YOYO Express

Carian YOYO Express Tiket Bas

Pilihan

YOYO Express Imej Bas

YOYO Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
KLIA ke Yong peng01:1023:59TEMPAH SEKARANG
Johor bahru ke KLIA00:0023:58TEMPAH SEKARANG
KLIA ke Johor bahru01:1023:59TEMPAH SEKARANG
KLIA ke Ipoh00:4523:30TEMPAH SEKARANG
Ipoh ke KLIA00:0023:45TEMPAH SEKARANG

Tempahan Tiket Bas Yoyo Express

Yoyo Bus adalah sebuah Syarikat Pelancongan yang berpusat di Ipoh membawa penumpang ke pelbagai bandar di Malaysia dan Singapura selama lebih dari sepuluh tahun. Ia telah memenangi hati pelanggannya dengan kualiti perkhidmatan dan keselesaan yang disediakan. Yoyo Bus adalah perkhidmatan bas Shuttle yang berulang-alik dari dan ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.


Untuk menyediakan perkhidmatan sedemikian, mematuhi ketepatan jadual dan masa adalah amat penting dan Yoyo Bus terbukti berjaya mematuhinya. Untuk memudahkan penumpang, Yoyo Bus menghubungkan pelbagai bandar penting Semenanjung Malaysia dan Singapura ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.


Sejarah Yoyo Bus


A-Bus Express Sdn Bhd adalah sebuah syarikat pelancongan yang berpangkalan di Malaysia yang mengendalikan bas YoYo Express. Sebelum ini ia dikenali sebagai Yoyo Worldwide Sdn.Bhd. bhd Syarikat ini ditubuhkan pada pertengahan tahun 2004 di Ipoh, ibu negeri Perak di Malaysia. Pengasas syarikat ini ialah Encik Kindy Huang Chien Chih. A-Bus Express menyediakan perkhidmatan yang terbaik untuk membantu meningkatkan industri pelancongan negara. Kini, syarikat itu mengendalikan perkhidmatan bas lapangan terbang, bas persiaran tempatan, kenderaan sewa, tempahan hotel tempatan dan antarabangsa, serta tiket penerbangan dan perkhidmatan visa.


A-Bus Express menyediakan perkhidmatan bas ekspres yang menghubungkan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ke bandar-bandar utama. Bas-basnya membawa penumpang dari lapangan terbang KLIA1 dan terminal KLIA2 ke bandar-bandar utama Ipoh, Johor Bahru, dan Yong Peng. Kesemuanya, terdapat 16 perjalanan sehari antara destinasi-destinasi ini. Perkhidmatan ini menyediakan perjalanan pergi balik yang lebih murah dan mudah ke lapangan terbang untuk penumpang pada kadar lebih murah dari perkhidmatan lain.


Ibu pejabat A-Bas Express terletak di Ipoh, dan satu lagi cawangan di Tun Aminah. Kedua-dua pejabat ini dibuka untuk perkhidmatan tempahan secara bersemuka. Selain itu, kemudahan tempahan bas online sentiasa dibuka kepada semua. Untuk tempahan dan pertanyaan, mereka menyediakan talian telefon dan faks.


Kemudahan di dalam Yoyo Bas


Yoyo Bus bukan sahaja menyediakan perkhidmatan perjalanan yang menepati masa kepada penumpangnya tetapi juga memastikan semua penumpang mendapat perjalanan yang selesa. Untuk memastikan penumpang mendapat apa yang dijanjikan, Yoyo Bus menyediakan pelbagai kemudahan tanpa bayaran tambahan pada pada harga tiket dan boleh digunakan oleh penumpang semasa mereka berada di dalam bas. Antara kemudahan yang boleh didapati di Yoyo Bus adalah:


● Kerusi boleh Laras

● Soket Pengecas USB

● Kamera CCTV

● Penyaman Udara

● Ruang Letak Kaki Yang Luas

● Pemadam Api

● Kit Bantuan Kecemasan

● Sistem Penjejak GPS

● Tali Pinggang Keselamatan


Selain itu, Yoyo Bus mempunyai kakitangan yang cekap dan sentiasa sedia membantu dan mengekalkan standard kualiti perkhidmatan Yoyo. Kebersihan dan penyelenggaraan perkhidmatan ulang-alik berada di tahap memuaskan.


