Arwana Express

Carian Arwana Express Tiket Bas

Pilihan

Arwana Express Imej Bas

Tiket Bas Arwana Express Online

Tentang

Arwana Express adalah syarikat bas popular yang menyediakan perkhidmatan bas ke pelbagai laluan. Operasi pengendali ini tertumpu di Perak, Johor dan beberapa wilayah lain.Selain itu, pengendali bas ini menyediakan pelbagai kemudahan dalam bas-basnya untuk keselesaan para penumpang. Mereka juga mengendalikan pelbagai jenis bas untuk memenuhi keperluan penumpang-penumpang yang mempunyai kemampuan-kemampuan yang berbeza. Bas-bas ini dikendalikan oleh kaki tangan yang berpengalaman dan profesional.Sejarah

Pengendali bas ini memulakan operasi pada tahun 2005, meliputi pelbagai laluan di semenanjung Malaysia. Ia menyediakan perkhidmatan bas untuk laluan dengan perkhidmatan yang terhad, menjadikannya popular di kalangan penduduk tempatan.

Arwana Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kuala Lumpur ke Batu gajah09:0022:50TEMPAH SEKARANG
Alor setar ke Seri manjung10:3020:00TEMPAH SEKARANG
Teluk intan ke Johor bahru09:4522:15TEMPAH SEKARANG
Alor setar ke Ipoh08:3021:00TEMPAH SEKARANG
Seri manjung ke Kuala Lumpur07:4522:15TEMPAH SEKARANG

Arwana Express di redBus

Kemudahan-kemudahan yang Disediakan

 • Penghawa dingin
 • Tempat duduk boleh laras
 • Ruang kaki yang luas
 • Wi-Fi
 • Port USB

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Arwana Express

Sejak 2005, pengendali bas ini meliputi pelbagai laluan di Malaysia, terutamanya dari wilayah utara ke selatan semenanjung Malaysia. Antara laluan-laluan yang popular adalah -


Arwana Express


Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Apabila anda melihat jadual bas Arwana online, anda akan perasan bahawa mereka menawarkan bas-bas untuk pelbagai laluan popular dalam negara ini. Antaranya adalah:

Anda boleh menempah tiket bas Arwana untuk ke mana sahaja secara online dengan redBus.

Laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Arwana Express hanya menyediakan perkhidmatan untuk laluan-laluan tempatan di Malaysia sahaja.

Bandar-bandar Popular yang Diliputi oleh Arwana Express

Antara beberapa bandar popular yang diliputi oleh pengendali ini adalah-

Jenis-jenis Bas yang Ditawarkan

Antara jenis-jenis bas yang ditawarkan oleh Arwana Express adalah -

 • Eksekutif (2+1)
 • Dua Tingkat (2+1)
 • SVIP
 • Ekonomi (2+2)

Untuk menempah bas-bas ini, atau untuk mendapat informasi terkini tentang harga tambang, jadual dan maklumat lain, anda boleh menggunakan aplikasi mudah alih redBus atau melayari laman web mereka.

Penafian: Jadual, laluan, dan tambang bas tertakluk pada perubahan. Untuk sebarang perubahan saat terakhir, sila rujuk dengan pengendali tempatan.

Bagaimana cara untuk menempah bas Arwana Express melalui redBus?

Ikuti langkah-langkah di bawah untuk membuat tempahan tiket bas Arwana Express melalui redBus:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas Arwana Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Arwana Express dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Kenapa Pilih Arwana Express untuk Perjalanan Anda?

 • Arwana Express merupakan salah satu penyedia perkhidmatan bas yang paling popular di Malaysia.
 • Pengendali bas ini meliputi beberapa laluan di Malaysia. Anda boleh menaiki bas Arwana untuk membuat perjalanan ke Johor Bahru, Batu Pahat, Muar, dll.
 • Semua bas yang diurus oleh pengendali ini sangat selesa. Bas-bas ini juga menyediakan beberapa kemudahan untuk memastikan perjalanan anda adalah pengalaman yang menyenangkan.
 • Susulan daripada pandemik yang melanda, semua bas-bas Arwana Express mengikut segala garis panduan COVID-19 dengan ketat.
 • Anda boleh menempah tiket bus Arwana secara online untuk membuat perjalanan dalam Malaysia. Bas-bas daripada pengendali ini meliputi hampir setiap laluan utama yang terdapat di negara ini.
 • Arwana Express mempunyai bas yang sangat banyak. Anda boleh menempah apa jua bas dengan pilihan bas Eksekutif, Dua Tingkat, SVIP, dan Ekonomi.
 • Seri Manjung ke Kuala Lumpur adalah antara laluan yang paling popular yang diliputi oleh Arwana Express. Bas pertama yang berlepas dari Kuala Lumpur bertolak pada pukul 7.45 pagi, manakala bas terakhir berlepas pada pukul 10.15 malam.
 • Anda boleh menempah tiket bas Arwana Express secara online dengan menggunakan redBus.

Arwana Express Tawaran

Memesan tiket bas Arwana Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Arwana Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Arwana Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Arwana Express ialah:

 • Executive(2+1)
 • Double Deck(2+1)
 • SVIP
 • Economy(2+2)
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Arwana Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Arwana Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Arwana Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Arwana Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.