Bas Dari Singapore ke Kuala Lumpur


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 26-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Singapore ke Kuala Lumpur

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Starmart Express 15:00 23:59   Lihat Harga
The One Travel & Tours 07:00 20:00   Lihat Harga
KKKL Travel & Tours Pte Ltd 22:00 23:59   Lihat Harga
Season Express 08:00 23:50   Lihat Harga
Billion Stars Express 00:15 22:30   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Bas Singapore ke Kuala Lumpur

Pelancong boleh memilih bas dari Singapura ke Kuala Lumpur yang selesa dengan harga yang berpatutan. Pengangkutan bas adalah kaedah terbaik yang menghubungkan kedua-dua negara tersebut dalam masa 5-6 jam. Jika hendak dibandingkan dengan pengangkutan-pengangkutan lain, perkhidmatan bas dianggap mudah dan satu cara perjalanan yang tidak memerlukan tenaga yang banyak. Tiket bas dari Singapura ke Kuala Lumpur boleh dibeli pada nilai serendah RM 29.83 bergantung kepada jenis bas yang dipilih. Laluan ini menjadi salah satu laluan yang dipilihi oleh ramai pihak. Oleh itu, terdapat sekitar 242 bas yang berlepas ke Kuala Lumpur dari Singapura setiap hari.Pemeriksaan Kastam

Kesemua bas yang melalui laluan ini perlu memasuki kompleks kastam. Pemeriksaan termasuk di Woodlands Checkpoint dan Tuas Checkpoint. Penumpang perlu turun dari bas tanpa memunggah bagasi mereka. Semua penumpang perlu melalui kawalan kastam dan mendapatkan setem yang tertulis ‘berlepas dari Singapore' sebelum menaiki bas. Sebaik sahaja bas memasuki Malaysia, pihak kastam akan meminta penumpang turun di sudut paling kanan Kompleks Kastam Malaysia, di mana bagasi penumpang akan dipunggah untuk tujuan pengimbasan. Kemudian, penumpang akan menerima setem yang tertulis 'kemasukan ke Malaysia’.

Singapura ke Perkhidmatan Bas Kuala Lumpur

Terdapat sekitar 11 syarikat bas yang menyediakan perkhidmatan perjalanan di laluan ini. Kesemua bas ini mempunyai gaya yang berbeza dan memberi keselesaan kepada penumpang. Bas-bas ini beroperasi pada waktu siang dan malam, dan mementingkan keselamatan dan keselesaan pada sepanjang masa. Beberapa syarikat bas popular termasuk KKKL Travel & Tours, Starmart Express, Golden Coach, Transtar Travel, Causeway Link dan banyak lagi. Pelbagai jenis bas ini termasuk SVIP, Eksekutif, Standard, dan lain-lain. Bas KKKL Travel & Tours yang pertama bergerak dari stesen Kompas pada kira-kira jam 5:45 pagi dan sampai di TBS pada jam 10.30 pagi. Sementara itu, bas Starmart Express adalah yang terakhir berlepas dari Golden Mile Tower pada sekitar jam 11:59 malam dan tiba di KL Sentral pada 5:07 pagi.

Tempat Naik dan Turun Bas

Beberapa tempat turun bas yang popular di Singapura ialah di Menara Golden Mile, Konpleks Golden Mile, Jurong East, City Plaza dan sebagainya. Anda hanya perlu pilih lokasi menaiki bas terdekat dan memberi perjalanan yang lancar. Beberapa lokasi turun bas di Kuala Lumpur ialah TBS, Berjaya Times Square, Chinatown, dan lain-lain.

Tempat Menarik di Kuala Lumpur

Terdapat pelbagai perkara untuk diterokai di Kuala Lumpur. Bandaraya ini mempunyai banyak tempat hiburan pilihan yang sesuai untuk semua peringkat umur, dan beberapa tarikan tersebut adalah:

  • Menara Petronas
  • Batu Caves
  • Bukit Bintang
  • Chinatown
  • Little India
  • Taman Tema Sunway Lagoon
  • Menara KLMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Kuala Lumpur ke Singapore.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Singapore

Kuala Lumpur


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Singapore ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.