Transtar Travel

Beli Transtar Travel Tiket Bas di redBus

Mitra Pemesanan Resmi
Mitra Pemesanan Resmi
Jaminan Harga Terendah
Jaminan Harga Terendah
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda
Pilih Tempat Duduk Sesuai Keinginan Anda

Official Transtar Travel Booking partner

24*7 customer service(Call & Chat)

24*7 customer service(Call & Chat)

<strong>36 Mn+</strong> users trust us

36 Mn+ users trust us

Assured seat of your choice

Assured seat of your choice

<strong>2,00,000+</strong> bookings per day<br>World's largest online bus ticket booking platform

2,00,000+ bookings per day
World's largest online bus ticket booking platform

<strong>Secured and Verified payment options</strong>

Secured and Verified payment options

mastercard, visa, boost, touchngo, Grabpay

Transtar Travel Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

1
2

Table of Content

Transtar Travel di redBus

Transtar Express adalah pengendali bas terkenal di Singapura dan Malaysia yang terkenal dengan perkhidmatan pengangkutan yang menepati waktu. Transtar Travel mempunyai beribu pejabat di Singapura dan ditubuhkan pada tahun 1994. Sejak itu, Transtar telah berkembang pesat sejak memulakan operasinya. Transtar telah memenangi pelbagai anugerah kerana dikenali sebagai pengendali bas terbaik di kedua-dua negara selepas bertahun-tahun menjalankan operasi.

Selain menyediakan perkhidmatan bas tempatan di Malaysia, Transtar juga menyediakan perkhidmatan bas rentas sempadan ke Singapura. Perkhidmatan bas rentas sempadan disediakan di bawah syarikat yang berasingan, iaitu Transtar Cross Border . Transtar mempunyai rangkaian pengangkutan yang besar dan mempunyai lebih kurang lima pejabat cawangan di Malaysia dan empat pejabat di Singapura. Anda boleh menempah tiket bas Transtar secara online dengan mudah di redBus.

Kemudahan-Kemudahan yang disediakan oleh Transtar

Semua bas Transtar dilengkapi dengan pelbagai kemudahan untuk memastikan anda dapat menikmati perjalanan yang selesa. Antara pelbagai kemudahan yang disediakan oleh bas Transtar Travel adalah:

 • TV Peribadi
 • Kerusi urut
 • Bantal
 • Pemanas
 • Filem
 • Sokongan betis bermotor
 • Wi-Fi
 • Surat khabar
 • Lampu Membaca
 • Makanan Ringan
 • Pemegang cawan
 • Headset

Laluan-laluan Popular

Transtar Travel mempunyai banyak bas yang dijaga dengan baik dan meliputi begitu banyak laluan setiap hari. Anda boleh melihat ketersediaan semua bas Transtar secara online di redBus. Berikut adalah beberapa laluan popular yang diliputi oleh Transtar Travel:

Laluan-Laluan Popular yang diliputi

Transtar Travel menyediakan perkhidmatan bas menhala ke, dan dari Singapura, serta pelbagai bandar di Malaysia. Bandar-bandar utama yang diliputi oleh pengendali ini adalah:

 • Gelang Patah
 • Petaling Jaya
 • Genting Highlands
 • Singapura
 • Kuala Lumpur
 • Johor

Laluan-Laluan Tempatan yang diliputi oleh Transtar

Transtar meliputi pelbagai laluan tempatan setiap hari dengan bas mereka yang banyak. Anda boleh melihat maklumat lanjut mengenai laluan tempatan yang diliputi oleh pengendali bas di redBus. Beberapa laluan tempatan utama yang diliputi oleh Transtar adalah seperti berikut:

Laluan-Laluan Rentas Sempadan yang diliputi oleh redBus

Transtar mengendali bas berasingan untuk pengangkutan antara Singapura dan Malaysia. Bas Transtar Cross Border boleh didapati dengan mudah di redBus untuk perjalanan antara kedua-dua negara ini. Laluan-laluan rentas sempadan utama yang diliputi oleh Transtar adalah seperti berikut:

Tempahan tiket bas online anda dalam talian adalah mudah dan lebih mudah daripada pergi ke kaunter.

Terminal Bas Yang Popular

Semasa beroperasi di pelbagai laluan di Malaysia dan Singapura, bas Transtar Travel beroperasi ke terminal dan pusat bas yang berbeza seperti,

Singapura

 • Boon Lay
 • Pusat Beli-belah Concorde
 • Menara Batu Emas
 • Hab Kovan
 • Tampines

Malaysia

Mengapa Memilih Transtar Travel Tempahan Tiket Bas Online di redBus?

 • Platform tempahan yang pantas dan mesra pengguna bagi redBus membolehkan anda menempah tempat duduk anda dengan mudah di bas Transtar Travel.
 • Pilih laluan anda, tambahkan berbilang penapis, pilih bas pilihan anda dan selamatkan tempat duduk anda dalam talian mengikut bajet anda.
 • Semak jadual bas, harga tiket dan kemudahan yang tersedia pada bas Transtar Travel untuk laluan pilihan anda.
 • Dengan hanya beberapa klik, anda boleh memilih bas ideal yang sesuai dengan keperluan dan pilihan anda, semuanya dari keselesaan rumah anda.
 • Pelanggan redBus boleh menempah tiket bas Transtar Travel dengan selamat dengan kad debit, kad kredit dan perbankan bersih.
 • Apabila anda memilih redBus, Malaysia, anda membuka kunci penjimatan yang luar biasa melalui RedDeals eksklusif kami.
 • Buat pilihan bijak untuk perjalanan anda yang seterusnya – tempah tiket bus online anda di redBus dan alami perjalanan yang mudah.

Jenis-Jenis Bas milik Transtar Travel

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Transtar Travel ialah:

 • Double Deck(2+1)
 • Executive(2+1)
 • Executive (2+2)
 • Executive (2+1)
 • Standard (2x2)
 • Economy(2+2)
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Transtar Travel di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Transtar Travel. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Buka Tawaran redDeals yang Tak Tertandingan untuk Tiket Bas Transtar Travel

Tempah tiket bas Transtar Travel online di redBus, Malaysia dan rebut redDeals yang hebat. Pilih dari 99 tawaran pada 4416 laluan dan nikmati diskaun sehingga 25% untuk perjalanan anda dalam tempoh terhad!

Dapatkan Promo eksklusif langka ini! Potongan langsung 20%

99 Promo50 Operator4416 Rute

Bas Kemudahan

Meal

CCTV

Fire Extinguisher

Massage chair

Personal TV

Food

Gps tracking system

USB port for charger

Bus Hostess

Hammer (to break glass)

WIFI

Luggage

Cabin Attendant

M-ticket

Leg Rest

Emergency Contact Number

Emergency exit

Air conditioning

Cup holder

Reclining seat

Safety belt

Nikmati Tempahan Bas Transtar Travel Online di redBus

Transtar Travel. dikenali kerana memberikan kemudahan perjalanan kepada ramai penumpang. Alami kemudahan utama apabila membuat tempahan online tiket bas untuk perjalanan anda. Elakkan kesulitan mengunjungi terminal bas dengan menempah tiket bas Transtar Travel anda online di redBus dan jimat lebih dengan redDeals.

Soalan Lazim

Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Transtar Travel?
Anda boleh melawat kaunter tiket Transtar Travel yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Transtar Travel untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Berapakah harga tiket bas pada kos bas Transtar Travel?
Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Transtar Travel?
Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Transtar Travel di platform redBus?
Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.