Pada saat di mana seluruh dunia sedang memerangi COVID-19, Yoyo telah bersedia dengan menyediakan kesemua bas coach ulang-aliknya mencegah dari virus maut itu. Pembersihan di dalam bas yang teliti sering dilakukan selepas setiap perjalanan. Penumpang dikehendaki memakai topeng pelitup muka semasa menaiki Yoyo Bus. Tempat duduk disusun sewajarnya supaya jarak minimum dikekalkan antara penumpang yang duduk di dalam perkhidmatan bas shuttle ini.


Laluan Perjalanan Popular


Menghubungkan semua bandar utama Malaysia dan Singapura ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, Yoyo Bus KLIA menyediakan rangkaian perjalanan melalui perkhidmatan basnya di seluruh negara. Penumpang boleh menyemak maklumat kesemua laluan yang diliputi oleh Yoyo Bus melalui aplikasi redBus. Tiket untuk laluan yang sama boleh ditempah dengan mudah dalam masa yang singkat melalui aplikasi itu. Antara laluan paling popular Yoyo Bus adalah seperti berikut:


● Ipoh Amanjaya ke KLIA

● KLIA ke Yong Peng Lucky Garden

● KLIA ke Yong Peng

● KLIA 1 ke Terminal Bas Larkin JB

● Johor Bahru ke KLIA 1

● Johor Bahru ke KLIA


Perjalanan ulang-alik ke Lapangan Terbang Kuala Lumpur mengurangkan kelewatan ketibaan atau pelepasan kerana hampir kesemua perjalanan ke laluan yang sama akan dilakukan berulang kali. Maklumat kesemua laluan boleh disemak melalui aplikasi redBus.


Jenis Bas Yoyo Bus


Yoyo Bus menyediakan perkhidmatan kepada satu jenis penumpang sahaja iaitu mereka yang ingin menaiki bas dari atau ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur. Oleh kerana itu, ia tidak perlu mempelbagaikan pelbagai jenis bas.


Yoyo mempunyai hanya satu jenis bas sahaja untuk seluruh negara, yang dikenali sebagai Coach Eksekutif. Coach Eksekutif Yoyo Bus dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan seperti Wi-Fi, Kamera CCTV, AC, Kerusi Boleh Laras, Ruang untuk menyimpan bagasi, Penjejakan GPS dan lain-lain. Semua kemudahan ini, ditambah dengan kakitangan yang cekap, menjadikan coachnya begitu istimewa. Maklumat terperinci mengenai masa dan kemudahan boleh disemak secara online melalui aplikasi redBus.


Bandar Popular Yang Dilalui


Bas Yoyo sentiasa membawa penumpang ke laluan yang sama sepanjang hari ke pelbagai bandar di Malaysia. Antara bandar utama yang diliputi oleh bas-bas ini adalah:


● Johor Bahru

● Yong Peng

● Kuala Lumpur

● Ipoh

● Taiping


Penumpang boleh menggunakan aplikasi redBus untuk memilih lokasi menaiki bas atau turun dari bas di bandar-bandar ini.


Melawat Destinasi Keagamaan Popular dengan Yoyo Bus


Yoyo Bus memastikan penumpangnya mempunyai kebebasan untuk memilih mana-mana lokasi untuk turun atau menaiki bas apabila mereka menaiki Yoyo Bus. Penumpang boleh menaiki bas dan turun mana-mana destinasi sesuai dengan kemudahan mereka, yang mana ia mungkin di mana-mana Masjid atau Kuil. Yoyo Bus membawa penumpang ke lokasi Tempat Ibadat di laluan yang dilalui olehnya. Penumpang mungkin perlu menyemak Jadual Yoyo Bus untuk lokasi-lokasi ini sebelum memulakan perjalanan apabila membuat tempahan tiket secara online.


Bagaimanakah cara untuk menempah tiket bas Yoyo Bus melalui redBus?


Tiket Yoyo Bus boleh ditempah secara online melalui aplikasi redBus dengan mudah. Yoyo Bus terkenal dengan ketepatan masa dan jadual perjalanan untuk kemudahan penumpang. Semua jadual dinyatakan secara tepat di dalam aplikasi untuk pemahaman penumpang. Untuk menempah tiket Yoyo Bus dalam talian, penumpang perlu mengambil perhatian kepada beberapa langkah, iaitu:


● Untuk menempah tiket secara online penumpang boleh menggunakan aplikasi redBus atau menempah terus melalui laman web rasmi syarikat.

