Bas Dari Ipoh ke KLIA


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 22-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Ipoh ke KLIA

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Starmart Express 09:30 22:30   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan dari Ipoh ke KLIA dengan Bas

Ipoh adalah sebuah bandar di barat laut Malaysia, dan dikenali sebagai pintu masuk ke stesen bukit Cameron Highlands. Terdapat banyak tarikan di tempat ini, termasuk pelbagai muzium dan beberapa taman tema, termasuk Sunway Lost World of Tambun dan Animation Park Studios.

Antara tujuan utama untuk melawat Ipoh adalah kerana terdapat peluang untuk menyaksikan beberapa lukisan di dalam gua Neolitik tertua. KLIA adalah lapangan terbang terbesar dan paling sibuk di Malaysia. Ia merupakan lapangan terbang sibuk ke-23 di dunia berpandukan jumlah aliran penumpang. Ia terletak di daerah Sepang, Selangor kira-kira 45 km ke arah selatan pusat bandar Kuala Lumpur. Lapangan terbang ini adalah sebahagian daripada KLIA Aeropolis dan terdiri daripada dua terminal utama. Salah satunya adalah Bangunan Terminal Utama dan yang juga Terminal Baru 2, yang juga dikenali sebagai KLIA2.

Perkhidmatan bas yang terdapat di KLIA memberi penumpang cara paling mudah dan menjimatkan untuk membuat perjalanan ke destinasi mereka. Setiap hari, beribu-ribu pelancong bergerak dari Ipoh ke KLIA dengan bas.Tempat menaiki bas di Ipoh terletak di:

  • Terminal Ipoh AmanjayaJarak antara Ipoh ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) adalah sejauh lebih kurang 239.8 km. Masa yang diambil oleh bas untuk melakukan perjalanan untuk jarak ini adalah sekitar 3 jam 30 minit, bergantung pada keadaan lalu lintas. Harga tiket bas untuk laluan ini pula adalah lebih kurang RM 30. Bas pertama berlepas dari Ipoh pada jam 9:30 pagi dan bas terakhir pula pada jam 10:30 malam.

Syarikat pengendali perkhidmatan bas popular dari Ipoh ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur:

  • Starmart Express
  • Yoyo Express


Antara perkhidmatan cemerlang yang ditawarkan oleh bas termasuk:

  • Kerusi boleh baring
  • Bas yang berpenghawa dingin penuh
  • Ruang kaki yang luasTidak kurang juga, ada ruang bagasi yang luas disediakan untuk menyimpan beg perjalanan penumpang. Semua perkhidmatan ini bertujuan untuk memberi penumpang keselesaan optimum serta pengalaman perjalanan yang menyenangkan.

Menggunakan perkhidmatan bas dari KLIA ke destinasi lain dan atau sebaliknya merupakan cara yang paling menjimatkan. Menggunakan teksi dan system keretapi laju juga tidak kurang mahalnya.

Untuk tidak membuang masa dan tenaga di kaunter tiket, anda boleh menyemak kekosongan tempat duduk terlebih dahulu dan menempah tiket bas dalam talian ke destinasi anda berpandukan kesenangan yang anda inginkan.

Mencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari KLIA ke Ipoh.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Ipoh

KLIA


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Ipoh ke KLIA di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.