KKKL Express

Beli KKKL Express Tiket Bas di redBus

Pilihan

KKKL Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

KKKL Bas

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama RasmiK.K.K.L. Sdn. Bhd.
2Ditubuhkan di 27 Januari 1983
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiSemenanjung Malaysia, Singapura dan Hat Yai, Thailand
4PemilikK.K.K.L Sdn. Bhd.
5Jenis-jenis BasKoc-koc Super VIP, bas-bas eksekutif dua tingkat dan bas ekspres bertingkat tinggi
6Maklumat Penting LainMenginovasikan koc-koc Kelas Pertama yang baru dengan 18 tempat duduk beserta LCD untuk keselesaan penumpang. Sebagai langkah berjaga-jaga, pemandu-pemandu juga diberi latihan asas kemahiran mekanikal

Tiket Bas KKKL Express Online

KKKL Express adalah salah satu syarikat bas yang paling tua di Malaysia. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1983 dengan nama K.K.K.L. Sdn. Bhd. Pada mulanya syarikat ini beroperasi dengan hanya satu bas 44 tempat duduk tetapi telah berkembang secara beransur-ansur dengan perkhidmatan cemerlang untuk menjadi salah satu syarikat bas terbesar di negara ini. Mereka kerap menambah bas untuk menjalankan operasi mereka dan kini mempunyai lebih daripada 100 bas dengan pelbagai jenis dan model.

KKKL Express mempunyai bas eksekutif dengan susunan tempat duduk 2+1 untuk ruang kaki yang luas dan ruang antara tempat duduk. Mereka juga menyediakan bas standard satu tingkat dan bas dua tingkat untuk menawarkan bas yang lebih mewah. Express KKKL menyediakan perkhidmatan bas setiap hari tetapi bilangan bas yang beroperasi bergantung pada setiap laluan.

KKKL Express mempunyai lebih 200 kakitangan yang terlatih untuk memastikan kakitangan pejabat mereka sentiasa memberi layanan yang berkualiti tinggi dan mesra kepada pelanggan mereka. Mereka sedia berkhidmat untuk sebarang jenis bantuan seperti menjawab pertanyaan penumpang pada semua hari Ahad dan cuti umum. Selain daripada kemudahan yang disediakan di dalam bas, kebanyakan bas ini mempunyai sekurang-kurangnya satu perhentian rehat, terutamanya untuk perjalanan bas jarak jauh, supaya anda dapat berehat untuk beberapa minit.

Pengendali bas ini mempunyai beberapa cawangan di pelbagai lokasi di Malaysia dan Singapura. Anda boleh menemui pejabat bas di Pusat Tekstil Jalan Sultan dan Jalan Pantai Timur Singapura. Kaunter bas di Malaysia terletak di Melaka Sentral, TBS, Kuala Lumpur, Chinatown, dan Terminal Larkin, Johor Bahru. Selain itu, anda boleh menempah tiket online bas Ekspres KKKL secara dengan melayari laman web redBus atau menggunakan aplikasi mudah alihnya.


Kenapa Pilih Servis Bas KKKL Express

 • Boleh dipercayai dan servis bas yang menepati masa dari pukul 12.30 am sehingga tengah malam.
 • Keselesaan bas dengan penghawa dingin, Wi-Fi percuma dan kemudahan moden.
 • Harga kompetitif dengan tempahan online redBus.
 • Rangkaian luas laluan domestik dan antarabangsa di Malaysia dan Singapura dengan beratus koc ekspres.Perkhidmatan Bas KKKL Express

Perkhidmatan bas KKKL Express boleh didapati di Malaysia dan Singapura. Mereka mengendalikan kedua-dua laluan domestik dan antarabangsa setiap hari. Mereka menyediakan beberapa bas pada laluan yang sama dan beberapa laluan yang hanya mempunyai 1-2 bas setiap hari. Bas Ekspres KKKL boleh didapati dari seawal 12.30 pagi hingga tengah malam. Di sesetengah laluan, KKKL Express mempunyai bilangan bas maksimum setiap hari.

Kemudahan

 • Penghawa dingin
 • TV pusat
 • Ruang bagasi yang luas
 • Peti Pertolongan Cemas
 • Penjejakan GPS
 • Tempat Duduk Boleh Sandar
 • Tempat Duduk Luas

Apabila anda menempah tiket bas online dengan redBus, anda boleh melihat senarai kemudahan-kemudahan yang disediakan dalam bas tersebut.

Laluan Popular

Bas-bas KKKL Express telah membolehkan para penumpang membuat perjalanan jarak dekat dan jauh dengan penuh selesa.

KKKL Express Popular Routes

Antara laluan-laluan yang paling kerap dilalui oleh bas-bas KKKL Express adalah:

Laluan rentas sempadan

Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Terminal Bas yang Popular

 • Terminal Bas Batu Pahat
 • Larkin Sentral
 • Melaka Sentral
 • Penang Sentral
 • Terminal Sg Nibong
 • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)

Bandar Popular Yang Dilalui Oleh KKKL

KKKL Express meliputi hampir semua bandar di Malaysia. Antara destinasi-destinasi popular yang diliputi oleh pengendali ini adalah:

KKKL memastikan semangat keagamaan dalam kalangan penumpang dan pelanggannya dikekalkan. Laluan khusus untuk tempat-tempat ini boleh disemak melalui aplikasi redBus.

Para penumpang boleh melihat jenis-jenis bas yang ada semasa menempah tiket bas melalui app/laman web redBus.

Penafian: Laluan, jadual perjalanan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Sila semak dengan operator untuk sebarang perubahan saat akhir.

Bagaimanakah cara untuk menempah bas KKKL di redBus?

Aplikasi redBus sangat mudah untuk digunakan, dan sesiapa sahaja yang mempunyai pengetahuan asas boleh menempah tiket secara online menggunakan aplikasi ini. Untuk menempah Tiket Bas Online KKKL, pengguna boleh merujuk kepada langkah-langkah berikut:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas KKKL Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas KKKL Express dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Alamat Pejabat KKKL Ekspres

Malaysia 


No 23, Jalan Penjaja 3,
83000 Batu Pahat,
Johor, Malaysia.

KKKL Hotline 24 Hours :+6012-708 2999 

KKKL Customer Service / WhatsApp :+6010-201 8699 

KKKL Office Fixed Line :+607-484 6299


Singapore

KKKL Travel & Tours Pte Ltd

#02-13, 30 East Coast Road

Katong V

Singapore 428751

No Tel: 91829799

E mel: enquiry@kkkl.com.sg

 KKKL Express lokasi -  kkkl express alamat

Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas KKKL Express online. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik sedemikian - Promosi redBus

*Syarat & Syarat dikenakan!

Jenis-Jenis Bas milik KKKL Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh KKKL Express ialah:

 • Executive(2+1)
 • Executive (2+1)
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas KKKL Express?
Anda boleh melawat kaunter tiket KKKL Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi KKKL Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas online.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas KKKL Express?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform online seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Apakah nombor KKKL Express yang boleh dihubungi?
Anda boleh menghubungi KKKL Express di talian 6074342399.