KKKL Express

Carian KKKL Express Tiket Bas

Pilihan

KKKL Express Imej Bas

KKKL Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kota bharu ke Malacca19:0121:00TEMPAH SEKARANG
Kota bharu ke Kuantan08:3022:30TEMPAH SEKARANG
Muar ke Taiping10:0022:30TEMPAH SEKARANG
Malacca ke Johor bahru07:3023:45TEMPAH SEKARANG
Segamat ke Kota bharu22:3023:30TEMPAH SEKARANG

KKKL Express di redBus

Tempahan Tiket Bas KKKL Express


KKKL Express bermula dengan hanya sebuah bas yang mempunyai 44 tempat duduk, yang mana hari ini ia telah berjaya berada di tangga teratas di dalam industri Pelancongan Malaysia. KKKL mempunyai pengalaman selama 30 tahun dalam bidang ini, dan kerana itulah ia mempunyai ramai pelanggan setia. Sehingga hari ini, syarikat bas ini mempunyai lebih daripada 100 buah coach terbaik di seluruh negara.


Penumpang boleh melihat imej bas bersama-sama dengan maklumat yang tepat dengan log masuk ke akaun redBus mereka melalui aplikasi redBus. KKKL bukan sahaja membawa penumpang ke bandar-bandar di Malaysia tetapi ia juga mempunyai beberapa laluan khas di seluruh Malaysia. Terdapat laluan berasingan untuk beberapa bandar di Singapura; jadualnya boleh disemak melalui aplikasi redBus.


Bagaimanakah cara untuk menempah bas KKKL di redBus?


Aplikasi redBus sangat mudah untuk digunakan, dan sesiapa sahaja yang mempunyai pengetahuan asas boleh menempah tiket secara online menggunakan aplikasi ini. Untuk menempah Tiket Bas Online KKKL, pengguna boleh merujuk kepada langkah-langkah berikut:


● Muat turun aplikasi redBus atau daftar masuk di laman web.

● Maklumat terperinci perlu diisi di ruang yang disediakan di bahagian 'DARI' dan 'KE'. Kedua-dua maklumat lokasi perlu diisi.

● Pilih tarikh perjalanan yang sesuai dari dalam kotak masing-masing.

● Semua bas yang tersedia untuk laluan yang sama akan ditunjukkan pada skrin selepas Carian dibuat.

● Carian boleh ditapis dengan memilih Syarikat Bas sebagai KKKL.

● Selepas membuat pilihan, tempat duduk bas pilihan yang sesuai boleh dipilih daripada susun atur tempat duduknya.

● Setelah anda membuat tempahan Tiket Bas KKKL, bayaran boleh dibuat dengan menggunakan kad Bank.


redBus mempunyai banyak maklumat mengenai KKKL Express dan operator bas lain yang menjadikannya portal terkemuka untuk menempah tiket bas di samping memastikan penumpang mendapat pengalaman yang selesa dan tidak dapat dilupakan.


KKKL Express


KKKL Sdn Bhd mengendalikan bas KKKL Express yang ditubuhkan pada 22 Januari 1983. Ia memulakan perjalanan dengan hanya satu bas ekspres 44 tempat duduk & beberapa bas kilang dan kini telah berkembang kepada sekumpulan bas dengan lebih seratus buah bas ekspres. Mereka menawarkan bas jenis SVIP, Eksekutif Dek Berkembar, Ekspres Dek Atas, dan lain-lain lagi kepada penumpang. Dengan lebih daripada tiga puluh tahun pengalaman, KKKL Express adalah pilihan pertama ramai pelancong & juga penumpang harian.


KKKL Express menyediakan perkhidmatan bas ke bandar-bandar yang berbeza di Malaysia & juga ke negara-negara jiran seperti Singapura & Thailand. Antara bandar terkemuka yang diliputi oleh mereka ialah Pulau Pinang, Ipoh, Johor Bahru, Muar, Batu Pahat, Kuala Lumpur, Melaka, Segamat, Terengganu, Hatyai, dan sebagainya. Bas mereka dilengkapi dengan banyak kemudahan seperti penyaman udara, skrin TV utama, kotak pertolongan cemas, dan lain-lain. Ramai penumpang gear memilih bas KKKL Express yang mempunyai ruang yang luas serta bahagian dalamannya yang kemas dan kemudahan tempat simpanan bagasi. Polisi syarikat mereka juga adalah memastikan bahawa keselamatan penumpang menjadi keutamaan mereka.


