Bas Dari Kuala Lumpur ke Genting highlands


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 26-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke Genting highlands

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Aerobus 07:00 15:00   Lihat Harga
Transtar Travel Pte Ltd 06:45 06:45   Lihat Harga
The One Travel & Tours 10:00 10:00   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Maklumat mengenai Kuala Lumpur ke Genting Highlands Bus

 Kuala Lumpur To Genting Highlands Bus


Tempoh perjalanan bas dari Kuala Lumpur ke Genting Highlands mudah diliputi dalam 1 jam. Dalam laluan ini, terdapat hampir 17 buah bas yang dikendalikan untuk menampung jarak 56 km. Aerobus adalah satu-satunya syarikat bas yang menawarkan perkhidmatan bas di antara Kuala Lumpur dan Genting Highlands. Pengendali bas terdiri daripada beberapa bas yang berulang-alik pada waktu yang berbeza sepanjang hari.

Kebiasaannya, mereka yang mencari cuaca sejuk lebih cenderung untuk pergi ke Genting Highlands. Oleh kerana Kuala Lumpur adalah sebuah bandar raya yang hebat, bandar tersebut sudah pasti penuh dengan kesibukan dan disertai dengan cuaca yang panas. Oleh hal yang demikian, Genting Highlands, sebuah destinasi yang berdekatan dengan Kuala Lumpur pasti menjadi pilihan yang bersesuaian untuk merehatkan diri daripada kepenatan hidup di bandar. Kaedah yang paling mudah dan menjimatkan kos untuk pergi ke destinasi tersebut adalah dengan menaiki bas. Tiket bas daripada Kuala Lumpur ke Genting Highlands boleh dibeli dengan harga serendah RM 10.

Perkhidmatan Bas

Anda boleh menaiki bas pertama dari TBS (terminal bersepadu selatan) kira-kira pada 7:00 pagi dan turun dari bas di Awana Skyway Terminal kira-kira pada jam 8:00 pagi.

Bas terakhir pula berlepas pada pukul 7 malam dari terminal bas Pekeliling dan sampai ke terminal bas Awana sekitar jam 8:00 malam. Bas-bas tersebut dikendalikan oleh Aerobus dan ia sangat dikenali dengan ketepatan masanya dan juga perkhidmatannya yang selesa. Jenis-jenis bas yang beroperasi di laluan ini adalah seperti Executive, Seater, dan lain-lain. Kesemua bas tanpa henti yang melalui laluan ini dilengkapi dengan bahagian dalaman yang bersih, penghawa dingin dan tempat duduk yang selesa.

Perkara yang boleh dilakukan di Genting Highlands

Kebanyakan penumpang yang datang dari Kuala Lumpur biasanya ingin melawat destinasi popular iaitu Genting Highlands. Bandar tersebut terdiri daripada taman tema dalaman dan luaran yang terbesar, pusat membeli-belah dan kasino yang besar. Selain itu, terdapat beberapa perkara lagi yang boleh dilakukan di sini seperti:

  • Flying Fox
  • Skyway Cable Car
  • Snow World
  • Kampung Kebudayaan Asian
  • First World PlazaMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Genting highlands ke Kuala Lumpur.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Kuala Lumpur

Genting highlands


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala lumpur ke Genting highlands di redbus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.