Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
CUR
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Perkhidmatan Bas Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
4 hours 40 mins
Kuala Terengganu
Kuala Lumpur
451
MYR 29.00

Jarak dengan Bas Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur

Bas Terawal
:
00:00
Bas Terakhir
:
23:45
Jarak
:
449 km

Jadual Bas dan Harga Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Nini Express (K.Terengganu) 15:30 20:45 7 jam 55 minit HARGA PANDANGAN
KKKL Express 00:00 17:30 7 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Kesatuan Express 08:30 21:55 7 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Maraliner 09:00 22:30 7 jam 0 minit HARGA PANDANGAN
Darul Iman Express 09:30 22:00 7 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur di platform redBus?

Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Kuala Terengganu hingga Kuala Lumpur adalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur?

Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Kuala Terengganu hingga Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.


Bas Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur

Perjalanan dengan bas dari Kuala Terengganu untuk Kuala Lumpur yang disiapkan dalam masa bergantung pada lalu lintas dan keadaan cuaca Malaysia. Terdapat banyak bas yang berlari di antara Kuala Terengganu untuk Kuala Lumpur.Bas Dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur

Kuala Terengganu dan Kuala Lumpur adalah dua lokasi yang sangat penting di Malaysia. Bas Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur meliputi jarak lebih kurang 448km. Terdapat 24-35 buah bas yang beroperasi di laluan ini setiap hari. Bas-bas ini beroperasi dari pagi sampai ke malam. Kesemua bas yang tersedia adalah terdiri daripada bas eksekutif atau bas dua tingkat, dilengkapi dengan pelbagai kemudahan yang bergantung pada pengendalinya. Selain itu, anda mempunyai pilihan untuk memilih daripada 11 buah syarikat bas, dan mereka semua menawarkan 3 tempat mengambil dan menurunkan penumpang.


Tentang Kuala Terengganu

Kuala Terengganu adalah ibu negeri Terengganu dan ia juga adalah bandar warisan di Malaysia. Bandar ini terletak di pesisiran pantai Laut China Selatan dan mempunyai banyak kawasan pantai. Sungai Terengganu juga melalui bandar ini dengan banyak bot dan kapal persiaran disediakan untuk para pelancong. Industri kotej dan juga pelancongan adalah sangat terkenal di sini. Bandar ini mempunyai tarikan yang tersendiri menerusi seni bina yang terpelihara, tetapi anda masih dapat melihat unsur-unsur kemodenan padanya. Chinatown dan Istana Sultan adalah di antara tempat-tempat yang menjadi perhatian dan terkenal di bandar pelabuhan ini. Selain daripada pelabuhan-pelabuhan nelayan, Kuala Terengganu juga terkenal dengan pelabuhan-pelabuhan perdagangannya.


Tentang Kuala Lumpur

Kuala Lumpur (KL) adalah ibu negara Malaysia dan adalah di antara bandar yang paling terkenal di Asia Tenggara. Ia merupakan salah satu bandar yang paling maju di dalam kawasan ini. KL dikenali di seluruh dunia kerana budaya, makanan, bangunan-bangunan pencakar langit, hidupan liar dan sejarahnya. Selain itu, ia juga adalah bandar metropolitan yang berkembang pesat di dalam dunia dan terkenal dengan Menara Berkembar Petronas yang berdiri megah. Ibu negara Malaysia ini adalah hab terpenting bagi unsur kebudayaan di dalam zaman moden, di samping memiliki hutan hujan di tengah-tengah bandar ini. 

KL juga dikenali kerana menjadi syurga buat para pelancong dengan memiliki pusat-pusat membeli-belah, pilihan hiburan, restoran-restoran dan lain-lain pilihan kemudahan untuk semua orang. Memandangkan KL merupakan salah satu bandar destinasi pelancongan dengan harga paling berpatutan di dunia, Kuala Lumpur menerima pelancong dari seluruh dunia di sepanjang tahun.


Adakah anda mencari tiket bas dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur yang menjimatkan?

Dapatkan tiket bas dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur pada harga mampu milik di laman web redBus atau di aplikasi mudah alihnya.


Kenapa pilih redBus untuk perjalanan anda?

redBus merupakan salah satu platform penempahan tiket bas secara online yang paling dipercayai di dunia. Di sini anda boleh membeli tiket bas untuk bas dari Kuala Terengganu ke KL secara secara online dengan mudah dalam beberapa minit. Di redBus, anda boleh melihat ulasan bas dan semua butiran sebelum membuat tempahan. Selain daripada membantu pengguna membuat pilihan yang bermaklumat, platform ini mempunyai beberapa ciri seperti pilihan pembatalan/penjadualan semula tempahan tiket, pembayaran secara online, diskaun, perkhidmatan pelanggan yang disediakan 24 jam dan 7 hari seminggu, dll.


Cuaca di Kuala Lumpur

Pada kebanyakan bulan dalam setahun, Kuala Lumpur mengalami cuaca panas dan hujan. Bandar ini mempunyai iklim yang unik dengan dua musim monsun dalam setahun. Suhu biasa adalah di sekitar 28 darjah Celsius.


