Manage Booking
 • Bus Tickets
 • Reschedule
 • Cancel
 • Tunjukkan tiket
 • Email/SMS
Currency
 • SGD Dolar Singapura
 • MYR Ringgit Malaysia
Language
 • English
 • Malay

Bas Dari Genting highlands ke Kuala Lumpur


Perkhidmatan Bas Genting highlands ke Kuala Lumpur

Jangkaan Perjalanan Bas
Bas berlepas dari
Bas tiba di
Perkhidmatan Bas Harian
Tiket Bas Paling Murah
:
:
:
:
:
1 hour 1 min
Genting highlands
Kuala Lumpur
28
MYR 10.00

Jarak dengan Bas Genting highlands ke Kuala Lumpur

Bas Terawal
:
00:30
Bas Terakhir
:
22:00
Jarak
:
52.5 km

Jadual Bas dan Harga Genting highlands ke Kuala Lumpur

Pengendali Bas Bas Pertama Bas Terakhir Tempoh  
Aerobus 09:30 17:45 1 jam 0 minit HARGA PANDANGAN

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh membuat tempahan tiket bas dalam talian di Malaysia?

A: Anda boleh menempah bas pilihan anda ke mana-mana destinasi di Malaysia dengan log masuk ke laman web rasmi redBus www.redbus.my/ms . Laman ini mesra pengguna dan anda boleh menempah tiket bas anda dalam masa beberapa minit sahaja.

Bagaimana cara untuk saya menempah bas dari Genting highlands ke Kuala Lumpur?

A: Anda boleh melawat terminal atau pergi terus ke kaunter tiket pengendali bas pilihan anda, menunggu giliran, pilih tempat duduk, dan menempah tiket anda. Jika anda tidak suka berbuat demikian, anda boleh melawat www.redbus.my/ms dan menempah tempat duduk anda dalam masa 5 minit.

Adakah saya perlu mencetak tiket sebelum menaiki bas??

A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF. Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.

Bolehkah saya jadualkan perjalanan selepas saya menempah tiket?

A: Ya, boleh. Walaubagaimanapun, ciri ini terhad kepada hanya beberapa pengendali bas di Malaysia. Tekan butang penjadualan semula sebelum anda membuat tempahan tiket.

Bagaimanakah cara untuk saya membuat bayaran tiket bas di laman web redBus?

A: Terdapat pelbagai mod pembayaran ditawarkan kepada pelanggan. Pelanggan boleh membayar melalui kad kredit, kad debit, atau mereka juga boleh memilih mana-mana bank yang disenaraikan apabila anda mengklik “FPX (Pemindahan Bank Dalam Talian Malaysia).

Bolehkah saya mendapat potongan harga tiket Genting highlands ke Kuala Lumpur?

A: Ya. Penumpang boleh mendapat potongan sehingga 20% untuk tiket bas Genting highlands ke Kuala Lumpur semasa menempah tiket bas di redBus, Malaysia.

Manakah tawaran terbaik untuk tiket bas Genting highlands ke Kuala Lumpur di platform redBus?

A: Tawaran potongan hingga 20% pada tiket bas Genting highlands ke Kuala Lumpuradalah tawaran terbaik di platform redBus kerana pelanggan dapat menjimatkan banyak harga tiket bas keseluruhan mereka.


Berjalan dari Genting Highlands ke Kuala Lumpur dengan menggunakan Bas

Aerobus adalah satu-satunya syarikat pelatih yang menawarkan perkhidmatan bas antara Genting Highlands dan Kuala Lumpur. Pembekal perkhidmatan jurulatih terdiri daripada 18 bas yang beroperasi pada beberapa jam sehari.


Sebuah bas mengambil masa sekitar 2 jam untuk menempuh jarak 53 km dari Tanah Tinggi Genting ke Kuala Lumpur. Pengendali jurulatih menjamin pengalaman perjalanan yang selamat dan selesa setiap masa. Kuala Lumpur memberikan gambaran tentang sebuah metropolis yang hebat yang melibatkan banyak kesibukan. Pelancong biasanya mengunjungi bandar ini dari Tanah Tinggi Genting kerana beberapa sebab. Selain itu, penumpang mencari cara perjalanan yang santai. Bas adalah kaedah pengangkutan yang baik kerana menjimatkan dan selesa. Anda boleh menempah tiket bas dari Genting Highlands ke Kuala Lumpur dengan kos minimum MYR 10. Oleh itu, anda tidak akan membakar poket dan menikmati perjalanan bas ke KL.

Butiran Bas

Pelancong boleh menaiki bas pertama dari Awana Skyway Terminal pada pukul 8:30 pagi dan mengelakkan sebarang kerumitan. Anda boleh sampai di KL pada jam 9:30 pagi dan turun di Terminal Bas Pekeliling. Terdapat kira-kira 4 bas yang berlepas pada jam 6:00 petang dari Awana Skyway Terminal dan sampai di KL pada pukul 11:50 malam. Anda boleh menaiki bas terakhir dari Genting Highlands pada pukul 8:30 malam dan sampai di KL pada jam 9:30 malam.

 

Semua bas terus / tanpa henti berlepas dari satu titik menaiki pesawat yang dinamakan Awana Skyway Terminal di Genting Highlands, sementara berhenti di lokasi penurunan seperti Terminal Bas Pekeliling dan TBS. Beberapa jenis bas Aerobus adalah Eksekutif, Tempat Duduk, dll.

