Ekspres Musafir

Beli Ekspres Musafir Tiket Bas di redBus

Pilihan

Ekspres Musafir Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Batu Rakit ke Shah Alam21:3021:30TEMPAH SEKARANG
Ayer Hitam ke Unisza(Universiti Sultan Zainal Abidin)10:1510:15TEMPAH SEKARANG
Batu Rakit ke Kuala Lumpur21:3021:30TEMPAH SEKARANG
Kerteh ke Petaling Jaya17:0017:00TEMPAH SEKARANG
Batu Rakit ke Klang21:3021:30TEMPAH SEKARANG

Ekspres Musafir di redBus

Ekspres Musafir ialah salah sebuah pengendali bas terkemuka di Malaysia, mengendali lebih daripada 5407 mematuhi langkah-langkah keselamatan, menepati waktu dan memenuhi keperluan perjalanan para penumpang. Bas-bas diselenggara dengan baik dan pemandu-pemandu berpengalaman sentiasa memastikan keselamatan di jalanraya untuk penumpang. Ekspres Musafir ialah sebuah penyedia beberapa jenis perkhidmatan bas yang menghubungkan laluan-laluan bandar yang berberlainan.


Perkhidmatan Bas Ekspres Musafir

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas Ekspres Musafir online. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik sedemikian - Promosi redBus

*Syarat & Syarat dikenakan!

Jenis-Jenis Bas milik Ekspres Musafir

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Ekspres Musafir ialah:

  • Double Deck(2+2)
  • Economy(2+2)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Ekspres Musafir di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Ekspres Musafir. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Bas Kemudahan

Reclining seatYes
Hand Sanitisers ProvidedNo
Charging PointYes
Reading LightNo
WIFIYes
ToiletNo
BlanketsNo
Water BottleNo
SnacksNo
NewspaperNo

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Ekspres Musafir?
Anda boleh melawat kaunter tiket Ekspres Musafir yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Ekspres Musafir untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Ekspres Musafir?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Ekspres Musafir?
Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Ekspres Musafir di platform redBus?
Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.