● Isikan maklumat yang diperlukan seperti lokasi tempat naik dan destinasi dituju bersama-sama dengan tarikh perjalanan.

● Yoyo Bus mempunyai satu jenis bas sahaja, anda cuma perlu tekan butang Carian, dan semua bas ulang-alik yang ada akan dipaparkan di skrin.

● Penumpang perlu memilih bas yang disukai dan membeli tiket.

● Selepas membuat tempahan dan memilih tempat duduk pilihan, pembayaran boleh dibuat secara online.

● Pengguna boleh menggunakan Kad Bank mereka untuk membuat pembayaran secara online.


Langkah Berjaga-jaga COVID-19 Semasa Menaiki Bas Yoyo Bus


COVID-19 mempunyai impak besar kepada industri pelancongan. Yoyo Bus telah mengambil langkah berjaga-jaga untuk memastikan keselamatan penumpangnya dalam menghadapi masa yang sukar ini. Pemandu serta pekerja bas diwajibkan memakai topeng pelitup muka dan alat pelindung muka. Terdapat beberapa panduan yang perlu dipatuhi oleh penumpang. Berikut adalah:


● Pemakaian topeng akan mengurangkan peluang pencemaran ke tahap yang hebat. Oleh itu, adalah wajib untuk memakai topeng muka yang betul (bukan yang diperbuat daripada kain atau sapu tangan) semasa perjalanan, di khalayak ramai, dan sepanjang masa.

● Adalah dinasihatkan untuk tidak meneruskan perjalanan sekiranya jatuh sakit. Pastikan anda cukup sihat sebelum anda menempah tiket Yoyo Bus. Penumpang yang mempunyai gejala akan diminta turun atau dinafikan kemasukan ke dalam bas.

● Penumpang juga dinasihatkan untuk membawa cecair sanitasi tangan untuk kegunaan persendirian mereka.

● Sebaiknya mereka mesti tiba di tempat menaiki bas 15 minit sebelum Yoyo Bus dijadualkan berlepas dan mengekalkan penjarakan sosial.

● Tempahan tiket secara online Yoyo Bus menyediakan penumpang dengan e-tiket untuk mempunyai papan yang selamat dan bebas hubungan. Anda boleh menempah tiket bas Yoyo anda dengan mudah dalam talian di laman web / aplikasi mudah alih redBus.

● Pastikan anda mempunyai kebenaran yang diperlukan untuk melakukan perjalanan kerana sekatan yang dilaksanakan oleh kerajaan.


Laluan tempatan yang dilakukan oleh Yoyo Bus


Yoyo Bus dari KLIA menghubung ke semua destinasi dalam negara dan merupakan operator bas terkemuka untuk kebanyakan laluan utama. Laluan tempatan popular yang disediakan oleh syarikat bas ini adalah -


● Ipoh Ke KLIA

● KLIA ke Johor Bahru

● Yong Peng ke KLIA

● KLIA ke Ipoh

● Johor Bahru ke KLIA


Laluan rentas sempadan oleh Yoyo Bus


Semua perkhidmatan rentas sempadan dan luar negara oleh Yoyo Bus tidak beroperasi buat sementara waktu berikutan pademik. Sila semak maklumat terkini.


Untuk maklumat lanjut, lawati www.redbus.my dan dapatkan perjalanan yang mudah dan selesa dengan menempah tiket bas dalam talian di Malaysia.


Penafian: Jadual bas, laluan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Dapatkan maklumat terkini melalui aplikasi atau laman web redBus.

YoYo Bus Address

Head Office

330, Jalan Bercham,

Taman Medan Bercham,

31400 Ipoh, Perak

Tun Aminah JB Branch

L1-03, Terminal Bas And Teksi,

Jalan Perwira 16,

Taman Ungku Tun Aminah,

81300 Johor Bahru


Tel: 605-545 7669

Fax: 605545 8669

Email: info@yoyo.my

Perkhidmatan Bas YOYO Express

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

YOYO Express Tawaran

Memesan tiket bas YOYO Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas YOYO Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik YOYO Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh YOYO Express ialah:

  • Executive(2+1)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas YOYO Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh YOYO Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas YOYO Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket YOYO Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi YOYO Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas YOYO Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Apakah nombor YOYO Express yang boleh dihubungi?
A: Anda boleh menghubungi YOYO Express di talian 55457669.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh YOYO Express?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh YOYO Express di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.