Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Perkhidmatan Bas Johor Bahru ke Klang

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
3 hours 36 mins
Johor Bahru
Klang
403
MYR 31.50

Jarak dengan Bas Johor Bahru ke Klang

Bas Terawal
:
00:00
Bas Terakhir
:
23:59
Jarak
:
348 km

Jadual Bas dan Harga Johor Bahru ke Klang

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
LA Holidays Travel and Tours Sdn Bhd 00:15 23:45 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Intertop Express 10:15 11:30 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Sin Yong 08:00 22:00 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Sani Express 11:30 23:00 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Super Nice Express 07:59 23:59 4 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas online di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Johor Bahru ke Klang?

Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Johor Bahru ke Klang?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Johor Bahru hingga Klang semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Johor Bahru ke Klang di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Johor Bahru hingga Klang adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan bas Johor Bahru ke Klang?

redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk bas-bas Johor Bahru ke Klang beberapa pengendali bas tertentu. Jika anda menggunakan perkhidmatan pengendali bas tertentu ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.

Apa itu pas bas redBus?

Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.


Bas Johor Bahru ke Klang

Perjalanan dengan bas dari Johor Bahru untuk Klang yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Johor Bahru untuk Klang.PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  LA Holidays Travel and Tours Sdn Bhd
 • operator-logo
  Intertop Express
 • operator-logo
  Sin Yong
 • operator-logo
  Sani Express
 • operator-logo
  Super Nice Express
 • operator-logo
  SMB Express
 • operator-logo
  Kwok Ping Express

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Johor Bahru ke Klang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Johor Bahru ke Klang secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/johor-bahru-to-klang

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/johor-bahru-a-klang

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Johor Bahru ke Klang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.Do you want to exit reschedule flow?

¡