Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Alor Setar ke Kuala Lumpur


Perkhidmatan Bas Alor Setar ke Kuala Lumpur

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
4 hours 38 mins
Alor Setar
Kuala Lumpur
142
MYR 42

Jarak dengan Bas Alor Setar ke Kuala Lumpur

Bas Terawal
:
08:00 AM
Bas Terakhir
:
11:59 PM
Jarak
:
436 km
Syarikat Bas
:
18

Jadual Bas dan Harga Alor Setar ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Pancaran Matahari 10:00 PM 10:00 PM 7 jam 9 minit
HARGA PANDANGAN
Cosmic Express 10:15 AM 10:15 PM 6 jam 30 minit
HARGA PANDANGAN
Maraliner 09:00 AM 08:00 PM 3 jam 15 minit
HARGA PANDANGAN
Quickliner Express 11:15 PM 11:15 PM 6 jam 45 minit
HARGA PANDANGAN
Sani Express 11:59 AM 11:00 PM 6 jam 30 minit
HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas online di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Alor Setar ke Kuala Lumpur?

Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Alor Setar ke Kuala Lumpur?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Alor Setar hingga Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Alor Setar ke Kuala Lumpur di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Alor Setar hingga Kuala Lumpur adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bagaimanakah saya boleh mendapat tambang bas yang murah dengan bas Alor Setar ke Kuala Lumpur?

redBus menawarkan kemudahan ‘pas bas’ untuk bas-bas Alor Setar ke Kuala Lumpur beberapa pengendali bas tertentu. Jika anda menggunakan perkhidmatan pengendali bas tertentu ini, dan anda kerap menggunakan laluan ini, anda boleh mendapat diskaun hebat untuk perjalanan bas anda dengan mendapatkan pas bas redBus.

Apa itu pas bas redBus?

Mereka yang menggunakan pas bas redBus boleh jimat hingga 25% untuk perjalanan mereka. Pas bas ini terpakai untuk bas-bas pada laluan dan pengendali bas tertentu. Untuk menggunakan pas ini dengan sepenuhnya, anda boleh memilih laluan, pengendali bas, pilih bilangan perjalanan dan membayar tambang diskaun satu kali. Pas ini boleh digunakan dengan mudah pada tarikh perjalanan.


Bas Alor Setar ke Kuala Lumpur

Perjalanan dengan bas dari Alor Setar untuk Kuala Lumpur yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Alor Setar untuk Kuala Lumpur.


PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Pancaran Matahari
 • operator-logo
  Cosmic Express
 • operator-logo
  Maraliner
 • operator-logo
  Quickliner Express
 • operator-logo
  Sani Express
 • operator-logo
  Intercity Coach
 • operator-logo
  Super Nice Express

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Jangan risau, jika anda tidak berada di Malaysia ketika ini. Tempahan tiket bas dalam talian dari Alor Setar ke Kuala Lumpur untuk para pelancong Antarabangsa amat mudah dengan redBus. Segeralah ke pautan berikut dan mula tempah tiket anda -https://www.redbus.com/bus-ticket/alor-setar-to-kuala-lumpur

Yang lebih menarik, para pelancong yang bertutur dalam Bahasa Sepanyol boleh membuat tempahan Alor Setar ke Kuala Lumpur Autobús, menyemak harga dan jadual tiket Alor Setar ke Kuala Lumpur Autobús dengan mengklik pautan ini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/alor-setar-a-kuala-lumpur

Imej Pengendali Bas Terunggul


  Tempah Tiket Bas Dari Alor Setar ke Kuala Lumpur Secara Online - Buka Jimatan Tambahan dengan redDeals di redBus

  Tempah bas dari Alor Setar ke Kuala Lumpur dengan redBus, Malaysia, dan rebut redDeals eksklusif. Pilih dari 129 tawaran pada 60 pengendali bas dan nikmati diskaun sehingga 25% pada perjalanan bas anda!

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Alor Setar ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

  Diskaun sehingga 50% untuk Tiket Bas Online

  Elakkan beratur panjang di terminal bas dan tempah tiket bas online dari Alor Setar ke Kuala Lumpur. Nikmati penjimatan sehingga 50% untuk tiket bas online di Malaysia dengan menggunakan kod promosi MYNEW*.

  Ketahui lebih lanjut tentang tawaran menarik seperti itu - Promosi redBus

  *Syarat & Syarat dikenakan!


  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