Alisan Golden Coach

Carian Alisan Golden Coach Tiket Bas

Pilihan

Alisan Golden Coach Imej Bas

Alisan Golden Coach Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kuala Lumpur ke Hatyai08:0023:59TEMPAH SEKARANG
Changlun ke Kuala Lumpur07:4523:00TEMPAH SEKARANG
Bukit kayu hitam ke Kuala Lumpur12:2022:20TEMPAH SEKARANG
Kuala Lumpur ke Danok08:0023:59TEMPAH SEKARANG
Kuala Lumpur ke Bukit kayu hitam08:0023:59TEMPAH SEKARANG

Alisan Golden Coach Bus Ticket Booking

Alisan Golden Coach Express is a reputes express bus service provider offering long distance bus services to all passengers and travelers across Malaysia and Singapore. In respect to their variety types of coaches that cater to different parts of destinations, passengers will really enjoy a comfortable and convenient ride. The buses run by Alisan Golden Coach Express are in Single deck and double deck.


All of the buses are equipped with air-conditioning and comfortable seats to ensure passengers’ comfort while travelling. Additionally, some of the buses are also equipped with facilities such as wifi service, charging port and on-board television.

Alisan Golden Coach Contact Details

Lot G21, Ground Floor,

Kompleks Desa, Kepong,

52100 Kuala Lumpur

Phone: 603-62637668

Perkhidmatan Bas Alisan Golden Coach

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Jenis-Jenis Bas milik Alisan Golden Coach

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Alisan Golden Coach ialah:

  • SVIP
  • Double Deck
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Alisan Golden Coach di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Alisan Golden Coach. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Soalan Lazim

Q-1). Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Alisan Golden Coach?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Alisan Golden Coach yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Alisan Golden Coach untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q-2). Berapakah harga tiket bas pada kos bas Alisan Golden Coach?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q-3). Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q-4). Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.