Alya Xpress

Carian Alya Xpress Tiket Bas

Pilihan

Alya Xpress Imej Bas

Alya Xpress Laluan-laluan Bas & Waktu Perjalanan

LaluanBas PertamaBas Terakhir
Kuala Lumpur ke Penang00:1023:59TEMPAH SEKARANG
Penang ke Kuala Lumpur00:0023:59TEMPAH SEKARANG
Shah alam ke Penang08:4523:59TEMPAH SEKARANG
Penang ke Shah alam01:0023:59TEMPAH SEKARANG

Alya Xpress di redBus

Alya Xpress ialah salah sebuah pengendali bas terkemuka di Malaysia, mengendali lebih daripada 78 mematuhi langkah-langkah keselamatan, menepati waktu dan memenuhi keperluan perjalanan para penumpang. Bas-bas diselenggara dengan baik dan pemandu-pemandu berpengalaman sentiasa memastikan keselamatan di jalanraya untuk penumpang. Alya Xpress ialah sebuah penyedia beberapa jenis perkhidmatan bas yang menghubungkan laluan-laluan bandar yang berberlainan.


Perkhidmatan Bas Alya Xpress

Pengendali bas ini juga mengendalikan bas-bas pada waktu malam, memberikan kemudahan perjalanan untuk semua jenis pengembara.

Alya Xpress Tawaran

Memesan tiket bas Alya Xpress online di redBus hadir dengan banyak faedah. Penumpang boleh mendapat potongan harga yang menarik semasa menempah tiket bas Alya Xpress. Pelanggan kini dapat potongan harga hingga 20% untuk tiket bas [BO_Name] mereka dan menikmati perjalanan bas yang selesa dan sangat berpatutan. Juga, pastikan perjalanan anda dengan harga nominal semasa menyelesaikan pembayaran!

Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran menarik seperti di: https://m.redbus.my/offers 

Jenis-Jenis Bas milik Alya Xpress

Pelbagai jenis bas yang dikendalikan oleh Alya Xpress ialah:

  • Executive(2+1)
  • Double Deck(2+1)
  • Seater
Lihat Lagi

Penempahan tiket bas Alya Xpress di redBus

redBus menawarkan pilihan tempahan tiket dalam talian untuk kebanyakan bas yang dikendalikan oleh Alya Xpress. Anda boleh log masuk ke redbus.my pada bila-bila masa dan tempah tiket bas anda dengan pilihan-pilihan pembayaran yang selesa dan elakkan masalah menunggu di kaunter tiket.

Soalan Lazim

Q: Bagaimana saya boleh menempah tiket bas Alya Xpress?
A: Anda boleh melawat kaunter tiket Alya Xpress yang terletak di terminal bas terdekat atau anda boleh layari laman web rasmi Alya Xpress untuk menempah tiket anda. Penyelesaian tempahan yang lebih mudah juga telah disediakan oleh redBus, Malaysia. Laman web mesra pengguna ini menawarkan cara yang lebih mudah untuk menempah tiket bas anda secara dalam talian.
Q: Berapakah harga tiket bas pada kos bas Alya Xpress?
A: Tambang tiket adalah berbeza bergantung kepada tempat mengambil dan menurunkan penumpang. Anda boleh melawat redbus.my/ms agar sentiasa mendapat maklumat terkini mengenai tambang bas, ketersediaan dan banyak lagi. Platform pembayaran di laman web redBus memastikan setiap transaksi yang dilakukan di laman web ini dilindungi.
Q: Adakah saya perlu mencetak tiket bas saya untuk menaiki bas?
A: Terdapat dua situasi utama yang mungkin berlaku apabila anda ingin menaiki bas. Sekiranya tempat menaiki bas adalah di mana-mana terminal di Malaysia, penumpang akan mencetak tiket dari salinan tiket bas yang dihantar ke e-mel dalam format PDF.Situasi kedua pula adalah apabila tempat menaiki bas anda adalah di perhentian bas dan bukan terminal. Dalam situasi ini, anda akan menerima M-Tiket yang perlu anda tunjuk sebagai bukti sebelum menaiki bas. Jika pengendali tidak menyediakan M-Tiket, anda perlu mengambil cetakan tiket (PDF) yang telah dihantar ke ID e-mel berdaftar yang telah anda gunakan untuk menempah tiket bas di laman web redBus. Sesetengah pengendali mungkin mengenakan caj sekiranya syarat-syarat ini tidak diikuti.
Q: Sekiranya saya menempah tiket bas di kaunter atau di platform redBus?
A: Itu bergantung pada apa yang paling sesuai untuk anda. Anda boleh menempah tiket di kaunter tetapi anda mungkin terlambat untuk menempah kerusi di tepi tingkap yang selesa atau menghadapi risiko terlambat untuk menempah mana-mana kerusi sama sekali. Banyak orang mengakui manfaat tempahan tiket bas di platform dalam talian seperti redBus. Ia mudah, senang, dan dapat menjawab semua pertanyaan anda dengan hanya melayari laman web. Laman web ini menyediakan kemas kini secara langsung di beberapa saluran yang berbeza seperti jadual bas, tambang, tempat duduk yang tersedia, tempat mengambil dan menurunkan penumpang, diskaun dan tawaran, dan banyak lagi.
Q: Adakah terdapat potongan harga yang ditawarkan oleh Alya Xpress?
A: Ya. Pelanggan boleh mendapat potongan harga sehingga 20% apabila mereka menempah tiket bas online dengan redBus, Malaysia.
Q: Adakah ini tawaran terbaik yang diberikan oleh Alya Xpress di platform redBus?
A: Ya, tawaran ini tersedia secara eksklusif di platform redBus dan melebihi semua tawaran berasaskan kupon lain yang boleh anda gunakan di laman web ini.