KKKL Express

Carian KKKL Express Tiket Bas

Pilihan

KKKL Express Imej Bas

KKKL Bas

Sr. No.TajukMaklumat
1Nama RasmiK.K.K.L. Sdn. Bhd.
2Ditubuhkan di 27 Januari 1983
3Bandar-bandar Utama yang DiliputiSemenanjung Malaysia, Singapura dan Hat Yai, Thailand
4PemilikK.K.K.L Sdn. Bhd.
5Jenis-jenis BasKoc-koc Super VIP, bas-bas eksekutif dua tingkat dan bas ekspres bertingkat tinggi
6Maklumat Penting LainMenginovasikan koc-koc Kelas Pertama yang baru dengan 18 tempat duduk beserta LCD untuk keselesaan penumpang. Sebagai langkah berjaga-jaga, pemandu-pemandu juga diberi latihan asas kemahiran mekanikal

Tiket Bas KKKL Express Online

Tentang

KKKL Express adalah syarikat bas yang terkenal di Malaysia. Perkhidmatan laluan utama mereka terdapat di Semenanjung Malaysia, Hat Yai, dan Singapura.

Syarikat bas KKKL berdedikasi dalam menyediakan keselesaan dan menjaga keselamatan para penumpang. Sebagai langkah keselamatan, mereka memastikan semua pemandu bas mereka mendapat latihan kemahiran mekanikal yang mencukupi. KKKL Express mengendalikan pelbagai jenis bas seperti bas Eksekutif Super VIP, bas Eksekutif dua tingkat, dan bas ekspres yang tinggi.

Demi memberikan pengalaman perjalanan yang lebih selesa kepada para penumpang, mereka telah menambah bas yang dinaiktaraf - iaitu bas Kelas Pertama dengan 18 tempat duduk bersama paparan hablur cecair (LCD).

KKKL Express mempunyai beberapa cawangan pejabat di Malaysia dan Singapura. Pejabat tersebut terletak di Jalan Sultan Textile Center dan East Coast Road, Singapura. Lokasi pejabat di Malaysia terletak di Melaka Sentral, TBS, Kuala Lumpur, Chinatown, dan Terminal Larkin, Johor Bahru. Anda juga boleh menempah tiket bas KKKL Express secara online dengan mudah melalui app mudah alih/laman web redBus.

Sejarah

Bas KKKL dimiliki oleh syarikat KKKL Sdn Bhd. KKKL Express mula beroperasi pada 22 Januari 1983 dengan menggunakan satu buah bas yang mempunyai jumlah kapasiti 44 tempat duduk. Setelah hampir empat dekad berkhidmat, mereka kini memiliki lebih daripada 100 buah bas yang serba mewah untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang terbaik kepada para penumpang.

KKKL Express Alamat/ Telefon

Alamat

No 23, Jalan Penjaja 3, 83000, Batu Pahat, Johor, Malaysia. 

Customer Service Counter at Level 4, Terminal Bersepadu Selatan, Kuala Lumpur

Telefon

+607-431 1242 (fax) 

+6012-708 2999 / +6010-2018699 (telephone)


kkkl express alamat


KKKL Express Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kota bharu ke Malacca19:0121:00TEMPAH SEKARANG
Kota bharu ke Kuantan08:3022:30TEMPAH SEKARANG
Muar ke Taiping10:0022:30TEMPAH SEKARANG
Malacca ke Johor bahru07:3023:45TEMPAH SEKARANG
Segamat ke Kota bharu22:3023:30TEMPAH SEKARANG

KKKL Express Bas Online

Kemudahan-kemudahan yang Disediakan

Jenis-jenis bas KKKL yang berbeza mempunyai pelbagai kemudahan yang disediakan di dalam setiap bas. Antara kemudahan-kemudahan yang biasa disediakan adalah:

 • Kerusi Boleh Laras
 • Skrin TV Utama
 • Penyaman Udara
 • Penjejak GPS
 • Kotak Bantuan Kecemasan
 • Ruang yang Luas
 • Ruang yang Besar untuk Bagasi

Apabila anda menempah tiket bas online dengan redBus, anda boleh melihat senarai kemudahan-kemudahan yang disediakan dalam bas tersebut.