Anda boleh menghubungi KKKL Express melalui pos, faks dan telefon. Anda juga boleh menghubungi enquiry@kkkl.com.my untuk sebarang isu/pertanyaan. Talian/nombor pertanyaan mereka boleh dihubungi dari jam 9 pagi – 5 petang (Isnin hingga Jumaat) & dari jam 9 pagi – 1 petang (Sabtu).


Kemudahan di dalam Bas KKKL


Sepanjang tempoh 30 tahun menyediakan perkhidmatan kepada penumpang, KKKL telah menjadi peneraju pasaran dalam memberikan kepuasan kepada pelanggan dengan tahap keselamatan dan keselesaan yang tinggi sepanjang perjalanan. Pelbagai jenis bas KKKL mempunyai pelbagai jenis kemudahan di dalamnya. Maklumat tentang setiap jenis dan kemudahan yang disediakan boleh dilihat di aplikasi atau laman web redBus. Beberapa kemudahan yang biasa disediakan di dalam bas KKKL disenaraikan di bawah:


● Kerusi Boleh Laras

● Skrin TV Utama

● Penyaman Udara

● Penjejak GPS

● Kotak Bantuan Kecemasan

● Ruang yang Luas

● Ruang yang Besar untuk Bagasi


Semua kemudahan mungkin berbeza dari jenis bas yang dipilih oleh penumpang. Maklumat terperinci kemudahan dalam bas boleh disemak di aplikasi redBus.


Laluan Popular


KKKL telah memungkinkan orang ramai untuk mengambil perjalanan jarak jauh dan dekat dengan keselesaan seperti berada di rumah. Laluannya bukan hanya terhad di Malaysia tetapi beberapa laluan KKKL Express turut diperluaskan ke destinasi negara jiran seperti Singapura. Ini memudahkan orang ramai untuk melakukan perjalanan ke seluruh Malaysia. Beberapa laluan yang paling banyak dilalui oleh bas KKKL Express adalah:


● Kota Bharu ke Melaka

● Pulau Pinang ke Melaka Sentral

● Terminal Bas Muar ke Terminal Larkin JB

● Batu Pahat ke Hentian Raya Bagan Serai

● Kota Bharu ke Kuantan

● Johor Bahru ke Terminal Bas Batu Pahat


Ini adalah laluan yang paling popular untuk bas KKKL Express. Tempahan untuk semua laluan ini lebih cepat ditempah berbanding dengan laluan lain. Penumpang boleh menyemak ketersediaan bas KKKL secara online di aplikasi redBus dan tempahan boleh dibuat dengan sewajarnya.


Penumpang yang menaiki bas KKKL tidak perlu risau kerana KKKL memastikan keselamatan mereka terjamin dengan pematuhan langkah berjaga-jaga melawan COVID-19. Kesemua bas KKKL dibersihkan setiap kali selesai perjalanan. Cecair sanitasi tangan disediakan di dalam bas ini.


Jenis Bas KKKL


Dengan lebih 100 buah bas yang membawa penumpang di seluruh Malaysia, KKKL Express memenuhi keperluan dan kehendak semua penumpangnya. Untuk itu, KKKL Express mempunyai pelbagai jenis bas yang dikategorikan berdasarkan kemudahan yang disediakan, laluan yang diliputi dan harga tiket. Antara jenis bas utama KKKL adalah:

● Coach Super VIP dengan Penyaman Udara

● Coach Eksekutif Dek Berkembar

● Bas Ekspres Dek Tinggi

● Coach 18 Tempat Duduk Kelas Pertama


Setiap dari basnya tidak mempunyai kekurangan berbanding dengan satu jenis yang lain dari segi keselesaan dan ketepatan masa. Semua jenis bas yang disediakan dapat memenuhi tujuan perjalanan yang berbeza untuk penumpang yang berbeza. Penumpang boleh melihat jenis bas ini semasa membuat tempahan tiket secara online melalui aplikasi redBus.


Bandar Popular Yang Dilalui Oleh KKKL


Memandangkan fungsinya yang luas, KKKL Express meliputi hampir semua bandar-bandar utama di Malaysia. Bas-bas ini bukan sahaja membawa penduduk tempatan tetapi ia juga menjadi salah satu pilihan utama pelancong. Antara bandar popular yang diliputi oleh KKKL Express adalah seperti di bawah:


● Pulau Pinang

● Ipoh

● Johor Bahru

● Muar

● Batu Pahat

● Kota Bharu

● Kuala Lumpur

● Melaka

● Segamat

● Terengganu


Bandar-bandar ini sering kali dikunjungi oleh penumpang dengan menaiki KKKL bas. Setiap bas KKKL yang berdaftar dengan redBus untuk setiap laluan mematuhi peraturan berkaitan COVID-19 yang ditetapkan oleh kerajaan.


