ialah memberi maklumat peribadi dan butiran hubungan setiap penumpang. Setelah itu, anda perlu klik butang ‘Proceed To Pay’. Di halaman seterusnya anda boleh menggunakan kupon atau kod diskaun (jika ada) yang terdapat di portal redBus.
 • Selepas selesai membuat pembayaran tambang tiket, anda akan menerima tiket bas dalam talian yang disahkan dalam emel dan SMS. Anda boleh menggunakan kod QR yang terdapat dalam e-tiket yang dilampirkan dalam emel, atau M-tiket yang telah dihantar ke nombor telefon yang anda berikan sebentar tadi.

Adakah selamat untuk ke KLIA 2 dari KL Sentral pada waktu ini?

KL Sentral merupakan antara pusat bandar elit di Malaysia, dan ianya terletak di Malaysia serta berhampiran dengan pusat pengangkutan terbesar negara. KLIA 2 merupakan lapangan terbang yang baru dibina yang yang mana tujuannya adalah untuk melancarkan perjalanan antarabangsa. Laluan dari KL Sentral ke Klia 2 adalah antara laluan bas yang paling sibuk di Malaysia.

Dalam usaha untuk mencegah penyebaran virus, terdapat arahan perjalanan tertentu yang telah ditetapkan di Malaysia. Semua penumpang dikehendaki memakai topeng pelitup muka apabila menaiki mana-mana pengangkutan awam dan semasa melancong ke mana-mana sahaja di dalam negara. Terdapat syarat yang perlu dipatuhi di seluruh Malaysia oleh pengunjung iaitu mengekalkan jarak sosial 1 meter antara satu sama lain pada setiap masa. Selain mengikuti langkah-langkah yang ditetapkan, pengunjung boleh mengambil langkah berjaga-jaga secara kendiri untuk menjauhkan diri daripada menjangkiti COVID-19. Ini termasuk membawa cecair sanitasi tangan, membersihkan tangan sekerap mungkin dan mengelakkan tangan menyentuh mata, hidung serta mulut. Ia juga sangat penting untuk penumpang memantau kesihatan mereka pada setiap masa sambil memberi perhatian sekiranya terdapat sebarang gejala yang mungkin mereka alami. 

Sekiranya pengunjung mengalami sebarang gejala koronavirus, mereka dikehendaki memaklumkan kepada kakitangan atau berhubung terus melalui talian bantuan koronavirus negara. Talian bantuan coronavirus di Malaysia adalah 03 88810200. Aerobus adalah antara operator bas paling digemari yang menyediakan perkhidmatan bas ke laluan dari KL Sentral ke KLIA 2. Maklumat jadual perjalanan bas serta harga tambang laluan ini boleh didapati di redBus. Maklumat terkini mengenai situasi koronavirus di Malaysia boleh didapati di redBus.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • KLIA Ekspress
 • Aerobus
 • Aerobus

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kl sentral ke Klia2 di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Kl sentral ke Klia2 secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/kl-sentral-to-klia2

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/kl-sentral-a-klia2

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kl sentral ke Klia2 di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Kl sentral ke Klia2

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Kl sentral ke Klia2 mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Kl sentral ke Klia2 dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Keselamatan Perjalanan semasa Covid-19

  Perkembangan Terkini Covid-19 Perjalanan Bas dari Kl sentral ke Klia2

  Perjalanan dengan selamat dari Kl sentral ke Klia2 semas pandemik Covid-19.
  • Semasa pandemik Covid-19, semua penumpang sepanjang perjalanan dari Kl sentral ke Klia2, mesti mematuhi garis panduan selaras dengan arahan Kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa tempatan. Halaman ini akan menerangkan peraturan-peraturan utama untuk dipatuhi bagi laluan dari Kl sentral ke Klia2.
  Ujian Covid-19 dan Peraturan Kuarantin
  • Halaman ini akan menyediakan informasi yang paling kemas kini tentang keperluan mengambil ujian Covid-19, atau jika anda ingin merujuk kepada peraturan kuarantin, supaya anda boleh membawa dokumen-dokumen yang perlu semasa perjalanan anda.
  Senarai Sumber-sumber Rujukan yang Berguna
  • Penumpang perlu melayari laman web rasmi Kerajaan dan mencatat kesahihan ujian PCR Covid-19 untuk perjalanan di laluan bas ini.
  Peringatan Penting untuk Pengembara Antara Daerah
  • Garis panduan pengangkutan di Malaysia adalah berbeza bagi setiap negeri, bergantung kepada jumlah kes negeri masing-masing. Apabila menaiki bas dari Kl sentral ke Klia2, para penumpang perlu ingat beberapa perkara penting tentang PKP, jadual bas, penutupan sempadan, dan lain-lain.
  Pergerakan merentas daerah semasa PKP
  • Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan garis panduan baharu untuk PKP dan PKPB yang kini dilaksanakan. Semua penumpang mesti mematuhi semua garis panduan yang ditetapkan untuk Klia2 apabila membuat perjalanan dari Klia2.
  Perkembangan terkini pergerakan Rentas-sempadan semasa pandemik Covid-19
  • Malaysia dihubung baik dengan negara-negara jiran seperti Singapura dan Thailand. Jika anda akan membuat perjalanan merentas sempadan, pastikan anda peka kepada sekatan perjalanan yang dikenakan di negara asal, dan negara destinasi, terutamanya apabila membuat perjalanan bus pergi-balik.

  Garis Panduan Am Covid-19 yang mesti dipatuhi semasa di Klia2

  covid-partial
  Wajib memakai pelitup muka
  covid-partial
  Penjarakkan fizikal minimum 1 meter
  covid-partial
  Membersihkan tangan
  covid-partial
  Pemeriksaan suhu badan di tempat awam

  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