Laluan Popular

Bas-bas KKKL Express telah membolehkan para penumpang membuat perjalanan jarak dekat dan jauh dengan penuh selesa. Antara laluan-laluan yang paling kerap dilalui oleh bas-bas KKKL Express adalah:
kkkl express


Laluan-laluan Tempatan yang Diliputi

Pengendali ini mengutamakan keselamatan semua penumpang dengan mengambil langkah-langkah berjaga menghadapi COVID-19. Semua bas dibersih dengan rapi selepas setiap perjalanan. Pembersih tangan (hand sanitisers) juga disediakan dalam kebanyakan bas.Laluan-laluan Rentas Sempadan yang Diliputi

Laluan rentas sempadan popular yang disediakan oleh operator bas ini adalah - 

Bandar Popular Yang Dilalui Oleh KKKL

KKKL Express meliputi hampir semua bandar di Malaysia. Antara destinasi-destinasi popular yang diliputi oleh pengendali ini adalah:

Melawat Destinasi Ibadat Popular dengan KKKL Express

KKKL Express meliputi pelbagai tapak keagamaan di Malaysia. Antara destinasi-destinasi yang popular adalah:

 • Kuil Thean Hou 
 • Maha Vihara Buddha 
 • Kuil Batu Caves 
 • Kuil Sri Mahamariamman

KKKL memastikan semangat keagamaan dalam kalangan penumpang dan pelanggannya dikekalkan. Laluan khusus untuk tempat-tempat ini boleh disemak melalui aplikasi redBus.

Jenis Bas KKKL

Dengan lebih daripada 100 buah bas beroperasi pada jalan-jalan di Malaysia, KKKL Express memenuhi keperluan-keperluan berlainan semua penumpangnya. Agar terus mencapai matlamat ini, pengendali ini mempunyai jenis-jenis bas yang berbeza. Antaranya adalah:

 • Coach Super VIP dengan Penyaman Udara
 • Coach Eksekutif Dek Berkembar
 • Bas Ekspres Dek Tinggi
 • Coach 18 Tempat Duduk Kelas Pertama

Para penumpang boleh melihat jenis-jenis bas yang ada semasa menempah tiket secara online melalui app/laman web redBus.


Penafian: Laluan, jadual perjalanan, dan harga tambang tertakluk kepada perubahan. Sila semak dengan operator untuk sebarang perubahan saat akhir.

Bagaimanakah cara untuk menempah bas KKKL di redBus?

Aplikasi redBus sangat mudah untuk digunakan, dan sesiapa sahaja yang mempunyai pengetahuan asas boleh menempah tiket secara online menggunakan aplikasi ini. Untuk menempah Tiket Bas Online KKKL, pengguna boleh merujuk kepada langkah-langkah berikut:
 • Masukkan tempat berlepas dan tempat anda ingin turun dalam ruang-ruang ‘Dari’ dan ‘Ke’ di bahagian atas halaman ini.
 • Masukkan maklumat tarikh perjalanan pilihan anda. Klik pada 'Carian'.
 • Pilih bas KKKL Express dari senarai bas yang ada. Anda juga boleh menyaring bas KKKL Express dari senarai bas yang ada di redBus.
 • Pilih tempat duduk dari susun atur tersedia & masukkan maklumat yang boleh dihubungi di laman seterusnya.
 • Setelah pembayaran diselesaikan, anda akan menerima tiket online bas anda melalui maklumat yang diberikan. Sekiranya ada, jangan lupa untuk menggunakan kod kupon untuk mendapatkan potongan harga melalui redBus.

Kenapa Pilih KKKL Express Untuk Perjalanan Anda?

 • KKKL Express adalah antara syarikat bas yang tertua di Malaysia. Ia mula beroperasi pada tahun 1983.
 • KKKL mempunyai lebih daripada 100 koc ekspres yang membuat laluan ke pelbagai destinasi di negara ini. Selain menyediakan perkhidmatan bas-bas di Malaysia, ia juga menyediakan perkhidmatan bas dari/ke Singapura dan Thailand.
 • KKKL menyediakan pelbagai jenis bas seperti super VIP, edisi kelas pertama, bas dua tingkat eksekutif, dan bas-bas ekspres satu tingkat yang tinggi.
 • Tiket-tiket bas KKKL online yang terdapat di redBus telah mengambil kira kos kemudahan-kemudahan yang ditawarkan atas bas. Antara pelbagai kemudahan yang disediakan atas bas-bas ini adalah penghawa dingin, skrin sentral, dan port mengecas, dll.
 • KKKL dinilai 4.41 (daripada 5) di redBus kerana perkhidmatan basnya yang boleh diharap untuk sentiasa menepati waktu. Anda juga boleh melihat ulasan (review) penumpang di redbus semasa proses tempahan bas online KKKL.
 • Anda boleh menikmati diskaun apabila menempah tiket bas KKKL secara online di redBus.
 • KKKL Express mempunyai rangkaian pengangkutan yang dihubung dengan baik dan meliputi banyak laluan. Bandar-bandar utama yang diliputi adalah Singapura, Segamat, Muar, Ipoh, Melaka, Batu Pahat, dan Johor Bahru.

KKKL Express Tawaran

Memesan tiket bas KKKL Express online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas KKKL Express. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik KKKL Express

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh KKKL Express ialah:

 • Executive(2+1)
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas KKKL Express?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket KKKL Express yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi KKKL Express untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas online.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas KKKL Express?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform online seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Apakah nombor KKKL Express yang boleh dihubungi?
A: Anda boleh menghubungi KKKL Express di talian 6074342399.