Melawat Destinasi Ibadat Popular dengan KKKL Express


KKKL Express membawa penumpang hampir ke semua destinasi ibadat di dalam Malaysia. Penumpang boleh memilih tempat untuk naik dan turun bas yang mereka kehendaki untuk kesemua laluan. Antara destinasi Ibadat utama yang disediakan oleh bas KKKL adalah:


● Kuil Thean Hou

● Maha Vihara Buddha

● Kuil Batu Caves

● Kuil Sri Mahamariamman


KKKL memastikan semangat keagamaan dalam kalangan penumpang dan pelanggannya dikekalkan. Laluan khusus untuk tempat-tempat ini boleh disemak melalui aplikasi redBus.


Langkah-langkah pencegahan yang diambil semasa menaiki bas KKKL Express


KKKL Express sentiasa memberi perhatian kepada keselamatan penumpangnya. Basnya sentiasa dibersihkan dan disanitasi dengan berhati-hati. Keberkesanan langkah berjaga-jaga ini bergantung kepada kepatuhan penumpang mengamalkan dan mengikuti langkah-langkah yang disaran.


Langkah-langkah pencegahan COVID-19 yang perlu anda patuhi semasa berada di dalam bas KKKL adalah -

● Lindungi hidung dan mulut dengan memakai topeng pelitup muka dengan betul untuk mengelakkan sebarang jangkitan. Anda mesti memakai topeng pelitup muka sepanjang masa apabila berada di kawasan awam atau di dalam pengangkutan awam.

● Mengekalkan jarak selamat 1-2 meter daripada penumpang lain.

● Sentiasa membawa cecair sanitasi tangan dan kerap mensanitasi tangan anda apabila bersentuhan dengan permukaan lain.

● Pastikan anda memakai pakaian yang bersih untuk melindungi diri dari penumpang lain.

● Bawa barangan yang anda perlukan dan elakkan daripada berkongsi.

● Tiket bas KKKL boleh ditempah secara online melalui redBus, ia dapat membantu anda mengelakkan dari bersesak dengan orang ramai di kaunter tiket.


Laluan tempatan KKKL Express


Tempahan tiket bas online KKKL boleh didapati untuk kedua-dua laluan tempatan dan rentas sempadan. Anda boleh menempah tiket KKKL melalui laman web/aplikasi mudah alih redBus. Bas-bas ini berlepas dari Batu Pahat, Johor Bahru (Larkin), Kuala Lumpur (TBS), Melaka, Pulau Pinang, Genting Highlands, dan Butterworth.


Ini antara laluan popular yang dilalui oleh operator bas ini.

● Pulau Pinang ke Melaka Sentral

● Johor Bahru ke Terminal Bas Batu Pahat

● Kota Bharu ke Melaka

● Terminal Bas Muar ke Terminal Bas Larkin JB

● Batu Pahat ke Hentian Raya Bagan Serai


Laluan rentas sempadan oleh bas KKKL Express


Laluan rentas sempadan popular yang disediakan oleh operator bas ini adalah -

● Singapura ke Genting Highlands

● Singapura ke Kuala Lumpur

● Singapura ke Melaka


Buat masa ini, kesemua laluan rentas sempadan yang disediakan oleh bas operator ini ditangguhkan berikutan PKP. Sila semak dengan laman web pihak berkuasa untuk sebarang maklumat terkini.


Penafian: Laluan, jadual perjalanan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Sila semak dengan operator untuk sebarang perubahan saat akhir.

KKKL Express Address

Office Address:

No 23, Jalan Penjaja 3, 83000, Batu Pahat, Johor, Malaysia.

Customer Service Counter at Level 4, Terminal Bersepadu Selatan, Kuala Lumpur


Contact Information

+607-431 1242 (fax)

+6012-708 2999 / +6010-2018699 (telephone)

Perkhidmatan Bas KKKL Express

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

KKKL Express Tawaran

Memesan tiket bas KKKL Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas KKKL Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik KKKL Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh KKKL Express ialah:

  • Executive(2+1)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas KKKL Express di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh KKKL Express. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas KKKL Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket KKKL Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi KKKL Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas KKKL Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Apakah nombor KKKL Express yang boleh dihubungi?
A: Anda boleh menghubungi KKKL Express di talian 6074342399.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh KKKL Express?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh KKKL Express di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.