Bas Dari Kuala Lumpur ke Kuala terengganu


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 27-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Kuala Lumpur ke Kuala terengganu

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Jasa Pelangi Ekspres 11:00 23:20   Lihat Harga
Transnasional 09:30 22:30   Lihat Harga
Maraliner 22:00 22:00   Lihat Harga
Kesatuan Express 08:30 11:30   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Panduan Perjalanan Bas dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu

Penumpang hanya perlu menaiki bas dari KL ke Kuala Terengganu. Perjalanan bas mengambil masa sekitar 7-8 jam untuk melengkapi perjalanan sejauh 451 km. Pelancong kebiasaannya menaiki bas dari lokasi tertentu seperti TBS, Cheras, Pudu dan Kepong. Anda boleh memilih daripada se28 buah bas yang membawa penumpang di laluan ini. Semua bas melalui lokasi berlainan untuk menurunkan penumpang di Kuala Terengganu. Antara tempat-tempat ketibaan ialah Baru MPKT, Simpang, Bas Hentian, Jeti Shah Bandar dan MBKT.

Terdapat kira-kira 3 pengendali bas utama, yang menyediakan perkhidmatan perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu. Semua bas ini berusaha mengekalkan langkah keselamatan dan keselesaan di pada setiap masa. Tiket bas dari KL ke Kuala Terengganu boleh dibeli dengan harga serendah RM 36.

Beberapa syarikat pengendali bas yang menyediakan perkhidmatan adalah seperti CTTS Holidays, Jasa Pelangi Express, Transnasional dan banyak lagi. Semua bas ekspres yang membawa penumpang di laluan ini datang dalam kategori Eksekutif, Kelab Perniagaan, Seater dan banyak lagi.

Bas pertama bergerak dari TBS pada jam 9:30 pagi dan sampai di Kuala Terengganu pada jam 5:00 petang. Sementara itu, bas terakhir berlepas dari TBS pada jam 11:00 malam dan sampai ke Hentian bas pada jam 6:30 pagi.

Terdapat beberapa lokasi menaiki bas di Kuala Lumpur seperti TBS, Cheras Taman, hotel Furama Bukit Bintang, Kepong, dan sebagainya. Manakala, terdapat beberapa lokasi hentian di Kuala Terengganu seperti Jeti Shahbandar, Simpang, MBKT, dan lain-lain.

Tempat Menarik di Kuala Terengganu

Sebaik tiba di Kuala Terengganu dari KL, anda boleh menjelajah tempat-tempat menarik di sini. Beberapa perkara menarik yang ada di Kuala Terengganu adalah seperti:

  • Pulau Redang
  • Pulau Lang Tengah
  • Masjid Kristal
  • Taman Tamadun Islam
  • Bukit Puteri
  • Pantai Pandak
  • Kota Lama DuyungMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Kuala terengganu ke Kuala Lumpur.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Kuala Lumpur

Kuala terengganu


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Lumpur ke Kuala terengganu di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.