Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Perkhidmatan Bas Johor Bahru ke Penang

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
7 hours 0 mins
Johor Bahru
Penang
752
MYR 55.20

Jarak dengan Bas Johor Bahru ke Penang

Bas Terawal
:
00:00
Bas Terakhir
:
23:59
Jarak
:
688 km

Jadual Bas dan Harga Johor Bahru ke Penang

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Konsortium (Malaysia) 21:30 21:30 9 jam 12 minit HARGA PANDANGAN
KKKL Express 00:00 23:00 7 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
LA Holidays Travel and Tours Sdn Bhd 21:30 22:15 7 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
Intertop Express 14:14 20:30 7 jam 30 minit HARGA PANDANGAN
GJG Express 10:00 22:00 7 jam 30 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas online di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Johor Bahru ke Penang?

Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Johor Bahru ke Penang?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Johor Bahru hingga Penang semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Johor Bahru ke Penang di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Johor Bahru hingga Penang adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan bas Johor Bahru ke Penang?

redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk bas-bas Johor Bahru ke Penang beberapa pengendali bas tertentu. Jika anda menggunakan perkhidmatan pengendali bas tertentu ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.

Apa itu pas bas redBus?

Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.


Bas Johor Bahru ke Penang

Perjalanan dengan bas dari Johor Bahru untuk Penang yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Johor Bahru untuk Penang.PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Konsortium (Malaysia)
 • operator-logo
  KKKL Express
 • operator-logo
  LA Holidays Travel and Tours Sdn Bhd
 • operator-logo
  Intertop Express
 • operator-logo
  GJG Express
 • operator-logo
  Maraliner
 • operator-logo
  Kejora Masyhur Sdn.Bhd (Kejora Express)

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Johor Bahru ke Penang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Johor Bahru ke Penang secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/johor-bahru-to-penang

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/johor-bahru-a-penang

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Johor Bahru ke Penang di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.Do you want to exit reschedule flow?

¡