Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Perkhidmatan Bas Kuala Lumpur ke Genting Highlands

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
1 hour 3 mins
Kuala Lumpur
Genting Highlands
276
MYR 1.00

Jarak dengan Bas Kuala Lumpur ke Genting Highlands

Bas Terawal
:
05:00
Bas Terakhir
:
21:45
Jarak
:
54.5 km
Syarikat Bas
:
Sanwa Express, GJG Express, Test Malaysia2

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke Genting Highlands

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Sanwa Express 16:00 16:00 1 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
GJG Express 09:15 10:15 1 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
Test Malaysia2 05:00 21:00 3 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Aerobus 07:00 20:15 1 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
Go Genting 08:30 21:45 1 jam 30 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Kuala Lumpur ke Genting Highlands?

Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kuala Lumpur ke Genting Highlands?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kuala Lumpur ke Genting Highlands semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Kuala Lumpur ke Genting Highlands di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Kuala Lumpur ke Genting Highlandsadalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Bas Kuala Lumpur ke Genting Highlands

Perjalanan dengan bas dari Kuala Lumpur untuk Genting Highlands yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Kuala Lumpur untuk Genting Highlands.



Bas dari KL ke Genting Highlands

KL (Kuala Lumpur) ke Genting Highlands adalah antara laluan yang paling popular dan amat dikenali para pelancong. Terdapat sekitar 15-16 perjalanan harian untuk laluan ini. Bas pertama dari KL ke Genting Highlands bermula pada pukul 7.30 pagi, dan perkhidmatannya diteruskan sehingga pukul 7 malam. Sebuah bas mengambil masa lebih kurang 1-2 jam bagi melengkapkan perjalanan.


Tambang bas dari KL ke Genting Highlands

Tiket bas online dari Kuala Lumpur ke Genting Highlands berharga RM10. Nikmati tawaran tiket bas berserta tiket Skyway secara online di redBus dengan hanya RM20.

Antara syarikat bas yang amat dikenali dari KL ke Genting Highlands ialah -

 • Aerobus
 • Go Genting

Adakah anda mencari tiket bas dari KL ke Genting Highlands yang menjimatkan?

Dapatkan tiket bas dari KL ke Genting Highlands pada harga mampu milik di laman web redBus atau di aplikasi mudah alihnya.


Kenapa pilih redBus untuk perjalanan anda?

redBus adalah salah satu platform untuk penempahan tiket bas secara online yang paling dipercayai di Malaysia. Di sini, anda boleh membuat perbandingan pelbagai syarikat bas dan harga sebelum membeli tiket. Ia juga membolehkan anda memilih tempat duduk, membatal atau penjadualan semula tiket, mendapatkan m-tiket, membeli pas bas, dan lain-lain. redBus menyediakan ulasan atau penilaian untuk para pengguna bas dan juga perkhidmatan pelanggan 24/7.


Langkau Laluan dan Tempah Tiket Add-On Skyway Anda pada harga RM 18

Alami keindahan Genting Highlands yang menakjubkan dengan tawaran tambahan eksklusif kami - Awana Skyway (Perjalanan Pulang) di semua laluan ke Genting Highlands. Langkau talian dan nikmati pengesahan segera dengan tiket ini, membolehkan anda memulakan perjalanan yang tidak dapat dilupakan ke tanah tinggi. Anda boleh menempah perjalanan Gondola ini ke Genting Highlands apabila anda menempah tiket bas anda. Dan yang paling best, tiket Skyway di redBus ini hanya berharga RM 18 untuk perjalanan pergi dan balik.

Jadi, pada kali seterusnya anda merancang untuk melawat Genting Highlands, tempah tiket bas anda dengan tambahan Skyway ini untuk menyelamatkan diri anda daripada beratur panjang di Skyway.

Kemasukan dalam Add-On Skyway:

- Awana Skyway (Tiket Pergi Balik Gondola Standard)

- Lawatan percuma ke Kuil Gua Chin Swee (simpan tiket anda jika anda ingin meneruskan perjalanan anda menaiki kereta kabel ke Stesen SkyAvenue atau Stesen Awana)

Cara Menebus Tiket Skyway Anda Ditempah melalui redBus

- Terima kod QR untuk tiket skyway seterusnya dan pergi balik bersama dengan tiket redBus anda melalui e-mel.

- Hanya imbas kod QR pada baucar mudah alih atau bercetak anda di turnstile 'standard' di mana-mana 3 stesen (Stesen Awana, Stesen Chin Swee atau Stesen Sky Avenue) dan masuk terus ke pintu pagar.

- Tiket sehala tidak mempunyai sekatan pada destinasi, membolehkan anda menaiki atau turun di mana-mana 3 stesen.

Polisi Tempahan Tiket Skyway -

 • Kod QR skyway kekal sah sehingga tarikh yang dinyatakan, walaupun tiket bas dibatalkan.
 • Tiket Skyway tidak boleh dijadualkan semula bersama-sama dengan tiket bas. Walau bagaimanapun, ia boleh digunakan sehingga tarikh sah laku.
 • Tempahan tiket Skyway tidak boleh dikembalikan.

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Sanwa Express
 • operator-logo
  GJG Express
 • operator-logo
  Test Malaysia2
 • operator-logo
  Aerobus
 • operator-logo
  Go Genting
 • operator-logo
  Rhino Airiel Express
 • operator-logo
  Malaysia Bus Travels


Do you want to exit reschedule flow?

¡