Bas Dari Genting highlands ke Kuala Lumpur


Sila pilih tarikh perjalanan dan tempah tiket anda

Pengendali Bas Terbaik
Kami menunjukkan kepada anda bas untuk 22-Mar-2019.
Untuk menukar tarikh klik pada panel tarikh di atas
Ok

Oops! Tiada bas yang dijumpai

Jadual Bas dan Harga Genting highlands ke Kuala Lumpur

Pengendali BasBas PertamaBas TerakhirTempoh 
Aerobus 08:30 15:40   Lihat Harga

Kajian Pelanggan


Perjalanan dari Genting Highlands ke Kuala Lumpur dengan Bas

Aerobus merupakan satu-satunya syarikat bas yang menawarkan perkhidmatan menghubungkan Genting Highlands dan Kuala Lumpur. Perkhidmatan basnya terdiri daripada 18 buah bas yang beroperasi pada pelbagai waktu setiap hari.

Setiap bas mengambil masa lebih kurang 2 jam untuk melengkapi jarak sejauh 53 km dari Genting Highlands ke Kuala Lumpur. Pengendali bas ini memberi jaminan keselamatan dan keselesaan perjalanan pad setiap masa. Kuala Lumpur memberikan gambaran sebagai sebuah kota metropolitan yang hebat dan hiruk pikuk. Kebiasaannya, para pelancong dari Genting Highlands melawat bandaraya ini untuk pelbagai sebab.

Selain itu, para penumpang juga inginkan perjalanan yang santai. Bas merupakan satu bentuk pengangkutan yang sesuai kerana ianya menjimatkan dan mudah. Anda boleh menempah tiket bas dari Genting Highlands ke Kuala Lumpur dengan hanya RM 10. Dan, ia tidak membazirkan wang dan anda boleh menikmati perjalanan anda ke KL.

Maklumat Bas Terperinci

Pelancong boleh menaiki bas pertama dari Terminal Awana Skyway pada jam 8:30 pagi dan elakkan masalah. Anda boleh tiba di KL pada pukul 9:30 pagi dan turun di Terminal Bas Pekeliling. Terdapat kira-kira 4 buah bas berlepas pada jam 6:00 petang dari Awana Skyway Terminal dan tiba di KL pada jam 11:50 malam. Anda boleh menaiki bas terakhir dari Genting Highlands pada jam 8:30 malam dan tiba di KL pada jam 9:30 malam. Semua bas tanpa henti berlepas dari lokasi menaiki bas tunggal yang dikenali sebagai Terminal Awana Skyway di Genting Highlands, dan berhenti di lokasi menurunkan penumpang seperti di Terminal Bas Pekeliling dan TBS. Beberapa jenis bas Aerobus terbabit adalah Eksekutif, Seater dan lain-lain.

Tarikan di Kuala Lumpur

Pelancong boleh meneroka banyak perkara menarik di Kuala Lumpur. Terdapat pelbagai pilihan hiburan yang sesuai untuk pelbagai usia di seluruh bandaraya ini, antaranya ialah:

  • Menara Petronas
  • Batu Caves
  • Bukit Bintang
  • Chinatown
  • Little India
  • Taman Tema Sunway Lagoon
  • Menara KLMencari tiket pulang juga? Sila menyemak bas dari Kuala Lumpur ke Genting highlands.


Lain Tempat Pelepasan & Penurunan Penumpang Dalam

Genting highlands

Kuala Lumpur


Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Genting highlands ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.