Tarikan di Kuala Lumpur

Pengunjung boleh menerokai banyak perkara menarik di Kuala Lumpur. Bandar ini tersebar dengan banyak pilihan hiburan yang sesuai untuk semua peringkat umur, beberapa tarikan adalah:

 • Menara Petronas
 • Batu Caves
 • Bukit Bintang
 • Chinatown
 • Little India
 • Taman Tema Sunway Lagoon
 • Menara KL

PENGENDALI BAS TERBAIK
 • Aerobus

Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Genting highlands ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.

Sekarang, anda juga boleh menempah tiket Bas Genting highlands ke Kuala Lumpur secara global dengan kami di sini - https://www.redbus.com/bus-ticket/genting-highlands-to-kuala-lumpur

dan Sepanyol di sini - https://www.redbus.com/es-419/pasajes-de-bus/genting-highlands-a-kuala-lumpur

Imej Pengendali Bas Terunggul


  JAMINAN REDBUS

  • PROMOSI YANG MENARIK
   Nikmati diskaun setiap kali anda menempah tiket dengan kami
  • PILIHAN YANG DIPERCAYAI
   Lebih 17 juta pelanggan yang berpuas hati seluruh dunia
  • PILIHAN BAS YANG PELBAGAI
   Lebih dari 80 operator bus menghubungi lebih 800 laluan seluruh Malaysia dan Singapura
  • PENJADUALAN SEMULA YANG MUDAH
   Ubah tarikh dan masa perjalanan anda dengan mudah

  LAIN TEMPAT PELEPASAN & PENURUNAN PENUMPANG DALAM

  Genting highlands

  • Awana Bus Terminal
  • Awana bus terminal

  Kuala Lumpur

  • KL SENTRAL
  • Pekeliling Bus Terminal
  • Tbs (terminal bersepadu selatan)

  Beli tiket bas pada harga terbaik di redBus

  Kini anda boleh menempah tiket dalam talian dari Genting highlands ke Kuala Lumpur di redBus.my. Tawaran-tawaran daripada redBus tersedia dari semasa ke semasa apabila menempah bas. Lalui prosedur penempahan yang selamat dan mengembara dengan penuh selesa.


  Tawaran Tiket Genting highlands ke Kuala Lumpur

  redBus memberikan tawaran dan potongan harga yang luar biasa kepada pelanggannya semasa membuat tempahan online tiket bas. Pelanggan dapat menikmati potongan hingga 20% pada tiket bas Genting highlands ke Kuala Lumpur mereka. Pilih mana-mana bas yang ada di laluan bas Genting highlands ke Kuala Lumpur dan jadikan perjalanan anda sangat berpatutan dengan meraih potongan sehingga 20% untuk tiket bas.

  Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 


  Keselamatan Perjalanan semasa Covid-19

  Perkembangan Terkini Covid-19 Perjalanan Bas dari Genting highlands ke Kuala Lumpur

  Perjalanan dengan selamat dari Genting highlands ke Kuala Lumpur semas pandemik Covid-19.
  • Semasa pandemik Covid-19, semua penumpang sepanjang perjalanan dari Genting highlands ke Kuala Lumpur, mesti mematuhi garis panduan selaras dengan arahan Kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa tempatan. Halaman ini akan menerangkan peraturan-peraturan utama untuk dipatuhi bagi laluan dari Genting highlands ke Kuala Lumpur.
  Ujian Covid-19 dan Peraturan Kuarantin
  • Halaman ini akan menyediakan informasi yang paling kemas kini tentang keperluan mengambil ujian Covid-19, atau jika anda ingin merujuk kepada peraturan kuarantin, supaya anda boleh membawa dokumen-dokumen yang perlu semasa perjalanan anda.
  Senarai Sumber-sumber Rujukan yang Berguna
  • Penumpang perlu melayari laman web rasmi Kerajaan dan mencatat kesahihan ujian PCR Covid-19 untuk perjalanan di laluan bas ini.
  Peringatan Penting untuk Pengembara Antara Daerah
  • Garis panduan pengangkutan di Malaysia adalah berbeza bagi setiap negeri, bergantung kepada jumlah kes negeri masing-masing. Apabila menaiki bas dari Genting highlands ke Kuala Lumpur, para penumpang perlu ingat beberapa perkara penting tentang PKP, jadual bas, penutupan sempadan, dan lain-lain.
  Pergerakan merentas daerah semasa PKP
  • Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan garis panduan baharu untuk PKP dan PKPB yang kini dilaksanakan. Semua penumpang mesti mematuhi semua garis panduan yang ditetapkan untuk Kuala Lumpur apabila membuat perjalanan dari Kuala Lumpur.
  Perkembangan terkini pergerakan Rentas-sempadan semasa pandemik Covid-19
  • Malaysia dihubung baik dengan negara-negara jiran seperti Singapura dan Thailand. Jika anda akan membuat perjalanan merentas sempadan, pastikan anda peka kepada sekatan perjalanan yang dikenakan di negara asal, dan negara destinasi, terutamanya apabila membuat perjalanan bus pergi-balik.

  Garis Panduan Am Covid-19 yang mesti dipatuhi semasa di Kuala Lumpur

  covid-partial
  Wajib memakai pelitup muka
  covid-partial
  Penjarakkan fizikal minimum 1 meter
  covid-partial
  Membersihkan tangan
  covid-partial
  Pemeriksaan suhu badan di tempat awam

  Do you want to exit reschedule flow?

  ¡