Tempat penginapan di Kuala Lumpur

Di Kuala Lumpur, anda akan mendapati terdapat pelbagai tempat penginapan seperti hotel, hostel, pangsapuri perkhidmatan, rumah tamu, dll. Anda boleh memilih sebuah tempat penginapan yang sesuai dengan bajet anda.


Hidangan yang disyorkan di Kuala Lumpur

Beberapa masakan tempatan yang patut anda cuba di KL ialah:

 • Bubur ikan mentah
 • Yuet gong hor
 • Nasi ayam kunyit
 • Pisang goreng
 • Mi lala
 • Bak kut teh

Anda boleh mendapatkan hidangan-hidangan ini di pelbagai kafe dan restoran di Kuala Lumpur. Apabila anda mengunjungi ibu negeri ini, pastikan anda mencuba makanan jalanan di sini.


Aktiviti di Kuala Lumpur

 • Menerokai kuil-kuil purba
 • Melihat Menara Berkembar Petronas
 • Menaiki bot/kapal pelayaran
 • Mencuba juadah tempatan

Tempat untuk dikunjungi di Kuala Lumpur

 • Butterfly Park terletak berhampiran dengan Taman Burung dan juga Taman Tasik Perdana. Ia menempatkan pelbagai jenis rama-rama di dalam habitat semulajadinya. Ia juga mempunyai koleksi besar dengan pelbagai jenis serangga, ikan dan juga penyu.
 • Tugu Negara atau National Monument adalah simbol penghargaan kepada pejuang-pejuang kemerdekaan Malaysia pada Perang Dunia Kedua. Dari sini, anda boleh melihat Taman Tasik Perdana dengan patung-patung gangsanya yang dikenali sebagai patung berdiri bebas tertinggi di dunia.
 • Kuala Lumpur City Gallery mempamerkan gambaran negara yang lepas dan terkini. Di sini juga terdapat perwakilan miniatur bagi destinasi-destinasi pelancongan dan bangunan-bangunan yang terkenal di Malaysia di dalam galeri ini.
 • Menara KL adalah menara komunikasi yang juga memiliki dek observasi dengan pandangan sekeliling bandar Kuala Lumpur.
 • Masjid Negara adalah masjid terbesar di Kuala Lumpur di mana ia boleh menampung jumlah jemaah seramai 15,000 orang buat satu masa. Seni binanya yang terkenal dengan kubah berbucu 18 adalah tarikan utamanya.
 • Menara Berkembar Kuala Lumpur adalah tempat yang paling kerap dilawati di Kuala Lumpur. Menara berkembar yang tertinggi di dunia ini nampak megah di bawah gemerlapan bintang-bintang di angkasa.

Pilihan pengangkutan di Kuala Lumpur

Di Kuala Lumpur, anda boleh menggunakan bas, teksi atau ERL sebagai kenderaan di tempat ini. Anda juga boleh menaiki bas Hop On Hop Off untuk meneroka pelbagai tempat yang menarik.


Masa sesuai untuk mengunjungi Kuala Lumpur

Waktu melancong di Kuala lumpur adalah di antara Disember-Januari bila musim cuti sudah bermula dan suhu adalah selesa. Bandar ini menerima hujan yang kerap dan lembap sepanjang tahun. Tempoh yang dipanjangkan dari Disember ke Februari adalah waktu yang paling menarik untuk melawat memandangkan terdapat pelbagai jenis perayaan termasuk Tahun Baru Cina yang disambut pada bulan Februari. Mei pula adalah bulan yang paling panas dan November menerima jumlah hujan yang paling kerap. Bulan-bulan yang berbaki pula akan menerima kekerapan hujan yang sedikit ke sederhana dan bercuaca panas.


Tambang tiket bas dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur

Harga bagi sekeping tiket bas secara online, untuk bas dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur boleh berharga antara MYR 32 hingga MYR 45.


Syarikat bas yang popular untuk bas dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur

Beberapa syarikat bas popular yang menawarkan perkhidmatan bas untuk perjalanan dari Kuala Terengganu dan Kuala Lumpur ialah -

 • Adam Ekspres
 • Adik Beradik
 • Kesatuan Express
 • Maraliner
 • Prisma Express
 • Sani Express

Tempat Perlepasan Dan Ketibaan

Tempat Perlepasan di Kuala Terengganu

 • Batu 6
 • H. GONG KASSIM
 • H.SPG 4 CHENDERING
 • H.SPG GONG KASSIM MERCHANG
 • Hentian Bas Mpkt
 • Hentian Marang
 • Kuala Terengganu
 • Kuala Terengganu
 • Kuala Terengganu (MBKT).
 • SPG GONG KASSIM MCG

Tempat Ketibaan di Kuala Lumpur

 • Tbs (Terminal Bas Bersepadu)
 • TBS (Terminal Bersepadu Selatan)
 • Tbs (Terminal Bersepadu Selatan)

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • operator-logo
  Nini Express (K.Terengganu)
 • operator-logo
  KKKL Express
 • operator-logo
  Kesatuan Express
 • operator-logo
  Maraliner
 • operator-logo
  Darul Iman Express
 • operator-logo
  Ekspres Mutiara
 • operator-logo
  Ekspres Musafir

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/kuala-terengganu-to-kuala-lumpur

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/kuala-terengganu-a-kuala-lumpur

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.Do you want to exit reschedule flow?

¡