Arwana Express

Beli Arwana Express Tiket Bas di redBus

Pilihan

Arwana Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

Tiket Bas Arwana Express Online

Tentang Arwana Express

Syarikat bas ini mula beroperasi di Semenanjung Malaysia pada 2005, menawarkan pelbagai laluan. Ia mendapat populariti di kalangan penduduk dengan menyediakan perkhidmatan bas di laluan dengan perkhidmatan yang sedikit. Popular di Malaysia, Arwana Express menawarkan perkhidmatan bas di beberapa laluan. Perak, Johor, dan pelbagai kawasan lain adalah kawasan utama pengendali ini. Di samping itu, syarikat bas ini menyediakan pelbagai ciri keselesaan terhadap penumpangnya.

Selain itu, mereka menjalankan pelbagai jenis bas untuk memenuhi permintaan pelanggan dengan bajet yang berbeza. Di dalam bas ini, anda akan menemui kakitangan yang berpengetahuan dan berkelayakan. Salah satu syarikat bas terkemuka yang berpengalaman dalam mengendalikan bas dari Seri Iskandar Perak ke Johor ialah Arwana Express. Perjalanan dari Lumut dan Terminal Bersepadu Selatan (TBS) di Kuala Lumpur, Terminal Larkin ke Johor Bahru, Manjung ke KL, dan banyak lagi destinasi adalah diantara pelbagai laluan yang menawarkan perjalanan sehala dan pergi balik. Syarikat ini menawarkan perjalanan pantas ke pelbagai tempat termasuk bas ke Lenggong di Perak.

Perkhidmatan Bas Arwana Express

2 bas harian dari Lumut & Manjung ke Muar melalui Batu Pahat disediakan oleh Arwana Express, dan 4 bas harian disediakan dari Lumut dan juga Manjung melalui Johor Bahru. Bas bermula dari Lumut dan bergerak ke Muar & Batu Pahat melalui Manjung. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 8 hingga 9 jam. Bas yang disediakan adalah kelas pertama dengan tempat duduk yang sentiasa diselenggara dengan baik dan berhawa dingin. Gerabak VIP mempunyai 30 tempat duduk, setiap satunya tersusun rapi dalam tiga baris. Kerusi sandar dan ruang kaki yang luas memberikan tetamu perjalanan yang selesa dan menyeronokkan.

Kemudahan disediakan oleh Bas Arwana Express

Terdapat pelbagai kelebihan untuk membeli tiket bas untuk Arwana Express dalam talian di redBus. Apabila membeli tiket bas Arwana Express, penumpang digalakkan mengambil kesempatan daripada diskaun yang disediakan. Pelanggan boleh menerima diskaun sehingga 20% untuk tambang bas Arwana Express dan melancong dengan mewah tetapi pada harga yang rendah. Semasa membuat pembayaran, pastikan anda mengambil insurans perjalanan juga!

Bas Arwana Express dilengkapi dengan pelbagai ciri-ciri kemudahan, termasuk:

• Penyaman udara

• Tempat duduk bersandar

• Ruang kaki yang luas

• Wi-fi

• Soket USB


Alamat Ofis

No. 6962, Jalan Lumut, 

Kampung, 32200 Lumut, Perak, Malaysia.

Tel: 05-683 4976

Arwana Express di redBus

Laluan-laluan Popular yang Diliputi oleh Arwana Express

Sejak 2005, pengendali bas ini meliputi pelbagai laluan di Malaysia, terutamanya dari wilayah utara ke selatan semenanjung Malaysia. Antara laluan-laluan yang popular adalah -


Arwana Express


Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Apabila anda melihat jadual bas Arwana online, anda akan perasan bahawa mereka menawarkan bas-bas untuk pelbagai laluan popular dalam negara ini. Antaranya adalah:

Anda boleh menempah tiket bas Arwana untuk ke mana sahaja secara online dengan redBus.

Laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Arwana Express hanya menyediakan perkhidmatan untuk laluan-laluan tempatan di Malaysia sahaja.

Bandar-bandar Popular yang Diliputi oleh Arwana Express

Antara beberapa bandar popular yang diliputi oleh pengendali ini adalah-

Penafian: Jadual, laluan, dan tambang bas tertakluk pada perubahan. Untuk sebarang perubahan saat terakhir, sila rujuk dengan pengendali tempatan.

Perkhidmatan Bas Arwana Express

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Bagaimana cara untuk menempah bas Arwana Express melalui redBus?

Ikuti langkah-langkah di bawah untuk membuat tempahan tiket bas Arwana Express melalui redBus:
  • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
  • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
  • Pilih bas Arwana Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas Arwana Express dari senarai bas yang ada di redBus.
  • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
  • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas Arwana Express online. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik sedemikian - Promosi redBus

*Syarat & Syarat dikenakan!

Jenis-Jenis Bas milik Arwana Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Arwana Express ialah:

  • Economy(2+2)
  • Executive(2+1)
  • Double Deck(2+1)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Arwana Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Arwana Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Arwana Express?
Anda boleh melawat kaunter tiket Arwana Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Arwana Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Arwana Express?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.